|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 12:33 | |
| - Dr2005 a scris:
Am comparat cu IR, pentru că R cu mers de IR nu există peste tot, iar anticipaţia.... hai să fim serioşi, tu ştii cu 30 de zile înainte că o să ţi se aprobe concediu pentru ziua Z? Eu nu... şi mulţi de aici sunt în situaţia mea (nu mai zic de cei care lucrează la privat, unde patronii nu dau 2 bani pe Codul Muncii şi dau concedii doar când vor ei). Eu sunt la privat dar lucrez la tura 12/24 si 12/48 stiu de azi cum pic de Craciun si Revelion 2014, de Inviere in 2015 sau de Craciun si Revelion in 2015. La mine merge anticipatia, daca ar fi existat optiunea 50% reducere cu peste 50 de zile ar fi fost de vis. Daca lucrezi 8 ore L-V, SD liber la fel poti sa folosesti anticipatia, iar la concedii asa este, la patron iti da fie cum vrea muschi lui fie cum poate ( cazuri cand ai 2-3 insi in medical sa da peste cap concedile ) Anul trecut am avut concediu in martie si iunie teoretic, ca practic am luat in a doua saptamana din aprilie iar partea a doua n-a putut sa mi-l dea in iunie, nici macar 2 libere la rand ( ca deh eu nu am pile ) si din cauza ca am pierdut o excursie din Ardeal de 5 zile cu numai 150 lei ( bani i-am recuperat ) l-am tot prelungit pana mi-am luat in decembrie si am fost cel mai castigat dintre toti, am stat acasa de pe 11 decembrie pana pe 2 ianuarie apoi am fost 3 ture la munca si iar concediu 10 zile pe 2014 si mai am 13 in august, prima parte a luni. Am luat pe decembrie cu concediu si fara festivele de 25 si 26 la fel cat au luat cei care au fost la munca, doar ca eu am stat acasa si de Craciun si de Revelion. In ziua de azi nu se renteaza sa ti masina in parcare so folosesti doar cand te duci la Kaufland si odata la 2-3 saptamani la tara, prea multe taxe si in plus cum zicea doctorul despre vagoane si locomotivele care stau ca aduce paguba asa si cu masina, aduce mai mult paguba decat profit. Masina trebuie so alergi nu 200 km/zi dar acolo sa se vada ca ai masina. Ma uit la vecini mei sunt uni au logan in parcare luat de nou dupa ce au dat de permis de 7 ori si muierea si barbatul si nu o folosesc aproape deloc, se duc cu ea decat la tara odata, maxim de 2 ori pe luna si cam atat, ca tot timpul masina e in parcare. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 15:56 | |
| - Karpaty a scris:
- Dr2005 a scris:
- tu ştii cu 30 de zile înainte că o să ţi se aprobe concediu pentru ziua Z? Eu nu... şi mulţi de aici sunt în situaţia mea (nu mai zic de cei care lucrează la privat, unde patronii nu dau 2 bani pe Codul Muncii şi dau concedii doar când vor ei).
Nu sti cand iei concediu ? Ciudat , doar lucrezi intr-o institutie a astatului cum si eu lucrez intr-o companie nationala dar la noi se planifica concediile cu un an inainte , in luna Noiembrie noi trebuie sa facem tabel cu lunile cand vrem concediu pe anul urmator si avem voie sa il impartim in 3 astfel ca eu de exemplu anul asta m-am pus in Iunie-Septembrie si Decembrie , daca ai dat biletul sefului cu lunile cand vrei concediul si apoi seful a facut tabelul dupa care semnezi , e gata , nu il mai poti schimba , deci ce hotarasti in Noiembrie pentru anul urmator asa ramane batut in cuie , nu se mai poate schimba , de asta eu stiu ce fac in Iunie , am totul stabilit cu data fixa si ce trenuri folosesc in respectiva luna in fiecare zi . La noi planificarea se face în ianuarie, dar e orientativă, se mai poate modifica pe parcurs. Dacă intră un coleg în medical, automat se modifică şi tot aşa. Ştiu sigur de concediu cam cu 1, maxim 2 săptămâni înainte, când mă duc cu cererea. Cerere pe care e posibil să mi-o aprobe sau nu. Bine, am week-end-urile libere, dar prefer să folosesc bicicleta în zilele alea, pe distanţe de 50 - 60 km chiar e un mijloc de transport eficient. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 16:19 | |
| E nasol asa , la noi fiecare stie cand intra in concediu indiferent de cine e in medical si chiar daca ramane o persoana in birou asta e situatia . Din punctul asta de vedere e minunat la institutiile de stat , cand e vorba de concediu si libere cel putin la noi le luam cand vrem noi nu cand vrea seful cum e in alte parti . |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 02 Mai 2014, 15:08 | |
| Buna ziua. Unul dintre cumnatii mei e plecat in interes de serviciu intr-un orasel situat la vreo 20 km de Stockholm (Suedia). A fost acasa de Paste acum iar e plecat. Primele mele intrebari cand a venit acasa au fost cum sunt femeile acolo si bineinteles despre calea ferata. Nu stau acum sa povestesc cat de frumoasa si grea e viata acolo convertind coroanele in lei dar evidentiez ca la ei exista trenuri si autobuze din 15 in 15 min in toate directiile. In concluzie Statul Roman e incapabil in a-si gestiona transportul feroviar, sau poate ca nu vrea. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 02 Mai 2014, 16:26 | |
| Majoritatea care lucreaza acum la cele trei CFR-uri au peste 35 de ani sunt mediu sau slabi pregatiti profesional, sunt "obositi" , "lenesi", si corupti iar majoritatea NU au reusit la companii de renume, eventual multinationale si se multumesc cu aceste SOCIETATI PUBLICE unde randamentul muncii este mediu sau scazut. Deasemenea nivelul salarizari nu este motivant decat la sefi si directori. Majoritatea salariatilor de la CFR inca nu au realizat ca traiesc intr-o competitie continua (lupta pentru supravietuire) cu alte tipuri de transport. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12457 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 02 Mai 2014, 19:37 | |
| Degeaba ofera CFR Calatori conditii optime de transport daca CFR Infrastructura ofera conditii demne de anul 1900 (linii depasite dpdv tehnic, statii lipsite de facilitati pentru a atrage calatorii) dar in principal viteza scazuta de deplasare a trenurilor pe calea ferata indeparteaza din ce in ce mai mult calatorii de transportul feroviar. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 02 Mai 2014, 19:51 | |
| Viteza scazuta e cauzata si de TUI enorma pe care nu a platit-o CFR Calatori. 1737, in primul an, pana prin august, cand au inceput intarzierile din cauza lucrarilor la coridor, de la Valcea la Cluj facea 5h35'. Deci cam cu o jumatate de ora mai putin ca Dacosul. Pe Valea Oltului nici studentii nu merg cu IR-ul, chiar daca au de platit preturi cam la fel la CFR ca la autocar.
In schimb CFR Calatori a avut grija sa puna un banner pe cladirea garii din Valcea, spre strada, prin care sa ii faca reclama sezonierului si a dat comunicate de presa care au si aparut in presa locala din Valcea. Parca in si cea din Sibiu, Olt si Arges. Si a avut succes RE-ul ala. Si au avut succes cu el nu doar intre Bucuresti si Marea Neagra.
Problemele de la CFR Calatori sint diverse. Si aici ma refer la... paliere, sau cum vrei sa le zici. Sint probleme valabile la nivel national, dar si probleme la nivel zonal. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 05 Mai 2014, 14:42 | |
| 57.434.000 calatori au circulat cu trenul in anul 2013 (cel putin astea sunt date oficiale). Daca ar iesi la "suprafata" blatisti probabil ca numarul lor ar fi mai mare cu cateva milioane bune. Aproximativ 8-9 milioane pasageri au fost deserviti de TFC si REGIOTRANS (noroc cu acestia). Datele proaspete ale INSSE le gasiti la partea de SERVICII. http://www.insse.ro/cms/files/arhiva_buletine2014/bsl_2.pdf Conform statisticilor din 2013, in Ungaria au calatorit 140 milioane, Cehia - 160 milioane, Bulgaria - 25 milioane pasageri.
Mai trebuie spus ca 274.000.000 de pasageri au calatorit pe cale rutiera in 2013. |
| | | Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5902 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mar 06 Mai 2014, 19:29 | |
| La rutier 274.000.000 e cifra oficiala, fara "blatisti" (ca sa le spun mai ca la trenuri), care bag mana in foc ca sunt cel putin cateva milioane. La dube dupa cum stim evaziunea e in floare, bilete se dau doar pe rutele mai importante si doar de firmele care se respecta. Incercati Bucuresti - Copaceni sau Bucuresti - Comana cu duba C&I, daca ii ceri soferului bilet se uita la tine de parca l-ai injurat de mama... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mar 06 Mai 2014, 20:10 | |
| Valorile de la INS sunt cele raportate de operatori... la trenuri sunt cele după numărul de bilete (că se pot verifica după subvenţie), pe când la auto fiecare patron pune din burtă. Legea îi obligă să dea date exacte, dar INS nu are competenţe de verificare. Aşa că e posibil să fie chiar mai puţini... _________________ :TTT:
|
| | | Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6557 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier 07 Mai 2014, 08:18 | |
| Am mers iar cu microbuzul de Oradea 6 lei dar fara bilet . A spus multumesc Eu sunt satul sa tot astept ora 08.31 cand pleaca 2603, eu cel tarziu la 07.20 sunt in tren Si la Dragasani tot cu auto diferenta de pret fiind de 100 lei la un drum. Observ ca elevii circula mai mult cu trenul Astazi am observat Jimbolia soseste cu 4 automotoare dar calatori cam putini (incapeau in 2 si nici alea pline) in schimb un alt tren nu stiu de unde venea sosit in jurul orei 7 cu 2 automotoare era plin de tineri, elevi.... Am citit un studiu despre preferintele calatorilor in UE in legatura cu transportul feroviar noi suntem pe penultimul loc 23% dintre romani aleg trenul, bulgarii fiind ultimii cu 18% motivele? pretul mare la tren si viteza |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Mier 07 Mai 2014, 10:14 | |
| - Jhonyla a scris:
motivele? pretul mare la tren si viteza -infectii de vagoane pline de jeg...vagoane de IC/IR pe R si invers... -locomotive care cad pecapete si nu stii cand ajungi la destinatie... -personal nesimtit/spagar... -tren IC/R cu atatea opriri ca si un RE... Pe mine astea ma resping de la tren, cele 4 idei. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 15 Mai 2014, 14:35 | |
| |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 15 Mai 2014, 15:19 | |
| Numa sa ai tu atat spatiu la picioare in .. 21-76/21-86/20-83 .. Daca iti doresti si spatiu la picioare iti oferim cea mai tare oferta! Calatoresti in 10-90/10-70/10-91 incepand de la numai 120 de lei =)) ! pentru 20 de kilometrii ! Nu mai astepta!Suna Acum! si beneficiezi de oferta singur in tot vagonul! |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 13 Iun 2014, 11:54 | |
| http://www.zf.ro/companii/topul-aeroporturilor-din-romania-dupa-numarul-de-pasageri-12743643 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |