Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei (partea III)

In jos 
+93
dandel
Simply18
19jimmy84
NicuS
ORWO
get.
roseanu
adytm
AMX 97-0548-4
Semafor
Tomi13leu
costi_dumitru
IonutCFR2009
lapsanszkitamas
Alex Avram
alex.alexus.tm
George33
mtk
Re6/6
DAS 2011
membru exclus
cnusi
eu
cristi ar
The Legend
Adirmvl
debian_alex
redeme
Teodor
cfr500
andreiutzu
daniel_c
IonutChircu
Andrey_tm
mishu88
riciu
Vale
@ndrey
cont dezactivat .
cont inactiv
alex1987
EuroNight
bostanescu gigel
ionutz72
Ionutz
AndiCFR
Razvan Tudor
Razvan
Norbi
cardinal
membru inactiv
halmarius
cristi CFR
Nk11
manuela
alinx3330
rizelgeorgel2004
Radu Tudor
DPS
ravers75
Costin.H
sp59
kristi kkk
rich1974
didinul
cristyadaX
Amiralul
ionutz85
Goanga
bostanesku gigel
Kriszti219
Rarau
Gabry Gabriel
Codrut1985
Vlad
AlexD
Luna
Balto
Florin C
bogdan srl
Gaby005
COSTACHE MIHAIL
DUAL
raoul
nenuandrei
popovici
laur 133
Dr2005
cstefan
razvan - trenuri
Vitosa
Adrian78
Nesebar
97 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 54 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

Revista presei (partea III) - Pagina 42 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeJoi 09 Aug 2012, 00:14

Ovidiu Silaghi: CFR Marfă se privatizează până în decembrie

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi asumă privatizarea CFR Marfă până în decembrie 2012, a declarat, miercuri, ministrul Ovidiu Silaghi, la finalul întrevederii cu reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Transporturilor, în cadrul întâlnirii s-au analizat stadiul privatizării CFR Marfă şi vânzarea unui pachet minoritar al companiei TAROM SA, informează Agerpres.

În ce priveşte CFR Marfă, discuţiile s-au axat pe marginea etapelor aferente procesului de privatizare pentru obţinerea celui mai bun preţ pe piaţă.

Ovidiu Silaghi a declarat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi asumă privatizarea CFR Marfă până în decembrie 2012, subliniind că şi în cazul celui mai pesimist scenariu acest deziderat va fi atins.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al introducerii managementului privat în companiile de stat.

La nivelul ministerului a fost luată decizia de a extinde introducerea managementul privat de la cele doar două companii (CFR SA şi CFR Călători) vizate iniţial, la alte opt societăţi, a căror cifra de afaceri depăşeşte 7,3 milioane euro.

Totodată, există în derulare contracte de asistenţă pentru selectarea managerilor şi membrilor consiliilor de administraţie pentru companiile selectate să beneficieze de management privat.

Au fost, de asemenea, punctate măsurile de reorientare a companiilor către piaţă, reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor, implementarea acestora vizând cu precădere CFR SA.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeJoi 09 Aug 2012, 00:17

Ma duc sa iau R 3003 din gara de la Vest si trenul era tras la linia 1, caci pe linia 2 trebuia sa treaca IC 346 de Viena intarziat cu 15 min pe afisaj dar in realitate a avut 25 min. Stiind ca 3003 pleaca dupa 346 ma duc sa-mi iau bilet, dar surpriza aud un claxon de EA. Era locomotiva lui 3003 trenul se puse in miscare, ma duc repede la IDM ai zic daca poate sa-l opreasca el ca nu domne ca aici nu suntem la piata, mai si eram la doar 10 metri de ultima usa a ultimului etajat.

Pleaca trenul ma duc cu bicla cu tot la linia 2, vine IC 346 ma duc la primul vagon 22-96 049 chiar prima usa zic sa nu deranjez calatori, si coboara nasul :

Eu : Sefu ma iei si pe mine pana la prima.
Nasu : E greu, uite ca se urca si politia.
Eu : Aia e am intrebat, daca nu se poate nu se poate.
Nasu : Ai 10 lei sa te iau ?
Eu : Am.
Nasu : Urca sus.
Ma urc cu bicla, ma ajut un domn bine imbracat se pune trenul in miscare dupa 2 min, ai dau banii nasului si il intreb
Eu : Asta nu opreste la Campina.
Nasu : Ba da.
Eu : Mai sefule asta e Intercity, stiu ca Interegio ala de Budapesta cand nu circula asta opreste.
Nasu : Ba da opreste si asta.
Si scoate o foaie pe care scria toate statiile unde opreste trenul si ora plecarilor.
Eu : Ciudat, eu stiam ca nici un intercity nu opreste la Campina.
Nasu : Dar tu pana la urma unde mergi ?
Eu : La Sinaia.
Nasu : O pei mai dai 5 lei, ca nu te lua nimeni si cu bicicleta la intercity pana la Sinaia.
I-am mai dat 5 lei si m-am dus sa stau jos in vagon, aerul functiona perfect liniste cuc in vagon, toata lumea citea sau dormea.

Asta este doar un episod din telenovela "In Romania la CFR orice e posibil", banul face legea indiferent de distanta sau de rangul trenului, ce daca e militie, TF, inspectori toti sunt oameni, toti au rate, toti vor ca la munca sa ciupeasca si ei macar mancarea si tigarile daca si le scot sunt multumiti, dar iese mult mai mult, asa ca pe oricine ar pune CFR-ul director la fel va fi mereu. Caracatita e prea mare si prea greu de ucis...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 00:35

http://ramnic.ro/articole/activitati-desfasurate-de-politistii-biroului-transporturi-feroviare-47388/2012-08-10 66 de blatisti in 46 de trenuri?! Smile))))))))
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 00:44

paall a scris:
Ma duc sa iau R 3003 din gara de la Vest si trenul era tras la linia 1, caci pe linia 2 trebuia sa treaca IC 346 de Viena intarziat cu 15 min pe afisaj dar in realitate a avut 25 min. Stiind ca 3003 pleaca dupa 346 ma duc sa-mi iau bilet, dar surpriza aud un claxon de EA. Era locomotiva lui 3003 trenul se puse in miscare, ma duc repede la IDM ai zic daca poate sa-l opreasca el ca nu domne ca aici nu suntem la piata, mai si eram la doar 10 metri de ultima usa a ultimului etajat.

Pleaca trenul ma duc cu bicla cu tot la linia 2, vine IC 346 ma duc la primul vagon 22-96 049 chiar prima usa zic sa nu deranjez calatori, si coboara nasul :

Eu : Sefu ma iei si pe mine pana la prima.
Nasu : E greu, uite ca se urca si politia.
Eu : Aia e am intrebat, daca nu se poate nu se poate.
Nasu : Ai 10 lei sa te iau ?
Eu : Am.
Nasu : Urca sus.
Ma urc cu bicla, ma ajut un domn bine imbracat se pune trenul in miscare dupa 2 min, ai dau banii nasului si il intreb
Eu : Asta nu opreste la Campina.
Nasu : Ba da.
Eu : Mai sefule asta e Intercity, stiu ca Interegio ala de Budapesta cand nu circula asta opreste.
Nasu : Ba da opreste si asta.
Si scoate o foaie pe care scria toate statiile unde opreste trenul si ora plecarilor.
Eu : Ciudat, eu stiam ca nici un intercity nu opreste la Campina.
Nasu : Dar tu pana la urma unde mergi ?
Eu : La Sinaia.
Nasu : O pei mai dai 5 lei, ca nu te lua nimeni si cu bicicleta la intercity pana la Sinaia.
I-am mai dat 5 lei si m-am dus sa stau jos in vagon, aerul functiona perfect liniste cuc in vagon, toata lumea citea sau dormea.

Asta este doar un episod din telenovela "In Romania la CFR orice e posibil", banul face legea indiferent de distanta sau de rangul trenului, ce daca e militie, TF, inspectori toti sunt oameni, toti au rate, toti vor ca la munca sa ciupeasca si ei macar mancarea si tigarile daca si le scot sunt multumiti, dar iese mult mai mult, asa ca pe oricine ar pune CFR-ul director la fel va fi mereu. Caracatita e prea mare si prea greu de ucis...
In vacanta dupa a 9-a sau a 10-a, am fost la Sibiu cu doi prieteni, cu 2061. Eu elev, unul din ei student la Sibiu, al treilea student, dar la o universitate particulara, care nu avea intelegere cu CFR pentru reducere.
-Ce facem ma, mergem cu nasu'?
-Pai da. Adica io as lua bilet, ca tot am carnet, tu la fel, ai reducere, da' il lasam pe Dani sa plateasca biletul intreg?
Si na, hai ca mergtem cu nasu'... Pe la Bujoreni apar controlorii cu tot cu supracontrol.
-Biletele.
-Nu am avut timp sa ne luam din gara...
-Si unde mergeti?
-La Sibiu.
Pleaca ei mai departe, si dupa o ora apare unul din nasi.
-Dati si voi acolo de o bere...
Si i-am dat cam cat facea biletul cu reducere, fiecare...
Deci supracontrolul si-a vazut de treaba! Smile
Sus In jos
Gabry Gabriel
V.I.P Member
V.I.P Member
Gabry Gabriel

Numarul mesajelor : 491
Varsta : 46
Localizare : Peciu Nou.Jud Timis
Reputatie : 6228
Data de inscriere : 06/04/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 22:20

Trenul i-a tăiat picioarele unui bărbat în Gara Braşov.

http://www.brasovultau.ro/Trenul-i-a-taiat-picioarele-unui-barbat-In-Gara-Brasov-60425.html
Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 22:34

Si cu o ora inainte de incident am fost acolo,bine ca am plecat.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3333
Reputatie : 8736
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 22:49

INTERESANT !!!
http://www.viata-libera.ro/economie/32827-viata-libera-galati-tren-international-giurgiulesti-varna

Sus In jos
AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8756
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 22:57

Desigur,cum e si Chisinau-Milano,asa va fi si asta.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3333
Reputatie : 8736
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 22:58

Giurgiulesti e doar un sat, ce draq de cerere sa aiba ?
Sus In jos
didinul

Numarul mesajelor : 865
Reputatie : 6467
Data de inscriere : 31/08/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeVin 10 Aug 2012, 23:02

Posibil să fie doar o rută estivală cu mai multe vagoane tranzit pe reţeaua CFR.
Sus In jos
mtk

mtk

Numarul mesajelor : 144
Varsta : 59
Localizare : Viena
Reputatie : 5988
Data de inscriere : 07/12/2008

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 13:42

adirmvl a scris:
In vacanta dupa a 9-a sau a 10-a, am fost la Sibiu cu doi prieteni, cu 2061. Eu elev, unul din ei student la Sibiu, al treilea student, dar la o universitate particulara, care nu avea intelegere cu CFR pentru reducere.
-Ce facem ma, mergem cu nasu'?
-Pai da. Adica io as lua bilet, ca tot am carnet, tu la fel, ai reducere, da' il lasam pe Dani sa plateasca biletul intreg?
Si na, hai ca mergtem cu nasu'... Pe la Bujoreni apar controlorii cu tot cu supracontrol.
-Biletele.
-Nu am avut timp sa ne luam din gara...
-Si unde mergeti?
-La Sibiu.
Pleaca ei mai departe, si dupa o ora apare unul din nasi.
-Dati si voi acolo de o bere...
Si i-am dat cam cat facea biletul cu reducere, fiecare...
Deci supracontrolul si-a vazut de treaba! Smile

@adirmvl:
"la o universitate particulara, care nu avea intelegere cu CFR pentru reducere"
Nu exista asa ceva. Nici o universitate nu are "intelegere cu CFR". Universitatile particulare acreditate, ca si cele de stat (si ele acreditate), au acelasi regim privind reducerile pe calea ferata; universitatea de care zici este, probabil, neacreditata si de aceea nu ofera studentilor legitimatie/carnet de cupoane.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 14:06

Cel mai probabil. Oricum, nu a putut sa-si ia bilete cu reducere. Era student la Universitate Constantin Brancoveanu. Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 14:15

Reprezentanţii universităţilor trebuie să meargă la minister să ceară cupoane. Unii nu o fac decât dacă le dai cu legea în cap... uneori nici atât.D'aia e mai bine să faci facultatea la stat.... primeşti cupoanele pe anul precedent în ianuarie (şi nu ai ce să mai faci cu ele), da' le primeşti.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 14:40

Pana se misca astia... Eu oana de curand mergeam acdasa cu autocarul, si nu ma prea interesa cand vin cupoanele, dar multi colegi si prieteni mergeau cu trenul. Mai ales cei din harcov, unde e mai greu cu autocarul. Chiar iunjura o colega de facultate pe messenger facultatea si CFR-ul pentru ca in loc de 30-40 de lei platise biletul intreg, dublu, pentru ca nu ajunsesera cupoanele la facultate... Asta la UBB.
Si oricum, asa cum am mai spus pe forum, mi se pare o porcarie faza cu cupoanele, legitimatia de calatorie, etc. Ma nene, am carnetul vizat? Da-mi biletul cu reducere!
Sus In jos
laur 133

Numarul mesajelor : 415
Varsta : 39
Localizare : Craiova
Reputatie : 5701
Data de inscriere : 01/06/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitimeSam 11 Aug 2012, 15:59

Calatoriile pt studenti sunt limitate,degeaba ai carnet vizat.
Offtopic: nu inteleg de ce aleg unii facultati particulare...taxa nu este foarte mare nici la stat,dar macar nu pierzi timpul degeaba.La particular nu as face nici gratis,nici de as fi platit ,spun f sincer.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei (partea III)   Revista presei (partea III) - Pagina 42 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei (partea III)
Sus 
Pagina 42 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 54 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea II)
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei (partea I)
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: