|
| 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
+70AeroX laurentzu NIKU24 ciprian71 Luna cfr500 rayldegm aris86 Davee91 TudorVD cristy79 traian alinutz23 AndiCFR mielutu zburator marius664 COSTACHE MIHAIL alliens vatmanul billy752-istu riciu didinul Vlad Singeorzan dan tm Amiralul Silviu Sintea adascalu Balto membru dezactivat , maris.constantin cardinal Andrey_tm Sabik IonutCFR2009 DUAL Katalin4653 iuli.hard razvan - trenuri halmarius lapsanszkitamas Adirmvl mureseanu_976 Vale Czirjak Arpad Dr2005 Nesebar liviulav33 nenuandrei ionutz85 Kriszti219 rizelgeorgel2004 92Dragos bvio88 TVlad Adrian78 alex.alexus.tm Vitosa David Marius Norbi Ioan Vlad Ionutz Gabry Gabriel mardaryroby kristi kkk KQQ cortexedge Shinkasen cristi CFR myster2008 74 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 10 Oct 2013, 23:57 | |
| Legea lasă loc de interpretări, se spune doar că privaţii au dreptul de a prelua pachetul, nu că au şi obligaţia... Iar pachetele oricum se modifică de câteva ori pe an (chiar acum e în dezbatere publică un proiect de modificare). Nu împiedică nimeni CFR Călători să ceară o pereche de trenuri Arad - Brad. _________________ :TTT:
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9706 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 11 Oct 2013, 00:05 | |
| - Citat :
- Legea lasă loc de interpretări, se spune doar că privaţii au dreptul de a prelua pachetul, nu că au şi obligaţia...
Da, dar daca il preiau trebuie sa il preia tot nu pot prelua partial, CFR Calatori poate cere, dar nu se poate aproba cererea din cauza pe care am expuso mai sus. Se specifica clar ca daca s-a preluat pachetul minim de interes local pot opera trenuri numai din pachetul minim Inter Regio. Deci pot baga subventionat doar tren IR Arad - Brad si asta daca se respecta conditiile pentru rangul acesta, viteza comerciala, dotare etc. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9706 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 11 Oct 2013, 00:50 | |
| Mai am uitat de articolu 19, totusi se poate pentru alti OTF dar cu conditia sa nu deserveasca traficul local. Dar pentru CFR Calatori se specifica ca pot numai trenuri IR. - Citat :
- Art. 19. — (1) Operatorii economici care au închiriat secții/un
grup de secții de circulație ale infrastructurii feroviare neinteroperabile sunt obligați să acorde drept de acces pe secțiile respective operatorilor feroviari licențiați de AFER, în următoarele cazuri: a) tren complet, aflat în tranzit peste secția închiriată; b) tren complet, format în afara secției închiriate și având ca destinație cel puțin una dintre stațiile de pe secția închiriată; c) tren complet, format în una dintre stațiile de pe secția închiriată și având ca stație de destinație orice stație în afara secției închiriate; d) locomotivele izolate folosite pentru remorcarea trenurilor; e) tren de călători care nu deservește traficul feroviar local de pe secția închiriată si face parte din pachetul minim social al operatorului feroviar licențiat; f) orice trenuri suplimentare solicitate de alți operatori de transport feroviar, în limita capacității secției de circulație. (2) Tariful de utilizare a infrastructurii feroviare, încasat pentru cazurile stabilite la alin. (1), nu va putea depăși nivelul maxim al tarifului de utilizare a infrastructurii stabilit prin metodologia de calcul al tarifului de utilizare a infrastructurii feroviare, aprobată prin Contactul de activitate al C.F.R. încheiat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru porțiuni de infrastructură similară și tonaje pe tren similare. _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4827 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: . Sam 23 Noi 2013, 20:45 | |
| (Noul) pod Mureş dintre Deda – Ruşii Munţi are 65 km/o. Podul Gurghiu dintre Ideciu de Jos – Reghin 70 km/o. Podul Niraj dintre General Nicolae Dăscălescu (loc. Ungheni) – Vidrasău are 80 km/o, ca şi podul Mureş dintre Luduş – Cheţani. Podul Arieş dintre Gligoreşti – Lunca Mureşului are tot 80 km/o. Aceste limitări, deşi sunt semnalizate pe teren, nu sunt destinate exclusiv podurilor, căci se circulă cu această viteză între cele 2 staţii aproape pe întreg traseul, aproape pe toată distanţa!
Am văzut că s-a mutat staţia Petelea recent, mai spre sud, spre centrul satului, pe la trecerea la nivel spre noua carieră de piatră Geiger... Interesant, că la fosta staţie Petelea, la curba cu trecerea la nivel, reducerea de 30 tot a rămas! Mă gândeam că dacă are 30, tot mai bine să oprească acolo – ar fi fost mai logic din punct de vedere al „economiei” timpului! Aşa, pierdere de timp cu oprirea pe la noua staţie (că de la curba redusă cu 30 nu prea mai are timp (distanţa necesară) să accelereze la 80, altfel nu mai poate opri la noua staţie), deşi sunt aproape sigur, că primăria a cerut reamplasarea staţiei într-un loc mai bun (deşi cumva am omis ştirea asta din ziar): pe la centrul satului! În fine: trebuie să recunosc şi eu: noua haltă e într-un loc mai bun – cel mai bun loc – pe la „centrul” satului! Chiar dacă timpii de circulaţie vor creşte din motivele mai sus menţionate.
Dar am văzut şi că se lucrează la Gorneşti (limitare la 30 sau poate 20, sau 10, nu mi-am dat exact seama): scot fosta gară de pe teren: mă rog, toate liniile, şinele, şuruburile, schimbătoarele de cale, traverzele, pietrişul... Fosta fermă de porci e zero cu pământul, linia industrială spre fermă n-a rămas... decât terasamentul: fără pietriş. Natura a preluat totul. Jungla. Că indienii au furat totul: nu doar traverzele din lemn şi pietrişul, ci şi rămăşiţele de cărămidă de la demolarea fermei. Şi că fosta linie directă se vrea a se face cu 80 km/o – ceea ce e bine.
Cel mai frumos ar fi dacă încet-încet s-ar scoate toate limitările, pe toată lungimea M 405, până la vechiul, originalul 80 km/o. Că linia e oricum doar al CFRCălători, privaţii nu prea s-au băgat aici, deşi au fost câteva încercări, eşuate, că na, tot CFRCălători a rămas cel mai bun pe-aici... Bine, la podurile vechi înţeleg că nu se prea poate... Bine, la trecerile la nivel cu drum asfaltat fără bariere în curbă cu lipsă de vizibilitate iarăşi înţeleg, că nu se poate viteză mai mare de 30...
A! N-am înţeles! De ce iau cele 3 vagoane de la IR Buc.-Tg.M sosire la 19:20, şi le bagă goale (neiluminate, fără încălzire, cu uşile închise) în plus la R Tg M – Mierc. Ciuc pl. Tg. M. 4:00, ca la Deda să le scoată, şi să le cupleze la un R retur, tot ca vagoane goale în plus, ce pleacă cu aceeaşi locomotivă înapoi la Tg. M. Ce rost mai are să le plimbe doar aşa goale? Că la plecarea de la 13:15 le bagă înapoi la originalul Tg. M – Buc.!
Am rămas profund dezamăgit de lehamitea controlorilor de bilete (erau 2 unguri din M. Ciuc, credeam că ei vor fi mai corecţi, dar pe naiba!). Nu taxează nici un sătean. Nu ştiu de ce nu-i obligă pe dânşii, ca la finele fiecărui drum să puie pe masă bilete vândute în valoare de cel puţin 100 de lei (31 de zile egal 3.100 de lei, doar pe un tren, şi-i mai rămân şi câte un bânuţ pe o cafea, pe o turtă dulce... şi câte trenuri regio sunt pe zi în ţară, hehei)? Păi aşa, conductorul cu banii de buzunar, săteanul cu “reducerea” de 50%... Nici nu mă mir că se scot trenuri CFRCălători pe bază de nerentabilitate! La început tare m-am enervat, vrând să-i dau un pumn în faţa conductorului, după care straniu parcă aş fi vrut să plâng... Păi aşa ajungem să scoatem toate şinele şi să le băgăm la fier vechi! De ce nu învaţă ăştia de la conductorii Regiotrans, care taxează fiece sătean la nici 30 de secunde după urcare? Parcă sătenii din zona Regiotrans ar fi mai săraci, mai fără bani? |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9361 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Sam 23 Noi 2013, 21:39 | |
| Veneam acum un an cu 4 colegi de facultate de la Mestera. Urcam, asteptam sa vina nasu'. Ii spunem ca avem legitimatii. Sta el acolo, se cauta prin agenda aia a lui, apoi ne zice:"imi dati 20 lei si ii bine". I-am dat, sa fie sanatos. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Lun 25 Noi 2013, 19:21 | |
| Azi un bilet întreg la clasa 2 tren regio Topliţa - Târgu Mureş e 15,70 lei. Dacă eraţi 5 persoane cu 20 de lei, aia e 4 lei pe persoană. Deci aţi primit o reducere de peste 50% fiecare!!! De la Topliţa doar până la Deda biletul e 10 lei! Deci aţi venit de la Deda până la Târgu Mureş fiecare gratuit... |
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Lun 25 Noi 2013, 20:04 | |
| Pai da, dar banii i-au ramas lui, n-a taiat bilet. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Vin 29 Noi 2013, 17:46 | |
| Ce faci? Ta autodenunti in public pe acest forum? |
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Sam 30 Noi 2013, 00:11 | |
| Hahahahahahahaaaa, hai ca esti tare. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Lun 02 Dec 2013, 18:10 | |
| Mi s-a întâmplat şi mie... Să nu-mi dea controlorul bilet. M-am simţit atât de rău, că la staţia finală (mergeam de la Târgu Mureş la Deda), la Deda, am cumpărat 2 bilete Deda - Târgu Mureş, şi le-am aruncat la gunoi fără să le folosesc.
Amu io îs tare curios cum va fi cu noul Mers... Sper ca „acceleratu’” dă amiaz’ din Târgu Mureş spre Bucureşti să rămîie în forma lu’ actuală, îi foarte bun cum îi acu’! Şi cel de Budapesta ar fi bun să rămâie, ‘neaţa spre Cluj pentru studenţime, chiar şi daca cu doar un vagon clasa 2, numa’ că tre să scoţi un preţ bun la bilete, adicătilea zic concurenţial faţă cu autobuzele şi avioanele din aste zile! |
| | | membru dezactivat , User Dezactivat
Numarul mesajelor : 598 Varsta : 33 Localizare : Bacau Reputatie : 4974 Data de inscriere : 30/11/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Lun 02 Dec 2013, 18:29 | |
| Sa nu-ti dea bilet nu-ti da, dar daca-i spui, mie imi tai belit, adica belet....tre' sa-ti taie, daca-ti spune ca cu suprataxa ii spui stii ce, de la casa nu mi-o mai dat ca nu se dau bilete in ultimele 3 minute dinaintea decolarii trenului, si-l pui sa-ti taie bilet cu tarif normal in tren, daca nu te impui el nu se supune, e regula junglei la CFR da' ia sa-i dai cu pumnu'n gura sa-i zici ca ai retinut nr legitimatiei, pe care e obligat s-o poarte prinsa de haina sau cureaua gentii, ia sa vezi ce baietas il faci pe controlor, daca nu scrie toate virgulele si iti da si rest fix. |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Lun 02 Dec 2013, 19:38 | |
| Degeaba toate. Nu-l interesează. Chiar dacă-i atârnă numele pe cămaşă. Pe tren el e semizeul, care poate să te dea oricând şi pentru orice pe mâna poliţiei.
IR 1646 face cei 32 de km dintre Târgu Mureş - Reghin în 36 de minute. Viteza medie: 53. Reghin - Deda, 22 km în 29 de minute, viteza medie: 45. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Lun 02 Dec 2013, 19:45 | |
| Daca refuza sa-ti taie bilet nu cred ca se leaga la cap sa te dea pe mana militistilor si faze de genul asta. Poti sa depui plangere la CFR impotriva lui chiar daca nu ii stii numele sau numarul de legitimatie si nu cred ca se zbate pentru cativa lei pe care ti-i opreste. |
| | | Czirjak Arpad
| Subiect: . Lun 02 Dec 2013, 20:59 | |
| Nu depun eu nici o plângere. Nu e genul meu. De atunci la Târgu Mureş Nord casieria e deschis non-stop, slavă Domnului! Cu câţiva ani în urmă era închis noaptea între orele 22-6. Se pare că între timp mintea unora s-a mai luminat un pic! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Lun 02 Dec 2013, 21:44 | |
| Nu o lua in nume de rau, dar daca nu depui plangere pentru o magarie a feroviarilor de ce te plangi aici? Daca o faci ca sa te descarci as putea sa inteleg, daca o faci ca sa ne zici ca sa aflam cat de naspa e CFR-ul nu ne spui nimic nou. Ca romanul (se pare ca nu doar etnicul roman) se plange pe unde poate: aici pe forum, la o bere cu prietenii, nevestei, etc., dar rar sau niciodata unde trebuie. Treaba merge prost si pentru ca astia ne iau de prosti tocmai pentru ca nu ne plangem. Cred ca stii vorba aia cu copilul care nu plange. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
| |
| | | | 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |