Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Despre biciclete

In jos 
+34
Cipri Andrei Neculai
alex.barac.5
lapsanszkitamas
LanceR
deconectat
mielutu zburator
tcm
Katalyn
AlexD
dan tm
cristy79
IonutChircu
Caspar
JohannDB
DUAL
Cont.dezactivat
c o r v i n
Adrian78
Adirmvl
Nesebar
kristi kkk
NicuS
ANDU2100HP
TVlad
Teodor
cristi CFR
Andrey_tm
cstefan
Bobby_TM
Traveller
frank81
George
cortexedge
Dr2005
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 26  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13082
Data de inscriere : 06/04/2012

Despre biciclete - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 12:28

Vreau sa-mi iau si eu o bicla. Si am nevoie de sfaturile voastre. :)Nu am o limita de pret (sigur, nu vreau una de 10.000 de lei, ca n-am cum sa fac rost de atatia bani), dar m-ar interesa de ce trebuie sa tin cont cand vreau sa-mi cumpar o bicicleta pe care sa o folosesc in oras, si, mai rar, pentru drumetii. Eventual sa-mi recomandati ceva modele, daca se poate. Smile
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 12:34

Daca nu ai magazine in oras de biciclete scumpe, poti sa-ti iei si un Dhs la 700-800 lei, banuiesc ca nu o sa pedalezi zilnic, mai ales ca ai zis ca o vrei ptr oras si rar pentru drumetii.

Dhs Silver modelul din 2014 e scump undeva la 850-900 lei modelul de anul trecut era 650 lei, Dhs 2665 sau Chuper la fel is mai scumpe cu vreo 200 lei fata de anul trecut, nu stiu ce sa zic, las si pe alti sa raspunda.

Scri pe google-imagini DHS 2665 Adeventure, DHS Silver sau DHS Chuper si le vezi.

Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13255
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 12:41

DHS'urile alea cred ca se fac pe langa Deva .. Este o fabrica(de asamblare cred) la Santuhalm .. asa ca Adi,esti asteptat la "reprezenta"  Laughing
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 12:50

La 1500 - 2000 lei găseşti o gamă variată de biciclete, atât MTB, cât şi de trekking/cros/alte bicle cu roţi de 28".

DHS am şi eu nul pe acasă... la drum scurt merge destul de bine, la drum lung (şi am făcut şi peste 200 km pe zi cu ea) se simte diferenţa faţă de o bicicletă mai bună. În plus, în vreo 3 ani am băgat vreo 1200 lei în ea (jante, şa+tijă, pedale, pinioane, lumini, saboţi, cabluri şi cămăşi de frână, o groază de reglaje la service la frâne pentru că frâna nu era cu inbus, ci cu un şurub pe care nu puteam să îl strâng suficient cu şurubleniţele mele + o piuliţă într-un format nestandard pentru care nu găseam cheie), nu mai vorbesc de cele vreo 20 kg de oţel chinezesc de cea mai bună calitate (vopsit impecabil, ce-i drept, n-am decât 3 zgârieturi pe ea, 2 de la antifurturile pe care le ţineam pe cadru şi una de la lovirea unui pietroi)... când am făcut calculul aveam de ales dacă îi schimb frânele, foile, lanţul şi pedalierul sau iau alta... aşa că am luat alta.

Orice ai lua, ar cam trebui să te grăbeşti... mai sunt pe piaţă bicicletele din colecţia 2013, însă în câteva săptămâni preţurile vor creşte, că începe sezonul.

Eu am o Merida Crossway 15V, luată în august 2013. Nu am avut probleme cu ea. Bine, am avut câteva pene, am mai schimbat saboţii, am schimbat o jantă după ce a intrat o Solenza în ea şi am avut nevoie de o *urăţare a butucilor, că am mers prin amestecul de antiderapant cu noroi, care a intrat acolo. Dar singurul lucru pe care i-l reproşez e calitatea vopselei de pe cadru, s-a zgâriat foarte repede şi nu îmi dau seama cum. Dar ca ţinută de drum, merge excelent, anul trecut nu mă vedeam mergând constant cu 35 - 38 km/h pe drum drept prin Bucureşti.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 13:01

DUAL, daca e asa poate ajung la fabrica si dau si o bere, sa nu rugineasca. Smile)

Mda... nu stiam ca bicicletele au sezoane de preturi... Si cam care modele sau marci se intretin mai usor si mai ieftin?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 13:21

Sezonurile de preturi la biciclete sunt si nu sunt gandite, aici ma refer la DHS-urile luate din supermarketuri gen fostul REAL sau Carrefour, anul trecut la REAL din luna mai si pana in octombrie aceasi bicicleta a avut cred ca pe putin 8 preturi cel mai mic fiind 299 lei iar cel mai mare undeva la 899 lei, desi era un DHS simplu fara suspensi sau alte fitze. Cand bagau cate o oferta scadea pretul de la 899 la 500 apoi peste 2 sapt iar avea 749 lei apoi iar 500 si tot asa, in luna noiembrie ca sa scape de ele le-au pus cu ultimul pret 299 lei.

La fel se va intampla si acum cu o bicicleta DHS Venture de la Carrefour care este la oferta de la 580 lei la 329 lei, is pe 3 culori, alba, neagra sau rosie, nu are suspensi si gentile sunt cam ieftine dar pentru oras e ok, durata de viata este una scurta la aceasta bicileta undeva la 3 maxim 4 ani daca nu bagi niciun ban in ea te poate tine maxim 2 ani cu ceva 250-300 km/luna. Pun pariu ca peste 2 saptamani de la 329 lei va fi 449 lei si tot asa tot anul.

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 13:31

Mi s-a stricat ebook readerul si ma tot uit sa-mi iau un Kindle. Tot asa fac si astia de la emag. Schimba preturile saptamanal si in nici o luna a costat cel mai mult 400 de lei si cel mai putin vreo 275 sau asa ceva. Nu stiu care e logica astora, ca doar e acelasi obiect.
Sus In jos
cortexedge
Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9339
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 15:36

Baga o tura prin cateva magazine de bicle prin Cluj, ca sunt destule. Te uiti ce ai vrea, a acolo preturile in fata. MTB e bun si pentru oras, il incalti cu o pereche de cauciucuri slick si n-ai treaba. Daca vrei sa iesi pe coclauri mai des, ii pui inapoi crampoanele.

Toate bitzele se intretin foarte usor, pana si alea cu suspensie integrala. Cadrul trebuie sa ti se potriveasca la marime, in rest n-ai treaba.

V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 47
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8489
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 20:22

Katalyn a scris:
Daca nu ai magazine in oras de biciclete scumpe, poti sa-ti iei si un Dhs la 700-800 lei, banuiesc ca nu o sa pedalezi zilnic, mai ales ca ai zis ca o vrei ptr oras si rar pentru drumetii.

Dhs Silver modelul din 2014 e scump undeva la 850-900 lei modelul de anul trecut era 650 lei, Dhs 2665 sau Chuper la fel is mai scumpe cu vreo 200 lei fata de anul trecut, nu stiu ce sa zic, las si pe alti sa raspunda.

Scri pe google-imagini DHS 2665 Adeventure, DHS Silver sau DHS Chuper si le vezi.

...Nu vreau sa fac contrareclama celor de la DHS (intradevar, la Santuhalm, langa Deva au ceva hale de asamblare!), dar componentele prezinta probleme serioase, se "duc" repede, mai ales cauciucurile! Eu as recomanda celor care vor sa-si cumpere o bicicleta serioasa, sa ia legatura cu cineva care merge des pe dincolo si sa-i aduca una de pe acolo! La pretul unui DHS nou de pe aici poti lua una cu durata lunga de viata de prin strainataturi! :roll: 
Sus In jos
cstefan

cstefan

Numarul mesajelor : 273
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart
Reputatie : 5027
Data de inscriere : 19/11/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 22:39

DHS are un nou brand http://www.devronbike.ro/bikes/mtb-ht-275/riddle-h47  Astea sunt mult mai ok.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 22:44

Avand in vedere ca vreau sa-mi iau in primul rand pentru deplasare prin oras nu o sa imi cumpar una de 2300 de lei.  Very Happy
Sus In jos
cstefan

cstefan

Numarul mesajelor : 273
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart
Reputatie : 5027
Data de inscriere : 19/11/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 07 Apr 2014, 22:48

Nu am am vrut sa zic sa o iei pe aia, am zis ca au un brand mai bun.

http://www.devronbike.ro/bikes/mtb-ht-26/pike-s2
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeJoi 10 Apr 2014, 16:19

Se ieftineşte transportul bicicletei cu trenurile Regiotrans. Noul tarif va fi: distanţe mai <100 km: 3 RON, distanţe >100 km> 5 RON.
http://www.regiotrans.ro/modificarea-tarifelor-pentru-transportul-bicicletelor-se-aplica-incepand-cu-data-de-14-aprilie-2014

JohannDB

JohannDB

Numarul mesajelor : 63
Reputatie : 4067
Data de inscriere : 17/11/2013

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 14 Apr 2014, 23:13

Dragi colegi.....fiindcă vorbiţi de biciclete, astăzi am intrat în magazinul "First Bike" din Braşov (de la "ITC/Gemenii") pentru a-mi lua ulei de motor pentru "bolidul" meu de 50 cmc "Dinamyc"....... Stupoare....magazinul complet rearanjat...scutere şi motoare mai măricele pauză, aparate de gimnastică-pauză....numai şi numai biciclete......, dar ce biciclete !!!! La faţa "inteligentă" pe care am afişat-o (eu vroiam ulei de motor şi ei "ciuciu"...să-l comand şi-mi vine în maximum 48 de ore de la Ghimbav....la fel şi cu alte piese de schimb......de la 11 km distanţă....), omul din magazin îmi spune că fabrica de la Ghimbav "First Bike" a intrat într-o colaborare cu o firmă din Cehia ce produce biciclete şi ei aveau acum în magazin acele biciclete (ce se pare că au şi ceva "uzinat" la Ghimbav)......făcute din "carbon" (unele).....la preţuri de 2.900......3.150.....4.000.....5.100...... şi două "cursiere" cu cauciucuri subţiri la 6.150 şi 6.500 lei !!! Pentru moment nu m-am uitat să văd câte foi au la spate sau la pedale, ce schimbătoare aveau...toate erau cu frâne pe disc mecanic (din ce am sesizat la o privire fugară), iar o cursieră care a fost dată jos din "cui" / suport, nu avea 8-9 kg greutate...
Vroiam să verific nişe lucruri pe "saitul" lor, simultan cu postarea, dar văd că merge ..."nu".... Într-o zi-două vă pot da detalii.
Sus In jos
Caspar

Caspar

Numarul mesajelor : 238
Varsta : 42
Localizare : Hoorn, Olanda
Reputatie : 4991
Data de inscriere : 04/12/2011

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitimeLun 14 Apr 2014, 23:34

My bike:
Despre biciclete - Pagina 9 Foto09631

My bike in a Dutch train:
Despre biciclete - Pagina 9 Foto0663

In the snow:
Despre biciclete - Pagina 9 Hn17

Ps, I would love to go cycling in Romania, if its possible with my own bike. But it's hard to take it with me from Olanda all the way to Romania. In the German ICE, bikes are forbidden, so the journey takes even longer... Are there places in Romania where I can rent such a bike like this?

I can bike +/- 100 kilometers on a day (1x per month or something), depending on the weather.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre biciclete   Despre biciclete - Pagina 9 Icon_minitime

Sus In jos

Despre biciclete
Sus 
Pagina 9 din 26Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 26  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 306 : Ploiesti Sud - Slanic
» Biciclete adaptate pentru calea ferata
» CATEVA CUVINTE DESPRE NOI.... O SCURTA DESCRIERE
» Despre comunism
» Despre metrouri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: