|
| Despre biciclete | |
|
+34Cipri Andrei Neculai alex.barac.5 lapsanszkitamas LanceR deconectat mielutu zburator tcm Katalyn AlexD dan tm cristy79 IonutChircu Caspar JohannDB DUAL Cont.dezactivat c o r v i n Adrian78 Adirmvl Nesebar kristi kkk NicuS ANDU2100HP TVlad Teodor cristi CFR Andrey_tm cstefan Bobby_TM Traveller frank81 George cortexedge Dr2005 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Despre biciclete Mier 30 Iul 2014, 14:37 | |
| Ce ati alege sa va cumparati daca ati avea 900-1.000 lei disponibili si v-ati dori o bicicleta ?
varianta 1 : DHS Silver model 2013 - pret 900 lei
http://www.dhsbike.ro/produs/mtb/silver-2663-21v/386.html
varianta 2 : Rockrider de la Decathlon - pret 799 lei
http://www.decathlon.ro/mtb-timp-liber/8231773-bicicleta-rockrider-51-c1-1.html
http://www.decathlon.ro/mtb-timp-liber/8231774-bicicleta-rockrider-51-c2-1.html
http://www.decathlon.ro/mtb-timp-liber/8302231-btwin-mtb-rockrider-340-c4-1.html
La DHS Silver am ales modelul de anul trecut care inca mai exista in stoc. Din discutile cu un prieten care are atelier de reparati biciclete si nu duce deloc lipsa de clienti, ba vin si multi cu biciclete foarte scumpe mi-a recomandat modelul 2013 in loc de 2014, fiind mai bun la capitolul dotari fata de cel din 2014.
DHS Silver 2014 : http://www.dhsbike.ro/produs/dhs-mtb/silver-2663-21v/2648.html
Mai sus de 1.000 lei nu am disponibili, in rate nu vreau sa iau de la Emeduesport asa ca merg pe cele 2 variante.
Apropo de Silver 2014 la Carrefour e la oferta de 1048 lei la 786, dar cum am zis prefer 2013 decat 2014 plus ca si culoarea lui 2014 e urata.
Astept cateva pareri pentru ca saptamana viitoare ma duc sa iau ori varianta 1 ori varianta 2.
Nu-mi plac bicicletele cu frane pe disc pana in 1.000 lei iar de-a lungul timpului am avut si biciclete cumparate din talcioc cu care m-am dat si pe munti si pot sa zic ca aceste 2 variante sunt cele mai bune la bani astia. Sper ca in iarna sa pot sa cumpar ceva cu roti de 27,5 de la Emeduesport un Cross sau un Scott http://emmeduesport.ro/index.php?cPath=20_207&osCsid=er2r1j679ejg1kdrg0lok740q4 iar Silverul/Rockriderul o sa-i ramana lui fratemiu mai mic. |
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11634 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Despre biciclete Dum 03 Aug 2014, 16:51 | |
| V-am promis poze de pe cățărările din județul Suceava. O pantă de 12% la ieșirea din Solca, spre Cacica: Serpentine între Cacica și Vârfu Dealului / Gura Humorului: În ultima poză se vede și linia 513 Cacica - Gura Humorului. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 20:06 | |
| - Adirmvl a scris:
- Se pot gasi atatea solutii, mai ales ca acum majoritatea vagoanelor sint saloane. Desfiintezi juma' de compartiment si ii pui suport pentru biciclete. Eventual sa se poata plia, in caz ca nu sint biciclete dar are unu bagaje de zici ca se muta sa le puna acolo, sa nu ii incurce pe ceilalti. Si zice bine Dan, cat poate costa chestia asta? Trenul are multe avantaje, chiar si la CFR, cu toate pacatele companiei, comparativ cu alte mijloace de transport, dar burtosii de sus nu vor sa profite de asta...
Ce vagoane? G-uri dom'le. Mi se par ideale; sint o multime in parcul CFR marfa si cam stau degeaba. Le prinzi cu holtzsuruburi de podea niste rastele de biciclete, platesti un om sa le pazeasca si le dai numere, ca la garderoba. Sigur ca se pot gasi si solutii mai complicate, vagoane speciale, etc. Dar daca ar fi bunavointa s-ar improviza asa si cred ca biciclistii ar fi mai multumiti. Nu e placut sa te injure toti cind se lovesc de bicicleta ta pe culoar. Ce fel de scule recomandati sa ai la tine cind pleci pe coclauri? Eu ma gindeam sa imi iau o cheie pentru roti, pompa - evident - si ceva pentru pene. Am vazut la Lidl un spray ce se poate cupla la valva si cica rezolva pana. Ce parere aveti? Sa imi iau din asta sau niste petice? Pentru petice ce marca recomandati si de unde as putea face rost de ele pina vineri?
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Lun 04 Aug 2014, 20:13, editata de 1 ori |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8668 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 20:10 | |
| Mai bine iei 2 camere de rezerva, nu ocupa cine stie ce loc, impachatate sunt cat un pachet de cartide joc fiecare... |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 20:14 | |
| E o idee buna dar bicicleta ma asteapta deja la destinatie (am dus-o acolo acum 2 ani) si nu stiu exact ce diametru au rotile ca sa cumpar camera potrivita.
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Lun 04 Aug 2014, 20:15, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 20:14 | |
| Eu am un set de chei + petece Pro Cycle luat cu 9 lei din Selgros. Mai îmi iau cu mine o cameră de rezervă și o pompă. Iată setul: |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 20:30 | |
| Cum e metalul din care sint facute cheile? Intreb pentru ca mi se par ciudat de ieftine; am avut si eu niste scule - una "Made in Germany..." - care s-au tocit iremediabil dupa prima utilizare. |
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 04 Aug 2014, 21:07 | |
| Mi-am montat și demontat o dată toată bicicleta cu ele și mi-am reglat/montat de nenumărate ori diverse chestii pe bicicletă. Sunt mulțumit de calitatea metalului. M-a scos din multe belele. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Despre biciclete Sam 09 Aug 2014, 15:22 | |
| Mi-am luat azi o bicicleta, nu prea sunt multumit de ea dar la bani astia 1.049 lei ce sa ceri, in fine ma folosesc de ea pana la Paste si atunci o pun la vanzare sper sa scot 700 lei pe ea, sub bani astia nu o dau, mai bine o tin in casa de rezerva. Are frana pe disc pe fata, iar pe spate V-Brake e usoara si sper sa ma tina sa nu bag prea multi bani in ea, decat in consumabile. Gasisem ceva bun la 2.200 si 2.750 cu roti de 27,5 cu opritor la suspensie si mai usoara, toate alea dar nu am avut la mine azi decat 1.600 lei. Puteam sa iau Cross cu roti de 29 la 1.349 dar nu ma ajuta cu nimic sau DHS Silver, DHS Chupper, asa ca ma multumesc cu asta pana la Paste. Sunt constient ca nu e ceea ce vroiam dar asta e situatia cand ai un buget mic.
http://www.dimisport.ro/biciclete/biciclete-hardtail/bicicleta-drag-zx2-pro2013.htm |
| Subiect: Re: Despre biciclete Sam 09 Aug 2014, 18:26 | |
| Să o stăpânești sănătos. Vreau să îmi cumpăr la toamnă o bicicletă de aluminiu. Poate găsesc una la mâna a doua la un preț acceptabil. DHS-ul fără suspensii merge foarte bine la ture scurte și medii (am făcut în patru zile consecutive câte 110-135 km în fiecare zi, pe munte și pe dealuri și a funcționat excelent), dar la ture lungi nu pot merge cu ea. |
| Subiect: Re: Despre biciclete Sam 09 Aug 2014, 19:01 | |
| Poze de pe urcarea de la Vârful Palma. O parte din drum este proaspăt asfaltat și nu este foarte aglomerat. Recomand această cățărare. Nu este foarte grea. Nu are pantă mai mare de 10%. Coborârea pe drumul nereabilitat este groaznică. Porțiunea proaspăt asfaltată: Monumentul din vârful cățărării. Și o poză din vârful pantei. |
| Subiect: Re: Despre biciclete Dum 10 Aug 2014, 00:27 | |
| - andrey_tm a scris:
- Să o stăpânești sănătos.
Mersi colegul. Desi nu e ce mi-am dorit si ce-am cautat asta este acum ma folosesc de ea pana mai pun ceva la pusculita si in iarna cand vor fi reduceri o sa-mi iau ceva mult mai usor, mult mai bun si mult mai rapid. Azi i-am facut rodajul si vroiam sa ma duc pe TransBucegi cu ea ( chiar daca nu am mai mers de la Paste pe bicicleta, deci ioc antrenament ) dar niste nori de ploaie care erau sus pe la Miorita si 2000 m-au facut sa ma intorc cu 1 km inainte de a intra pe Transbucegi asa ca m-am intors inapoi in Sinaia apoi am urcat pana la Hotel Cota 1400 si am coborat inapoi dupa care pe DN 1 pana la Busteni si Gura Diham. Nu am suport de bidon la ea, nici far si nici stop, iar vitezometru nici atat, urmeaza sa le cumpar, alti bani alta distractie. Am tinut evidenta in stilul clasic pe hartie si pe telefon de la Cota 1400 la Sinaia la DN 1 am facut cei 9 km in 16 min depasind 7 masini de unde si viteza medie de 35 km/h. Am ajuns la Gura Diham, am baut o bere rece si m-am intors la Busteni apoi pe DN 1 pana la Halta Sinaia Sud. Iarasi aici am tinut evidenta altfel : 20:00 - Gura Diham ( plecare ) 20:15 - Gara Busteni 20:23 - Halta Poiana Tapului 20:34 - Gara Sinaia 20:38 - Halta Sinaia Sud ( sosire ) 14 km in 38 minute adica viteza medie de 23 km/h dar aici trebuie sa spun ca in realitate au fost vreo 33 minute daca scad pauzele pentru poze, deci viteza medie se ridica undeva la 26 km/h. Am mers cu R 3003 si m-am intors cu R 3024. La R 3003 am ajuns tarziu si nu am mai apucat sa iau bilete, am luat bilet pentru mine la tarif de casa din tren pe relatia PL.Vest-Sinaia Sud si pentru bicicleta, la intoarcere am avut bilet dus-intors adica mai aveam intoarcerea valabila pana la 19 august si am folosito azi iar pentru bicicleta am luat din tren la tarif de casa. Poze de pe traseu : Cazane in Floresti Prahova care asteapta sa fie incarcate cu bitum cald. jpg images Hotel Cota 1400 uploading images ... image hosting services Mondotrans Targoviste si cursa Brasov 18:15 - Sinaia 19:15 - Tragoviste 21:00 la iesire din Busteni. imgur Valea Fumului screen shot La Gura Diham image hosting over 10mb Valea Fumului la intoarcere free pic image hosting without registration imgur Pozele sunt facute in capatul spre Busteni nu spre Gura Diham, aici unde e de 10 ori mai liber ca in capatul dinspre Gura Diham, acolo e rulota langa rulota si cort langa cort. Bijuteria celor de la Transport Urban Sinaia, un autobuz nou marca Scania care o circule prin Sinaia alaturi de celelalte dube si autobuze BMC-Probus. host image Si ultima la final acasa. photo uploading P.S : De cand ma stiu cat timp am avut biciclete ca au fost noi sau sh niciodata cand am iesit din oras nu am avut la mine scule pentru o eventuala pana, am mers mereu la risc, imi luam bani la mine in caz de pana si mergeam pe langa ea pana la cea mai apropiata statie de tren, iar daca era statia prea departe sa zicem 15-20 km si nu mai aveam timp faceam rost de o masina sa ma duca cu tot cu bicicleta pana la cea mai apropiata statie dar din fericire niciodata nu am facut pana. Acum pe langa vitezometru, suport bidon + bidon + far si stop mai imi trebuie si o pompa si scule, petice pentru a face pana. Trebuie sa-mi recapat forma de ciclist amator ca la timpi de azi, nu o sa raman in urma dar nici printre primi nu o sa fiu. De la 17:00 la 20:45 am consumat o bere si 2 litri de apa plata iar in total de la 09:00 la 23:30 3 litri de apa, 1 litru de suc si 3 beri. |
| Subiect: Re: Despre biciclete Dum 10 Aug 2014, 11:55 | |
| - Katalyn a scris:
- Azi i-am facut rodajul si vroiam sa ma duc pe TransBucegi cu ea ( chiar daca nu am mai mers de la Paste pe bicicleta, deci ioc antrenament ) dar niste nori de ploaie care erau sus pe la Miorita si 2000 m-au facut sa ma intorc cu 1 km inainte de a intra pe Transbucegi asa ca m-am intors inapoi in Sinaia [...]
Ia cu tine o pelerină. Azi am avut și eu ghinion. Am vrut să ajung la Moldovița și Vama, dar după 15 km a trebuit să mă opresc. Cauciucul era foarte degradat și a trecut prin el o piatră. Așa că am abandonat. |
| Subiect: Re: Despre biciclete Lun 11 Aug 2014, 01:29 | |
| La cati km vreau sa fac cu ea nici pelerina n-as vrea sa iau, nici vitezometru sau casca doar stop far si bidon si nimic mai mult. Ti-am zis ca nu vreau sa bag bani in ea ca deja am inceput sa pun deoparte pentru una mai scumpa in iarna cand o fi reduceri de 20-25% la biciclete de peste 2.000 lei. Am luat-o mai mult pentru turele de week-end nu o sa ma dau in fiecare zi caci mai am si alte treburi plus munca, in oras foarte putin am sa ma dau cu ea caci avem transportul in comun gratuit timp de 2 ani. Nu ma agit prea tare cu ea caci nu stau deloc bine la capitolul timp liber.
Ce am eu in plan pana la venirea frigului cu bicicleta asta in afara de turele cu 2 grupuri unul din Brasov si altul din Bucuresti ( dar si acolo ma duc in functie de timpul liber ) este asa :
1. Sinaia Sud - Cota 1000 - Glod - Moroieni - Pietrosita. 2. Pietrosita - Bezdead - Costisata - Adunati - Breaza - Poiana Campina - Floresti Prahova - Stoienesti - Ploiesti 3. Sinaia Sud - TransBucegi - Babele - VF Omu. 4. Sinaia Sud - TransBucegi - Lacul Bolboci - Pestera Ialomicioarei si retur. 5. Campina - Barajul Paltinu si retur pana la Campina dupa care continuare pe Scorteni - Plopeni - Gageni - Ploiesti. 6. Slanic - Tesiani - Maneciu - Cheia - Pasul Bratocea - Babarunca - Bradet - Sacele - Brasov 7. Brasov, Poiana Copos. 8. Predeal - Paraul Rece - Rasnov - Brasov si tot aici Predeal - Sinaia - Breaza - Poiana Campina - Floresti - Stoienesti - Ploiesti 9. Ploiesti - Faget Teleajen - Valeni de Munte si retur. 10. Ploiesti - I.L.C - Razvad - Targoviste - Priseaca - Dragomiresti - Rancaciov si retur. 11. Slanic - Padurea Cazacu - Faget Telejen - Ploiesti 12. Pietrosita - Fieni - Sotanga - Targoviste - Priseaca - Dragomiresti - Rancaciov 13. Sinaia Sud - Cota 1000 - Glod - Sanatoriul Moroieni - Zanoaga - Lacul Scropoasa si retur. 14. Transfagarasanul de la Carta la Curtea de Arges si pana la Pitesti. 15. Ucea - Sambata De Sus - Fagaras - Sercaia - Poiana Marului - Zarnesti - Brasov. 16. Buzau - Vulcani Noroiosi - Cislau - Valeni de Munte - Ploiesti sau invers. 17. Predeal - Paraul Rece - Bran - Campulung - Voinesti - Dragomiresti - Rancaciov 18. Sibiu - Valea Oltului - Gara R.Valcea 19. Intorsura Buzalui - Siriu - Basca Chiojd - Valeni de Munte - Ploiesti. 20. Pietrosita - Runcu - Ferestre - Raul Alb - Manesti - Decindeni - Dragomiresti - Rancaciov
Astea as vrea sa le fac in perioada sept-oct-nov adica intre canicula si frig dar in functie de timpul liber, de conditile meteo si bugetul alocat macar sa le fac pe cele 12 din cele 20 de trasee, cele mai apropiate de Ploiesti unde necesita timp si bani mai putini restul raman pentru 2015.
|
| Subiect: Re: Despre biciclete Vin 22 Aug 2014, 11:05 | |
| Pentru cei care vor să transporte bicicleta în țară:
Am trimis bicicleta din Suceava la Timișoara cu Urgent Curier. Total de plată: 35 de lei. Mi-a ajuns în 24 de ore, fără niciun defect. Trenul cu care am circulat a fost aglomerat și riscam să nu îmi primească bicicleta în tren (bilet nu am putut cumpăra pentru ea).
M-am interesat cât costa transportul bicicletei cu Poșta Rămână: 60 de lei. Nu ți-o aduce în fața porții și trebuie să o pui într-o cutie. La curier am lăsat-o asamblată. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre biciclete | |
| |
| | | | Despre biciclete | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |