Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7105
Data de inscriere : 28/03/2009

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeVin 18 Sept - 19:13

florin.lifticariu a scris:
Asa a vrut UE... sa nu mai fie CFR... ci CFR Infra, CFR Calatori... etc....

Asa a vrut altcineva, nu UE. Imparteala asta e de la inceputul anilor 2000, cu mult inainte sa intram in UE.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 0:15

A trebuit sa fiu in Timisoara ieri, drept care am plecat cu 1765 si m-am intors la Cluj cu 1834 azi de dimineata.

Grad de ocupare al primului la clasa a II-a la vreo 20% la plecarea din Cluj. Cel putin in ultimile vagoane in ordinea numerotarii, primele la plecarea din Cluj, nu am vazut vreun compartiment cu 4 persoane. Totusi, gaseai mai greu loc, ca lumea era lungita pe canapele. Totusi, cu relativ bun simt, in sensul ca n-am prea vazut incaltari pe scaune. Evident, budele erau murdare, nema hartie, poate sapun si un pic de apa. Intre Arad si Timisoara era pe hol un sac de rafie din care se scurgea ceva lichid. Mirosul clasic de pipi de caine cu piatra la rinichi amestecat cu putoare de picioare nespalate. Trei prize in compariment, nici una nu functiona.

Vagonul de clasa I era taxat ca atare. M-am bagat intr-un compartiment, am inchis usa, ca apoi sa o deschid fortand-o din partea de jos. In el erau 3-4 ceferisti si o batrana. A venit nasul sa vada biletul si m-a trimis la clasa a II-a unde aveam loc. Nu zic, a fost corect omul, dar m-am dus in 19-55 pentru ca era singurul de clasa in care nu putea (nu am intrat in 20-68-uri).

La intors m-am lungit in al doilea 20-76, rupt de oboseala. Toate scaunele din compartiment erau patate, rama vagonului era destul de jegoasa, dupa vreo 3 ore de drum nu era hartie igienica la baie. Nu stiu daca a fost de la bun inceput, dar buda era infundata cu hartie imprimata cu modele. Smile) Partea mai proasta era ca ma trezeam la 5-10 minute fiind ca usa de la intrarea pe culoar e zgomotoasa cand se inchide.

A, da, in ambele cazuri in vagoanele in care am stat ferestrele erau blocate cu cheia patrata.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 9:04

Si cu tine acum, parca nu ai sti conditiile din trenurile romanesti, asta e, aici e Romania/CFR nu Germania/Austria si astia sunt oamenii, gradul de civilizatie, etc. Sunt mai multi factori ce duc la aceste probleme atat din partea noastra a populatiei ce folosim trenurile cat si din partea CFR.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 11:27

Le stiu, Karpaty, dar tot nu e ok. Mai ales ca am dat o caciula de bani. Luni noapte mi-am facut si TrenPlus. Mi-a aratat duduia 220 pretul total. A facut ochii cat cepele!

Apropo, foarte deschisa tanti la sugestii. Cand a completat datele mele in sistem sa imi scoata cardul i-am zis ca nu trebuie sa dea in jos cu sageata, ca ca poate scrie direct data nasterii, de exemplu. Ma intreaba "da' va grabiti?". Cam atat de deschisi sint multi din sistem la minte.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 14:05

Am trimis o reclamațe către CFR Călători pe 30 august și încă n-am un răspuns. Știu că termenul legal e de 30 de zile, dar în cazul în care nu mi se răspunde nici așa, trebuie să retrimit?
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 14:23

In maxim 30 Septembrie primesti raspunsul, termenul limita e de o luna, inca suntem in 24, mai sunt 6 zile.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 24 Sept - 18:04

De fapt, termenul maxim e 45 zile atunci când volumul de informaţii solicitat nu permite întocmirea răspunsului în cele 30 zile. Dar dacă în maxim 45 de zile nu primeşti o scrisoare cum că nu ţi se pot oferi informaţiile şi că le vei primi peste x zile, atunci e grav.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeMar 29 Sept - 9:07

În Gara de Nord din Bucureşti există un birou de ,,relaţii cu publicul" al CFR Călători. Ieri la ora 17 erau acolo 5 funcţionari! În condiţiile în care călătorii pot cere informaţii la orice casă de bilete, la cele două birouri de informaţii (ale CFR S.A.), în gară există net wireless gratuit (deci poţi căuta pe net informaţia de care ai nevoie), există telefoane pentru informaţii atât de la CFR S.A., cât şi de la CFR Călători, la 2 paşi de gară e Registratura (Palat CFR, Poarta A) unde se pot depune eventualele reclamaţii... evident, nu intra nimeni în acel centru de relaţii cu publicul, mai ales că nici nu vinde bilete.

În schimb, la biroul de permise internaţionale e un singur angajat şi se lucrează 9 - 13.

Ar trebui să fie 2 persoane la permise internaţionale (e bătaie de joc să trebuiască să te învoieşti de la serviciu ca să iei un FIP, nu mai vorbesc că tot acolo se eliberează şi permisele în trafic intern pentru pensionari), 1 la relaţii cu clienţii şi celelalte 3 trimise la casele de bilete.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeMar 29 Sept - 9:50

Scuza-ma ca intreb ca prostu: ce fac functionarii de la biroul de relatii cu publicu?

zic si io asa ca oamenii vor biroul de INFORMATII din gara. De cind e lumea.

Asa si in Timisoara Nord e pe undeva prin avizierele alea un afis vechi cum ca s-a deschis un birou de relatii cu publicul.

Acest afis nu il citeste nici un calator strain sau un pensionar care cauta trenul de Geoagiu Bai ca acum 55 de ani cind era el tinar.Il mai citim noi citiva pasionati ai garii.

Dar biroul nu este in cladirea garii, este in fost magazie de mesagerii a garii cam catre revizia de vagoane.
Acolo lucreaza 3 malaxe fara revizie, care stau toata ziua si fumeaza pe balustrada aia.(fiind fosta magazie, biroul are acces la fosta rampa, pe balustrada acesteia baietii din revizie au incropit o polita pe care malaxele noastra, ba chiar si cite o aburoasa 142 isi pun cestile cu cafea).

Acuma intrebare daca au desfiintat birourile de informatii pentru ce au infiintat astea de relatii cu publicul, la care publicul nici n-are idee sa ajunga.Sau daca mergi acolo nu prea stiu ce sa iti zica.Eu am fost, jap am intrebat malaxele(2 de900 erau) ,,am voie sa pozez?, da zice una, nu stiu zice aialalta, hai la sefu. in biroul celalat seful un excavator Colmar, ,,dl intreaba daca e voie sa pozeze, nu stiu noi sintem Calatorii si sintem in chirie la Infrastructura, pentru poze in gara trebuie sa mergeti la seful garii biroul la peronul 1 insa trenurile noastre nu aveti voie sa le pozati fara aprobare, autorizare, adeverinta, hotarire, bon fiscal si reteta compensata, bun dar am voie sa urc in tren si nu am voie sa ii fac poza? nu nu e voie.

Cam asta a fost la relatii cu publicul, mai bile le-ar trimite la un birou de informatii pe anumite paliere orare. Daca stiu macar ecartamentul caii.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeMar 29 Sept - 11:10

În Bucureşti Nord este şi birou de informaţii CFR Călători şi Şef Tură Comercial (fiecare cu ghişeul lui). În schimb, centrul ăla de relaţii cu publicul e fix lângă casele de bilete ale Regiotrans şi TFC. Ar putea măcar să vândă şi bilete, dacă tot are o asemenea poziţie.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeMar 29 Sept - 11:55

Stiu ca este birou de informatii ca doar nu e gara Jibou sa nu aiba.Eu zic ce fac aia la relatii cu publicul si acolo si peste tot?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeLun 5 Oct - 12:15

Nu-mi place sa postez la acest topic dar nu am incotro cand vad vagoane de bicicleta aruncate aiurea la trenuri pe Moldova unde nu merge nici naiba cu bicla la IR, in cel mai bun caz ori cu Regio ori cu TFC de la Buzau la Buc.Nord.

Ieri 6 din cele 10 vagoane de biciclete au fost pe trenurile :

1 = 1621 Buc-Sb-TM.
1 = 1622 TM-Sb-Buc.
1 = 1631/1634 Buc-Brasov-Buc.
2 = 1652 Suceava-Buc.
1 = 1752 Suceava-Buc.

Practic ruta Nr 1 a biciclistilor Buc-Brasov si retur a ramas la capitolul IR cu serviciul biciclete doar la IR 1631/1634 si 1621/1622 doar 2 trenuri in vreme ce pe celelalte se merge cu bicicletele in tren pe la capetele vagoanelor in zona usilor/wc ori cu bilet de bike chiar daca trenul nu are serviciul bike si nici vagon in compunere ori cu nasul. De ce nu le baga cum erau odata la toate trenurile de dimineata din Buc spre Brasov cate 1 vag de bike si le arunca aiurea pe trenuri unde nu le foloseste nimeni ?

Si ne mai miram de ce lumea alege privatul, pai de la noul mers odata cu intrarea lui RT 14XXX Buc-Brasov cu plecare la 08:50 CFR va mai pierde cativa calatori si implicit cateva milioane de lei vechi saptamanal din cauza ca vagoanele respective nu sunt puse unde trebuie. E ca si cum maine CFR ar cumpara niste vagoane in genul la acele saloane RegioJet facute la Arad si le-ar baga pe Regio in loc sa le bage pe IR de viteza.

Si vagoane 84-87 ieri am prins 3 din cele 5 existente tot pe trenurile de Moldova : 1652, 1752 si 1664 nu e posibil asa ceva.

Ca sa nu mai zic ca duminica e omor pe Acvila de pe R 5008 Buzau-Buc.Nord, de ce nu baga supliment inca o Acvila din cele 2 care stau in week-end la Basarab ? Acvila 001 face saptamanal 3.080 km in vreme ce Acvila 003 doar 600 km, de asta arata tapiteria de pe scaune in ultimul hal, macar de le-ar mai roti sa faca toate acelasi numar de kilometri intr-o luna, pe una o alergi zilnic cate 440 km si pe alta doar L-V cate 120 km pe zi.

Nu stiu cine se ocupa de compuneri dar sigur are ceva sarit la cap de isi bat joc de calatori biciclisti de pe Buc-Brasov. Ieri am vazut 4 biciclete la usile vagoanelor RJ de pe 1639 BV-Buc-CT si 2 biciclete la ultimul vagon de la 1746, cine stie cate mai erau prin restul vagoanelor la cele 2 trenuri.

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeLun 5 Oct - 12:20

Se formeaza garnitura cu ce este disponibil la fata locului, nu prea se tine cont ca ala e vagon de biciclete si nu il trimite la Suceava, este disponibil, atunci il trimite.

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeLun 5 Oct - 12:37

Nu ai inteles esentialul. Daca maine CFR cumpara rame electrice de ultima generatie logic ca trebuie sa le bagi in cazul de fata pe Buc-Brasov, Buc-CT si apoi si pe alte rute, dupa principiul tau ai baga ramele pe Buc-Timisoara doar ca sa fie trenuri mai dese spre Timisoara, sa se taraie alea cu 50 pe acolo sa faca 24 ore dus-intors sau le bagi pe Buc-CT si iti face cate 2 curse pe zi dus-intors si faci economie si de rame ? Vagoane business class crezi ca daca le-ar reactiva o sa ajunga la Regio de navetisti ? Aici e problema ca prin greseala distribuiri vagoanelor de biciclete la alte trenuri unde nu circula biciclisti pierzi pe Buc-Brasov unde chiar e nevoie de vag de bike si castigi si bani in plus. Se poate face rocada sa dea la schimb alte vagoane in locul celor de bike ca sa circule pe Brasov. La ce au mai modernizat aceste vagoane si le-au pus rasteluri pentru biciclete daca nu circula pe trenurile de biciclisti ?
Sus In jos
mureseanu_976
Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitimeVin 16 Oct - 21:21

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 11 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 11 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: