|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
+83lifetec ldh.ro Nicolae TonyCFR florin29sv johnsmoke impuls bobi NicuS cfr500 allred DPS LanceR AeroX marius664 DB Robert gvd Katalyn dexter23 spiderpc mielutu zburator enstendhal dan tm Amiralul TonyGFR bubu Nk11 IonutChircu snams Elful afrodita.popescu.7 gabrielle.niki IonutCFR2009 romaniaetc AlexD COSTACHE MIHAIL cristy79 CalinPiatraNeamt kuepall cristi_tgv Razvan Tudor Luna unguru22 Norbi kristi kkk Teodor cristi CFR @ndrey Balto alliens rich1974 halmarius adytm maris.constantin alex1987 Vitosa Katalin4653 Andrey_tm Sabik Adirmvl The Legend Spartan1948 George laur 133 cortexedge alex03bv alex.alexus.tm eu rizelgeorgel2004 manuela AndiCFR baiazid KQQ mureseanu_976 frank81 Jhonyla Dr2005 Rarau 92Dragos DUAL Nesebar Adrian78 Vlad 87 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 01 Feb 2015, 15:01 | |
| Asa e, cred ca asistam la o crestere alarmanta a analfabetismului si nu exagerez cu nimic. Problema e ca au aparut multi analfabeti cu diplome, exact cum ai spus, la 20 de ani ei nu stiu sa scrie, am vazut si eu niste agramatisme infioratoare - e o moda mai ales cu liniuta de unire (am vazut scris: i-ti, a-ti si chiar sunte-ti... deci s-a ajuns deja mult prea departe). De-aia zic ca ceea ce vine din urma nu ne da niciun motiv de speranta sau optimism. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 01 Feb 2015, 18:05 | |
| Din păcate, atunci când o eroare lingvistică devine prea folosită, este ,,legiferată" de DOOM. Aşa a devenit ,,peronul garei" ,,peronul gării" în vreo 30 de ani. Sau, mai recent, acceptarea formei greşite de plural ,,robineţi" în loc de ,,robinete". În vreo 30 de ani, forma ,,robinete" probabil nu va mai fi acceptată. _________________ :TTT:
|
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 01 Feb 2015, 20:06 | |
| Trenurile Regio care apartin de Constanta au din ce in ce mai putine vagoane. Motivul, reviziile expirate . Ma intreb ce se va intampla cand vor mai expira reviziile si altor vagoane! |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 01 Feb 2015, 21:11 | |
| nu ma bag in treburile CFR,dar probabil ca nu sunt bani pt revizii.La revizii,se mai inlocuiesc piese sau agregate,care probabil costa ceva. Zic si eu,nu dau cu parul. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 01 Feb 2015, 22:56 | |
| De ex.8003 avea pana curand 4 vagoane, acum mai are decat doua! Iar 8011, 8015, 8012 si 8016 aveau cate 8 vagoane, acum mai au decat 6! |
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 21:34 | |
| Ieri am călătorit, împreună cu un pasionat, de la Salonta la Timișoara cu trenul 1833-2. Avem bilet la vagonul 1, adică într-un vagon 20-49. Aveam locurile 33 și 32, deci compartimentul nu era gol. Știind compunerea trenului, am urcat în vagonul 4, vagon din seria 22-96, care era destul de gol. Am găsit un compartiment liber și ne-am pus acolo. Nici bine n-a plecat trenul din Salonta și a venit șeful de tren să ne verifice biletele. Se uită la bilete și ne spune să părăsim compartimentul și să ne ducem la vagonul 1, unde aveam locurile. Tot ne spunea că nu avem voie să stăm acolo și nu vroia să înțeleagă că acel compartiment era gol și că puteam să stăm pe orice loc până vine un călător care a plătit pentru acel loc. După o ceartă de câteva minute și după niște telefoane ne-a lăsat în pace. Compartimentul era liber și nu a mai urcat nimeni în el până la Timișoara. Mai mult decât atât, până la Arad nu a mai controlat pe nimeni, chiar dacă au urcat vreo 20 de călători în Salonta și încă câțiva în celelalte stații. Și țiganii din Salonta și Ciumeghiu au circulat pe gratis și au umplut vagonul de miros caracteristic. Ei au voie să stea unde vor și să meargă pe gratis, dar noi, proștii care plătim bilete, nu. Extras din Mersul trenurilor: - Mersul trenurilor de călători a scris:
- (2) Sunt interzise și constituie contravenții, în măsura în care nu constituie infracțiuni, următoarele fapte:
(...) h) neeliberarea locului ocupat în vagon, care nu corespunde cu cel prevăzut în legitimația de călătorie, la solicitarea celui îndreptățit
(Mersul trenurilor de călători, ARTICOLUL 16 - Reguli pentru călători, p. 26) Unul care nu știe legislația s-ar fi mutat în vagonul 20-49, într-un compartiment care era pe jumătate plin. Dacă aveți și voi probleme cu astfel de persoane, arătați-le articolul din carte. De asta e bine să ai și cartea la tine. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 21:40 | |
| Poate ca acolo statea nasul, chiar daca compartimentul de serviciu era in alt vagon si poate chiar in 20-49 la fel si el vroia sa stea intr-un vagon mai confortabil si voi ati ocupat compartimentul, de asta o fi facut urat. De regula nasii mai stau in alte compartimente si fumeaza, nu in compartimentul lor de serviciu ci in alt vagon. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 21:43 | |
| El stătea în compartimentul alăturat. Vroia două compartimente?
Compartimentul de servici era în primul compartiment al primului vagon (vagon din seria 20-76). Era încuiat cu lacătul. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 21:49 | |
| De multe ori ai sa intalnesti acest caz, compartimentuld e servici incuiat dar nasul sa stea in alt compartiment, tocmai ca in ala unde sta poate sa fumeze si face ce vrea, dupa ce murdareste pe acolo cu scrum de tigare si cu ce mai face pleaca si daca are un control ceva, zice nu stiu, nu am vazut, nu am simtit nimic, au fost probabil calatori care au mers o statie si au coborat, eu nu am vazut nimic. Totul se face cu cap. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 21:56 | |
| Eu înțeleg că nu stă în compartimentul de servici și se mută în alt compartiment (chiar nu mă interesează ce face), dar ce ne-a fugărit din compartimentul alăturat? Ca să nu îl vedem cum fumează și murdărește compartimentul, iar, mai apoi, să îi facem reclamație? Chiar nu mă interesa ce făcea el acolo. Noi doar vroiam să stăm singuri într-un compartiment confortabil.
Și de ce nu i-a controlat pe ceilalți călători și pe țiganii care au umplut vagonul cu miros caracteristic?
Asta e ca și când îți spune că n-ai voie să filmezi. Doar se dau importanți. Când le ceri să îți arate unde scrie că nu ai voie, încep să te amenințe. Ce să mai spun? CFR Călători... |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 02 Feb 2015, 22:03 | |
| Mai este o varianta, au anumite locuri unde ascund banii primiti ca mita, te doare capul in cate locuri ii poate ascunde iar daca are control si nu il prinde cu banii asupra lui nu are ce sa-i faca, dupa ce coboara controlul el se duce unde a pitit banii sau la capat de traseu eventual in revizie si ia banutii. Sunt diferite moduri de a fenta supra, nici nu va trece prin minte cate metode au. Am vazut o intamplare cu multi ani, pe o sectie secundara, la jumatatea drumului vine supra, nasul plin de bani, se duce langa geam si arunca pe geam toti banii primiti ca mita, in secunda 2 tiganii din tren cand au vazut au tras semnalu, au sarit aia dupa bani, supra calare pe ei, tiganii nu si nu, ca sunt banii lor, circu dracului ce a fost acolo. Cert e ca nasul nu a fost prins cu bani asupra lui. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 03 Feb 2015, 00:42 | |
| Unii nasi nici macar nu cunosc regulamentele. Mi-a spus mie unul pe Falciu:,, ce vrei domle sa il am la mine ca e mare" el se referea la regulamentul afisat pe peretele garii.
3 destepti din turnul CE mi-au spus (de la geam de sus de la ei) ca ,,sint multe legi, ce vrei sa le stim pe toate?" iar la o replica a mea au zis ,, politia n-are habar de calea ferata, ei sint asa sa fie in gara"
Altii mi-au spus ca asa legi scot si ei la imprimanta, n-are stampila si etc.
Dar de ce mai opresc 1833/34 in Ciumeghiu? doar pentru tigani. Eventual ceva ceferisti.De naveta adica. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 09 Feb 2015, 23:58 | |
| Un mare minus la CFR, faptul că bat geamurile în cuie pe perioada iernii cam la toate trenurile. Mai ales la compartimentate. E de-a dreptul aberant, poate mi-e prea cald și cei din compartiment sunt de acord să deschid geamul 2-3 minute, să se mai aerisească și răcorească... Azi 7001 (tren pentru care, însă, am numai laude) avea TOATE geamurile de la vagonul 1 (21-80-083-2) blocate! |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 10 Feb 2015, 00:03 | |
| Sunt stricate, de asta se blocheaza cu acele suruburi, daca nu ar fi blocate pe inchis ar sta geamul cazut si tot timpul deschis ca de regula se rupe arcul care tine geamul inchis si cum repararea acestor geamuri/a sistemului pentru inchidere/deschidere necesita timp dar si costa ca nu sunt gratis materialele, se recurge la metoda simpla, se blocheaza geamul pe inchis. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 10 Feb 2015, 00:05 | |
| De-acum, mai ales când se va încălzi, o să am grijă să am la mine un clește mic și eventual o șurubelniță cu ciocan... :D:D |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |