Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

MÁV-Ungaria

In jos 
+51
Norbi
ldh80
mtk
marius664
Luna
bubu
Semafor
Vale_ntin
cristi ar
Vitosa
Zsoe
ciprian71
ets2oltromânia
teoiasi
TonyCFR
neluadi
mielutu zburator
huiu_goe
delfinson
Katalyn
get.
gabrielcr
Rarau
cfr500
dan tm
Jürgen Habermas
Sabik
mureseanu_976
Nicolae
alex.alexus.tm
Silviu Sintea
lapsanszkitamas
Andrey_tm
NicuS
Jhonyla
nokia2010
TVlad
AlexD
alliens
baiazid
Adrian78
92Dragos
Warrior12
Nesebar
DUAL
razvan - trenuri
BL82
Re6/6
Dr2005
Adirmvl
rizelgeorgel2004
55 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43  Urmatorul
AutorMesaj
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

MÁV-Ungaria - Pagina 23 Empty
MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 12 Dec - 14:24

Ar trebui să fie şi case de bilete la staţiile de metrou

din ce vad pe harta din linkul de mai sus nu ar fi peste tot case de bilete ci doar in anumite gari de metrou.
As prefera sa merg cu metroul si nu cu cele de suprafata spre hotel. Sau de la hotel spre centru.

Prin centru poate as merge cu tramvaiul paralel cu Dunarea.

Sper sa pot ajunge la Bastionul Pescarilor au acolo in zona magazine si un muzeu al martipanului.

Daca as avea card mi-ar fi mai usor dar am un singur card si ala in lei, nu platesc cu cardul nici in Romania Smile

Din ce vad au peste tot automate dar nu peste tot au si casiere.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 12 Dec - 19:31

Dacă ai card valabil în afara ţării (şi majoritatea sunt), poate să fie şi în yuani chinezeşti, nu ai probleme în nicio ţară, băncile fac conversia.

Păcat că nu plăteşti cu cardul (de fapt mulţi români nu o fac). Practic, încurajezi evaziunea, pentru că la plata cu cardul orice bombă e obligată să justifice cu bon fiscal suma intrată în cont. Pe când la cash... Dumnezeu cu mila.

ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 12 Dec - 19:52

Rarau , indicat ar fi sa treceti pe la prima banca de langa casa, va face-ti un card de debit, alimenta-ti cu 400-500 lei acolo si ati rezolvat problema.In Budapesta se poate plati cu cardul aproape orice, chiar si la o toneta de inghetata.Am fost anii trecuti la Targul de Craciun, am platit cu cardul la toneta, pentru orice fleac.Avantajul este ca nu mai cautati casa de schim valutar, stresul cu diferenta de bani care e posibil sa ramana.Am facut acest lucru ori de cate ori schimbam trenul si mai pierdeam timpul cateva ore.MI-a fost de mare folos intr-o vara cand ma intorceam de la mare din Muntenegru.Grupa de vagoane spre Budapesta au stationat 2 ore in Subotica.( INT.1137).Am luat pranzul la o terasa, mi-am luat o pereche de adidasi si apoi m-am urcat dinnou in tren.
Sus In jos
92Dragos
Moderator si Fotograful anului
Moderator si Fotograful anului
92Dragos

Numarul mesajelor : 2942
Localizare : Targu Mures / Gheorgheni
Reputatie : 8371
Data de inscriere : 24/05/2010

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 12 Dec - 21:41

Vezi ca nu opreste metroul 2 la parlament sunt ceva lucrari la statie.

MÁV-Ungaria - Pagina 23 Cats10

IRN 1946 Sighetul Marmatiei - Mangalia

MÁV-Ungaria - Pagina 23 Cats_zpsc4hgwatz

MÁV-Ungaria - Pagina 23 Cats11
Sus In jos
Zsoe

Numarul mesajelor : 4
Localizare : Tg. Mures
Reputatie : 3661
Data de inscriere : 18/11/2014

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 12 Dec - 23:26

@Rarau, automate de bilete/case de bilete gasesti in fiecare statie de metrou. Automatele accepta monede si bancnote (5000 forint cea mai mare bancnota) sau se poate plati direct cu cardul. In statiile metroului M1 sunt case de bilete, la celelalte metrouri mai mult automate. Casa de bilete BKK mai este si la gara Budapest Keleti p.u. Acolo am cumparat si eu bilet BKK (acu' 12 zile) dupa ce am coborat din tren.
Mai bine iei un bilet de 24 de ore, iese mai ieftin si poti calatori cat vrei in 24 de ore cu toate mijloacele de transport BKK. Ultima garnitura de metrou pleaca in cursa la ora 23:45.
La Targul de Craciun sau la Piata Centrala (Nagy Vásárcsarnok) de pe malul Dunarii, pe unde umbla multi turisti, preturile sunt afisate si in euro, deci acolo sigur poti plati si cu euro, daca nu ai forinti.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Reputatie : 5563
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeMar 13 Dec - 0:20

Si eu iti recomand sa mergi pe card. Tranzactia se calculeaza la cursul emitentului (VISA sau Mastercard sau ce alt card folosesti) si apoi diferenta e calculata la cursul bancii care gestioneaza plata, dar in total diferenta e nesemnificativa si e mult mai eficient decat sa folosesti cardul. Plus ca peste tot unde platesti la POS nu ti se percepe comision (plateste magazinul). Si sunt si destule pachete avantajoase: eu am card la BT cu internet banking cu 1 leu/luna si card la BRD cu mobile banking (si inca niste chestii) gratis. Plus ca daca esti student poti sa iti faci card ISIC, card cu care ai reduceri in foarte multe locuri (stiu ca era si CFR Calatori). In Budapesta, singura ocazie cand am platit cu forinti a fost sa-mi iau niste traditionali magneti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeMar 13 Dec - 1:12

NicuS a scris:
poti sa iti faci card ISIC, card cu care ai reduceri in foarte multe locuri (stiu ca era si CFR Calatori).
La CFR Călători nu. Poate la InterRail, dar la biletele normale sigur nu.

Eu am card la ING. Zero comision de administrare, retragere/depunere la bancomate ING România şi internet banking gratuit (autentificare prin SMS). Am avut întâi oferta asta la pachetul pentru studenţi, iar după ce am făcut 26 de ani m-au trecut la pachetul pentru salariaţi, adică am plătit comisioane doar 3 luni, că aşa ziceau regulile lor, că după ce schimb tipul de cont trebuie să încasez venit 3 luni la rând ca să mă considere salariat.

Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeMar 13 Dec - 14:58

Zsoe a scris:
@Rarau, automate de bilete/case de bilete gasesti in fiecare statie de metrou. Automatele accepta monede si bancnote (5000 forint cea mai mare bancnota) sau se poate plati direct cu cardul. In statiile metroului M1 sunt case de bilete, la celelalte metrouri mai mult automate. Casa de bilete BKK mai este si la gara Budapest Keleti p.u. Acolo am cumparat si eu bilet BKK (acu' 12 zile) dupa ce am coborat din tren.
Mai bine iei un bilet de 24 de ore, iese mai ieftin si poti calatori cat vrei in 24 de ore cu toate mijloacele de transport BKK. Ultima garnitura de metrou pleaca in cursa la ora 23:45.
La Targul de Craciun sau la Piata Centrala (Nagy Vásárcsarnok) de pe malul Dunarii, pe unde umbla multi turisti, preturile sunt afisate si in euro, deci acolo sigur poti plati si cu euro, daca nu ai forinti.

Multumesc frumos la toti.
Am Mastercard de salariu, nu-s obisnuit sa platesc cu cardul.
Daca nu platesc in Romania e mai greu sa platesc in strainatate cu cardul.
Am facut rost de 15 000 forinti intre timp.
Din pacate, am mai spus, nu ajung la Gara Keleti, daca ajungeam acolo ma descurcam.
Insa autocarul ma lasa in centru si probabil o sa ma despart de grup.
Eu insa trebuie sa ajung de la hotel in centru sau invers , voi folosi doar M3 daca ma despart de grup.

Am fost acum 3 ani in Budapesta asa ca ma descurc destul de bine in centru.
Cel mai important e ca pe M1 pot gasi case de bilete, daca nu ma descurc ma duc pe jos la M1 spre Opera sau daca nu ma descurc pe M1 , ma duc la Gara si imi iau abonament 24h

1 bilet e 350 forinti, 10 sunt 3000 iar abonamentul e 1650 forinti.
Mie imi trebuie doar pentru ziua de vineri si probabil maxim 2/4 calatorii la metrou.
Ma tenteaza insa sa imi iau 10/abonament sa pot merge si cu tramvaiul pe langa Dunare sau de la Bastionul Pescarilor spre centru.

Stiu de data trecuta ca e mai bine sa ai si forinti. In euro e mult mai scump.
Eu vreau sa ajung neaparat la Muzeul Martipanului langa Bastionul Pescarilor.

Multumesc mult

edit ... am 36 de ani , nu mai sunt student Smile
Sus In jos
delfinson

delfinson

Numarul mesajelor : 349
Localizare : Iasi
Reputatie : 3615
Data de inscriere : 24/12/2015

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeDum 18 Dec - 11:12

Rarau a scris:
Am si eu nevoie de ajutor Smile

Ma duc zilele astea intr-o excursie cu autocarul si trec si prin Budapesta si ma gandeam seara sa ma plimb prin centru.
.......
Cam asa ceva am facut si eu cu ceva timp in urma, excursie cu autocarul, ajuns tarziu in Budapesta la hotel....la receptie mi-au schimbat euro in forinti, n-am schimbat mult, cat sa-mi ajunga de metrou si niste vin fiert la targul de Craciun.... la metrou, la automatele de bilete trebuiau monezi, dar imediat ce au vazut ca nu ne descurcam, au venit supraveghetorii statiei care ne-au vandut bilete ei.....deci, n-a fost mare lucru sa ne descurcam. Legat de card.....nu trebuie sa lipseasca in nicio calatorie!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13003
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeDum 18 Dec - 16:39

Ungurii sint mai deschisi la minte, n-au atitea ,,secrete"
Aici pentru cei interesati de schitele statiilor MAV.
Nu cred ca sint toate, eu am cautat Kotegyan dar nu am gasit.

http://allomasok.uw.hu/
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18745
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24321
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeDum 18 Dec - 20:40

http://www.railjournal.com/index.php/rolling-stock/mav-start-invites-bids-for-high-capacity-emus.html?channel=529
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeLun 19 Dec - 17:52

delfinson a scris:
Rarau a scris:
Am si eu nevoie de ajutor Smile

Ma duc zilele astea intr-o excursie cu autocarul si trec si prin Budapesta si ma gandeam seara sa ma plimb prin centru.
.......
Cam asa ceva am facut si eu cu ceva timp in urma, excursie cu autocarul, ajuns tarziu in Budapesta la hotel....la receptie mi-au schimbat euro in forinti, n-am schimbat mult, cat sa-mi ajunga de metrou si niste vin fiert la targul de Craciun.... la metrou, la automatele de bilete trebuiau monezi, dar imediat ce au vazut ca nu ne descurcam, au venit supraveghetorii statiei care ne-au vandut bilete ei.....deci, n-a fost mare lucru sa ne descurcam. Legat de card.....nu trebuie sa lipseasca in nicio calatorie!

M-am lamurit Smile
Mai bine mergi pe cont propriu la Budapesta, Viena, Bratislava daca stii cat de cat sa te descurci si stii cat de cat engleza.
F multi timpi pierduti (toalete etc)
Totul a fost cam contratimp.

In Viena in centru la Targul de Craciun am avut 2-3 ore nu am avut timp nici sa dau roata la Ring sau sa imi iau harti pentru viitor Sad
Bratislava nu mi se pare nimic deosebit la ea, are un castel in centru.
Drumuri f bune in Ungaria, in Austria la granita cu Ungaria au ceva probleme drumurile primii vreo 10 km
Slovacia drumuri mai proaste ca in Ungaria , Austria dar mai bune ca in Romania.

Iar in Romania no coment ( Bucuresti , Sibiu, Timisoara, Arad)

In Budapesta tot asa contratimp, in a 3 zi am avut doar 2-3 ore pe seara, ghida nu-s f sigur ca stia prea bine Budapesta ... in fine ne-a lasat pe strada Andrassy langa Opera si fiecare pe cont propriu...
pff si inainte ne dusese in Parcul Central al Orasului... de ce oare? De langa Andrassy ... ce sa vezi acolo ?!?

Apoi croaziera pe Dunare ... f frumos Budapesta noaptea, romantic. Recomand.
Insa vizite din parti ale Budapestei, speram si eu sa vizitam si noi Citadella, Bastionul Pescarilor etc  nimic Sad
Adevarul e ca excursia a fost pt cumparaturi si mai putin pentru vizitarea oraselor.

E de mers cu prietena/sotia la Budapesta dar pe cont propriu, recomand de Craciun sau mai/iunie.
Ca de obicei prin centru se platea mai ales in forinti, am avut colegi de excursie care nu au putut cumpara de mancare neavand forinti. Majoritatea turistilor au fost fara card doar bani cash ...
Si apropo nu cred ca in Targul de Craciun de la Budapesta, Bratislava se putea plati cu cardul, eu nu am vazut platind cineva cu cardul peste tot doar cash, la fel cred ca si in Viena.

Cu cardul se plateste in magazine, malluri, muzee.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeJoi 13 Apr - 20:28

MAV a comandat 40 de rame Stadler Kiss etajate dotate cu ETCS 2.

Acuma ramine dilema cum MAV are voie si CFR C nu are voie ca e ajutor de stat si e motiv de infrigemnt?

Cum naiba reusesc si ei si polonezii sa fie mai destepti?

http://stadlerrail.com/de/meta/news-medien/article/erstmals-doppelstockzuege-fuer-ungarn-stadler-liefert-bis-zu-40-doppelstockzuege-mav-start/
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeJoi 13 Apr - 21:19

Au făcut ei un artificiu acolo, în sensul că ramele le-a cumpărat versiunea lor de ARF şi le-a pus la dispoziţia operatorului care face pachetul de servicii publice, ca parte a acestora. Aşa fac şi nemţii. Treaba e că şi la unguri şi la nemţi, pachetul de servicii publice la nivel naţional e operat de un singur operator (mă rog, ungurii mai au şi GySev-ul, dar acolo e altceva). La noi ar trebui ca ARF să împartă materialul rulant nou la toţi operatorii.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitimeJoi 13 Apr - 21:32

Dar de ce la ei nu sint alti operatori de calatori?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: MÁV-Ungaria   MÁV-Ungaria - Pagina 23 Icon_minitime

Sus In jos

MÁV-Ungaria
Sus 
Pagina 23 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Moldova-Ucraina-Ungaria
» UZ-Ucraina
» Sugestii calatorie Ungaria Bekescsaba
» Ungaria-Germania-Austria 2013
» Ungaria,Austria si Italia 2008

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: