Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre bere

In jos 
+14
ets2oltromânia
DPS
NicuS
kristi kkk
Spartan1948
LanceR
apmatei
Adrian78
Nesebar
Adirmvl
mielutu zburator
baiazid
Katalyn
Dr2005
18 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25509
Data de inscriere : 17/08/2011

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeJoi 14 Iul 2016, 23:04

E colantat de Beck's, e problema lor dacă au pus autocolantele doar pe o parte. Sau poate or fi plătit doar colantarea a jumătate de vagon.

Untold e sponsorizat de Ursus, nu de Beck's.

Off-topic: mie sincer nu-mi place Ursus, mai ales că se fabrică la Buzău şi Timişoara (deci nu la Cluj cum se mai promovează uneori; e posibil să se producă şi la Braşov, nu ştiu), iar cel produs la Buzău e oribil ca gust (vorbesc de cel la sticlă, că la doză e aproape imposibil de băut), mai bine beau Argus la doză de la Lidl decât Ursus. Nu mai zic că conţine porumb - la fel ca toate berile ieftine (beri de supermarket, inclusiv Argusul menţionat anterior, Neumarkt, Noroc, Azuga, Bergenbier etc.) - deşi se recomandă ca bere oarecum premium (şi Timişoreana şi Ciucaş au porumb, dar parcă e o idee mai bună decât Ursus). Curios lucru, Beck's se fabrică la Ploieşti, deci tot cu apă de câmpie (probabil ceva foraj de mare adâncime), totuşi e mult mai bun ca Ursusul. Aşa că, cel puţin pentru mine, merg doar Zagorka, Beck's, Ciuc, Tuborg şi Perlenbacher la sticlă maro (că cea verde am impresia că se produce la noi, cea maro e produsă în Germania) la greu, eventual Ciucaş şi Timişoreana în lipsă de altceva.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11171
Data de inscriere : 09/10/2014

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeJoi 14 Iul 2016, 23:23

De cand ma chinui sa incerc si eu Argus dar acum am alta pe lista Albrau la 1,70 lei doza in supermarket-uri sau 6 lei in tren la ambulanti sa vad daca se merita diferenta dintre supermarket si tren.

In cartier beau Ciucas si Strongbow Red sau Becks la sticla de 0,33 iar in oras doar berile de oras Becks, Heineken sau Carlsberg.

Cea mai proasta bere care am bauto in ultimi 2 ani a fost in tren tot de la ambulanti o doza de Bergenbier de atunci si pana luna trecuta cand a inceput Euro2016 nu am mai baut Bergenbier. Asta cu eu sunt 12 mi s-a parut ok.

Si mai am un bun prieten care e si vecin acasa la el ma cinsteste numai cu Bavaria. Cat despre Perlenbacher-ul de la Lidl la sticla maro e una dintre cele mai bune beri dar nu am mai gasit de cel putin 1 an decat daia la sticla verde care e foarte slaba si nu cumpar mai bine iau Perlenbacher maro la pet. Un sef de la munca cu salariu de 6.000 lei net imi spunea in primavara ca la Lidl maro la sticla aduce doar sambata si se da imediat am fost cateva sambete si nimic la Lidl-ul din cartier probabil ca aducea la celelalte 2 Lidl-uri.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6714
Data de inscriere : 05/10/2012

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeJoi 14 Iul 2016, 23:32

Cea mai buna bere romaneasca e Ciucas.

Tuborg e petarda, nu recomand...Stela Artois da, aia e bere...

Zagorka foarte buna bere, cea mai buna din Balcani...

Cele mai bune beri le-am baut in Austria, facute cu apa de izvor, n-au gustul ala amar imputit...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 00:01

La noi mai vine Perlenbacher la sticlă maro, dar doar la bax de 8. Se vinde repede, nu ştiu dacă stă o zi la raft. Cred că şi cea la PET e importată, se găseşte inclusiv în Germania (cred că e singura bere la PET de la ei).
Argus la origine era produsă în Cehia, era extraordinară acum vreo câţiva ani. Acum se produce la Oneşti (?) sau prin altă fabrică ,,no-name" şi conţine şi porumb. Nu e rea, dar nu mai e ce-a fost.

Ciucaş mi se pare decent, dar parcă tot mai bun e Ciucul... se simte diferenţa la apă, dar şi la ingrediente, în sensul că Ciuc nu conţine porumb/mălai.

Stella Artois de la noi nu are nimic în comun cu cea originală. Am băut Stella Artois în Belgia... chestia e că e o porcărie (!), chiar dacă a lor nu are mălai (spre deosebire de a noastră). Pân' la urmă, cea mai bună bere belgiană disponibilă la supermarket e Leffe. Se găseşte şi la noi, e la fel ca a lor, că e importată... dar costă cam multicel.

Carlsberg nu am mai văzut de mult prin Bucureşti, iar Heineken se duce spre altă categorie de preţ. Cu Austria sau Germania nu cred că are rost să ne comparăm Smile)

Zagorka se găseşte şi nepasteurizată. Pe când la noi, bere nepasteurizată pur şi simplu nu găseşti, cel mult Zăganu în câteva magazine, dar costă mult.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11171
Data de inscriere : 09/10/2014

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 00:16

In cazul asta o sa tocesc talpile la papuci pana la Lidl in urmatoarea perioada poate am noroc sa prind Perlenbacher maro la sticla. Ultima oara anul trecut era 2,49 lei si era si la bax de 18 sticle ca am spart 2 chiar dupa ce le-am achitat, am cerut matura si mop dar baieti de la Lidl au fost fair play si au curatat ei.

Ca tot vorbim de Lidl Faxe la doza de 1 litru iar e bere buna dar cam scumpa 7 sau 8 lei era ultima oara tot anul trecut.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6964
Data de inscriere : 07/09/2014

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 00:26

Ciucaș e as pe berile românești ieftine, e mult mai bună ca restul și la bidon e decentă.
Preferata mea e Baltika Nr. 9 (bere strong rusească) - recomand Katalyn și Dr2005 dacă aveți un Auchan în zonă.
Grozavă e și Baltika no.7 la sticlă (se găsește doar în București la magazinele rusești Berezeka).
Altă preferată de-a mea e Buccaneers, dar aia e Ale belgian.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 00:41

Am luat Baltika nepasteurizată de la Auchan... tot nu înţeleg cum le rezistă ruşilor berea nepasteurizată 6 luni, când Zagorka Retro rezistă doar 3 săptămâni.

E drept, berea nepasteurizată te îmbată mai repede, după 5 Zagorka Retro abia mai ţii ghidonul la biclă.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13081
Data de inscriere : 06/04/2012

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 12:03

Daca ajungeti prin Harghita incercati Csiki Sor. E destul de buna berea. Din Ciuc am adus unor prieteni si au zis ca le-a placut mult. In Cluj se gaseste in doua trei localuri, dar nu stiu daca si in magazine.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeVin 15 Iul 2016, 16:05

Nu au nici măcar site în română... totul e în limba maghiară, în plus o ţin sus şi tare cu ţinutul secuiesc. Oricât de bună ar fi, cu o asemenea promovare total anti-românească...

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13081
Data de inscriere : 06/04/2012

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 00:58

Cand am fost in Ciuc mi s-a poestit despre berea asta. Ideea e ca e bere secuiasca pentru secui, ceva de fenul asta e promovata pe plan local. Au si ceva clipuri cu drone care distribuie berea. Parca la naveta. Ideea e ca e de baut. Daca ;e put leii din regat sau chiar din afara HArCov-ului e problema lor. Harghita, cu tricolorul maghiar pe eticheta, e mai ok?

In fine, discutia ar trebui mutata, ca s-a dus pe aratura de ceva vreme.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22371
Data de inscriere : 06/12/2009

Despre bere Empty
MesajSubiect: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 06:30

Asta mai lipsea pe aici, tipic romanesc, ce ii lipseste chelului, tichia de margaritar.

Administrator
Administrator

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 15:11

Bărbaţii beau bere, copiii beau lapte. Deci, Karpaty, dacă nu îţi place berea, poţi bea un pahar cu lapte, în vreme ce noi vom continua să discutăm despre bere.

---
Am înţeles că dintre vechile fabrici comuniste de bere, mai funcţionează în aceeaşi formă doar cea de la Suceava, restul fiind cumpărate de producătorii internaţionali de bere şi, în mare parte, închise. A băut cineva bere produsă la Suceava?

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18687
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24241
Data de inscriere : 05/10/2010

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 16:51

Dr2005 a scris:
Bărbaţii beau bere, copiii beau lapte. Deci, Karpaty, dacă nu îţi place berea, poţi bea un pahar cu lapte, în vreme ce noi vom continua să discutăm despre bere.

---
Am înţeles că dintre vechile fabrici comuniste de bere, mai funcţionează în aceeaşi formă doar cea de la Suceava, restul fiind cumpărate de producătorii internaţionali de bere şi, în mare parte, închise. A băut cineva bere produsă la Suceava?

Da eu berea Zimbru si mai era si alt sortiment Zamca
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6964
Data de inscriere : 07/09/2014

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 16:57

Zimbru aia e destul de nasoală. La fel și Zăganu, am băut doar o singură dată și mi-a ajuns. Nenea Iancu e mai mișto.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
apmatei

apmatei

Numarul mesajelor : 126
Reputatie : 4278
Data de inscriere : 25/06/2013

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitimeSam 16 Iul 2016, 19:15

Dr2005 a scris:
Off-topic: mie sincer nu-mi place Ursus, mai ales că se fabrică la Buzău şi Timişoara (deci nu la Cluj cum se mai promovează uneori; e posibil să se producă şi la Braşov, nu ştiu), iar cel produs la Buzău e oribil ca gust (vorbesc de cel la sticlă, că la doză e aproape imposibil de băut), mai bine beau Argus la doză de la Lidl decât Ursus. Nu mai zic că conţine porumb - la fel ca toate berile ieftine (beri de supermarket, inclusiv Argusul menţionat anterior, Neumarkt, Noroc, Azuga, Bergenbier etc.) - deşi se recomandă ca bere oarecum premium (şi Timişoreana şi Ciucaş au porumb, dar parcă e o idee mai bună decât Ursus).

Lucrez de vreo 7 ani în industria asta (la o altă companie) și dă-mi voie să-ți spun că greșești. Ursus nu conține porumb, asta e 100% sigur. Nu mai folosesc Cluj în promovare de când au închis fabrica de acolo. Și asta e 100% sigur pentru că le-am urmărit toate comunicările.
Sus In jos
Continut sponsorizat

Despre bere Empty
MesajSubiect: Re: Despre bere   Despre bere Icon_minitime

Sus In jos

Despre bere
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Bancuri despre CFR ....
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE