| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
+36lovekomotive saint Caravelle_Zg Vitosa ionutz72 acvila COSTACHE MIHAIL orestte cristi CFR nenuandrei Nk11 M.I.C.I. tuborgtnp rizelgeorgel2004 manuela Marius Iulian ravers75 Dr2005 cardinal eu bostanesku gigel traian FeroFan97 romaniaetc Cobra rich1974 AlexD laur 133 pannonia express Luna razvan - trenuri mihaiuc IonutCFR2009 Adrian78 DUAL Nesebar 40 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 00:43 | |
| Si uite asa tarifele la noi sunt la fel ca in Ungaria, Polonia dar si duble fata de Bulgaria.
In zona de munte si deal voi calatori cu REGIO pentru ca oricum este frumos iar la campie mai mult cu IR. |
|
| |
M.I.C.I.
Numarul mesajelor : 541 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5319 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 10:04 | |
| - ionutz72 a scris:
- Biletul dus-intors se va emite, mai nou, numai pentru un singur tren. E bine de stiut...
Si ma pot intoarce cu mai multe? |
|
| |
nenuandrei V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1542 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Nord Reputatie : 6391 Data de inscriere : 16/09/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 12:15 | |
| Te poti intoarce cu maim 4 trenuri |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 13:39 | |
| - ionutz72 a scris:
- Biletul dus-intors se va emite, mai nou, numai pentru un singur tren. E bine de stiut...
Un alt exemplu de calcul la calatoria cu 2 R pe distanta Braila - Buzau - Ploiesti Sud: Bilet direct folosind doua trenuri R:Braila - Buzau - Ploiesti Sud,CL. II, 2 Regio: 19,30 Lei (-10% discount) Total D-Î: 38,60 Lei Bilet D-Î, cumparat din statia de plecare si cea de legatura:Braila - Buzau, CL II, Regio D-Î: 22,30 Lei Buzau - Ploiesti Sud, CL II, Regio D-Î: 16,20 Lei Total D-Î: 38,50 Lei Diferenta de pret este 0,10 Lei (adica ZERO) Atunci care mai este avantajul biletului Dus-Întors pe o anumita relatie ? |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 13:56 | |
| - ionutz72 a scris:
Adica daca luam dus-intors pe o relatie cu 2 IR se aplica numai la primul IR reducere de 10% ca ma gandesc la la al doilea ti-l tarifeaza de la zero km? |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 14:36 | |
| Asta e o aberatie cu maxim 1 tren D-Î. Se poate cumpara din statia de intrerupere urmatorul bilet dus-intors pe distanta ramasa, ca doar de unde stiu ei cu ce am venit pana la statia de legatura ? Ca doar nu suntem fraieri sa-i spunem controlorului in tren, stiti eu am venit pana la statia x (de legatura) cu alt tren si am beneficiat odata de 10 % reducere, ce fac ? E chiar o chestie ce nu poate fi verificata.,.. Chiar si cumparand biletele dus-intors de la o agentie de voiaj, ca doar nu te pune sa-ti treci numele pe bilet. Se pot cumpara n bilete dus-intors pe distante diferite. |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 15:36 | |
| Aberatie, neaberatie, am avut in mana Reglementarile Proprii CFR Calatori la Norme Uniforme Calatori, care la 30 si ceva de pagini fata-verso nu i-am facut scan. Acolo scrie clar: dus-intors se emite pt un singur tren dus, si un singur tren intors. Pentru ca daca te dai jos din tren, o iei de la zero,asta e logica noua. Controlorului din tren nu ai ce sa ii spui, la emiterea biletului se scrie trenul, si pa, te-ai dat jos si-a pierdut valabilitatea. Ramane de vazut reglementari visavis de intrerupere, sau anticipatie, unde se poate jongla. Ceea ce e clar, nu mai poti lua din start dus -intors o relatie ce impune doua sau mai multe trenuri. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 16:01 | |
| Cine e tampitul sau tamapity care au propus regula asta?Oare la anul ce motiv de scumpire vor mai avea? |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 16:03 | |
| - adrian78 a scris:
- Oare la anul ce motiv de scumpire vor mai avea?
Se vor scumpi tampaxurile lu' Boagiu si o sa mai bage 10% la bilet. |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 16:04 | |
| - adrian78 a scris:
- Cine e tampitul sau tamapity care au propus regula asta?Oare la anul ce motiv de scumpire vor mai avea?
Maine nu, dar poimaine voi scana cine... |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 23:01 | |
| Si eu sunt curios care vor fi conditiile/costurile unei intreruperi de calatorie, dar si daca raman neschimbate, adica sa nu coste nimic intreruperea calatoriei si continuarea cu alt tren de accelasi rang sau rang inferior, din start asta presupune ca exista deja un tren direct pe accea ruta, deci mare lucru nu ai de castigat, ca poti merge cu trenu direct. |
|
| |
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 23:02 | |
| - ionutz72 a scris:
- adrian78 a scris:
- Cine e deja depasesc masura folosind aceste cuvinte!!! sau tamapity care au propus regula asta?Oare la anul ce motiv de scumpire vor mai avea?
Maine nu, dar poimaine voi scana cine... Cred ca Boagiu si PDL doresc cu orice pret sa isi piarda votantii care utilizeaza trenurile. Si nu cred ca persoanele care utilizeaza drumurile se vor duce sa i voteze in 2012 din cauza numarului mic de autostrazi a drumurilor precare. Eu oricum nu voi vota cu partidul de la putere si voi spune clar ca si din cauza mariilor de tarife din ultima vreme pe langa celelalte lucruri negative. Reabilitatea caiilor ferate nu sunt suficiente pentru a ma rasgandi. |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 23:09 | |
| Din punctul meu de vedere Boagiu e la fel de vinovata cand semneaza genul acesta de acte de modificari de tarife si modernizari de gari de 5 milioane de euro la fel ca si aia care fura banii si nu se compenseaza cu contractele alea de modernizari pe coridorul 4!! |
|
| |
ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5521 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Lun 12 Dec 2011, 23:34 | |
| Nu vreau sa va dezamagesc, dar incepand cu 2011 cresterile de tarife se vor face prin ordin de ministru! Asa ca daca vrea maine majoreaza preturile cu 50%, si NU AI CE SA FACI!!! |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Mar 13 Dec 2011, 10:02 | |
| Am intrat sa fac si eu niste simulari la bilete si rezultatele au fost mai mult decat OK. La R preturile au ramas aceleasi, la IR CL2 Buc-Ct 55lei bilet intreg si 65 la IC Cl2 un bilet Buc-Sinaia la IR costa 35lei la R 17lei . Mie mi se par rezonabile preturile la bilele, enorm de mari la Cl 1 dar cine isi permite plateste . Sincer ma bucur ca CFR "incurajeaza" calatoria cu un singur tren deoarece majoritatea localitatilor importante din tara au legaturi directe cu IR tren la care salvezi si timp si bani fata de calatoria cu 3-4 R unde ai impresia ca iesi mai ieftin cu 2 lei fata de IR dar nu se pune la socoteala timpul pierdut prin gari, bani dati pe mancare si sucuri poate chiar si tigari. Asa ca IR din punctul asta de vedere este mult mai rentabil decat 3-4 R cuplate. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
| |
|
| |
| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|