|
| Lucruri negative la TFG si TFC | |
|
+35marius664 Qweerty23 alliens apmatei COSTACHE MIHAIL cristy79 Katalyn stefan_br ATM cristi CFR mielutu zburator buldozer2 vatmanul Lumunita Stana Vlad maris.constantin kristi kkk Katalin4653 Volk razvan - trenuri baiazid Adrian78 IonutCFR2009 Nesebar membru dezactivat , Dr2005 eu DUAL Spartan1948 Adirmvl Rarau AlexD Razvan Norbi rizelgeorgel2004 39 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
membru dezactivat , User Dezactivat
Numarul mesajelor : 598 Varsta : 33 Localizare : Bacau Reputatie : 4973 Data de inscriere : 30/11/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Sam 09 Mar 2013, 16:30 | |
| Pentru toti e un caz izolat:)) daca eu imi iau bilet si de fapt aflu ca merg la post, ar trebui sa-mi anulez biletul inainte de plecare ca sa ies pe plus? ) La CFR a devenit obisnuinta, controlorii stau la casele de bilete in statiile de plecare la capat de linie, si cand mergi sa-ti iei bilet, te intreaba, unde mergi, las ca-ti dau eu bilet in tren, dar spiritul civic ar trebui sa-i faca pe toti sa-i dea cu flit pe nasi si sa-si ia bilet de la casa, eu cred ca din 10 ori cand am fost la casa sa-mi iau bilet spre casa si am intalnit controlorii cu oferta, mergi ca-ti dau bilet eu, i-am dat cu flit si mi-am luat bilet insa in tren cred ca in 30% din cazuri nici nu m-au gasit in tren desi aveam bilet la el:)) in cele 30% din cazuri spiritul econom trebuia sa-mi zica, anuleaza-ti biletul ca nu ti-l verifica nici dracu', nu? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Sam 09 Mar 2013, 18:07 | |
| La CFR Călători e numără pe degete reclamaţiile pentru călătoria cu naşul... românul e resemnat, ba chiar îi convine că dă mai puţin, iar când se trezeşte fără tren urlă că autorităţile îşi bat joc. Păi dacă nimeni nu reclamă nimic, de ce să se facă verificări? Mai ales că nu există personal (se iau oamenii din birouri pentru supracontrol... şi după aia ne mirăm că mersul e făcut prost, că nu se cumpără piese ş.a.m.d.). _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Dum 10 Mar 2013, 09:30 | |
| Mereu imi spuneau nasi sau casiera de la Pietrosita sa ma duc la tren ca imi ia nasul mai putin dar eu le spuneam ca imi trebuie bilet ca merg mai departe de Targoviste, mergeam la Ploiesti Vest se stramba casiera ca o deranjam si dupa 5 minute imi elibera biletul scris de mana, un bilet de hartie modele mai vechi si mai rare cu reducere 50% elev/student.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 12:44 | |
| A venit si 1 Mai iar TFC nu a bagat mai multe trenuri pe Felix , o mare bila neagra . :4a: |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 13:13 | |
| - Dr2005 a scris:
- La CFR Călători e numără pe degete reclamaţiile pentru călătoria cu naşul... românul e resemnat, ba chiar îi convine că dă mai puţin, iar când se trezeşte fără tren urlă că autorităţile îşi bat joc. Păi dacă nimeni nu reclamă nimic, de ce să se facă verificări? Mai ales că nu există personal (se iau oamenii din birouri pentru supracontrol... şi după aia ne mirăm că mersul e făcut prost, că nu se cumpără piese ş.a.m.d.).
Nu reclamatiile facute de calatori sunt problema ci modul in care sunt pedepsiti nashii spagari. Daca pedeapsa primita de un nash spagar ar fi de 25 ani inchisoare, fii sigur ca altii ca el s-ar gandi de trei ori inainte sa mai accepte spaga, facandu-si datoria, aceea de a cobori din tren calatorii fraudulosi, la cea mai apropiata statie, exact ca in filmul „Steaua fara nume” (Productie 1965)... probabil unii au si uitat (ori se fac ca nu stiu) care mai sunt formalitatile ce trebuiesc aplicate in cazul calatorilor prinsi fara bilet... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 13:36 | |
| Exista o suprataxa de 21 de lei pentru calatori surprinsi fara bilet doar atat ar trebui sa faca bilet+suprataxa |
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 21:04 | |
| - adrian78 a scris:
- Exista o suprataxa de 21 de lei pentru calatori surprinsi fara bilet doar atat ar trebui sa faca bilet+suprataxa
Si daca refuza plata suprataxei ori nu au bani la ei, ce ar trebui sa faca? Sa ii lase in pace? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 21:09 | |
| Darea şi luarea de mită nu sunt infracţiuni pentru care să iei 25 de ani...
Având în vedere valorile mici ale mitei, probabil se poate scăpa cu amendă penală. Naşii cu pricina ar trebui concediaţi, daar asta nu poţi să faci până ce naşul nu e condamnat definitiv şi irevocabil pentru luarea de mită, că altfel urlă sindicatele şi naşul dă în judecată CFR Călători şi câştigă... problema e că ei nu cred că au în contractul individual de muncă prevederea că pot fi daţi afară dacă iau şpagă. Nu mai zic că au şi CCM, deşi acesta NU mai e obligatoriu de câţiva ani. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 21:34 | |
| Daca 25 de ani este o pedeapsa prea mare pentru luarea de mita la valori ce nu pot fi cuantificate in timp, atunci sa ne amintim ca in vechiul regim cel care era dovedit ca a furat din avutia nationala mai mult de 100 mii lei era condamnat la moarte, o masura drastica dar cu efect garantat in bunul mers al economiei tarii. Asta este actuala hiba la noi, legile sunt prea blande cu cei care le incalca. De asta nu merge nimic in tara asta... |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6736 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Mier 01 Mai 2013, 23:13 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Daca 25 de ani este o pedeapsa prea mare pentru luarea de mita la valori ce nu pot fi cuantificate in timp, atunci sa ne amintim ca in vechiul regim cel care era dovedit ca a furat din avutia nationala mai mult de 100 mii lei era condamnat la moarte, o masura drastica dar cu efect garantat in bunul mers al economiei tarii. Asta este actuala hiba la noi, legile sunt prea blande cu cei care le incalca. De asta nu merge nimic in tara asta...
Nu stiu daca legile sunt blande sau daca nu cumva judecatorii sunt prea corupti, cert este ca luarea de mita nu echivala nici in vechiul regim cu furtul din avutul obstesc (asa se numea) si parca mai era ceva cu economia nationala, subminare adica echivalent cu tradare de tara. Insa, daca se dovedeste ca primirea de foloase necuvenite are ca si cauza vanzarea unor informatii care pot compromite economia nationala, pedepsele sunt si acum severe. Sigur ca pedeapsa cu moartea nu mai exista insa nici nu este cazul sa ne mai gandim intr-o Europa civilizata la o pedeapsa care poate naste confuzii. In cazul unor controlori prinsi cu pisica in sac nu putem decat sa exageram cu privire la luarea unor astfel de masuri ca si cele evidentiate mai-sus. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Joi 02 Mai 2013, 09:10 | |
| Americanii au o lege foarte clara si simpla, ai fost prins si dovedit cu mita/spaga, esti concediat fara dreptul de a mai avea pensie. La noi de ce nu se aplica o lege asemanatoare? S-ar calma toti coruptii... |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Joi 02 Mai 2013, 17:14 | |
| - AlexD a scris:
- Americanii au o lege foarte clara si simpla, ai fost prins si dovedit cu mita/spaga, esti concediat fara dreptul de a mai avea pensie. La noi de ce nu se aplica o lege asemanatoare? S-ar calma toti coruptii...
Este foarte greu sa te revolti contra a 15-20% dintre romani care ofera/iau spaga. Eu recunosc ca iau bacsis daca mi se ofera la munca dar pentru ca asa este jobul si este ca multumire pentru serviciul prestat nu pentru a obtine ceva anume. |
| | | Volk
Numarul mesajelor : 54 Localizare : cu laptopu'n bratze Reputatie : 4638 Data de inscriere : 03/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Vin 10 Mai 2013, 18:48 | |
| @spartan, trebuia sa-i dai inapoi cei 5 lei si sa-i spui sa-ti dea bilet ca vrei sa-l decontezi. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Dum 20 Oct 2013, 20:35 | |
| Azi pe la 17.00 am fost in gara sa fac poze. De fapt din lipsa de ocupatie m-am dus la podul de fier. De acolo am fazut ca TFG manevra in gara. Asadar m-am dus in gara si am pozat locomotiva TFG 60-1689-3.
Am ajuns tocmai cind a oprit motorul, mecanicul a coborit si s-a dus sa traga de minerele alea pe sub cisterne. Intr-un minut pina sa plec vine la mine, eram pe drumul garii care duce la depozitul de linga gara si la o strada.
,,auzi tinere de unde esti? de aici din sat si ce cauti aici, cine ti-a dat voie sa pozezi? dar cine interzice cee, iti arat eu ordonanta noua, ce cauti aici?n-ai voie stiu 20 de metri, dar eu sint pe drum ceee, ce ai cautat linga linie, aici se manevreaza, vrei sa te calc, sa iti platesc pensie, eu raspund aici, cara-te de aici, data viitoare sun la 112
domnule, aici nu se manevreaza, locomotiva are motorul oprit cee, poate sa vina alt tren cara-te ca sun la 112 dar stiti ca apelul nejustificat se pedepseste? tu ma inveti pe mine eu raspund aici poate iti si trag... eu raspund de tren. domnule, legea interzice accesul dar nu si pozatul, si dumneata nu raspunzi de tren in stationare ci in mers, acum raspunde seful trenului si IDM ul ca e in statie si dumneata n-ai voie sa poarasesti locomotiva
cara-te de aic, spala putina, praf de drum si spala putine, alea alea domnule dar ce spune instructia de ce ati coborit de pe locomotiva? nu ma lua pe minecu instructia spala putina....sa nu te mai prind... ... domnule va este teama ca o sa va vad tragind motorina? cee, mai vazut tu pe mine catrag? nu dar vad ca va e teama
biiip ba piip tu
ok, nu pot sa fac o legatura intre manevrarea cazanelor la linia depozitului de petroliere si cele 3-4 masini din fata garii.Una e a IDM ului.Una o fi a celor ce stau sus...
In mod cu totul firesc pentru duminica nu aveam telefonul de serviciu la mine unde am numerele politistilor din comuna ca ii chemam eu acolo nu stateam la scandal cu el.
Se vede treaba ca si privatii de la diesele au aceleasi apucaturi ca aia de la CFR. Sau ca ala dela GFR de a cazut din locomotiva odata cu bidonul. |
| | | Katalin4653 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1575 Localizare : Braila M 700 Reputatie : 6319 Data de inscriere : 30/12/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC Dum 20 Oct 2013, 21:57 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative la TFG si TFC | |
| |
| | | | Lucruri negative la TFG si TFC | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |