Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 07:56
baiazid a scris:
rizelgeorgel2004 a scris:
credeti ca e ca la noi, sa iti iei bilet dus intors si sa te oblige sa spui din start cu ce tren si in ce zi te intorci
Avand in vedere ca vorbim de o ruta international (a nu se confunda cu biletele interne din Austria si Germania valabile la orice tren in perioada specificata) este prima oara cand intalnesc asa ceva si m-am plimbat ceva prin Europa . Pentru Ungaria daca nu este o premiera cu siguranta nu este de mult timp acest sistem , poate fi vorba despre o promotie in acea perioada sau e chestie generalista ?
Tot n-am inteles cum poate sa coste Budapesta -Salzburg doar 39 E dus intors in conditiile in care doar Budapest - Wien costa 25E ?
Eu am mers in septembrie de la Budapesta la Viena cu bilet luat de pe site-ul MAV, cel de 13 euro (au bilete de 13 si 25, evident ca primele se vand cele de 13), tiparit in gara Keleti la automat pe baza codului primit pe email, insa nu a fost nici o flexibilitate, era valabil doar la trenul inscris pe bilet...poate s-a mai schimbat ceva intre timp
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 07:58
baiazid a scris:
Dr2005 a scris:
baiazid a scris:
Wien Westbahn - Salzburg costa si 19E pe segment daca ti-l iei din timp cu cateva saptamani inainte .
25 de euro înainte de plecarea trenului https://westbahn.at/ Sau 50 de euro dacă vrei neapărat cu OeBB.
Vezi , la astia preturile s-au liberalizat , aici vorbim de adevarata interoperabilitate si concurenta . Apropo , cei de la Westbahn au si ei carduri de reducere pentru ca stii si tu ca marea majoritate a clientilor OBB au astfel de carduri iar pentru ei pretul final este mai mic chiar si in ziua plecarii trenului .
a preluat si CFR Calatori moda cardurilor, exista Card Tren Plus, 80 de lei pe an, pentru care primesti o reducere de 25% din pretul biletului (se exclude de la reducere tichetul de rezervare a locului)
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 16:11
Preturile acestea foarte bune la biletele MAV catre diverse rute internationale se datoreaza daca se poate spune asa si falimentului companiei MAGLEV. Pe acest fond operatorul feroviar maghiar a inregistrat o crestere importanta a cererilor de bilete pe anumite relatii internationale si in consecinta si-a permis sa reduca astfel din tarife mergand pe principiul vanzarii prin anticipatie al unui mare numar de bilete la pret promotional.
In concluzie pot afirma ca cei de la MAV au beneficiat indirect de o oportunitate neasteptata si care ii ajuta enorm in a-si fideliza clientii .
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 16:28
Sa nu uitam ca vecinii nostri sunt pasionati de calatoria cu trenul si au o alta educatie fata de a nostri care sunt iubitori de mers cu "romaniada" la un loc si iubesc sadomasochismul adica 48 de ore in autocare
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 16:53
Uite aici .. MAV l-a dat probabil temporar Chefereului ,pana il fac pe al nostru .Filmarea nu imi apartine
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 17:02
adrian78 a scris:
Sa nu uitam ca vecinii nostri sunt pasionati de calatoria cu trenul si au o alta educatie fata de a nostri care sunt iubitori de mers cu "romaniada" la un loc si iubesc sadomasochismul adica 48 de ore in autocare
Nu as generaliza insa , sunt foarte multi pasionati de mersul cu trenul si in Romania , poti sa ii intalnesti calatorind chiar si pana in Spania , Rusia sau tarile nordice .
Romanul capsunar sau oricare alt calator fara scopuri turistice care este departe de un aeroport sau care nu isi ia bilete de avion la oferta se uita si la bani atunci cand alege autocarul dar si la alte aspecte . Sa ne gandim de exmplu si ca autocarul ii lasa exact la locul de munca in timp ce trenul trebuia schimbat mai des prin gari straine si aici capsunarul se pierde de tot ca nu stie decat romana . Plus de asta mai e si anturajul de turma...
Evident ca pentru unguri e si mai scurt dar si mai ieftin drumul spre vest .
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 18:40
adrian78 a scris:
Jos palaria , nota 10 ! adevar spui , mai cunosc si eu "pasionati" care nu se dau jos din masina pana si la trecerile de nivel daca fac poze le fac prin parbriz fara sa se ridice de pe scaunul ala din masina dar ei sunt "pasionati" .
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 18:53
Karpaty a scris:
cunosc si eu
Ia da matale cateva nume, sa vad si eu care sunt aia...
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 19:22
AlexD a scris:
Karpaty a scris:
cunosc si eu
Ia da matale cateva nume, sa vad si eu care sunt aia...
=)) ce rau esti , poate nu se referea la tine , se referea la mine ... Nu cauta si tu atat scandal , ca imediat ma faceti sa scot arsenalul de bilete din amintirile ce vor ramane pt R 346 Dacia RIP ,mai ales ca EN 346 in forma actuala va fi o mizerie si ca timp si ca pret.
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 20:55
Nu sunt rau dar dupa ce am citit mesajul 'pasionatului absolut' mi-am adus aminte ca astazi am mers 6km pe jos pentru o mana de fotografii feroviare
DUAL Administrator
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 21:01
Ca tot suntem la MAV , mi se pare ciudat ca se ataseaza By uri la Dacia , care e ICN ,si ungurasii navetisti nu-s prosti sa mearga la By urile lor ,care sunt cam ca si 21-47 noastre la confort,doar ca mai curate , merg la 21-90 ul nostru .. unde din ce imi povestea aseara un calator,care mergea la Budapesta,se cam baga peste ei fara bilet,la locurile internationale.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 04 Dec 2012, 22:25
În trafic intern la MAV nu se circulă cu loc rezervat. Dacia e IR sau RE în Ungaria. În plus, la ei multe IC-uri au şi vagoane mai proaste (de obicei By-uri), pentru care nu se plăteşte supliment.
_________________ :TTT:
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mier 19 Dec 2012, 22:12
Nu are legatura chiar cu MAV dar e vorba de o gara din Ungaria, cu un proiect atit de familiar:
2006:
2012:
Se pare ca se gaseste un orasul natal al premierului V. Orban...Facind abstractie de toate suspiciunile de frauda si celelalte discutii, imi place sa vad o gara veche salvata de la distrugere si restaurata cum trebuie. Mi se pare mie ca au cam inversat culorile (corec era colt alb si fond galben) dar sa nu mai circotesc. As vrea sa vad si Resita Sud a noastra la fel de reusita.
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 24 Dec 2012, 02:09
MAV IC 657 Dalia , compunere V43 21-70 , 21-90 , 21-90,10-70 , aveti idee de unde provin ultimele 3 vagoane =))? Si cum pleaca acest IC cand are intarziere DACIA =))?Cam tupeisti ungurii cu compunerea , avand in vedere ca Dacia "are intarzieri" in Budapesta...
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Lun 24 Dec 2012, 12:58
Nu este prima data cand vagoanele din alta tara fac un tren in alta tara , cu multi ani in urma vagoane CD care veneau cu un international Praha-Budapesta apoi din Budapesta erau trimise la Cluj iar exemplele pot continua , ca vagoanele CFR fac un tren intern in Ungaria nu este pentru prima data , sa nu fie tinute ore intregi aiurea ele sunt trimise la o mica cursa .