| Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
|
+31cristi CFR Katalin4653 arianul Radu.B daniel_c DUAL Petru Daniel Vitosa AndiCFR AlexD @ndrey Vlad Semafor popovici MariusM Luna nenuandrei COSTACHE MIHAIL ldh80 manuela kristi kkk acar burlington redeme Dr2005 joanta Adrian78 Nesebar M.I.C.I. TVlad cfr500 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Sam Sept 08, 2012 11:23 pm | |
| Cam greu se misca lucrarile in Botosani . |
|
| |
cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7373 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Dum Sept 09, 2012 12:30 pm | |
| Dupa cum se observa in prima poza , linia 1 va fi mutata cativa centimetri spre remiza. Cineva spunea aici pe forum ca a fost adusa sina, dar n-am vazut-o nicaieri... |
|
| |
joanta
Numarul mesajelor : 111 Varsta : 35 Localizare : 511 - capătul tramvaiului 102 Reputatie : 5301 Data de inscriere : 11/09/2010
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Lun Sept 10, 2012 5:26 pm | |
| - ctln1991 a scris:
- Cineva spunea aici pe forum ca a fost adusa sina, dar n-am vazut-o nicaieri...
M-am inselat. Privind de la distanta si ramarcand ordinea in care erau asezate cupoanele, mi-am zis c-au inceput s-aduca sina noua. Apropiindu-ma ulterior si remarcand petele de la capete, m-am lamurit: era sina rezultata din dezafectarea liniilor 1 si 2. |
|
| |
cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7373 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Mar Sept 11, 2012 11:13 pm | |
| Pana la urma nu inteleg de ce gara din Botosani ramane cu doar 2 linii?! Din cauza remizei de locomotive ? |
|
| |
Petru Daniel
Numarul mesajelor : 23 Reputatie : 4478 Data de inscriere : 13/09/2012
| Subiect: Sina noua BT Joi Sept 13, 2012 1:34 pm | |
| Este adusa sina noua,este tip 49 la 25 metri lungime ,personal m-am ocupat de descarcare.Ramane cu doua linii deoarece peronul intermediar are 6 metri latime si nu mai incape o a treia linie...linia 1 va fi linie directa iar linia actuala 3 viitoare linie 2 va fi abatuta. |
|
| |
cfr500
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 5:50 pm | |
| - Petru Daniel a scris:
- Este adusa sina noua,este tip 49 la 25 metri lungime ,personal m-am ocupat de descarcare.Ramane cu doua linii deoarece peronul intermediar are 6 metri latime si nu mai incape o a treia linie...linia 1 va fi linie directa iar linia actuala 3 viitoare linie 2 va fi abatuta.
Multumesc pentru informatii. Semnalizarea va ramane tot asa ca acum cu semnale mecanice si macazuri manuale (instalatie SBW) sau se va pune instalatie CED - centralizare electro-dinamica? |
|
| |
joanta
Numarul mesajelor : 111 Varsta : 35 Localizare : 511 - capătul tramvaiului 102 Reputatie : 5301 Data de inscriere : 11/09/2010
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 5:57 pm | |
- Este adusa sina noua,este tip 49 la 25 metri lungime ,personal m-am ocupat de descarcare.Ramane cu doua linii deoarece peronul intermediar are 6 metri latime si nu mai incape o a treia linie...linia 1 va fi linie directa iar linia actuala 3 viitoare linie 2 va fi abatuta.
OK. E loc de cateva intrebari: - va fi cale de rulare noua doar in perimentrul garii sau mai mult decat atat? - sunt avute in vedere si ceva modificari la copertina peronului 1? nu de alta, dar tabla aia in plan vertical arata groaznic, nu cred ca proiectul original era asa; - in materie de instalatii specifice este prevazut ceva prin proiect? - asa-i ca dispare cosmelia in care sunt actualmente toaletele? spatiul din capatul dinspre Veresti al garii pare compartimentat exact in acest scop. |
|
| |
Petru Daniel
| Subiect: raspunsuri Joi Sept 13, 2012 7:01 pm | |
| Din ce stiu eu Semnalizarea va ramane tot asa ca acum cu semnale mecanice si macazuri manuale. Calea de rulare va fi noua doar pe portiunea garii...mai exact 204 m la linia 1 si 239 m la linia 3...mai introduc si cateva panouri in locul unor schimbatori,la copertina de care intrebi nu se va face nimic,cand zici de instalatii specifice...nu stiu ce as putea sa iti zic...grup electrogen,rezervor de incendiu,fantana arteziana,astea se vor face...altceva nu stiu,intradevar toaleta va disparea(sper ca nu si nea Costica paznicul,ca e tare simpatic) si se va amenaja toaleta moderna in acel spatiu de care vorbesti
va astept cu alte nelamuriri |
|
| |
cfr500
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 7:05 pm | |
- Din ce stiu eu Semnalizarea va ramane tot asa ca acum cu semnale mecanice si macazuri manuale.
Calea de rulare va fi noua doar pe portiunea garii...mai exact 204 m la linia 1 si 239 m la linia 3...mai introduc si cateva panouri in locul unor schimbatori,la copertina de care intrebi nu se va face nimic,cand zici de instalatii specifice...nu stiu ce as putea sa iti zic...grup electrogen,rezervor de incendiu,fantana arteziana,astea se vor face...altceva nu stiu,intradevar toaleta va disparea(sper ca nu si nea Costica paznicul,ca e tare simpatic) si se va amenaja toaleta moderna in acel spatiu de care vorbesti
va astept cu alte nelamuriri La ce e de folos grupul electrogen ca CED nu va fi? Legat de linia directa: linia directa va fi pe unde stau acuma vagoanele din revizie multe 19/20-57 sau directa va fi serpuita? Despre ce panouri in locul unor schimbatori este vorba? |
|
| |
Petru Daniel
| Subiect: ... Joi Sept 13, 2012 8:24 pm | |
| serpuita va fi,iar referitor la grupul electrogen nu iti pot da mai multe detalii pentru ca nu ma ocup eu de el:D panori vor fi in locul unui schimbator din cap y....cred ca e vb de 4C dar nu sunt sigur,maine ma uit in plansa si in cap x un alt schimbator...54..dar din nou nu sunt 100% sigur |
|
| |
cfr500
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 8:30 pm | |
| Ce lungime vor avea peroanele? Peroanele vor avea copertina? Cand va fi montata linia 1, astazi se tasa terenul...ca si linia actuala 3 trebuie modernizata? |
|
| |
Petru Daniel
| Subiect: ... Joi Sept 13, 2012 8:37 pm | |
| peronul principal va avea aprox 190 metri iar cel intermediar 174 metri.Cel principal are deja copertina existenta in dreptul cladirii de calatori si atat va ramane...de la tunel spre cap y nu va mai fi copertina,cel intermediar va avea copertina pe aproximativ 85% din lungime...linia 1 am in plan sa o montez pana la sfarsitul lunii sept...inceputul lui octombrie cel tarziu...si linia 3...pana la iarna cred
|
|
| |
joanta
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 8:39 pm | |
- Din ce stiu eu Semnalizarea va ramane tot asa ca acum cu semnale mecanice si macazuri manuale.
Calea de rulare va fi noua doar pe portiunea garii...mai exact 204 m la linia 1 si 239 m la linia 3...mai introduc si cateva panouri in locul unor schimbatori,la copertina de care intrebi nu se va face nimic,cand zici de instalatii specifice...nu stiu ce as putea sa iti zic...grup electrogen,rezervor de incendiu,fantana arteziana,astea se vor face...altceva nu stiu,intradevar toaleta va disparea(sper ca nu si nea Costica paznicul,ca e tare simpatic) si se va amenaja toaleta moderna in acel spatiu de care vorbesti
va astept cu alte nelamuriri Interesant. Trebuie spus totusi ca, in ce priveste noul spatiu pentru toalete, prin golul ferestrei care da spre piata garii se vede cel putin un perete despartitor (facut de cei care au lucrat acolo inainte de proiectul actual) care numai vertical nu e. Poate o fi vreo chestie de arhitectura futurista, mai stii? Cat despre pasajul subteran care i-a starnit pe atatia carcotasi , trebuie sa spun ca pare ceva facut cat se poate de temeinic: betoanele turnate nu prezinta "burti", nu s-au omis foliile hidroizolante si nici captuselile exterioare din caramida etc. Daca, prin proiect, s-ar fi prevazut si un buiandrug zdravan care, intr-o etapa ulterioara, sa permita (fara lucrari de spargere grosolane) prelungirea tunelului spre un viitor peron 3, ar fi fost cu adevarat minunat. Spun asta pentru ca, la cat spatiu ofera platforma fostului terminal de transcontainere, nu vad remiza rezistand pe locul actual mai mult de 10-15 ani. Iar orasul creste... |
|
| |
cfr500
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Joi Sept 13, 2012 8:52 pm | |
| http://www.forumtrenuri.com/t2105-vaslui-600 Pana si la gara din Vaslui (un oras mic fata de Botosani) se pune copertina la primul peron iar lungimea acestuia este mult mai mare fata celui din Botosani. Pacat ca nu s-a dorit ca aceasta gara sa fie mai mare deoarece cea mai mare finantare e din fonduri europene cam 70%. |
|
| |
acar
Numarul mesajelor : 50 Localizare : din oraşul în care s-au născut Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octav Băncilă, Grigore Antipa, Elie Radu şi multe alte personalităţi de prim rang Reputatie : 5987 Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani Sam Sept 15, 2012 8:27 am | |
| Fie vorba intre noi, cu trei macazuri in plus si ceva sina, traverse etc. se putea realiza si noua linie 3 - care ar fi fost de fapt linia care deserveste remiza de locomotive, aceasta putand ramane astfel pe loc bine mersi - asigurand strict lungimea necesara gararii automotoarelor, fie ele cu unul, doua (sau chiar mai multe) vagoane. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
| |
|
| |
| Lucrări de modernizare gara Botoşani | |
|