Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Mar 27 Aug 2024, 19:49
Da dar MAV are tarif global la.ei rangul.IC este echivalent cu IR la noi plus că au trenuri cadențate din oră în oră.pe.rutele.importante Probabil multi nu se sinchisesc că sa meargă doua trei ore într-un vagon de Regio cam cât durează din orice colt al țări până la.Budapesta
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: MÁV-Ungaria Sam 31 Aug 2024, 17:21
Capturi video cu trenuri în gările Nyugati, Keleti din Budapesta și la lacul Balaton (Fonyód și Bélatelep). Am surprins și Venice Simplon Orient Express la ei în acele zile în care am avut mini-vacanța.
Să las și două vorbe despre condițiile din IC-urile spre Balaton. Prețul (oferta smart) a fost în jur de 30 lei (2400 forinți) de la Budapest Déli la Fonyód. Aproape 160 km în 2h, dar cu vreo 10 opriri. Viteza destul de constantă 120 km/h. Biletul era luat cu vreo 3-4 zile înainte din aplicația mobilă de la MÁV. AC-ul n-a prea făcut față așa de bine ziua la orele 11-12, dar spre seară (după 17) la retur a fost ok. Dar erau destule geamuri de deschis (zic de vagoanele în care standard există AC și se stă cu geamul închis). Oricum biletul pentru IC e ieftin la ei. Bine, nu e nici confortul ăla modern/premium/business garantat. Și întârzierile sunt frecvente și la ei (dar mai rezonabile). Dar nu pot să zic că m-aș plânge, în mare parte am rămas cu impresii bune. Și trenurile aleargă într-un stil deosebit aproape de malul sudic al lacului Balaton. Sper să văd și litoralul românesc așa în câțiva ani (dpdv infrastructură/trenuri).
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010