Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Informaţii generale

In jos 
+96
DPS
gabrielcr
TVlad
lifetec
truscamihai
matei vulcan
mielutu zburator
ultras
bobi
Elful
stefan_br
ttavi
Amiralul
florin.lifticariu
florin29sv
bubu
cfr500
alex1987
cardinal
LanceR
mtk
get.
Vale
DAS 2011
Desiro256
legolass
TonyGFR
didinul
Dutzu
frank81
dan tm
Nk11
Ryan Anderson
phnegativ
cortexedge
M.I.C.I.
Caspar
Norbi
alinx3330
gardianlinux
Razvan Tudor
alexpopa
Luna
92Dragos
vatmanul
ALEXCFR
marius664
mureseanu_976
alex.alexus.tm
Gabry Gabriel
lapsanszkitamas
riciu
Rarau
AlexD
apmatei
marius_catalin84
user dezactivat...
cnusi
rich1974
Spartan1948
c o r v i n
Lafont
rizelgeorgel2004
maris.constantin
Arsen22
Cont.dezactivat
Simply18
Sabik
IonutCFR2009
membru dezactivat ,
Vitosa
COSTACHE MIHAIL
Petre_IFTE
cstefan
yeu1
Balto
Radu Tudor
Teodor
Dr2005
Jhonyla
Adrian78
Vlad
kristi kkk
NicuS
Andrey_tm
Katalin4653
baiazid
allred
AndiCFR
Tomi13leu
cristi CFR
cristy79
Adirmvl
DUAL
razvan - trenuri
Nesebar
100 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 39 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

Informaţii generale - Pagina 13 Empty
MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 10:40

Cu TFCul am avut şi eu probleme cu pozatul, începând cu ,,interiorul trenului e secret de serviciu" şi terminând cu coborârea paznicilor din tren în Gara de Nord şi început discuţia aia clasică cu nu e voie... eu îi spuneam că n-are bază legală, el nu şi nu, că aşa i-a zis şefu'.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 10:49

Nici un pasionat nu pozeaza nasii sau paza pentru ca strica poza. Asa ca nu se pune problema sa iti sparga aparatul. orice fapta ar face un pasionat , nu nasii sau paza impart dreptatea acesta e principiul. Aaaa ca la noi mori cu legea in mina e altceva.

E drept ca si pasionatii sau pozarii sint de mai multe feluri. Dar si ceferistii. Uite zilele trecute am pozat locomotiva lui 1766 si apoi am bagat aparatul in buzunar. La plecarea trenului , conductorul care era la urma trenului, statea in usa si m-a salutat zimbind. I-am raspuns la salut. Sint convins ca daca eram pasager as fi putut avea o discutie civilizata cu el. Cu atit mai mult cu cit el de la urma trenului nici nu m-a vazut cu aparatul.

M-am intors de la Calafat si am fost intrebat despre poze, atit de partida trenului cit si de supracontrol. OK.
In gara am intrebat politia daca pot face niste poze. Da poti sa pozezi.

In tren un politist m-a intrebat de acte , alea, alea. Partida tocmai imi controla biletele si s-a bagat: ,,el face poze la garile vechi" ,aaaaa, bine atunci, drum bun. :shock: 

Asadar sint si printre ceferisti si printre politisti oameni si oameni.

Schimbind trenul in Craiova , la Cernele ,,m-au incoltit" partizile celor 2 trenuri cuplate: n-ai voie, minister, aprobari , vrajeli, ca l-ai pozat pe colegu, ca ne-ntrebara sefu in Craiova de ce pozezi , ca te vazuram si acolo, prostiile normale la unii.

Sa vedem pozele: au vazut doua poze s-au plistisit si au plecat dar cica sa cobor in Filiasi. Tocmai ce se uitaresa pe bilet: Timisoara Nord.
Ce dracu sa cobor in Filiasi. Nu am mai avut treaba cu ei (unu plecase la Tirgu Jiu) pina la drobeta Turnu Severin.
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6666
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 11:20

Corect. Eu in general filmez (aparat normal, nu ceva sofisticat ca sa nu dea de banuit). Nici nu-mi place sa ma iau in gura cu ei.
Din practica insa stiu ca majoritatea paznicilor sunt - sa ma iertati - cam batuti in cap.
Uitati-va la metrou ce fac daca li se pare ceva suspect... se uita la tine de parca cine stie ce ai face...
Sau cand intrii la un spital sau in alta institutie si te intreaba de toate cele. De cand le-a intrat in cap treaba cu terorismul sunt si mai nebuni. Daca - Doamne fereste! - cineva chiar ar avea ganduri nasoale pe ala nu-l depisteaza.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 11:44

riciu a scris:
Uitati-va la metrou ce fac daca li se pare ceva suspect... se uita la tine de parca cine stie ce ai face...
Sau cand intrii la un spital sau in alta institutie si te intreaba de toate cele. De cand le-a intrat in cap treaba cu terorismul sunt si mai nebuni. Daca - Doamne fereste! - cineva chiar ar avea ganduri nasoale pe ala nu-l depisteaza.
Metroul este obiectiv militar, strategic şi operat ca atare... chiar scrie peste tot că e fotografiatul interzis (până şi la Phenian se pot face poze la metrou, numai la noi nu).

lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5794
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:08

obirectiv militar? de ce? doar nu il folosesc sa transporte jandarmii cand protesteaza poporul?  Laughing Laughing 
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:16

Poate fi folosit ca adapost, in caz de razboi. Vezi ce s-a intamplat in Londra cand bombardau nemtii orasul.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13279
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:17

Pentru ca in al 2 lea razboi mondial mare procent din populatia oraselor Londra si Berlin s-au adopostit in tunelurile de la metrou Smile.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:28

Da. Din pacate Dresda nu avea metrou, ca tot a fost comemorat fombardamentul orasului zilele trecute.
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5794
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:31

dar nu exista pericolul de surpare a tunelului? ma gandesc de exemplu la bombele "conventionale" de cateva tone, sau socul cauzat de daramarea cladirilor
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 15:42

Cred ca Ceausescu a avut grija si de asta. :)Nu cred ca statiile de metrou facute inainte de '90 fau fost costruite superficial.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 17:05

statiile sunt mai problematice decat tunelurile propriuzise .. dpdv structural...
structura arc a tunelului face din el un candidat cheie ca adapost ... In plus galeriile sunt foarte adanc sapate,iar unda de soc este mult amortizata pana ajunge la tunel... Apar probleme daca reuseste sa intre o bomba prin una din gurile de aer(ventialtie) ale vre-unui tunel,si sa se detoneze intr-un put din ala.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 18:58

Metroul nostru numai ,,adânc" nu este. Nu se compară cu cel din Budapesta sau Praga, care sunt de mare adâncime.

Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 19:06

Da chiar, am fost intr-un an la Zilele Bucurestiului si cei din Bucuresti mi-au dat de stire sa fiu atent ca o sa aud metroul. Noi eram afara sa vedem tramvaiele si pe sub noi trecea metroul, se auzea si vibra pina afara.O fi fost doar acolo mai la suprafata.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8692
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 19:48

Tin minte ca in 89 cand au trecut astia cu tancurile pe la universitate circulatia metrourilor a fost intrerupta mai mult timp, se surpase tunelul si au cazut placile peste sine...
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitimeLun 17 Feb 2014, 20:03

Un convoi de tancuri nu are voie nici peste majoritatea podurilor Smile.. De aceea se cara frumos pe platforme care au o anumita distanta si minim 4 osii... M2 intr-adevar e mai "la suprafata" .. Insa,chiar nu stiu chestiile astea de TCM(asa se numesc astia din CFDP care se ocupa cu partea metropolitana,in special metrou) .. Posibil M2 sa nu fie atat de adanc sapat datorita solului in anumite zone .. In special cred ca in partea sudica a Bucurestiului,parca ziceau astia de la institutul de Geotehnica ca e mai instabil solul..
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Informaţii generale    Informaţii generale - Pagina 13 Icon_minitime

Sus In jos

Informaţii generale
Sus 
Pagina 13 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 39 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Informaţii generale
» INFORMATII GENERALE
» Inchirierea unor sectii de circulatie neinteroperabile
» Discutii generale despre transport III
» INFORMATII GENERALE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: