|
| Despre metrouri | |
|
+34Cipri Andrei Neculai Mihai Nicolae marius664 Adirmvl Katalyn Vale_ntin Ciprian Luna ldh80 ciprian71 ets2oltromânia adrian rosca cardinal Bogdaniss TVlad IonutCFR2009 spiderpc mariushal Luca tgv LanceR riciu Nesebar DUAL Vitosa sp59 Jhonyla florin.lifticariu dan tm Adrian78 Dr2005 mielutu zburator NicuS nsw Andrey_tm 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 953 Localizare : - Reputatie : 4052 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Despre metrouri Mier 20 Feb 2019, 13:09 | |
| Se fac probe pentru magistrala 5? Acum o oră era un tren IVA(circula pe M4, corectați-ma va rog dacă greșesc) la Unirii 1 |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1366 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6632 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Mier 20 Feb 2019, 16:36 | |
| Nici pomeneala. IVA circula ocazional cand se retrage la depou. Cel mai des se intalneste cand se retrage de pe M4, intre Gara de Nord si Semanatoarea, dar uneori se poate retrage si in alte parti (remize, sau depoul Pantelimon sau Militari).
Probe la M5... vise taica, vise... |
| | | sp59
Numarul mesajelor : 126 Varsta : 65 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5113 Data de inscriere : 13/03/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Mier 20 Feb 2019, 21:54 | |
| https://www.cotidianul.ro/anunt-neasteptat-cand-se-poate-da-in-folosinta-metroul-din-drumul-taberei/ |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1366 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6632 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Joi 12 Sept 2019, 12:25 | |
| https://clubferoviar.ro/metrou-de-pe-soseaua-berceni/
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11172 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Despre metrouri Joi 12 Sept 2019, 14:53 | |
| Nu am gasit alt topic si vreau sa spun de ultima mea experienta cu metroul bucurestean. Am fost la meci pe National Arena joia trecută, m-am pierdut de mini-grupul cu care eram de la Ploiești din cauza grupului pentru ca eu nu am cautat niciodata sa ma bat cu cei de la MAI care sunt de fapt prieteni mei In fine dupa cateva tentative de a lua taxiul spre Centrul Vechi contra sumei de 30 lei am luat-o pe jos spre Piata Muncii. Nu bani erau problema ci modul in care am fost tratat eu dar si alti cand intrebai daca e liber te intreba pe un ton de cocalar unde vrei sa mergi iar apoi iti spunea tariful iar eu nu agreez astfel de personaje. Surpriza la ora 01.00 era deschis la metrou la Piata Munci si am luat de acolo pana la Gara de Nord. Vreau sa spun ca pana atunci nu stiam ca ai semnal la telefon si mai mult de atat internet 4G in subteran... La noi la Londra degeaba au toti IphoneX-Max si Samsung S9-10+ ca la Underground nu ai nici semnal si nici internet. Oricum nu se compara adâncimea metroului londonez cu cel de la București dar totuși ca sa ma conving de puterea 4G am facut LIVE pe FB si a mers. Viteza si timpi de parcurs au fost ok exact cum i stiam eu din ani 2007-2009. Apropo ultima data cand am mers cu metroul bucurestean a fost în 2009. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Joi 12 Sept 2019, 22:42 | |
| Ce prinzi tu în tunel nu e de la suprafaţă. În toate mai staţiile sunt instalate celule GSM (mai puţin Pantelimon, acolo nu ai semnal şi nu ştiu dacă nu cumva şi la Anghel Saligny şi Nicolae Teclu nu e la fel - asta e, am o maşină şi două biciclete, nu am nevoie să mai merg cu metroul). Prelungirea programului se face anulând un număr de curse din zilele următoare, pentru a menţine acelaşi număr de tren-km.
Desigur, e curios cum Metrorex acceptă să prelungească programul pentru un eveniment cu risc crescut de acte de vandalism şi bătaie cu Poliţia cum e un meci de fotbal, dar pentru concertul Metallica, sold-out din prima zi de vânzare a biletelor, nu au binevoit să prelungească programul. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11172 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Despre metrouri Joi 12 Sept 2019, 23:25 | |
| Cand am intrebat militia de la gura de metrou mi-a spus ca mai circula unul. Dar pe tabele din gara de Nord mai arata inca cate o cursă in ambele sensuri programate pe la 01.50 probabil au fost doar 2 metrouri pe M2 caci ele au facut cruce chiar la Piata Muncii. Cat despre acte de vandalism nici vorba era un grup mare de vreo 30 insi vorbeau cu accent de Transilvania, cupluri sau chiar fete singure iar in metrou nu statea nimeni in picioare asta ca sa va faceti o idee despre gradul de ocupare.
In schimb la Metallica cred ca se bea de 10 ori mai mult fata de cat s-a baut langa stadionul Arena Nationala. Iar pe stadion s-a servit doar apa plata si pepsi la pahar desi eu credeam ca voi gasi bere la pahar ca pe litoral sau ca pe stadioanele din Anglia.
Revenim la metrou la Londra e o statie care cobori de 3 ori cu scara rulantă pana la stație e pe putin 8 etaje, statia se numește Green Park iar cu prima ocazie o sa fac o filmare e incredibil cat de mult se coboara in subteran acolo semnalul la telefon dispare la vreo 20 secunde de coborat cu scara rulanta.
Cât despre metroul bucurestean la cate negative am vazut eu despre Metrorex pe FB la faza cu viteză si semnalul GSM eu i iert de toate păcatele.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22372 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 03:09 | |
| Exact pentru rockeri o sa prelungim programul la metrou, aia latosi care dau din cap de zici(e zici) ca sunt apucati. Sa mearga pe jos, aer curat doar doar le vine mintea la cap dar nici o sansa. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13082 Data de inscriere : 06/04/2012
| | | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 14:01 | |
| - Katalyn a scris:
- In schimb la Metallica cred ca se bea de 10 ori mai mult fata de cat s-a baut langa stadionul Arena Nationala.
La 10 lei o bere e puţin probabil să fi băut cineva mai mult de 2 - 3 beri... mai ales că dacă erai la gazon, dacă mergeai la bere pierdeai poziţia apropiată de scenă. După concert oricum nu mai găseai nimic prin jur, e un singur non-stop pe Vatra Luminoasă. Un eveniment cultural-artistic ţinut cu casa închisă ar trebui să aibă prioritate în faţa unui meci de fotbal, dar suntem în România. Am reuşit să mă înghesui într-un N112, am făcut o oră până la Piaţa Unirii din cauza traficului. Lângă mine erau nişte fete din Târgovişte care glumeau că nu vor mai prinde trenul de la 5 dimineaţa şi nişte băieţi din Cluj care aveau bilet la 1745. Autobuzul a sosit pe la 23:55... bănuiesc că şi-au prins trenurile (au schimbat cu N117 la Unirii). Tot la Unirii au ajuns şi cei care plecaseră pe jos de la stadion, era mare aglomeraţie acolo. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 14:16 | |
| Si mai zici ca nu ati fost privilegiati. Ati avut bere si autobuz de noapte. Pe Basarabiei am stat 30 minute si nu a mai venit autobuzul de noapte, ori voi vreati si metrou ma mir ca nu ai vrut si tramvaiul. Noi nu am avut N109 si nici bere desi la un meci de fotbal vin toate categoriile de oameni pe cand la un concert de rock doar roakeri. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 14:37 | |
| Pand cand va fi data in folosinta M5 Drumul Taberei- Eroilor 2 se va realiza si supra sau subtraversarea M1/M3 la Eroilor, astfel incat, atunci cand se vor apuca de prelungit M5 spre est (spre Pantelimon), sa plece direct pe sub Bdul. Mihail Kogalniceanu ?
Cum va fi pozitionata linia de legatura de la Eroilor dintre M5 si M1/M3 ?
Si cand va fi prelungita M4 spre sud (de la Gara de Nord 2 la Gara Progresul) care va fi traseul ?
Cel mai logic traseu ar fi: pe sub cladirea Garii de Nord, apoi pe sub Strada Garii de Nord, Strada Berzei, Strada Vasile Parvan, Bdul. Bogdan Petriceicu Hasedeu, prin spatelei "Casei Poporului", apoi pe sub Strada Uranus, Calea Rahovei, strada Odoare, Soseaua Viilor, Piata Eroii Revolutiei, Soseaua Giurgiului, Gara Progresul.
De asemenea, pentru creearea unei magistrale cu adevarat circulare (si la sud de raul Dambovita) ar fi utila constructia unei linii de metrou pe traseu: Dristor 2- apoi pe sub Bdul. Ramnicu Valcea, Bdul. Ramnicu Sarat, Calea Vitan, Soseaua Vitan-Barzesti, Strada Ion Iriceanu, Strada Turnu Magurele, Strada Luica, Strada Alexandru Anghel, Strada Zetarilor, cap linie STB "Zetarilor", Intersectia Soseaua Alexandriei/Strada Antiaeriana/Soseaua Bucuresti-Magurele, Intersectia Bdul. Ghencea/Strada Brasov, Strada Brasov, Soseaua Virtutii, statia de metrou Crangasi (care are 3 linii si poate fi astfel transformata intr-o statie de tip nod de circulatie).
Astfel, ar exista o magistrala de metrou in Bucuresti cu adevarat circulara, pe traseul: Gara de Nord 1- Piata Victoriei (conexiune cu M2)- Iancului (conexiune cu M5 prelungita spre est)- Dristor 2 (conexiune cu M1)- Aparatorii Patriei (conexiune cu M2)- Soseaua Giurgiului (conexiune cu M4 prelungite spre sud)- Parc Drumul Taberei (conexiune cu M5)- Lujerului (conexiune cu M1)- Crangasi- Basarab 1 si 2 (conexiune cu M4)- Gara de Nord 1.
De asemenea, in partea de sud-vest a Bucurestiului ar fi necesara si realizarea unei strazi care sa faca legatura intre: Intersectia Strada Zetarilor/Prelungirea Ferentari- Intersectia Soseaua Alexandriei/Strada Antiaeriana/Soseaua Bucuresti-Magurele- Intersectia Bdul. Ghencea/Prelungirea Ghencea/Strada Brasov. |
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 16:10 | |
| - Katalyn a scris:
- Si mai zici ca nu ati fost privilegiati. Ati avut bere si autobuz de noapte.
O, da, am avut un autobuz la 50.000 oameni. Cine a fost deştept a luat-o pe jos cu o staţie în avans, aşa că maşina a ajuns la stadion full cu cei urcaţi de la intersecţia Iancului cu Pierre de Coubertin. Probabil şoferul nu a ştiu de concert, că la Bon Jovi penultimul 385 a ţinut-o drept pe Splai şi a tăiat-o pe Haşdeu, nu cumva să ia călători de la Izvor şi Casa Poporului. - Katalyn a scris:
- Noi nu am avut N109 si nici bere desi la un meci de fotbal vin toate categoriile de oameni pe cand la un concert de rock doar roakeri.
Consumul de alcool este interzis pe stadioane. Pe de altă parte, stau lângă stadionul Ghencea şi ştiu ce categorii de oameni vin la meci şi cum la final vine Jandarmeria şi loveşte nediscriminatoriu cu pulanul în stânga şi în dreapta. Până să se modernizeze linia 41, când încă mai existau V3A-uri vechi şi Ep-uri, în zi de meci pe Ghencea se scoteau V3A-93-urile noi şi se aduceau Ep-uri de la Bucureştii-Noi şi Victoria, iar 8-urile se deviau pe la Răzoare. Oare de ce? Desigur, asta când nu se închidea traficul de la Tricodava sau chiar de la Piaţa Drumul Taberei, caz în care 41 mergea la CET Vest (că avea macaz atunci), iar după 2002 se suspenda şi intrau autobuze dar doar între Lujerului şi Piaţa Presei. Bine că Gigi s-a certat cu Armata şi nu au mai fost meciuri pe Ghencea. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 16:16 | |
| - ldh80 a scris:
- Pand cand va fi data in folosinta M5 Drumul Taberei- Eroilor 2 se va realiza si supra sau subtraversarea M1/M3 la Eroilor, astfel incat, atunci cand se vor apuca de prelungit M5 spre est (spre Pantelimon), sa plece direct pe sub Bdul. Mihail Kogalniceanu ?
M5 va avea staţia sub staţia actuală pentru M1/M3. Tunelul oricum e străpuns până în faţa Operei (deci e subtraversată şi Dâmboviţa), acolo aflându-se puţul prin care a fost extras TBM-ul. - ldh80 a scris:
- Si cand va fi prelungita M4 spre sud (de la Gara de Nord 2 la Gara Progresul) care va fi traseul ?
Cel mai logic traseu ar fi: pe sub cladirea Garii de Nord, apoi pe sub Strada Garii de Nord, Strada Berzei, Strada Vasile Parvan, Bdul. Bogdan Petriceicu Hasedeu, prin spatelei "Casei Poporului", apoi pe sub Strada Uranus, Calea Rahovei, strada Odoare, Soseaua Viilor, Piata Eroii Revolutiei, Soseaua Giurgiului, Gara Progresul. Traseul se va stabili prin studiul de fezabilitate. Casa Poporului probabil va fi ocolită, e obiectiv strategic şi nu se poate săpa pe sub ea, plus că avem şi Hardughia Neamului în curte. Cel mai probabil din Str. Haşdeu se va continua pe sub Str. Izvor şi apoi 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu şi Viilor. Cel mai probabil va fi nevoie şi de câteva demolări (de exemplu clădirea de pe colţ dintre Str. B.P. Haşdeu şi Str. Izvor, pentru că altfel curba metroului ar intra în curtea Parlamentului, poate şi pe Viilor sau în zona Şos. Giurgiului dintre Şura Mare şi Piaţa Progresu). _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6831 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12197 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Despre metrouri Vin 13 Sept 2019, 16:44 | |
| Dar asa ar fi un traseu ocolit pentru M4, daca se va merge pe sub Strada Izvor, Calea 13 septembrie, Soseaua Tudor Vladimirescu!
Era mai demult un proiect pentru asa-numit "Proiectul strapungerii subterane pentru viitorul Bdul. Uranus", proiect care ar presupune realizarea unui tunel rutier subteran prin curtea "Casei Poporului", tunel rutier subteran care ar pleca de la intersectia Bdul. Bogdan Petriceicu Hasdeu/Bdul. Natiunile Unite/Strada Izvor si ar ajunge la intersectia Calea 13 Septembrie/Strada Uranus.
Acest propus viitor tunel rutier subteran ar trece aproximativ pe sub spatiul verde dintre "Casa Poporului" si "Catedrala Mantuirii Neamului"- deci cele doua cladiri nu ar incurca realizarea acestui proiect.
Ma gandeam ca, profitand de acest proiect, atunci cand s-ar realiza acest tunel rutier subteran, sub el s-ar putea realiza si un tunel de metrou pentru M4 prelungita spre sud!
Insa o problema mai dificila va fi cred subtraversarea cladirii Garii de Nord de catre M4, tinand cont ca aceasta cladire este una veche, de patrimoniu. In plus , in timp, vibratiile care ar aparea la trecerea garniturilor de metrou pe sub cladirea Garii de Nord sa nu afecteze rezistenta cladirii. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre metrouri | |
| |
| | | | Despre metrouri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |