|
| Discutii libere pe seama liniei M800 | |
|
+93Ana Popescu 19jimmy84 dan_dinca CRT Vale_ntin Cipri Andrei Neculai LanceR aris86 ttavi Czirjak Arpad ets2oltromânia ciprian71 Katalin4653 Cris_Cr neluadi alex1987 AeroX cristi ar ravers75 StefanD_ TonyGFR Dionis AndreiStefan AndiCFR Balto Katalyn ldh80 dan tm gvd florin.lifticariu Jurnal Feroviar NIKU24 mielutu zburator Luca tgv Razvan Tudor dan_tfg marius_catalin84 nenuandrei TVlad COSTACHE MIHAIL Amiralul Nk11 bercenicity marius664 cristy79 Andrey_tm bubu matei vulcan alexmorph3us Adisoft1991s didinul mariuscfrbucuresti ATM 63-1143-5 cfr500 cortexedge Caspar cosmin br riciu Parazitii Mihay NB 2009 Teodor rizelgeorgel2004 NicuS yeu1 Spartan1948 kristi kkk alliens Adirmvl razvan - trenuri truscamihai phnegativ solomon1984 IonutCFR2009 allred gardianlinux Vitosa ANDU2100HP Luna DUAL alex.barac.5 AlexD Alex Avram Grigor brutusel maris.constantin Adrian78 Dr2005 DPS baiazid Capsuneanu Nesebar 97 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 09:49 | |
| Da se schimba de la guvernare la guvernare pentru ca nu exista interes national pus pe primul plan ci doar interese locale si politice au venit acuma ungurii la guvernare nu m-ar mira sa se faca iara autostrada Brasov Tg Mures sau alte bazaconii de acest gen Eu zic ca daca eram o tara normala trebuia sa aem magistralele reabilitate pentru macar o viteza de 120km/h asa am aruncat 20 mld de euro pe reabilitari si modernizari de drumuri nationale si doua autostrazi anemice |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13279 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 09:56 | |
| Daca s-ar realiza A1 integral .. ar aduce un plus pentru ca cuplata cu A2 ,ar traversa tara de la Est la Vest... dupa aceea A3 Bucuresti-Brasov,si legatura cu Moldova simultan cu Brasov-Tirgu Mures.. La CF , facut frumos coridorul pe tronsoane simultane , si devierea temporara a traficului,cum s-a facut la maghiari ... |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6739 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 10:16 | |
| Cred ca era bine daca pe forumul acesta aveam si un topic pentru autostrazi, posbil sa fi avut mai multe pagini decat toate topicele cu trenuri In alta ordine de idei. am sesizat o miscare buna de azi pe Dor Marunt - Dragos Voda in sensul in care in acest moment aceasta distanta se parcurge in doar 8' fata de 10' pana acum. Pana in acest moment cel mai bun timp intre Lehliu si Ciulnita a fost de 19'... Deci ,,problema'' in sine a fost doar o lucrare menita sa ridice viteza trenurilor pe aceasta portiune, daca era BLA nu se remedia asa de repede si nici nu scadeau timpii.
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mier 26 Mar 2014, 10:23, editata de 1 ori |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7575 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 10:20 | |
| Pentru ca se pare ca m-am molipsit putin, supun atentiei cativa timpi intermediari ai lui IR1583 de azi:
-Fundulea 10.42 -Sarulesti 10.46 -Lehliu 10.53 -Dor marunt 10.57 -Dragos voda 11.05
Intrucat Fundulea-Dragos Voda are 54.1 km conform livret, cu un timp de parcurs realizat azi de 23 min reiese viteza medie de 141.13 km/h. Si mai interesant e pe Fundulea-Lehliu 27.9 km parcursi azi in 11 min si reiese o viteza medie de 152.18 km/h ! (daca luam in calcul o eroare de 1 minut in introducerea datelor care apar pe infofer, viteza medie pe Fundulea-Lehliu ar iesi de 139.5 km/h)
Ori timpii de pe infofer nu-s 100% corecti, ori se merge pe portiuni cu mai mult de 140 km/h... |
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 10:34 | |
| Probabil ca se rotunjesc, daca s-ar pune si secundele ar fi un calcul mai corect. Oricum, e vorba de cel mult 30-40 de secunde per tronson si care per total , adica pe intreaga durata a parcursului, ramane tot la fel.
De exemplu, daca Ciulnita-Fetesti apare 18' pe Infofer, poate sa fie real un 18' si 30-40 de secunde sau cam asa dar eroarea in ceea ce priveste calculul unei viteze medii apare cu cat distanta e mai mica si nu invers.
Mai important si extrem de notabil este faptul ca unele trenuri au inceput sa faca deja sub 1h15' intre Bucuresti Nord si Fetesti si culmea, cu oprire in Ciulnita. |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 15:33 | |
| Ooops ! Hai ca ne-am priponit ! |
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 16:00 | |
| Nope ... Asta-i o oprire care nu tine de starea infrastructurii, se vede clar cum ajunge cu 2' mai devreme cu tot cu minutul ala pierdut.
Ciulnita 15:44 (-3') Bucuresti Nord 16:49 (-2')
Din fericire se cere repede o schimbare de mers, sunt deja trenuri care ar ajunge si in 2h15' cu patru opriri si sunt altele care trebuie sa stea in gari zeci de minute sau sa franeze pentru ca nu au verde. Si culmea si-asa si tot ajung mai devreme... |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 16:15 | |
| Nici n-am zis ca e oprire din cauza infrastructurii...cine stie ce o fi fost...posibil lucrari pe la bariere ?! Cand au facut mersul de tren, au pus intentionat timpii mai largi ca sa nu mai fie intarzieri ? Banuiau ca nu se repara semnalizarea sau cum ? N-as crede ca din cauza lucrarilor inca in curs s-au pus timpii asa largi... Hai ca intre timp s-a mai priponit unul... |
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 17:38 | |
| Nu vad nicio problema la IR 1587 :shock: Nord-Lehliu 41' si Lehliu-Ciulnita 19' este destul de bine. Atunci cand s-a elaborat mersul erau probleme la semnalizare dar si problema de la Sarulesti care intre timp s-a rezolvat, deci evident ca timpii erau mult mai largi pentru a acoperi eventuale intarzieri. Acum problemele fiind rezolvate, s-a testat cu ocazia asta si maximum posibil pe fiecare tronson pentru a putea contura noul mers valabil din luna iunie, de aici si timpii foarte mari de stationare. Se lucreaza si la mers :bom: , iata un exemplu de ce putem vedea in iunie: IR1580 05.30 Constanta 05.54 Medgidia 06.10 Cernavoda Pod 06.32.Fetesti 06.53 Ciulnita 07.14 Lehliu 07.55 Bucuresti Nord Sunt mai multe variante dar asta imi place cel mai mult Are si destui timpi de rezerva |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 18:29 | |
| Deci, daca am inteles bine, mersul trenurilor, care e valabil pentru un an, se stabileşte inclusiv luând in calcul si deranjamentele temporare ale instalaţiilor de semnalizare (rezolvabile într-un timp relativ scurt-cateva săptămâni) ? Inclusiv pe M800 care e oarecum prioritară atât ca investiţii cat si prin faptul ca e parte a coridorului 4 ? |
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 18:37 | |
| A fost o perioada in care nu se tinea cont si lumea facea scandal, ca de ce scrie 2h29' pe bilet si face 3h30' si de atunci se incearca sa se faca un mers al trenurilor mai apropiat de cel real.
Si din decembrie au fost intarzieri dar nu asa de mari, daca se folosea un mers care anticipa rezolvarea problemelor era coada la reclamatii . Si oricum, din mai-iunie sau chiar mai devreme mersul se schimba deci chiar nu vad care e problema, important este ca mersul sa fie cat mai real fata de cel inscris in bilet. |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 19:03 | |
| Mi s-ar parea normal sa se puna timpi mai largi pe tronsoane unde se stie ca se lucreaza sau vor incepe lucrari. Sa pui pentru un an de zile (cat e valabila cartea) timpi largi (doar) pentru ca niste indivizi au sustras niste relee si au deranjat temporar circulatia si tu, companie care administreaza linia, nu stii cand o sa o repari, mi se pare oarecum demn de o tara bananiera. (ce-i drept, pe carte scrie clar:"in functie de conditiile de circulatie, pot interveni modificari")
UE cand a vazut mersul trenurilor editia in vigoare, nu au intrebat "Bai fratilor, ce-s cu timpii aia ? Noua ne-ati zis ca e cam gata reabilitarea, voi tot cu timpi "de avarie" lucrati si in 2014?"
Auzisem undeva ca orice intarziere se plateste. Mi-e teama ca mai mult de asta s-au ales acei timpi mai largi, ca sa evite inclusiv platile cu pricina.
In alta ordine de idei, ai mai multe informatii despre cum se va schimba mersul din mai-iunie ? Ma refer vizavi de editia tiparita, cum se va face actualizarea ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 19:12 | |
| - Dragos a scris:
- UE cand a vazut mersul trenurilor editia in vigoare, nu au intrebat "Bai fratilor, ce-s cu timpii aia ? Noua ne-ati zis ca e cam gata reabilitarea, voi tot cu timpi "de avarie" lucrati si in 2014?"
A întrebat JASPERSul. Li s-a răspuns că e veche cartea şi că timpii deja s-au redus. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 19:34 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dragos a scris:
- UE cand a vazut mersul trenurilor editia in vigoare, nu au intrebat "Bai fratilor, ce-s cu timpii aia ? Noua ne-ati zis ca e cam gata reabilitarea, voi tot cu timpi "de avarie" lucrati si in 2014?"
A întrebat JASPERSul. Li s-a răspuns că e veche cartea şi că timpii deja s-au redus. Jaspersul asta vad ca a devenit noul Radio Erevan - Dragos a scris:
- Mi s-ar parea normal sa se puna timpi mai largi pe tronsoane unde se stie ca se lucreaza sau vor incepe lucrari. Sa pui pentru un an de zile (cat e valabila cartea) timpi largi (doar) pentru ca niste indivizi au sustras niste relee si au deranjat temporar circulatia si tu, companie care administreaza linia, nu stii cand o sa o repari, mi se pare oarecum demn de o tara bananiera. (ce-i drept, pe carte scrie clar:"in functie de conditiile de circulatie, pot interveni modificari")
Si mie mi s-ar parea normal sa faci mai intai casa si apoi acoperisul, sau sa faci mai intai proiectul si mai apoi casa, sau mai intai fundatia... Gardul nu conteaza cand il pui, totul e sa lasi mai mult spatiu pentru materiale...Poti sa pui in cartea mersul trenurilor oricate grafice de ciorculatie vrei ca tot nu e 100% sigur ca se respesta, nu de alta dar discriminatii nu sunt invitati la discutii pentru a-si prezenta si ei graficul cu ,,lucrari''. Sincer eu nu prea inteleg de ce mai exista cartea mersul trenurilor, cred ca doar la CFR mai exista, din punctul asta de vedere ne apropiem de o tara bananiera...Nu de altceva dar s-a inventat internetul si siteul CFR actualizat si eventual cu intarzirea trenurilor la minut. Chiar asa de mult crezi ca conteaza pentru calator cartea mersul trenurilor, ce suntem pe vremea lui bunica ??? - Dragos a scris:
- Auzisem undeva ca orice intarziere se plateste. Mi-e teama ca mai mult de asta s-au ales acei timpi mai largi, ca sa evite inclusiv platile cu pricina.
Nu cred ca ai auzit bine. |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 Mier 26 Mar 2014, 19:53 | |
| Pai e posibil ca dupa schimbarea de care spui a mersului trenurilor, sa se fure iar. Atunci vor reaparea intarzierile fata de ce e pe bilet si eventual vor reaparea si reclamatii, nu ? Deranjamentele actuale dateaza de luni de zile, mi-e greu sa cred ca in eventualitatea in care vor reaparea (deranjamentele), se vor remedia "peste noapte", astfel incat intarzierile sa nu afecteze pentru mult timp noul mers de care zici. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii libere pe seama liniei M800 | |
| |
| | | | Discutii libere pe seama liniei M800 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |