|
| Despre metrouri | |
|
+34Cipri Andrei Neculai Mihai Nicolae marius664 Adirmvl Katalyn Vale_ntin Ciprian Luna ldh80 ciprian71 ets2oltromânia adrian rosca cardinal Bogdaniss TVlad IonutCFR2009 spiderpc mariushal Luca tgv LanceR riciu Nesebar DUAL Vitosa sp59 Jhonyla florin.lifticariu dan tm Adrian78 Dr2005 mielutu zburator NicuS nsw Andrey_tm 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6965 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Despre metrouri Sam 01 Apr 2017, 13:05 | |
| Tunelurile până la 1 Mai au fost săpate pe vremea lui Ceaușescu. De fapt se și vede, dacă ai noroc de un mecanic care nu e prea grăbit, trecerea între tunelul vechi și cel nou; se observă din forma căptușelilor de beton ale tunelului, săpat inițial la scut și apoi cu TBM. Undeva în prima treime a distanței dintre 1 Mai și Jiului, unde ar fi fost și diagonala și tunelul spre Aeroport Otopeni, se face trecerea. Stațiile de după 1 Mai sunt lucrare nouă dar respectă proiectul făcut pe vremea lui Ceaușescu. Pe trenul ăla scrie Parc Bazilescu deoarece stațiile NU sunt terminate. Lipsesc semnalele de la aparatele de cale, printre altele, și nu se poate face rebrusment și nici nu se poate face parcurs în abatere la stațiile Lac Străulești sau Jiulu. Momentan se circulă în regim pendul (conform unor mecanici de metrou, se va circula multă vreme așa că de...); 2 cupluri a câte 3 rame IVA pendulează pe această distanță, câte una pe fiecare fir. La Parc Bazilescu schimbi trenul spre Gara de Nord 2. Sper ca într-o zi cu soare să o extindă cel puțin cu o stație până la M700 (unde să se facă o stație intermodală), sau, de ce nu, până în Mogoșoaia/Chitila. O țară normală ar termina o astfel de lucrare în 1 an și câteva luni. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22372 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Despre metrouri Sam 01 Apr 2017, 13:19 | |
| Viseaza mult si bine, asa ceva ei inca nici nu discuta de o eventuala extindere dar sa se puna si in aplicare. Si peste 20 de ani tot aici o sa fie capatul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Sam 01 Apr 2017, 17:26 | |
| - mielutu zburator a scris:
- Tunelurile până la 1 Mai au fost săpate pe vremea lui Ceaușescu.
Tunelurile pe vremea lui Ceaşcă s-au săpat până la Bazilescu. Staţia Bazilescu nu era prevăzută în proiectul iniţial, dar acolo era un puţ de lansare scut (PLS Zarea), se vede după ce treci de Bazilescu spre Laminorului. Actuala staţie Laminorului trebuia să fie cap de linie, mai departe nu era niciun fel de industrie şi nu ar fi avut rost să ajungă metroul până la Lacul Străuleşti (nici acum nu are...). Dar a venit momentul '89 şi lucrările s-au împotmolit. Tunelul până la PLS Zarea a fost inundat complet, a durat câţiva ani pomparea apei. Deci, toată structura tunelurilor între Podul Constanţa şi PLS Zarea era finalizată din 1989! Rămăsese de mutat magistrala de apă de sub M800, pentru a se face legătura între 1 Mai şi restul traseului. - mielutu zburator a scris:
- Pe trenul ăla scrie Parc Bazilescu deoarece stațiile NU sunt terminate. Lipsesc semnalele de la aparatele de cale, printre altele, și nu se poate face rebrusment și nici nu se poate face parcurs în abatere la stațiile Lac Străulești sau Jiulu. Momentan se circulă în regim pendul (conform unor mecanici de metrou, se va circula multă vreme așa că de...); 2 cupluri a câte 3 rame IVA pendulează pe această distanță, câte una pe fiecare fir. La Parc Bazilescu schimbi trenul spre Gara de Nord 2.
Lipseşte toată centralizarea, care e proiect separat şi va fi instalată ulterior. Macazurile de pe noul tronson sunt toate eclisate pe directă. Momentan schimbul se face la Bazilescu, probabil în viitor se va face la 1 Mai. În câteva luni vor sosi echipamentele de semnalizare şi centralizare. Iar după ce Metrorex va mai cumpăra nişte trenuri, cele 18 (am înţeles că 18 sunt) seturi de echipamente îmbarcate pe tren produse de Dimetronic vor fi demontate de pe IVA şi montate pe Bombardiere. De asta nici nu mai sunt întreţinute estetic trenurile IVA (chiar dacă partea tehnică e exemplară), ca să se creeze impresia că trebuie înlocuite urgent. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9078 Reputatie : 12962 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Despre metrouri Sam 01 Apr 2017, 22:35 | |
| Scut si TBM nu e acelasi lucru? doar ca TBM e in engleza
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 11:58 | |
| Ca sa rezumam aceste aspecte privind sistemul de semnalizare de pe M4
-Initial, când s-a inaugurat M4 intre Gara de Nord 2- 1 Mai si apoi intre 1 Mai- Parc Bazilescu, nu existau suficiente rame de metrou Bombardier pentru a fi introduse si pe M4.
Si de aceea s-a apelat la o solutie de compromis: pe M4 s-au introdus tot rame IVA, dar care au fost echipate cu acel sistem furnizat de firma Dimetronic, sistem care a fost montat si in cale.
-In momentul inaugurarii si a sectiunii Parc Bazilescu- Straulesti, pe aceasta sectiune, deocamdata, nu sunt montate echipamentele Dimetronic in cale, astfel incat echipamentele Dimetronic montate pe ramele IVA nu sunt utilizabile pe sectiunea Parc Bazilescu- Straulesti.
-Dupa cateva luni, când echipamentele Dimetronic vor fi montate in cale si pe sectiunea Parc Bazilescu- Straulesti, vor putea fi utilizabile echipatele Dimetronic montate pe ramele IVA, si pe aceasta sectiune. Astfel, atunci, ramele IVA cu echipament Dimetronic vor putea circula in mod normal (fara a mai fi necesare schimbarea trenului la parc Bazilescu) pe intreaga M4, de la Gara de Nord 2 la Straulesti.
-Urmatoarea etapa va constitui momentul retragerii definitive din exploadarea comerciala a Metrorex a ramelor IVA, si de pe M4, când si pe M4 vor fi introduse rame noi Bombardier. Pe acestea vor fi montate echipamentele Dimetronic, care astazi exista pe ramele IVA ce circula pe M4.
-In fine, ultima etapa ar fi existenta unui sistem unitar de semnalizare pe intreaga retea a Metrorex, lucru care ar presupune desfiintarea sistemului Dimetronic montat in cale pe M4, si montarea si pe M4 a accelorasi sisteme de semnalizare care exista pe celelalte magistrale de metrou din Bucuresti.
Si o intrebare: in momentul când s-au inaugurat sectiunile Gara de Nord 2- 1 Mai si 1 Mai- Parc Bazilescu, de ce pe aceaste sectiuni nu s-a montat accelasi sistem de semnalizare care exista pe celelalte magistrale ale metroului, si s-a ales acest sistem Dimetronic ? |
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 15:46 | |
| - ldh80 a scris:
- Ca sa rezumam aceste aspecte privind sistemul de semnalizare de pe M4
-Initial, când s-a inaugurat M4 intre Gara de Nord 2- 1 Mai si apoi intre 1 Mai- Parc Bazilescu, nu existau suficiente rame de metrou Bombardier pentru a fi introduse si pe M4. Nu existau deloc, pentru că M4 s-a deschis în 1998 şi BM-urile au început să vină în 2002. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 21:12 | |
| Conform datelor oficiale, prima sectiune din M4 (intre Gara de Nord 2- 1 Mai) a fost inaugurate la data de 1 martie 2000.
Tin minte ca in vara anului 2000 am fost la Bucuresti la neamuri, si atunci am fost in vizita si la unitatea militara (cea de constructii cai ferate de la Chitila) unde un var de-al meu din Bucuresti facea armata.
Si atunci stiu sigur ca am calatori cu metroul de la Gara de Nord 2 la 1 Mai, iar aceea linie de metrou era atunci proaspat inaugurata, cu doar cateva luni in urma.
Iar de la 1 Mai pana la unitatea militara de la Chitila am calatorit cu in autobuz RATB. |
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 21:53 | |
| Scuze, 2000. Dar BM-urile sigur nu erau venite. Până la Chitila ai mers cu Dac 112 UDM sau Ikarus 260 (mai rar), linia 164 (actual 422) era ţinută de Autobaza Alexandria. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 22:39 | |
| Da, de la 1 Mai la Chitila autobuzul era pe atunci DAC-112-UDM sau IKARUS-260! Nu mai tin minte exact marca, dar, din cate reusesc sa-mi amintesc, cred ca era vopsit in galben!
Mai tin minte si de o alta faza , care, pe atunci mi se parea ciudata si la momentul respectiv nu am inteles-o: cand vreiam sa ma duc la o ruda care locuieste in cartierul Militari (in zona strazii Moinesti), la dus mergeam cu metroul pana la statia Gorjului.
Dar la intors nu puteam lua metroul tot de la statia Gorjului (spre Eroilor), ci trebuie sa merg pe jos din zona strazii Moinesti pana la statia Armata Poporului! |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1681 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4727 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 23:01 | |
| - ldh80 a scris:
- Da, de la 1 Mai la Chitila autobuzul era pe atunci DAC-112-UDM sau IKARUS-260! Nu mai tin minte exact marca, dar, din cate reusesc sa-mi amintesc, cred ca era vopsit in galben!
Daca era vopsit in galben, sigur era IKARUS-260.Era singurul autobuz cu scaune tapitate, care ma mir ca au rezistat cativa ani.Bucurestenii sunt precum soarecii. |
| Subiect: Re: Despre metrouri Lun 03 Apr 2017, 23:49 | |
| Au existat şi Dac-uri vopsite în galben. 2102 (Ferentari), 2227 (Titan), 2308 (Ferentari) au supravieţuit până la casarea completă a acestui model de autobuz. Cu siguranţă Dacuri galbene au fost şi pe la alte autobaze, o vreme galben a fost culoarea oficială a RATB. Bine, e destul de greu să confunzi un Ikarus cu un Dac (chiar dacă partea tehnică e la fel).
Au existat şi Dac-uri cu scaune tapiţate, 569 de la Alexandria chiar făcea frecvent pe 150 şi, mai rar, pe 164, dar nu era galben. Dintre ultimele cu scaune tapiţate au fost 1888 şi 2651. Dar şi 2156 sau 2474 fuseseră echipate cu scaune tapiţate iniţial. _________________ :TTT:
|
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1366 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6632 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Mar 04 Apr 2017, 13:43 | |
| Subscriu la faptul IVE sunt mult mai fiabile decat cele noi. Sunt depasite estetic, dar in rest... Sa nu uitam ca circula REM-uri cu botul acela tesit care eu fost primele construite. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6965 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 07 Apr 2017, 18:46 | |
| Are cineva idee ce ce metroul circulă tot mai prost de câteva săptămâni în special în afara orelor de vârf? Astăzi, de exemplu, trenul de Preciziei era întârziat 4-5 minute la Lujerului, și mergea pe modul manual nu pe cel automat. La fel și cel care a plecat spre Anghel Saligny de la Lujerului, tot pe manual era. În plus, cam pe toate Bombardierele sunt și mecanici ajutor, ori eu până acum 2-3 săptămâni le vedeam doar în conducere simplificată, rare erau situațiile când erau 2 oameni în cabină. La ora de vârf în special nu am mai văzut rame în conducere simplificată de vreo săptămână. Iar duminica asta am stat 18 minute la ora 21 după trenul de Preciziei. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8279 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 07 Apr 2017, 23:30 | |
| Ce inseamna modul manual vs modul automat la care faci referire? |
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 07 Apr 2017, 23:32 | |
| Metrorex a angajat deja mecanicii pentru M4 până la Depoul Străuleşti şi pentru M5. Şi cum i-a angajat deja, trebuie să le dea de muncă. Cum trenurile nu le pot suplimenta, acum că au contract de servicii publice, i-au încadrat ca ajutori... o risipă de bani colosală, să vedem dacă madam FiRea îşi va permite cheltuiala asta. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre metrouri | |
| |
| | | | Despre metrouri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |