Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

despre religie

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3323
Reputatie : 8704
Data de inscriere : 08/04/2010

despre religie Empty
MesajSubiect: despre religie   despre religie Icon_minitimeJoi 10 Ian 2013, 14:52

care sunt mai de treaba, religiosii sau ne ?

http://www.viata-libera.ro/societate/37873-galati-viata-libera-societate-biserica-sf-nectarie-cartierul-barbosi
numai de asta nu avea nevoie cartierul Barbosi, de o biserica...
in rest, apa intra in case, canalizare nu exista...
de ce parazitii numiti popi nu platesc impozit ?
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7632
Data de inscriere : 25/08/2008

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeJoi 10 Ian 2013, 20:55

Pai ce stat impoziteaza spaga de la pomeni?
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3323
Reputatie : 8704
Data de inscriere : 08/04/2010

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeJoi 10 Ian 2013, 22:14

nu ma refeream doar la pomeni, ci si la multele alte activitati lucrative ale bisericii, ca de exemplu defrisarea padurilor...
si, ia incearca sa primesti vreun cadou/mostenire in tarile vestice, sa vezi cu ce impozit esti incaltat
altceva, de ce trebuie statul sa le dea bani pentru catedrala prostirii neamului ? suntem in Iran sau ce ? parca eram stat laic
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25509
Data de inscriere : 17/08/2011

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeJoi 10 Ian 2013, 23:34

Cred că mai corect ar fi ca Biserica să NU mai fie scutită de impozite pentru clădiri şi terenuri în care se desfăşoară activităţi comerciale (că are o groază de edituri, tipografii, magazine de obiecte bisericeşti, hoteluri, pensiuni, WC-uri cu taxă (!), centre de tratament şi învăţământ, cu excepţia celor unde accesul este 100% gratuit şi sunt destinate doar persoanelor nevoiaşe). De asemenea, ar trebui fiscalizat comerţul de obiecte de cult (începând cu lumânări şi terminând cu cărţi şi icoane care costă sute de lei), pentru că se fac sume de bani consistente care nu sunt impozitate (eventual impozitate cu un TVA mai mic, dar impozitate). Şi, cel mai important, valoarea subvenţiei dată de stat ar trebui redusă la minimul posibil (adică date salarii doar pentru parohiile mici, care nu îşi permit plata angajaţilor - preoţi, diaconi, personal de întreţinere).

kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeVin 11 Ian 2013, 02:11

Cel mai mult imi plac icoanele "made in china", vandute de etnia care va deveni majoritara in Rommania incepand cu 2065 pe langa manastiri, biserici. Aste sunt scutite de impozite?
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6430
Data de inscriere : 26/09/2009

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeVin 11 Ian 2013, 22:04

kristi kkk a scris:
Cel mai mult imi plac icoanele "made in china", vandute de etnia care va deveni majoritara in Rommania incepand cu 2065 pe langa manastiri, biserici. Aste sunt scutite de impozite?
Da cumva te-ai intrebat vreodata ce treaba are ei,sa ma exprim "asea", cu institutia B.O.R.,si tot asa mai departe cu religia Wink
Personal ,nu prea sunt de acord cu acest topic,si ma abtin sa scriu aici,si despre;consider ca parerile are trebui tine personal,asa cum discutiile despre etnii,apartenente s.a.m.d ar trebui sa fie ceva mai retinut intrun forum cu tematica feroviara,altfel ,vom avea numai locomotive cu sfinti ,vagoane cu draci,etc, samd. .. :TTT: Wink
Sus In jos
Silver
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 671
Reputatie : 5999
Data de inscriere : 25/04/2010

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeVin 11 Ian 2013, 23:15

In opinia mea, Biserica ar trebui impozitata. Cum nu vad asa ceva intamplandu-se, obligatoriu ar trebui impozitate veniturile obtinute din activitatile comerciale enumerate si de Dr2005 (trust de presa, edituri, tipografii, etc.). Trebuiesc urgent impozitate, ele, pana la urma, facand concurenta neloiala!

Vorbind la mod general despre religie, eu sunt de parere ca religia, ca si orientarea sexuala, ar trebui sa fie niste chestii personale. Nu sufar religia organizata (adica institutia Bisericii, oricare o fi ea - crestina, musulmana, scientologica, ateista, satanica sau de orice fel) cum nu sufar nici manifestarile homosexualilor dar nici ale cretinilor de la "Noua Dreapta" care, in opinia mea, nu difera mult de participantii la "Gay Parade" - niste ametiti, unii exhibitionisti, altii incuiati, care n-au treaba acasa.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeVin 11 Ian 2013, 23:47

@ndrey a scris:
kristi kkk a scris:
Da cumva te-ai intrebat vreodata ce treaba are ei,sa ma exprim "asea", cu institutia B.O.R.,si tot asa mai departe cu religia Wink
Personal ,nu prea sunt de acord cu acest topic,si ma abtin sa scriu aici,si despre;consider ca parerile are trebui tine personal,asa cum discutiile despre etnii,apartenente s.a.m.d ar trebui sa fie ceva mai retinut intrun forum cu tematica feroviara,altfel ,vom avea numai locomotive cu sfinti ,vagoane cu draci,etc, samd. .. :TTT: Wink
Daca tot ai adus discutia, intreaba-i pe colegii tai care fac pe Alexandria-Zimnicea ce cauta pe un automotor-nu-i stiu numarul-inregistrat pe Corabia, o icoana cu nu stiu ce sfanta, n-am cultul lor, eu ca si client saptamanal al RT consider ca nu-si au locul!!!
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6430
Data de inscriere : 26/09/2009

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitimeSam 12 Ian 2013, 10:40

Fraza cu locomotive,si vagoane, era, ...asa, in fine, cat despre icoana, daca este in spatiul pentru publicul calator,ar putea fi o problema, caci mai sunt si oameni care se pot simti "lezati",problema lor;cat despre impozitare sunt de acord sa fie reglementat ceva de bun simt,,pentru ca foarte adevarat sunt diverse persoane din acest domeniu care invart sume,si daca n-au atata bun simt sa ajute o casa de copii,azi de batrani,macar,cum fac destule lacase de cult, ar trebui "fortati"dar asta nu e o problema pe care de obicei o discut.
Cat despre orientarile de care pomeneste si Silver, ale pot fi numite activitati ale unor oameni "cat de cat " impacati cu ei si cu societatea?
Sus In jos
Continut sponsorizat

despre religie Empty
MesajSubiect: Re: despre religie   despre religie Icon_minitime

Sus In jos

despre religie
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE