|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
+83lifetec ldh.ro Nicolae TonyCFR florin29sv johnsmoke impuls bobi NicuS cfr500 allred DPS LanceR AeroX marius664 DB Robert gvd Katalyn dexter23 spiderpc mielutu zburator enstendhal dan tm Amiralul TonyGFR bubu Nk11 IonutChircu snams Elful afrodita.popescu.7 gabrielle.niki IonutCFR2009 romaniaetc AlexD COSTACHE MIHAIL cristy79 CalinPiatraNeamt kuepall cristi_tgv Razvan Tudor Luna unguru22 Norbi kristi kkk Teodor cristi CFR @ndrey Balto alliens rich1974 halmarius adytm maris.constantin alex1987 Vitosa Katalin4653 Andrey_tm Sabik Adirmvl The Legend Spartan1948 George laur 133 cortexedge alex03bv alex.alexus.tm eu rizelgeorgel2004 manuela AndiCFR baiazid KQQ mureseanu_976 frank81 Jhonyla Dr2005 Rarau 92Dragos DUAL Nesebar Adrian78 Vlad 87 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6907 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 09:30 | |
| Pune tata' cate un jandarm-doi in fiecare tren cu probleme, si care vandalizeaza sau face probleme, sa fie automat "curentat", apoi sa vezi ca a doua oara isi curata locul cu limba. Aia stiu doar de frica si de bataie, ca amenzile oricum nu si le platesc. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 10:07 | |
| care nu au munca nu le platesc, care au servici au inceput sa se faca baieti cuminti ca de cand cu popririle pe salariu nu se mai joaca toata lumea cu amenzile, care n-are cap si viitor il doare-n 14 oricat de multe amenzi va primi.
Jandarmi sa pui pe trenurile cu probleme, hmm idee buna dar cine sa-i mai plateasca si pe aia ?
Cu blatul la fel, bagi supracontroale la greu ca tot nu se invata minte, au in fiecare zi la ei bani pregatiti, cam 20 lei isi ia un blatist la el, 2-3 lei pentru nas, daca merge si 8 lei pentru supra daca vine si totul e ok, a doua zi face la fel, ma refer la cei cre lucreaza la ture, ca aia care lucreaza la schimb trebuie sa fie id***ti sa nu-si cumpere abonament, de 4-5 ori/luna tot te prinde supra si iti da cate 8 lei ajungi tot la pretul abonamentului.
La noi se aude ( de unde or sti, probabil tot de la cfr-isti ) ca de saptamana viitoare vine o comisie de la Regionala Galati cu militie pe toate trenurile Regio de pe Ploiesti.Sud-Buzau si Ploiesti.Sud-Urziceni si vor taia aia in carne vie, ce sa taie 8 lei/fes ? sau poate e actiune cu militie si mai taie inca 25 lei/fes, asa da ar fi bine si s-ar justifica sa-i aduci pe aia de la Galati aici. Lumea a inceput sa creada si a intrat si panica in ei, de luni fricosi vor merge cu bilete/abonamente iar smecheri la risc, ramane sa aflu care au avut de castigat si care au pierdut, numai sa vina aia si sa nu fie vrajeala. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Sam 26 Apr 2014, 11:40 | |
| Nu poti sa anulezi opririle pentru ca exista riscul sa puna ceva pe linie, sa arunce cu pietre si alte obiecte spre tren, sa isi sune alti acoliti de prin tren sa traga semnalul de alarma.
Trebuie echipe de jandarmi sau politie pe trenuri, sau echipe de la CFR sa fie multi( ca pe 2 nasi ii arunca din tren) si atunci date amenzi. Acuma nu au actele la ei asta e problema, de aceea trebuie politie, sa ii ia , sa ii amprenteze, sa ii pozeze, ceva sa le faca pentru a fi identificati ulterior dupa CNP.
Cind se aduna o suma de 1000 sau 2000 de lei din amenzi si fiind deja identificat sa faca munca in folosul comunitatii sub riscul inchisorii, dar la un loc de munca indicat de instanta si urmarit de ,,angajator" sub riscul sanctiunii si al acestuia.
Dar pentru asta ar trebui schimbata legislatia ca sa permita pozarea, amprentarea, retinerea atunci pe loc in tren pentru asta si apoi din baza de date sa fie identificati.
Apoi se trimit amenzile la primarie sau la AFP.
Daca dupa ce se aduna o anumita suma nu este platita, se sesizeaza instanta iar aceasta sa indice locul unde va efectua munca in folosul comunitatii, dar nu la primariile de comune ca nu o fac si aia ii acopera se scapa de ei dindu-le adeverinte ca au indeplinit, la firme de curatat canale, de sapat santuri de apa si de gaz, de curatat parcuri, la CFR infrastructura la lopata, la curata, vagoane de calatori si de marfa, la constructii.
Angajatorul desemnat de instanta sa fie obligat de lege sa raspunda cu amenzi mari si penalizari daca minte in legatura cu orele si munca prestata de invinuit.
Cumva asa s-ar putea rezolva, insa ar trebui schimbat cadrul legal deoarece in prezent nu prea e posibil.Cum era inainte condamnarea la locul de munca. |
| | | gabrielle.niki
Numarul mesajelor : 9 Localizare : bucuresti Reputatie : 4216 Data de inscriere : 17/05/2013
| Subiect: intarzieri Lun 28 Apr 2014, 00:41 | |
| Buna dimineata si bine v-am gasit! Sunt o calatoare si prefer trenul in detrimentul celorlalte mijloace de transport, desi nu stiu cat timp o sa mai rezist. In primul rand din cauza lipsei trenurior pe unele rute, sau trenuri la ore decente (cine a gandit orarul trenurilor cred ca isi doreste cati mai putini calatori) si apoi din cauza intarzierilor foarte mari si al raportului calitate-pret care aproape scade sub 0. Acum vad ca si site-ul l-au facut mai prost ca inainte, ceea ce este o performanta d.p.m.d.v. Acum ceva ani (vreo 7 cred) am vrut sa ajung in Hunedoara dar nu am reusit (acum regret) - erau trenuri directe. Apoi au bagat doar trenuri cu schimbat prin Simeria. Acum nu mai e nici un tren cfr. Deci m-am linistit in privinta asta. Urmatorul meu of sunt trenurile internationale spre destinatii relativ apropiate - Cehia, Polonia. Nu exista trenuri directe si m-am trambalat cu bagajele schimband n trenuri si avand parte de diverse experiente culturale. In Slovacia ni s-a cerut scuze pentru 5 minute de intarziere. In trenul Bucuresti-Viena EN 346, care anul trecut a avut o intarziere de mai multe ore (si eu ma bucuram ca asta e direct ), nu am primit nimic. Nici macar eternul sandvis. Pe ruta Budapesta-Bucuresti EN 473 ne-au taiat si apa la vagonul de dormit. Deh, ce nevoie mai ai de apa cand te intorci acasa? Acum eu curajoasa (sau naiva) planuiesc sa ajung in Polonia cu trenul. Ceea ce va fi o aventura si mai mare pentru ca schimb mai multe trenuri si e f. posibil sa pierd toate legaturile. Din Budapesta spre Varsovia nu sunt trenuri directe decat la 20:05, 5:25 si 7:25. Iar din Bucuresti Gara de Nord pleaca un IC 72 la 05:45 - ar trebui sa ajunga la 18:50 in Keleti Pu. , deci numai o ora sa prind legatura de 20:05, cea mai convenabila pt. mine. EN 346 - pleaca la 13:00 si ar trebui sa ajunga la 04:40 , legatura cu 5:25 e ca si pierduta iar pana la 7:25 sunt doar vreo 2 ore jumatate; iar EN 472 - pleaca din Gara de Nord la 17:30 si ar trebui sa ajunga la 08:50. Ar trebui sa stau vreo 11 ore prin gara, ca in oras nu cunosc pe nimeni. Ce ma sfatuiti sa fac? Tanti din Gara mi-a zis ca ei nu contorizeaza intarzierile - am ramas perplexa. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 00:51 | |
| Pentru ca nu circula pe etern reabilitatul culoar, 72 ajunge in general bine, m-am intilnit si joi cu el in Gara de Nord a sosit si a plecat regulat. Acuma depinde ce intirziere face de la Arad la Curtici si eventual de acolo pina la Budapesta. Insa daca soseste aici cu 15-20 de minute intirziere e deja o problema sa prinzi legatura din Budapesta. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 00:58 | |
| Hunedoara , din nefericire nu mai are tren direct cu Bucurestiul de mai bine de 7 ani .. Acum si daca incerci sa vii .. cea ami bun solutie e 1621(la care astepti cateva ore in Simeria),care ajunge seara,asta implica cazare automat ,si abea a 2 zi vizite,si plecare inapoi spre Bucuresti cu 1822... Sau cu heiruptul 1821,mers in Deva microbuz HD->inapoi la Deva->1822 noaptea(de preferat la cuseta ) . Noi in istorie am avut 3 trenuri directe .. Bucuresti,Iasi si Constanta .. Revenind la subiect.. nici unul dintre internationale nu prezinta siguranta .. Dacia spre exemplu e trenul surpriza.. Ori face intarziere de pana la 90 de minute .. ori nu are deloc.. ma rog face 15,20 si recupereaza.. Insa 346 in Ungaria este trecut ca IR,si 1 nu are prioritate , 2 .. daca trece intarziat din Ro,intarzie in general si mai mult in Ungaria! De preferat sa iei cat mai mult timp intre legaturi,chiar daca stai 2 ore in Budapesta Keleti. Spre exemplu acum Dacia in seara asta nu are nici un minut intarziere spre Arad.. Insa acum 2 saptamani a avut 65 in Simeria. Rang IC Tren 346-1 Operator CALATORI Relatia Bucuresti Nord Gr. A-Curtici Fr Stare In circulatie Ultima informatie Ghioroc [trecere fara oprire] Data si ora 28.04.2014 00:40 Intarziere 0 Statia destinatie Curtici Fr Sosire 28.04.2014 02:01 Urmatoarea oprire Arad Data si ora 28.04.2014 01:01 Distanta 644 Km. Durata calatoriei 13h1min. IR 72 Traianus e mai safe,insa si acolo sunt probleme .. Totusi chiar daca intarzie,Dacia in Budapesta,se poate prinde conexiunea de la 7:25 Ca ore faci mai putin cu Traianusu dar mergi in salon la clasa a 2'a... In Dacia grupa Budapesta salon,grupa Viena e cu compartimente .. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 12:00 | |
| Poti sa mergi linistita cu Dacia in decembrie am fost cu el si a ajuns la timp la Budapesta desi a avut 50 de min intarziere in Deva Acuma Dacia de cand nu mai intra in Teius vine apropae regulat |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 19:14 | |
| - gabrielle.niki a scris:
- Buna dimineata si bine v-am gasit!
Urmatorul meu of sunt trenurile internationale spre destinatii relativ apropiate - Cehia, Polonia. Nu exista trenuri directe si m-am trambalat cu bagajele schimband n trenuri si avand parte de diverse experiente culturale. In Slovacia ni s-a cerut scuze pentru 5 minute de intarziere. In trenul Bucuresti-Viena EN 346, care anul trecut a avut o intarziere de mai multe ore (si eu ma bucuram ca asta e direct ), nu am primit nimic. Nici macar eternul sandvis. Pe ruta Budapesta-Bucuresti EN 473 ne-au taiat si apa la vagonul de dormit. Deh, ce nevoie mai ai de apa cand te intorci acasa?
Acum eu curajoasa (sau naiva) planuiesc sa ajung in Polonia cu trenul. Ceea ce va fi o aventura si mai mare pentru ca schimb mai multe trenuri si e f. posibil sa pierd toate legaturile. Din Budapesta spre Varsovia nu sunt trenuri directe decat la 20:05, 5:25 si 7:25.. ai aici mersul trenurilor din Europa facut de Karpaty. http://www.forumtrenuri.com/t2719-mersul-trenurilor-internationale-din-europa daca nu te deranjeaza sunt trenuri care ajung la Budapesta si din Brasov sau Cluj etc. La Brasov se poate ajunge relativ usor cu orice Regio Cfr/Regiotrans iar biletul Brasov - Budapesta e 19 euro si la fel la cuseta/vagon de dormit e mai putin ca biletul din Bucuresti. Din ce stiu trenurile pe Oradea nu au intarzieri. Oferte de pret Bucuresti - Budapesta 29 euro am inteles ca si Budapesta - Varsovia s-ar gasi pe siteul CFR Polonia la 29 sau 39 euro (probabil si pe siteul MAV) ai aici ofertele http://cfrcalatori.ro/267 Pe viitor intreaba pe sectiunea International pentru ca eu , Karpaty sau altcineva care cunoaste ofertele pe extern sa vada postarile tale. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 19:50 | |
| - Rarau a scris:
am inteles ca si Budapesta - Varsovia s-ar gasi pe siteul CFR Polonia la 29 sau 39 euro (probabil si pe siteul MAV)
Caile ferate Poloneze au indicativul PKP ! In prezent de la MAV (Ungaria) nu exista oferta pentru Budapesta-Warszawa . La PKP la fel , nu exista oferta pentru aceasta ruta . Exista oferta doar din Wien la Warszawa cu 39 euro la trenul EC 102 ce pleaca la 13 din Wien Meidling . Oferta se gaseste pe site-ul cailor ferate Austriece , www.oebb.at . Alte oferte pentru Polonia se gasesc si din Cehia , Praha-Krakow cu 29 euro la tren EN clasa 2 , oferta se gaseste pe site-ul cailor ferate Cehe CD , www.cd.cz O alta oferta tot pentru Polonia este din Germania , Berlin-Warszawa cu 29 sau 39 de euro depinde de ziua in care cumperi biletul si cand faci calatoria , oferta se gaseste pe site-ul cailor ferate Germane DB . www.db.de |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Lun 28 Apr 2014, 20:07 | |
| Karpaty uite mesaj de la un tip care vrea sa mearga la Wroclaw
Mai mult de 100 de euro nu vreau sa cheltui cu drumul pana acolo si inapoi (Timisoara - Wroclaw), iar cu autocarul pentru mine e un chin indiferent de pret . Daca nu se poate la pretul asta cu trenul , merg cu autostopul .
Am 21 de ani . Pot pleca si din Arad , is flexibil , nu trebuie sa ma ia din fata casei vreo caleasca .
Interesanta ideea ta cu mersul prin Praga . Am notat ideea . Wroclaw e al 4-lea oras ca marime din Polonia , e mai mare decat orice oras din Romania (exceptie Bucurestiul) si este un important centru universitar din cate am aflat .
Am gasit si varianta directa sa zic asa . Budapesta - Varsovia 29 de euro , aici trebuie sa vad cat ar costa un bilet doar pana la Katowice , si Katowice - Wroclaw 9 euro . Ar veni 53 de euro . Rezonabil totusi , pentru aprox 1000 de km .
Unde ai gasit oferta cu Varsovia? pe siteul CFR polonez?
Da la polonezi am gasit.o , PKP, asa.i zice la cfr.u lor. Am vazut ca au ceva oferte interesante .
Eu ma gandeam asa : trenul Budapesta-Varsovia trece prin Katowice (care e mai apropiata de Wroclaw, aprox 200 de km! fata de Varsovia) si sa schimb acolo. Nu are rost sa merg pana la Varsovia.
Acum sondez optiunile de transport ca prin iulie plec.
E posibil sa nici nu merg chiar la Wroclaw, ca mai am niste variante tot in Polonia (cum ar fi si Varsovia caz in care ajung super la pret cu trenul ) . Tot ce stiu sigur e ca voi sta 2 luni in Polonia exact unde nu stiu inca .
p.s. o sa il rog sa imi dea si mie un link |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 29 Apr 2014, 17:37 | |
| - Karpaty a scris:
- Rarau a scris:
am inteles ca si Budapesta - Varsovia s-ar gasi pe siteul CFR Polonia la 29 sau 39 euro (probabil si pe siteul MAV)
In prezent de la MAV (Ungaria) nu exista oferta pentru Budapesta-Warszawa . La PKP la fel , nu exista oferta pentru aceasta ruta .
Exista oferta doar din Wien la Warszawa cu 39 euro la trenul EC 102 ce pleaca la 13 din Wien Meidling . faci cinste cu o bere mi-a trimis omul link in poloneza si apoi l-am gasit si eu in engleza http://intercity.pl/pl/site/pojedz-za-granice/oferty-promocyjne/w-dzien-czy-noca-do-budapesztu-z-oferta-promocyjna.html http://intercity.pl/en/site/ec-en-m/special-offers/to-budapest-with-promotional-offer.html A pool of tickets is available for sale under the promotional SparNight offer on trains running on the route Warsaw-Budapest and Budapest-Warsaw. Ticket prices start from EUR 29 in carriages with seating and from EUR 39 for a place in the popular couchette car. As part of the SparNight offer travellers can take advantage of the following connections to Budapest: ˇ from Warsaw – trains no. 407/477, 476/406 (Warsaw - Budapest and Budapest - Warsaw): from Kraków – trains no. 402/407/477, 476/406/403 (Kraków - Budapest or Budapest - Kraków): Note: **) The SparNight offer does not apply in the period 18 June - 7 September 2014. Travellers can also take advantage of the SparDay special offer for a journey on the train VARSOVIA (131/130, Warsaw - Budapest and Budapest - Warsaw), from as little as EUR 29 in second class. (Also running as part of this train is a carriage with seating, adapted to carry bicycles.) Tickets must be purchased no later than three days prior to departure. The number of tickets under the SparDay / SparNight offer is limited. It is not possible to return or exchange them. Promotional tickets may not be purchased from the conductor – they are available only at international ticket windows throughout Poland. p.s. nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba p.s. 2 probabil se gasesc si la agentiile din Romania. |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 29 Apr 2014, 17:40 | |
| Alte oferte Karpaty pe aici inca nu ai fost? Vilnius Special - Warsaw Special. To Vilnius for half price? The fare for a single journey for an adult in a second class carriage comes to EUR 27.20, and for a child only EUR 13.60. The offer applies on connecting communication, changing at Šeštokai and, on the LG stage, at Kaunas. ------------------ SparNight on EuroNight (EN) Jan Kiepura means unrivalled prices: From EUR 29 for a journey from Warsaw to Amsterdam or the return! Once this pool is exhausted, further price levels are available – EUR 39 and EUR 49 in a sleeperette car. For the same prices a journey may also be made to intermediate stations, including Berlin, Cologne or Düsseldorf. ------------------- The SparDay / SparNight offer to Austria means unrivalled prices – from EUR 29 for a ticket to Vienna and from EUR 39 for a ticket to Villach. -------------------- Journey to the Czech Republic from 24 € from Warsaw – trains no. 407/444, 445/406 (Warsaw - Prague and Prague - Warsaw): from Kraków – trains no. 402/442, 443/403 (Kraków - Prague and Prague - Kraków): doar 19 euro ----------------------------- For a ticket for a journey in second class between Warsaw and Moscow an adult will pay EUR 98.30. The charge for a sleeping place should be added to this amount, in line with its category. For groups of over six people we offer an additional discount of 25% on the ticket price for a journey for an adult one-way and 40% for a journey 'there and back'. Tickets are available at Customer Service Centers and international ticket windows. For details, please inquire at the Customer Service Centers (CSC - Centrum Obsługi Klienta COK), the international ticket offices or via phone or e-mail: infoeuropa@intercity.pl. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Mar 29 Apr 2014, 17:50 | |
| Ofertele stiu ca exista , eu ma refer la cum le cumperi tu din Romania tata timp cat pe site MAV nu poti cumpara bilet la oferta Budapesta-Warszawa ? Ofertele astea cu pret redus trebuie luate din timp , la agentiile CFR daca te duci iti da la pret normal fara oferta asta pe motiv ca ele nu au in calculator cu oferta ci doar la pret normal , pe net nu le poti lua deci nu prea ai cum sa iei aceste bilete ieftine !
Da , nu am fost in tarile Baltice , as vrea sa merg la Vilnius dar din Warszawa la Vilnius trebuie sa schimbi trenul , nu este tren direct iar de anul asta nici tren la legatura nu este , deci e praf , nu ai cum sa mergi cu trenul , mai repde se poate ajunge in Vilnius prin Kiev-Minsk dar sa treci Belarus ai nevoie de viza si un pasaport , eu am pasaport dar viza costa ceva euro in plus . Sunt multe trenuri din Minsk la Vilnius , de asta e mai bine pe aici dar e problema cu viza aia , nu mergi cand vrei tu cum poti merge in UE . |
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8092 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Vin 09 Mai 2014, 16:32 | |
| Si fraierii merg cu ghetouri 20-49 200 pe trenuri IR peste 13 ore ! Mai ales la vara, cand sarim de 20 ore la Satu Mare - Mangalia ! PS. Nu imi veniti cu aberatii gen "trebuie sa circule vagonul X indiferent de rang". La DB nu vom vedea niciodata Avmz-uri date la DB Regio pe trenuri Dresden - Leipzig ! _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) Vin 09 Mai 2014, 16:54 | |
| In Germania chiar merg trenurile, nu ca la noi. Problema nu e doar/neaparat ca circula si pe R-uri vagoanele astea, ci ca ajung animale in ele. Pe de alta parte nici nu poti tine un vagon 10-12 ore la odihna, ca trebuie sa-l amortizezi, ca-ti place sau nu. DAR... una e sa pui un vagon ca asta pe Bucuresti-Brasov, spre exemplu, unde, din ce zic colegii e lume civilizata, si alta e sa il plimbi prin Mures, unde am vazut pe viu ce fel de calatori sint.
O solutie ar fi, cred eu, sa nu mai fie direct Bucuresti-Mures, ci sa aiba legaturi cu mers de R sau de RE din Razboieni/Deda. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (3) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |