|
| Semnale luminoase | |
|
+65Cipri Andrei Neculai c o r v i n laurentzu gheorghita alinx3330 alex.barac.5 CristyanC ets2oltromânia johnsmoke TonyGFR lokomo69 cristi ar AleXxX daniel_c mielutu zburator Dionis IonutChircu Petre_IFTE dan tm tcm TVlad Dutzu Vitosa yeu1 alex_trs Lafont AndiCFR Simply18 Cont.dezactivat DPS Adirmvl cfr500 Bobby_TM Katalin4653 @ndrey marcelbanu cont dezactivat . redeme Czirjak Arpad cristi CFR NicuS Cont dezactivat George Sergiu rmn electrica912 Adrian78 Nesebar AndreiStefan Razvan Tudor 19jimmy84 ANDU2100HP Raduku09 Dr2005 Jhonyla DUAL ionutz72 ldh80 puscasflaviu Andrey_tm Balto Teodor Vlad Semafor Costin.H COSTACHE MIHAIL 69 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
@ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6453 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Semnale luminoase Sam 19 Dec 2015, 13:57 | |
| - Dionis a scris:
- NicuS a scris:
- Ce ai scris tu în descrierea pozei e corect, dar incomplet.
- Adrian78 a scris:
- In teorie e corect si ce a scris el pentru ca urmatoare indicatie e pe liber difera doar viteza
Oameni buni. Eu stiu ca in Regulamentul 004 scrie ca pentru indicatia "Verde-Galben", urmatorul semnal este pe liber cu viteza stabilita sau redusa. Dar haideti sa judecam putin situatia si sa nu ne comportam ca niste Politai Ad Literam. Orice om cu putina inteligenta isi poate da seama, ca in cazul indicatiei "Verde-Galben", nu mai este necesara precizarea felului de viteza la urmatorul semnal. Adica semnalul urmator este pe Indicatie Liber. Iar liber nu inseamna nici manevra nici chemare. Liber = parcurs permis pentru cel putin un bloc de linie. Manevra permisa se face dincolo de semnal, pe linie industriala, sau cel mult pana dincolo de bretea fara a trece de semnalul de intrare in statie. Chemarea este un caz special care oricum nu intra in discutie aici.
Deci, singurele indicatii la care este NECESARA precizarea vitezei la urmatorul semnal, sunt: - Verde - Galben - Galben Clipitor
La semnalizarea pe doua trepte de viteza bineinteles.
In concluzie, indraznesc sa spun ca in Regulamentul 004, pentru ca cel care il invata sa inteleaga mai bine, a fost precizat, in cazul indicatiei de Verde-Galben, ca la urmatorul semnal poti sa ai orice indicatie de viteza (VS sau VR) si deci indicatia nu poate sa prevesteasca ce se intampla la urmatorul semnal. Deci dat fiind faptul ca aceasta indicatie nu face diferenta intre viteze la urmatorul semnal, este SUFICIENT sa spui ca urmatorul semnal este pe liber.
Acum e clar ? Nu e nici pe depate adevarata afirmatia de mai sus, pentru ca motivele logice pentru care se scrie si se citeste indicatia respctiva sunt altele, iar combinatia de culori verde cu galben ofera o plaja mai larga de combinatii ulterioare, asa ca ia citeste de vro 5 ori semnificatia culorilor de baza. Statia Balteni ( rosu si verde ) plus unitate alb lunar pentru manevra, statia Buzau, grupa de marfa ( rosu si alb ). |
| | | Dionis
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 41 Localizare : Paris Reputatie : 3704 Data de inscriere : 12/05/2015
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 20 Dec 2015, 11:46 | |
| - @ndrey a scris:
- Nu e nici pe depate adevarata afirmatia de mai sus, pentru ca motivele logice pentru care se scrie si se citeste indicatia respctiva sunt altele, iar combinatia de culori verde cu galben ofera o plaja mai larga de combinatii ulterioare, asa ca ia citeste de vro 5 ori semnificatia culorilor de baza.
Iar tu nici macar nu ai citit cu atentie ce am spus, altfel nu scriai o fraza care nu are nici un sens din punct de vedere logic... Si crede-ma ca am citit si de 20 de ori semnificatiile culorilor pentru a putea face sa mearga AUTOMAT semnalele in Train Simulator, ca si in realitate si asta fara interventia manuala a IDM-ului, care este si el "automat" in simulator. Nu mai reiau inca o data explicatia de ce e foarte adevarata afirmatia mea, ca nu are rost daca doar citesti niste cuvinte cheie si apoi sari in sus. |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6453 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 20 Dec 2015, 13:04 | |
| Trebui sa intelegi ca nu se interpreteaza, se procedeaza exact as cum scrie, pentru ca nu este loc de interpretari. " in cazul indicatiei "Verde-Galben", nu mai este necesara precizarea felului de viteza la urmatorul semnal " Afirmatia este total falsa, si nu isi va putea permite nimeni sa nu faca precizarea concreta intr-un regulament care trebuie inteles si respectat, si daca tot nu ai inteles ca la semnalizarea cu 2 trepte de viteza, prin indicatia afisata se precizeaza distanta, starea si viteza, iar acestea "depind" de pozitia si felul unde este data acea indicatie, atunci e doar o problema de perceptie. Ce te face sa crezi ca la indicatia de galben clipitor nu ar fi necesara si nu se face precizarea vitezei de la urmatorul semnal ?! |
| | | Dionis
Numarul mesajelor : 211 Varsta : 41 Localizare : Paris Reputatie : 3704 Data de inscriere : 12/05/2015
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 20 Dec 2015, 15:29 | |
| - @ndrey a scris:
- Trebui sa intelegi ca nu se interpreteaza, se procedeaza exact as cum scrie, pentru ca nu este loc de interpretari.
No comment... Atunci pentru ce mai avem creier ... daca deja ne comportam ca niste roboti. - @ndrey a scris:
- Afirmatia este total falsa
Nu ai adus nici un argument care sa-ti sustina teoria cum ca afirmatia mea ar fi falsa. Iar eu nu am zis nicicand ca la galben clipitor nu este necesara precizarea vitezei la urmatorul semnal, iarasi demostreaza ca nu ai citit ce am scris, pentru ca: - Dionis a scris:
- Deci, singurele indicatii la care este NECESARA precizarea vitezei la urmatorul semnal, sunt:
- Verde - Galben - Galben Clipitor |
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 20 Dec 2015, 16:21 | |
| Nu scrie nicaieri ca ne comportam ca niste roboti, deci nu carcoti, ca nu e cazul, dar modul tau de percepere al acelui lucru nu insemna ca trebuie interpretat asa cum am dori noi, eu am explicat ca nu este loc de intrerpretare. Afirmatia e falsa asa cum am scris, si nu am nici un motiv sa nu sustin asta, dar daca ai intelege faptul ca dupa verde galben sunt 2 posibilitati de liber, care difera intre ele, ai intelge si faptul ca sunt 5 moduri de a afisa "liberul" ala pe care il tot susti, si ai realiza ca fiecare dintre aceste 5 moduri este unic, de aceea el trebuie completat cu unul din textele urmatoare : "cu viteza stabilita", sau "cu viteza redusa", fiecare dintre acestea "simplificand" posibilitatile, desi aparent pare ca le complica. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Semnale luminoase Dum 20 Dec 2015, 23:14 | |
| Care-s diferențele de care vorbești? Că eu știu că verde + galben ai fie peste macaz, ca să-i dai înainte cu viteză redusă, fie la ieșirea din abatere. |
| | | Dionis
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 08:59 | |
| - @ndrey a scris:
- daca ai intelege faptul ca dupa verde galben sunt 2 posibilitati de liber, care difera intre ele, ai intelge si faptul ca sunt 5 moduri de a afisa "liberul" ala pe care il tot susti, si ai realiza ca fiecare dintre aceste 5 moduri este unic, de aceea el trebuie completat cu unul din textele urmatoare : "cu viteza stabilita", sau "cu viteza redusa", fiecare dintre acestea "simplificand" posibilitatile, desi aparent pare ca le complica.
Deci asta vreau eu sa spun, mai este si alta posibilitate de liber in afara de cele 2 pe care le-ai mentionat tu ? Adica liber cu viteza stabilita sau redusa, mai este si altfel de liber. Ca sa economisim timp sa nu imi spui de "liber pentru manevra sau chemare" pentru ca este non sens. Liber inseamna ca poti merge pana la urmatorul semnal. Manevra permisa dincolo de semnal si chemarea este o depasire ordonata si continuare a parcursului cu deosebita atentie si viteza sub 20 km/h. Deci ce altfel de "liber" mai ai in afara de "Liber cu viteza stabilita" sau "liber cu viteza redusa"? |
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 09:28 | |
| Pai nu ai ,galben, galben clipitor si verde,pentru viteza stabilita, verde galben , galben galben ( cu sau fara sageta cu varful in jos ) pentru viteza redusa ? Cate posibilitati sunt ? si Cum poti intelege ce insemana liber ,fara precizare, dupa verde galben, daca aluia care face scoala,practica sau acomodare, sau invata semnalizarea nu ii faci o directionare? Numa citeste textul postat de mielu zburator ,si fi in postura de al invata semnalizarea,dupa interpretarea data de tine. Pe teren,ca semnalizarea acolo se regaseste( desi sunt si situatii mai speciale),o confuzie creeata de o situatie potentiala periculoasa,asa cum este discutia , este eliminata prin multe mijloace,inclusiv prin acele doua completari pe care cel ce a gandit instructia anume a introdus pentru a arata dupa ce" sa se uite",ce sa caute cel care conduce trenul, in condtiile date de pe teren,si care nu intotdeauna sunt cele mai bune. Un exemplu foarte elocvent este existenta semaforului prevestitor cu doua indicatii ,dar si cu trei indicatii,si daca vei sesiza cum se pune problema, vei intelege mai bine de ce si cum exista precizari cat mai concise.
Nu incerca sa intri in alte complicatii, fac abstractie de urmatoarele doua texte. "sa nu imi spui de "liber pentru manevra sau chemare" pentru ca este non sens. Liber inseamna ca poti merge pana la urmatorul semnal" Liber insemna Liber,si poate sau nu avea diverse completari ,nu intru in detalii !
"Manevra permisa dincolo de semnal si chemarea este o depasire ordonata si continuare a parcursului cu deosebita atentie si viteza sub 20 km/h." Nu genera confuzii,ca sunt 3 situatii distincte amestecate cu multa "migala" ! |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 10:46 | |
| tovarasi, de la ce a inceput discutia asta ca nu mai pricep?
Cite libere sint?
nu e mai bine sa le enumerati pe toate aici una sub alta?
Liber cu viteza stabilita liber cu viteza redusa manevra permisa dincolo de semnal liber cu cel mult 20 km/h cu atentie (chemarea) impinge incet convoiul la triere impinge mai repede convoiul la triere impinge in virful cocoasei trage convoiul de la cocoasa inapoi in grupa
care mai sint?pe BLA clasic s-a scos viteza sporita in abatere, semnalul ala cu banda galbena sau verde orizontala
|
| | | Dionis
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 11:46 | |
| A inceput de la faptul ca eu am incercat sa explic de ce pentru mine afirmatia:
"Urmatorul semnal este liber cu viteza stabilita sau redusa" este echivalenta cu: "Urmatoarea persoana este barbat sau femeie".
Gata ma opresc aici cine intelege bine, cine nu, nu. Oricum @ndrey nu are cum sa stie cat de mult am aprofundat eu acest subiect, si ca stiu despre ce vorbesc. Necazul face sa nu fi lucrat pe teren si sa folosesc acelasi limbaj ca si el si de aia nu ne intelegem. |
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 11:49 | |
| Aia cu liber cu viteza stabilita sau redusa este iarasi o mare prostie marca CFR.
M-am gindit de multe ori cum ar trebui sa procedeze mecanicul? sa mearga cu VS sau sa reduca in apropierea urmatorului semnal pregatindu-se din timp. |
| | | Dionis
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 12:29 | |
| - dan tm a scris:
- Aia cu liber cu viteza stabilita sau redusa este iarasi o mare prostie marca CFR.
M-am gindit de multe ori cum ar trebui sa procedeze mecanicul? sa mearga cu VS sau sa reduca in apropierea urmatorului semnal pregatindu-se din timp. De aceea s-a introdus Semnalizarea cu Trepte Multiple de Viteza (TMV) pentru a corecta aceasta prostie. Numai ca din lipsa banilor nu se poate implementa peste tot. Semnalizarea TMV este mult mai inteligent gandita, exceptie facand poate influenta inductorilor, care sunt activi pe 2000Hz chiar si cand semnalul este verde sau verde clipitor (cu indicatie de viteza peste 60 km/h). Asta din cauza ca la prevestitor pentru acea indicatie de peste 60 nu e activ inductorul de 1000Hz si deci nu ai nici o masura de siguranta cum ca mecanicul ar fi fost atent la acea limitare a vitezei de catre semnal. Atunci au zis ca bagam 2000 Hz la inductorul semnalului care ordona reducerea vitezei. Bineinteles inductorul de 500 este inactiv in acea situatie. |
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 13:36 | |
| Acuma zic sa nu o dam pe lipsa banilor, ca s-a facut TMV la Arad apoi au venit si au luat la sapat tot perimetrul garii, apoi au modificat luminile la semnale , acuma au LED si daca nu ma insel se vor muta cu catrafusele in sediul nou, deci bani aruncati.
La Drobeta Turnu Severin au pus TMV apoi au desfiintat o linie dar nu au modificat instalatia, la fel pe la Bucuresti unde au pus TMV pe niste linii pline de iarba si chiar de apa care nu cred ca vor mai fi folosite. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5564 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 13:47 | |
| TMV-ul isi justifica existenta pe liniile pe care se circula cu viteze decente. Avem statii ca Focsani, Drobeta Tr. Severin, Brasov unde nu doar ca VS-ul e mica, dar nici nu exista abateri cu viteze sporite. Si in momentul cand se va incepe modernizarea coridoarelor care tranziteaza aceste statii, mai mult ca sigur instalatiile TMV vor fi inlocuite. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Semnale luminoase Lun 21 Dec 2015, 14:04 | |
| TMV-ul are doar avantajul calculatorului in plus si faptul ca raman toate operatile in memorie, dar nu isi justifica utilitatea in gari precum Severin sau Craiova unde de la linia 4 in sus intri cu 10km/h. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Semnale luminoase | |
| |
| | | | Semnale luminoase | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |