|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
+83lifetec ldh.ro Nicolae TonyCFR florin29sv johnsmoke impuls bobi NicuS cfr500 allred DPS LanceR AeroX marius664 DB Robert gvd Katalyn dexter23 spiderpc mielutu zburator enstendhal dan tm Amiralul TonyGFR bubu Nk11 IonutChircu snams Elful afrodita.popescu.7 gabrielle.niki IonutCFR2009 romaniaetc AlexD COSTACHE MIHAIL cristy79 CalinPiatraNeamt kuepall cristi_tgv Razvan Tudor Luna unguru22 Norbi kristi kkk Teodor cristi CFR @ndrey Balto alliens rich1974 halmarius adytm maris.constantin alex1987 Vitosa Katalin4653 Andrey_tm Sabik Adirmvl The Legend Spartan1948 George laur 133 cortexedge alex03bv alex.alexus.tm eu rizelgeorgel2004 manuela AndiCFR baiazid KQQ mureseanu_976 frank81 Jhonyla Dr2005 Rarau 92Dragos DUAL Nesebar Adrian78 Vlad 87 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 29 Noi 2014, 10:19 | |
| Da au aparut insa pe la 8 tot dadea cu virgula la trenurile Regio de pe M400. A trebuit sa mi le scot de mana pe caiet ca sa pot sa-mi fac traseul, acum vad ca si-a revenit. Am reusit sa fac si traseul pentru 501 sa vad toata sectia pe lumina acum ramane sa vedem cand programez aceasta tura ca de sarbatori sunt cam inghesuit si as vrea totusi sa iau biletele cu peste 21 de zile avans ca sa platesc 48,90 lei pentru 6 trenuri Regio in 26 ore si un total de 479 km. Numai asa se merita sa mergi la CFR cu trenul cand nu mai ai reduceri ( elev sau student ori file gratis de permis ) cu bilete luate cu anticipatie maxima + fidelitate.
Astept cu interes si celelalte trenuri sa fie bagate in sistem, dar peste cateva zile apare si cartea MT 2014/2015 si atunci se usureaza munca. |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 27 Dec 2014, 20:08 | |
| Bun. As fi sperat ca situatia sa ma faca sa scriu la topicul cu plusuri, dar nu s-a intamplat.
Am calatorit azi cu IR 1633 pe relatia Bucuresti Nord - Comarnic, platind cu reducere 28 lei pe bilet. Am avut parte de liniste pana la prima oprire, anume st. Buftea (la 15 minute dupa plecare). La Buftea l-am depasit pe 3007 iar din acesta, dat jos, s-a urcat in 1633 un grup de t.i.g.a.n.i., cam 15-20 de persoane, majoritatea puradei dar si 3-4 adulti. In preajma statiei Peris, vine nasul cu seful de tren, unul dintre puradei incepe sa se prefaca ca e lovit la mana; nasul face pe durul si zice "BA, EU TE-AM INTREBAT DE BILET NU DACA TE DOARE MANA". Ca sa fie si mai si treaba, zice "TOTI IN PICIOARE SI LA CAPATUL VAGONULUI, ACUM", astia au tasnit in picioare si au inceput sa o taie spre capatul vagonului. A intervenit tatal puradeilor, "manca-ti-as, eu nu intru in puscarie, lasa-ne si pe noi"...si bineinteles ca pana la Campina unde au coborat nu le-a mai facut nimeni nimic...de mentionat faptul ca tiganii se tot plimbau de pe niste locuri pe altele deranjand si pe ceilalti calatori...deci asa se calatoreste gratis 100 de km iar pe mine pentru 25 de kilometri au vrut sa ma dea jos fiindca n-am avut poza la carnet. Frumos!
(sa nu mai zic de episodul de dimineata cand la 1526 tot pe Comarnic - Bucuresti au inceput sa apara grupuri de colindatori cu nemiluita iar nasul cand am scos biletul sa-i arat il durea in 14) |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 27 Dec 2014, 20:13 | |
| Ca de obicei la CFR fraierii platesc si desteptii merg gratis ca s-au lovit la mana.... Chiar si cu reducere - nu as mai calca never in vreun asa-zis InterRegio de la CFR pe Brasov, cred ca mai bine merg cu duba. Prima si ultima oara cand am mers cu una din aceste tzepe am intalnit scaune negre de jeg, o buda infecta, opriri frecvente in camp, si eram singurul fraier cu bilet intreg din tot vagonul - restul erau copii/elevi care urlau si faceau ca toti dracii si pensionari. Dupa mine nici cu reducere nu merita sa merg cu asa ceva. Iar sa dau 50 de lei pret intreg - ca eu nu am nicio reducere - ar fi de-a dreptul caraghios... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 27 Dec 2014, 20:27 | |
| Nasul face pe "Gigi duru" in fata mea, a ta si a lui ala la care vede ca merge da in fata tiganilor si a unui grup mai mare, ciocu mic si joc de glezne. Nu se pune nimeni cu tiganii sau cu o gasa mare de smecheri/golani/derbedei ca au fost cazuri cand a zburat nasu din tren in timpul mersului ca a avut gura prea mare si i-a deranjat. Asa ca asta e Romania, tigan/smecher/golan si cei ce stiu sa se descurce merg gratis, fraierii platesc bilete intregi. Acum o saptamana veneam cu un tren, a fost si control civil iar in vagon erau pe putin 20 de tigani, la care controlul civil la mine, "o sa va deranjeze dar asta e, nu avem ce face" . Asta e Romania, tara plina de tigani/smecheri si golani. |
| | | TonyGFR
Numarul mesajelor : 1198 Varsta : 27 Localizare : Breaza Reputatie : 6380 Data de inscriere : 24/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 27 Dec 2014, 22:20 | |
| Stiu, si chiar m-am gandit ca nu prea avea cum sa le opuna rezistenta, dar nu inteleg de ce s-a dat zmeu din prima daca tot nu a facut nimic...in fine, si amenda daca le dadea, nu o platea nimeni. Dar totusi...daca i-a dat jos din 3007, nu puteau nasii de pe el sa ii previna pe cei de pe 1633 de astia? |
| | | Nk11
Numarul mesajelor : 290 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5380 Data de inscriere : 28/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 17:39 | |
| Am fost pe 2 ianuarie până la Ploiești ca să cumpăr un ceas. Am luat un Regio în ideea să ies mai ieftin și la dus și la întors. Plec cu Regiotrans la 17:57 din București Nord, fuga la gară, dar... surpriză. Cu 5 minute înainte să plece trenul, nu era nimic pe peron. Vine trenul pe la 18:10 și a stat în gară până la 19 fix. Superb!! Cred că tot plecau alte trenuri spre Ploiești, iar acesta fiind R nu avea prioritate. Apropo, luasem biletul online la 17:20, iar pe tableta controlorului de la Regiotrans nu apărea comanda mea. În Ploiești Vest se regăseau următoarele:
- Câini se plimbau fără nicio problemă pe peroane și prin pasaj.
- Deși era poliție în gară, erau oameni care nu puteau să se țină pe picioare din cauza băuturii și înjurau fără nicio problemă.
- Am vrut să merg în sala de așteptare, dar în sala de așteptare era ținut un fel de concert de către o persoană de etnie romă, ce era înconjurat de alți romi, iar pentru siguranța personală nu am intrat.
- La camera caselor de bilete, era un puternic miros de oameni ai străzii. Era un câine care dormea sub calorifer. Coșul de gunoi era răsturnat și cu gunoaiele împrăștiate în încăpere. Am informat pe angajata de la biroul de informații, iar aceasta mi-a răspuns cu "bine".
- Pasajul subteran este înfiorător și are un miros de urină, gunoaie aruncate și pereții scorojiți.
Problemele de mai sus le-am transmis la CFR Infrastructură, sunt curios ce-mi răspund. Am cumpărat ceasul, era 20:40 și voiam să plec înapoi. Erau ca opțiuni un IR la 20:49 și un R la 20:58 (3012). Voiam să-mi iau bilet cu cupoanele valabile pe octombrie - decembrie (pe care le-am primit în decembrie). Evident, nu s-a putut și nu aveam de gând să dau 14 lei pentru Ploiești - București. Am zis să iau R că și așa nu e diferență mare la timp. Iau biletul, pleacă IR din Ploiești Vest și merg pe peron. Surpriză, 20 de minute întârziere!! În realitate au fost doar 12. În tren erau tot felul de ciudați, lumina nu prea mergea și nu a compostat nimeni biletul. În București Nord nu mergeau aparatele de taxi. Deci, pe scurt: CFR failed again. Încă o dată mi-am dovedit că mersul cu Regio e oribil, chiar și pe ruta asta. Nu înțeleg cum pot unii precum Karpaty sau costy79 să susțină așa mult R-urile, pentru că sunt pline de ciudați și sunt varză la vagoane, servicii etc.. + bonus: sigla EuroLines în vagoane de IR. Eu cred că EuroLines este o firmă concurentă pentru CFR Călători în traficul internațional: |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 18:51 | |
| Eu merg mai mult cu Regio pentru ca este ieftin si pretul conteaza in primul rand la mine cat despre persoane dubioase in tren, eu unu sunt obisnuit cu ele, daca te panichezi si ei vad ca esti fricos atunci prind curaj aceste persoane si se ia de tine dar daca esti putin infipt e totul ok, sti vorba aia ca mai conteaza si fata, se vede pe fata omului cam ce temperament are. O alta chestie este ca Regio din sud nu il compari niciodata cu Regio din Ardeal de exemplu, acolo sunt alti oameni si totul e mai civilizat, dute cu Regio pe Bucuresti-Titu/Videle/Fetesti/Urziceni si dute cu Regio Cluj-Dej/Huedin/Razboieni sau alte rute de prin Ardeal, conteaza mult, e diferenta de la cer la pamant. Nu stiu ce venit ai tu si cat te tine buzunarul dar pentru un salariu obisnuit mi se pare foarte mult sa dai 18,50 pe IR Bucuresti-Ploiesti cand cu R mergi dus-intors si iti mai raman si 3 lei de 3 covrigi, deci cam asa sta treaba, eu unu asa ma gandesc, cum pot sa ies mai ieftin iar persoanele dubioase nu le bag in seama, nu ma intereseaza, am mers si intr-un vagon plin de tigani, sunt viu si nu am patit nimic, cum ti-am zis, mai conteaza si cum te comporti cu ei. Daca esti genu care sa ii fie frica si de umbra ta sa sti ca nu rezolvi nimic in viata si nu ajungi nicaieri, viata te va duce unde nici nu-ti imaginezi, treptat te vei cali cu trecerea anilor. Vorba la mai multi, armata te transforma din baiat in barbat, avea si ea rolul ei, nu stiu, nu am facut armata dar multi zic asta. Crezi ca daca eram genul de om sa-mi fie frica de toata lumea care ma inconjoara mai ajungeam eu prin toata Europa din tren in tren din tara in tara, hai ca in UE sunt tari sigure dar de Bulgaria/Serbia/Muntenegru/Macedonia unde sunt diversi oamani ciudati si sa nu sti nici limba, singur strain prin tren inconjurat de straini, nu e usor dar uite ca am avut curaj sa merg. Sau de Moldova ori Ucraina, dar am avut curaj si am plecat. Sfatu meu e sa nu fi moale ca daca se vede pe fata ta ca esti moale atunci esti pierdut in fata diverselor persoane dubioase. In rest drum bun sa ai si fara probleme, daca e cumva un cuvant in care te simti jignit, nu este cu intentie, am spus asa ca sa intelegi clar ce vreau sa spun fara ascunzisuri. La multi ani si sa auzim de bine! |
| | | Nk11
Numarul mesajelor : 290 Varsta : 28 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5380 Data de inscriere : 28/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 20:43 | |
| Problema mea cu Regio-urile e că sunt foarte necivilizate și îmi doresc să ne civilizăm și noi. Iar CFR Călători este incapabil să asigure o securitate decentă în trenurile regio. Asta se datorează pentru că au pază 0, au vagoanele vechi de pe fostele rapide care sunt compartimentate (iar saloanele sunt mai sigure, în general). Spre exemplu, a fost prietena mea singură o dată cu un Regio pe București - Pitești și s-au luat niște țigani de ea. Cu IR, în Desiro, nu s-a întâmpla niciodată nimic. Apropo de Desiro, după atâția ani mi se pare că arată foarte bine (excepție geamurile). Sunt vagoane modernizate care arată jenant. Ce vreau să zic este că pentru a atrage lumea "bună" la tren, trebuie asigurate condiții CIVILIZATE. Oamenii nu au plecat de la tren pentru că era bine. Iar la Regio nu vezi. Eu personal nu o duc rău, pentru că am 1,95 ), dar dacă punem problema că pentru a călători cu trenul ok trebuie să nu ai o față nașpa, nu e ok. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 20:53 | |
| Sa sti ca si la IR sunt persoane dubioase garla, te duc pe diferite trenuri si ai sa vezi, se merge cu nasu la IR de nu-ti imaginezi, pe ce rute? Nu conteaza, nu facem public ca vede cine nu trebuie si iar ies discutii aiurea si fara rost ca nu are lumea ce face.
Au bagat paza pe R pe diverse rute dar nu au realizat nimic, paza sta impreuna intr-un colt ca ei sunt 3-4 si restul trenului e plin de tigani care merg cu nasu, mai ai curaj sa le spui ceva? Te arunca din tren la prima statie.
Acum 3 zile intr-un tren Regio se urca o gasca de tigani, chipurile colindatori cu ursu, mergeau 80 km, cu 3 lei :shock: si ei erau peste 20, pe ce ruta se intampla? Nu conteaza ruta, undeva in tara. Nasu cand vede 3 lei a zis nu, e extrem de putin, in final mai scot aia 2-3 lei, vine si supra, ala tare in gura la inceput, dar tiganii si mai si, pana la un punct cand 2 din ei au zis, "ce ma esti smecher, te iau acum de gat si sar cu tine din tren" si-a inghitit limba instantaneu, nu mai zicea nimic, asta e si cu supra si cu organele de control si cu tot ce e in tara asta. A zis tiganul, NU am bani si nu am , asta e, nu-ti platesc nimic. Punct si punct a fost. Au ajuns baietii la destinatie cu 10-20 de lei, au ajuns, si romanul daca merge cu nasu il ia pe sus sa plateasca bilet. Ca fapt divers aia aveau bani la ei ca veneau de la colindat de prin tara si multi numarau banii, am vazut cu ochii mei dar daca ei nu vor sa plateasca nu vor, nu ai ce le face, fara jandarmi si politie nu ii poti sili sa plateasca. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 21:22 | |
| Si prietena a mers pe 31 cu 3635 de la Cluj la Huedin, a venit cu noi la cabana. Zicea ca erau niste tigani in gara in Cluj si ca aproape sigur nu s-ar fi urcat cu in tren daca mergeau si aia cu acelasi, mai ales ca se mai urcau doar 4-5 insi in tren din Cluj. Plus ca a inghetat pana a ajuns in Huedin.
Cum prinzi, si eu am 1,86-1,87, ma tund 0 si daca ma incrunt nu par prietenos. Pana acum nu am patit nimic, tocmai datorita dimensiunilor, desi m-am luat in gura cu unii, dar nu se stie cand scoata un prost cutitul sau face alte minuni. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 21:34 | |
| Acuma mai depinde si de partida trenului. Eu am prins cind partida a dat jos un grup de tigani in Caransebes si din mers dupa plecare chiar au impins doua tiganci care voiau sa urce. Politia din gara nu a facut nimic. Dar in tren mai erau doi tigani cu bilet.Ba chiar si din Huedin am mers odata si a venit un tigan in compartiment s-a pus pe baut si culmea avea bilet pina in Cluj Napoca.
Pe Calafat insa un tigan si o tiganca au refuzat sa dea pretul UNUI singur bilet pentru amindoi preferind sa coboare la prima oprire. Era supracontrol pe tren si asa le-a propus cred eu, ca la usa conductorul le cerea sa mai dea 2 lei sa le taie un bilet. Nu si nu, si au coborit.
Scandal am prins pe 1766 din Aradul Nou la Deva cu niste indivizi foarte periculosi si agresivi , au terorizat trenul insa la Deva era un pluton de jandarmi si i-au cules pe toti.
Depinde de noroc mai ales ca acuma multe IR sint R pe anumite segmente, dar pare ca in zona Bucuresti pentru anumite orase aleg din start IR. |
| | | Nk11
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Dum 04 Ian 2015, 21:39 | |
| - Karpaty a scris:
Au bagat paza pe R pe diverse rute dar nu au realizat nimic, paza sta impreuna intr-un colt ca ei sunt 3-4 si restul trenului e plin de tigani care merg cu nasu, mai ai curaj sa le spui ceva? Te arunca din tren la prima statie.
Ca fapt divers aia aveau bani la ei ca veneau de la colindat de prin tara si multi numarau banii, am vazut cu ochii mei dar daca ei nu vor sa plateasca nu vor, nu ai ce le face, fara jandarmi si politie nu ii poti sili sa plateasca. TFC a reușit să facă curățenie pe cea mai imposibilă secție (București - Oltenița). Deci, se poate dacă se vrea. Chiar așa imposibil e pentru controlori să anunțe Poliția dacă au probleme? Dacă Poliția Transporturi nu colaborează, nu pot suna la 112 dacă se simt agresați? |
| | | gvd
Numarul mesajelor : 225 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4256 Data de inscriere : 13/01/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 05 Ian 2015, 19:45 | |
| - Nk11 a scris:
- Am fost pe 2 ianuarie până la Ploiești ca să cumpăr un ceas. Am luat un Regio în ideea să ies mai ieftin și la dus și la întors.
Plec cu Regiotrans la 17:57 din București Nord, fuga la gară, dar... surpriză. Cu 5 minute înainte să plece trenul, nu era nimic pe peron. Vine trenul pe la 18:10 și a stat în gară până la 19 fix. Superb!! Cred că tot plecau alte trenuri spre Ploiești, iar acesta fiind R nu avea prioritate. Apropo, luasem biletul online la 17:20, iar pe tableta controlorului de la Regiotrans nu apărea comanda mea.
În Ploiești Vest se regăseau următoarele:
- Câini se plimbau fără nicio problemă pe peroane și prin pasaj.
- Deși era poliție în gară, erau oameni care nu puteau să se țină pe picioare din cauza băuturii și înjurau fără nicio problemă.
- Am vrut să merg în sala de așteptare, dar în sala de așteptare era ținut un fel de concert de către o persoană de etnie romă, ce era înconjurat de alți romi, iar pentru siguranța personală nu am intrat.
- La camera caselor de bilete, era un puternic miros de oameni ai străzii. Era un câine care dormea sub calorifer. Coșul de gunoi era răsturnat și cu gunoaiele împrăștiate în încăpere. Am informat pe angajata de la biroul de informații, iar aceasta mi-a răspuns cu "bine".
- Pasajul subteran este înfiorător și are un miros de urină, gunoaie aruncate și pereții scorojiți.
Problemele de mai sus le-am transmis la CFR Infrastructură, sunt curios ce-mi răspund.
Am cumpărat ceasul, era 20:40 și voiam să plec înapoi. Erau ca opțiuni un IR la 20:49 și un R la 20:58 (3012). Voiam să-mi iau bilet cu cupoanele valabile pe octombrie - decembrie (pe care le-am primit în decembrie). Evident, nu s-a putut și nu aveam de gând să dau 14 lei pentru Ploiești - București. Am zis să iau R că și așa nu e diferență mare la timp. Iau biletul, pleacă IR din Ploiești Vest și merg pe peron. Surpriză, 20 de minute întârziere!! În realitate au fost doar 12. În tren erau tot felul de ciudați, lumina nu prea mergea și nu a compostat nimeni biletul.
În București Nord nu mergeau aparatele de taxi.
Deci, pe scurt: CFR failed again. Încă o dată mi-am dovedit că mersul cu Regio e oribil, chiar și pe ruta asta. Nu înțeleg cum pot unii precum Karpaty sau costy79 să susțină așa mult R-urile, pentru că sunt pline de ciudați și sunt varză la vagoane, servicii etc..
+ bonus: sigla EuroLines în vagoane de IR. Eu cred că EuroLines este o firmă concurentă pentru CFR Călători în traficul internațional:
Regiotrans is cere scuze pentru intarzierea din 2 ianuarie. Din cauza defectarii unei locomotive la un tren precedent, pentru a nu anula trenul si a abandona calatorii in Bucuresti s-a ales solutia formarii trenului 14093 din Bucuresti, cu o parte din vagoanele trenului 14031, ceea ce a dus la intarzierea trenului 14031, tat din cauza manevrei de detasare a vagoanelor cat si a graficului aglomerat de plecari din Gara De Nord. Credem totusi ca in trenul RT nu ati experimentat conditii nesigure sau neplacute de calatorie, in raport cu rangul regio, desigur. |
| | | Nk11
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 05 Ian 2015, 23:19 | |
| Da, asta clar. Până acum am avut experiențe pozitive cu Regiotrans per total și vă felicit cu ocazia acesta. Și niciodată n-am văzut mizerie în trenurile voastre sau persoane dubioase care să se manifeste. |
| | | TonyGFR
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 13 Ian 2015, 16:57 | |
| Eu am impresia - generala - ca nasii de la CFR au o placere deosebita de a enerva călătorii. Am luat bilet la 1633, am urcat in vag. 1, cum pleaca trenul vine dom' maistru controlor si cica in ce vag. am bilet. Ma uit - vag. 4. "Pai atunci va rog sa mergeți in vag. 4", desi juma de vagon e pustiu iar 4 e plin si stau in picioare acum Intrebare: atata timp cat nu a venit proprietarul locului, DE CE? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |