|
| INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
+100EuroNight andreiutzu huiu_goe Norbi PrisecaruFlorin Andrey_tm Kriszti219 ANDU2100HP Goanga daniel_c Rarau discoid21 bybyutza Nk11 mureseanu_976 costi_dumitru bostanesku gigel Volk cortexedge bogdan srl Teodor ionutz85 get. Razvan Karl cfr500 kristi kkk Adisoft1991s Radu Tudor raoul cnusi rich1974 KQQ stefan_br alinx3330 Raduku09 andrei florin Stratan-Tttggvv DAS 2011 buldozer2 membru inactiv laur 133 riciu Desiro256 Razvan Tudor cardinal Silver 060-EA078 bostanescu gigel George33 The Legend Cito tuborgtnp dany90 TVlad didinul Vale Vlad Costin.H AMX 97-0548-4 R936 TonyGFR vanchorusebulgaria Hurricane manuela halmarius razvan - trenuri ionutz72 Amiralul ldh80 redeme popovici Ionutz IonutCFR2009 rizelgeorgel2004 Luna ravers75 eu traian pannonia express decward Marius Iulian Caravelle_Zg AndiCFR Nesebar DPS Dr2005 COSTACHE MIHAIL Balto nenuandrei M.I.C.I. Vitosa DUAL AlexD Adrian78 cont dezactivat . Cobra cont inactiv lovekomotive ATM 104 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 15:01 | |
| |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 15:05 | |
| Stai sa specific ca am uitat, ma refeream la trenuri IR/IC de lung parcurs(magistrale principale) fara R si RE ca alea umplu mersul de 344 de pagini . |
| | | popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 15:12 | |
| - AlexD a scris:
- Stai sa specific ca am uitat, ma refeream la trenuri IR/IC de lung parcurs(magistrale principale) fara R si RE ca alea umplu mersul de 344 de pagini .
Si ai mai gresit o data cand ai precizat numarul de perechi si nu de garnituri . Oricum este interesant de vazut o statistica cam cate garnituri de trenuri circula in Romania in prezent comparativ cu anul 1989 , ca tot suntem la capitolul intrebari ... Stie cineva ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 15:18 | |
| - Luna a scris:
- @AlexD Exista si solutii mai simple si usor de implementat.
- popovici a scris:
Treaba asta chiar nu o stiu insa daca tot vorbim de verificarea biletelor , cum se face verificarea biletelor online pe trenurile romanesti ? In Romania controlorul primeste lista imprimata pe hartie cu numele tuturor celor care au cumparat bilet online, si verifica cartea de identitate a calatorilor doar. Am avut si eu bilet ON-LINE , a venit nasu se uita la foaia A4 pe care am tiparit biletul si zice : asta e On-Line "dinala" , nu mi-au dat nici o lista sa stiu ca am astfel de bilete , se mai uita la el si pleaca , nu ma verificat la buletin nu a mai zis nimic , cam asa se verifica biletele astea , de altfel nici nu esti obligat sa il tiparesti si doar i zici nasului ca ai bilet on-line iar mai departe se descurca sa afle daca e asa sau nu tu ca si calator doar i prezinti buletinul si el incepe sa dea telefoane peste telefoane iar intr-un final afla ca exista acel bilet , tipic RO . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 17:35 | |
| Singura soluţie să afli exact (şi în timp real) câte bilete sunt e să automatizezi tot sistemul de emitere a biletelor. Câtă vreme încă se mai emit bilete manual (în unele staţii şi la naş), nu ai cum să faci o asemenea statistică. În schimb, în Austria şi, mai nou, Ungaria, şeful de tren umblă cu cititorul de coduri de bare (care, probabil prin GSM, se conectează la server să verifice biletele on-line, mai ales că acelea se pot cumpăra până cu 15 minute înainte de tren, nu cu o zi înainte ca la noi), iar pentru biletele vândute în tren, la staţia de domiciliu a personalului de tren se poate conecta casa de marcat portabilă la calculator şi se pot descărca datele. _________________ :TTT:
|
| | | Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5900 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 18:40 | |
| Biletele eliberate in tren nu sunt bagate in sistem atunci cand trenul ajunge la destinatie? Spun asta deoarece in iarna am mers de la Rosiori la Alexandria si nu am mai avut timp sa imi cumpar bilet (a intarziat Regiotransul). Cand a venit nasul i-am spus povestea, la care el mi-a raspuns ca nu poate sa-mi elibereze bilet in tren daca in statia de unde m-am urcat este casa de bilete, pentru ca atunci cand ajunge la destinatie nu poate sa bage biletul in calculator (pana la urma mi-a taiat bilet intreg Buzescu - Alexandria). Chestia asta cu sistemul a fost inventata pe loc crezand ca o sa-i dau 1-2 lei sau chiar exista? Daca exista s-ar putea face o statistica aproximativa pentru toate trenurile. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 18:45 | |
| Se pot elibera bilete in tren si din statiile unde exista case de bilete doar ca acel bilet se tarifeaza conform tarifului de eliberare in tren adica mai scump . |
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 20:56 | |
| O alta "gogorita" mostenita de CFR de multi ani ( pe vremea cand avea monopol ), asta cu biletele mai scumpe in tren cu 50%. Chiar nu inteleg acest rationament, atata timp cat calatorul ocazional care vine la gara in ultimul moment si se urca fara bilet, nu are pretentie la rezervare de loc. Si ce greu se castiga calatorii in ziua de azi !!! Oare la operatorii privati cum se procedeaza ? |
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5492 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: sal Joi 24 Mai 2012, 21:12 | |
| |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 21:47 | |
| Aşa e şi în afară, dacă urci dintr-o staţie cu case de bilete şi vrei bilet în tren, acesta e mai scump. Mi se pare logic, adică eu stau juma' de oră la coadă la casă şi când ajung în tren stau în picioare că au urcat cei fără bilet şi au plătit la naş. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 22:01 | |
| in Romania daca te duci la peron si ai spui nasului ca nu ai mai avut timp sa iei bilet din varii motive : aglomeratie la casele de bilete, ai ajuns in ultimul moment ori alte motive nasul inainte de raspuns mai intai te analizeaza scurt din cap pana in picioare si apoi iti va da unul din raspunsurile de mai jos :
a) Urcati-va si va tai bilet la tarif de tren, care e mai scump ca la casa, acuma dvs decideti. b) Urcati-va si ne intelegem noi, dati si dvs pana la Brasov un 25 de lei si staiti si jos. c) Urcati-va si va tai un bilet la tarif de tren pana la prima statia si coborati la Brasov. d) 30 de lei si stati si la clasa 1-a, dupa Ploiesti.
Asta in cazul trenurilor IC si IR ca daca vine vorba de Regio la tarifele care sunt te pofteste in tren cu expresia : "haide-ti domnule mai repede ca nu sta trenul dupa dvs"
Iar in tren iti ia 15 lei pana la Brasov, sau iti taie bilet de casa de la prima halta pana la Brasov, nicidecum nu am intalnit sa-ti taie bilet la Regio la tarif de tren, e prea mare prosteala, tzeapa si risca sa-si puna calatori in cap.
|
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 22:18 | |
| Deacord cu voi insa trebuie sa se faca pasi inainte daca se vrea atragerea calatorilor. Nu spun ca trebuie generalizata urcarea in tren fara bilet, dar CFR Calatori sa se uite putin in curtea concurentei auto. Ideea mea este ca sa se "netezeasca" accesul calatorului de a se urca in tren. De exemplu, putine gari au casele de bilete pe traseul fluxului de calatori. Nu este prea placut sa ai casele de bilete ascunse prin holul central al cladirii, caile de acces la trenurile dela liniile II,III,etc. pe la capetele cladirii si sala de asteptare la mama naibii si sa mai tragi si 2 geamantane dupa tine. In privinta locurilor, la trenurile IR si IC nu se elibereaza loc in tren, deci acel calator foloseste locurile libere, iar la R biletul nu iti garanteaza si locul. Oricum raman la parerea ca este o prostie tariful marit cu 50%. Ganditi-va ca oricare dintre noi poate ajunge la gara in ultimul moment la un IR cu pretul biletului de 70-80 RON si mai pui 50%, unde ajungem ? |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 23:08 | |
| Dar nu e pret marit cu 50 % in cazul cumpararii biletului direct din tren, ci minim cu 100 %. |
| | | popovici Utilizator Blocat
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Joi 24 Mai 2012, 23:26 | |
| Ma bag si eu acum in discutie si va spun ca este o prostie sa le iei la oameni cu japca 50% sau cat o fi din tariful biletului doar pentru ca s-a urcat in ultimul moment in tren . In tari mult mai avansate se plateste o taxa fixa care este undeva in jur de 3E-7E pentru eliberarea biletului in tren si atat.
Stiti si domniile voastre cata cacaiala este la noi la casierii inainte de plecarea trenului , nyu exista nici macar o organizare de genul in care sa nu se emita legitimatii de calatorie la anumite ghisee decat la trenul care urmeaza sa pleca primul sau ma rog trenurile daca sunt mai multe . Pe litoral daca vrei sa-ti iei bilet Constanta -Mangalia si viceversa iti vine sa turbezi cand apare cate un ametit care vrea sa-si ia bilet cu anticipatie de cateva zile , pentru ala sau aia nu ajungea un ghiseu deschis special pentru ei ca restul sa lucreze pentru publicul curent ? |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI Vin 25 Mai 2012, 02:20 | |
| - Dr2005 a scris:
- Aşa e şi în afară, dacă urci dintr-o staţie cu case de bilete şi vrei bilet în tren, acesta e mai scump. Mi se pare logic, adică eu stau juma' de oră la coadă la casă şi când ajung în tren stau în picioare că au urcat cei fără bilet şi au plătit la naş.
Ai putea la fel sa-ti cumperi in tren, nu? _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI | |
| |
| | | | INTREBARI SI RASPUNSURI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |