Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari

In jos 
+36
lovekomotive
saint
Caravelle_Zg
Vitosa
ionutz72
acvila
COSTACHE MIHAIL
orestte
cristi CFR
nenuandrei
Nk11
M.I.C.I.
tuborgtnp
rizelgeorgel2004
manuela
Marius Iulian
ravers75
Dr2005
cardinal
eu
bostanesku gigel
traian
FeroFan97
romaniaetc
Cobra
rich1974
AlexD
laur 133
pannonia express
Luna
razvan - trenuri
mihaiuc
IonutCFR2009
Adrian78
DUAL
Nesebar
40 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Urmatorul
AutorMesaj
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8366
Data de inscriere : 26/05/2011

Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: de ce Bulgaria   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeVin 19 Aug 2011, 20:34

Nu cred ca as fii mers daca diferenta de tarife ar fii fost de doar -25% fata de cele din Romania dar sunt mult mai mari.

BILETELE LE VOI CUMPARA DIN GARILE BULGARESTI NU DIN ROMANIA, asa cum am mai facut acum 2-3 ani (nu vreau balkan deoarece costa mult doar pt. Bulgaria iar de alte tari nu am timp).

EXEMPLE : bilet RUSE - SOFIA = 17 leva la clasa a - II adica 37 lei (nu cred ca este cazul sa comparam cu tarifele CFR)

1 pesoana clasa a - II - a Sofia - Varna sau Burgas = 18 leva = 40 ron (500 kilometri).

VITEZELE IN MARE CA CELE DIN ROMANIA.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeVin 19 Aug 2011, 21:52

mihaiuc a scris:
razvan - trenuri a scris:
Eu ma gandesc serios sa calatoresc, sa fac un traseu prin Bulgaria prin zona de munte si pe litoral. Trenurile lor gen accerelate si rapide de la noi au aceiasi viteza dar au pretul la jumatate si viteze ca la noi.

Eu am fost si vreau sa cunosc locuri noi si daca CFR CALATORI a marit tarifele ma trimite in Bulgaria mai ales ca am mai fost si imi place.

Cine nu ma crede sa intre pe siteul BDZ.BG si sa compare preturile cu convertor valutar.

Very Happy

Daca te chinui si cauti, da, poti gasi preturi la jumatate, mai ales pe distante lungi si foarte lungi (nu uita sa aduni o leva pentru rezervarea de loc, au scumpit-o de la 1 august, si pe site nu apare). In rest, cam 25% e diferenta de pret. Problema mea cu trenul in BG este confortul - aproape niciun tren nu are aer conditionat, iar confortul inclusiv pe trenurile lor de prestigiu (RBV) este comparabil cu cel de accelerat de la noi. Curatenia, la fel, e un lucru foarte relativ in BG, ca si in RO.

Si, atentie, personalele lor sunt mai scumpe ca personalele noastre. 59 km, Burgas - Karnobat costa 7.9 lei versus 7.3 lei Bucuresti - Ploiesti.
Asta ar trebui sa faca si CFR-ul, sa scumpeasca personalele si sa ieftineasca trenurile de lung parcurs. Asta stiu ca o sa se si intample la anul.

Oricum, Bulgaria e o tara frumoasa - iti recomand, daca pleci din Bucuresti, Ruse - Sofia - Blagoevgrad, apoi cu autobuzul pana in Bansko, apoi tot cu autobuzul pana in Plovdiv - Stara Zagora - Gorna Orjahovitsa - Ruse. Sunt peisaje minunate de munte!

Apropo de Bansko acolo trebuie sa mergi cu mocanita lor nu cu autobuzul sa vezi acolo peisaje , lasa transportul rutier foloseste trenul , eu am fost cu mocanita lor si e super si viteza e buna si confortul din vagoane e bun . Mocanita lor circula pe ruta Septemvri-Dobrinishte iar Bansko se afla cu o statie inainte de Dobrinishte . Smile

595423Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_aDiscuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_aDiscuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_a
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 00:56

Nu cred ca as fii mers daca diferenta de tarife ar fii fost de doar -25% fata de cele din Romania dar sunt mult mai mari.

BILETELE LE VOI CUMPARA DIN GARILE BULGARESTI NU DIN ROMANIA, asa cum am mai facut acum 2-3 ani (nu vreau balkan deoarece costa mult doar pt. Bulgaria iar de alte tari nu am timp).

EXEMPLE : bilet RUSE - SOFIA = 17 leva la clasa a - II adica 37 lei (nu cred ca este cazul sa comparam cu tarifele CFR)

1 pesoana clasa a - II - a Sofia - Varna sau Burgas = 18 leva = 40 ron (500 kilometri).

VITEZELE IN MARE CA CELE DIN ROMANIA.

Un bilet bun pentru Bulgaria este Interrail pe Bulgaria care te costa putin peste 200 de lei pentru 3 zile si te plimbi cu ce tren vrei in astea 3 zile , eu acum 2 ani am avut un astfel de bilet si in 3 zile am facut turul Bulgariei . Wink

595423Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_aDiscuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_aDiscuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Bdeem_8496_a
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: ceva interesant   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 17:56

mihaiuc a scris:
Eu ma gandesc serios sa calatoresc, sa fac un traseu prin Bulgaria prin zona de munte si pe litoral. Trenurile lor gen accerelate si rapide de la noi au aceiasi viteza dar au pretul la jumatate si viteze ca la noi.

Eu am fost si vreau sa cunosc locuri noi si daca CFR CALATORI a marit tarifele ma trimite in Bulgaria mai ales ca am mai fost si imi place.

Cine nu ma crede sa intre pe siteul BDZ.BG si sa compare preturile cu convertor valutar.

Very Happy

Daca te chinui si cauti, da, poti gasi preturi la jumatate, mai ales pe distante lungi si foarte lungi (nu uita sa aduni o leva pentru rezervarea de loc, au scumpit-o de la 1 august, si pe site nu apare). In rest, cam 25% e diferenta de pret. Problema mea cu trenul in BG este confortul - aproape niciun tren nu are aer conditionat, iar confortul inclusiv pe trenurile lor de prestigiu (RBV) este comparabil cu cel de accelerat de la noi. Curatenia, la fel, e un lucru foarte relativ in BG, ca si in RO.

Si, atentie, personalele lor sunt mai scumpe ca personalele noastre. 59 km, Burgas - Karnobat costa 7.9 lei versus 7.3 lei Bucuresti - Ploiesti.
Asta ar trebui sa faca si CFR-ul, sa scumpeasca personalele si sa ieftineasca trenurile de lung parcurs. Asta stiu ca o sa se si intample la anul.

Oricum, Bulgaria e o tara frumoasa - iti recomand, daca pleci din Bucuresti, Ruse - Sofia - Blagoevgrad, apoi cu autobuzul pana in Bansko, apoi tot cu autobuzul pana in Plovdiv - Stara Zagora - Gorna Orjahovitsa - Ruse. Sunt peisaje minunate de munte!

Cred ca ai spus ceva foarte interesant in propozitia : Asta ar trebui sa faca si CFR-ul, sa scumpeasca personalele si sa ieftineasca trenurile de lung parcurs. Asta stiu ca o sa se si intample la anul.

SA AI GURA AURITA SI TRENURILE ACCERELATE, RAPIDE, INTERCITY , TRENURILE DE MEDIU SI LUNG PARCURS SI CUM SE VOR NUMI ELE SA SE IEFTINEASCA DIN 2012 CEL PUTIN CU 10%.

Very Happy
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8690
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 18:01

Asta e manevra de Hypermarket, scumpesc cu 20% inainte si dupa cateva zile/luni in cazul nostru bag super promotie cu 10% mai ieftin...Eu as propune altceva, sa creasca reducerea cu numarul de km parcursi, ex: daca merg cu IC de la Bucuresti pana la Oradea unde am 650km distanta si pierd 12 ore in tren sa se dea reducere 30% fata de pretul initial iar daca merg de la Bucuresti la CT sa se dea 10% reducere si asa mai departe.

Ultima editare efectuata de catre AlexD in Sam 20 Aug 2011, 18:18, editata de 2 ori
Sus In jos
rich1974

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5275
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 18:12

adevarul ca la preturile astea e descurajant sa mergi cu accelerate sau rapide. dupa ce ca este foamea asta de bani, astia au marit preturile!

sa mai dea afara din aia care freaca menta, din aia care stau cu steagurile pe langa linii. dar la noi se face protectie sociala.

eu as fi curios cati din calatori merg cu bilet intreg! ca majoritatea pe care ii vad eu sunt cu autorizatii, permise, reduceri de elevi, tichete de pensionari, etc.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8301
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 18:17

Eu propun niste reduceri de fidelitate de forma: calatoresti minim 3000 km pe an sa ai parte de niste discounturi, indiferent de ruta. Exemplu daca eu de doua ori pe luna calatoresc cate 700 km in diverse colturi ale tarii sa am reducere fata de calatorii ocazionali.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 18:19

Exercitiu de imaginatie:

Deoarece un bilet cu IC pana la Oradea clasa a2a costa 142 de lei pot spune ca pretul e astronomic nu mai zic de clasa a1a unde e 182 lei. Acum exemplu de imaginatie: daca se combina 2 persoane la ruta de mai sus cu masina mica 300roni sunt 55 litrii de benzina impartit la 6% cat ia o masina in regim extraurban inseamna o autonimie de 910km deci pana la Oradea sunt 650km mai imi raman 260km iar de aici rezulta ca: cu banii pe 2 bilete cu IC pana la Oradea 2 persoane pot face drumul cu masina mica in 8 ore in loc de 12 si le mai ramane benzina si pentru aproximativ jumatate de drum la intoarcere, comparatie facuta cu 2 bilete la IC clasa a2a. In cazul asta este logic ca nimeni sau aproape nimeni sa mai circule cu trenul in ziua de astazi...

LE. Ca sa nu mai spun ca, diferenta de bani intre un bilet cls2 la IC si un bilet cls2 la ACc este de 40 lei (aprox 100lei la ACc) dar treaba care ma supara cel mai tare si din care vedem prostia si incompetenta celor de la CFR(ca sa nu spun dezinteres) este ca diferenta de timp intre IC si ACc pe distanta de 650km este de...atentie mare, 30 de min, deci un IC pana la oradea face cu 30min mai putin decat un ACc si e mai scump cu 40% deci nu pot numi ICurile decat trenurile prostilor, pr0st e ala care de nu ala care cere si asta e si principiul CFRului acum.

Ultima editare efectuata de catre AlexD in Sam 20 Aug 2011, 18:43, editata de 5 ori
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: cine mai circula azi cu trenul?   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 18:30

In acest moment circula cu trenul in Romania (calatori care cumpara bilete) 65 milioane in anul 2010 din care 58 milioane cu CFR CALATORI.

Cu trenurile mai circula iubitori de trenuri, caii ferate, cei care nu vor sa calatoreasca cu microbuze, autocare, persoane care nu au masinii personale sau din cauza

pretului ridicat la combustibil nu pot iesi la mare distanta de casa, putini navetisti, oamenii care au legaturi directe fara schimbari sau schimbare in aceiasi gara, ceferisti si rudele lor, cei carora le deconteaza serviciul transportul, cetatenii straini, eu si familia mea.

Din pacate mai sunt 10-20 milioane de persoane care nu platesc pretul biletului si nu sunt in statistica celor 58 milioane de calatori.

Laughing
Sus In jos
Cobra

Numarul mesajelor : 267
Reputatie : 5442
Data de inscriere : 28/09/2010

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 21:45

AlexD a scris:
Exercitiu de imaginatie:

Deoarece un bilet cu IC pana la Oradea clasa a2a costa 142 de lei pot spune ca pretul e astronomic nu mai zic de clasa a1a unde e 182 lei. Acum exemplu de imaginatie: daca se combina 2 persoane la ruta de mai sus cu masina mica 300roni sunt 55 litrii de benzina impartit la 6% cat ia o masina in regim extraurban inseamna o autonimie de 910km deci pana la Oradea sunt 650km mai imi raman 260km iar de aici rezulta ca: cu banii pe 2 bilete cu IC pana la Oradea 2 persoane pot face drumul cu masina mica in 8 ore in loc de 12 si le mai ramane benzina si pentru aproximativ jumatate de drum la intoarcere, comparatie facuta cu 2 bilete la IC clasa a2a. In cazul asta este logic ca nimeni sau aproape nimeni sa mai circule cu trenul in ziua de astazi...

LE. Ca sa nu mai spun ca, diferenta de bani intre un bilet cls2 la IC si un bilet cls2 la ACc este de 40 lei (aprox 100lei la ACc) dar treaba care ma supara cel mai tare si din care vedem prostia si incompetenta celor de la CFR(ca sa nu spun dezinteres) este ca diferenta de timp intre IC si ACc pe distanta de 650km este de...atentie mare, 30 de min, deci un IC pana la oradea face cu 30min mai putin decat un ACc si e mai scump cu 40% deci nu pot numi ICurile decat trenurile prostilor, pr0st e ala care de nu ala care cere si asta e si principiul CFRului acum.

Haide totusi sa nu generalizam, faptul ca eu prefer sa merg la Oradea cu 531 in loc de 1631 ma face p...t? Stiu ca pretul biletelor este destul de piperat, dar cine isi permite merge fara probleme si cu un tren IC. E treaba fiecaruia cum isi cheltuie banii. Eu prefer linistea din 531, nu aglomeratia din 1631. Si exemplele pot continua.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12456
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 22:00

In relatia Bucuresti Nord - Oradea, IC 531 nu mai exista... :roll:
Exista numai doua alternative: A 1741 & A 1631. Ambele sunt trenuri de noapte si fac aproximativ 13 ore la pretul de 95 Lei / CL. II
Sus In jos
Cobra

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 22:05

Ok, atunci sa zicem ca pe relatia Bucuresti Nord - Cluj-Napoca eu il prefer pe 533. Asta inseamna ca-s p...t si dau banii pe IC, in loc sa iau un accelerat?

Ultima editare efectuata de catre Cobra in Dum 21 Aug 2011, 01:33, editata de 1 ori
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 22:08

IonutCFR2009 a scris:
In relatia Bucuresti Nord - Oradea, IC 531 nu mai exista... :roll:
Exista numai doua alternative: A 1741 & A 1631. Ambele sunt trenuri de noapte si fac aproximativ 13 ore la pretul de 95 Lei / CL. II

Deunde le scoateti ca 531 nu mai exista ? circula bine si mersi asa cum a circulat pana acum .

Sus In jos
Cobra

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 22:17

Asa e, doar sambata merge ca 533 pana la Cluj-Napoca. M-a derutat putin infofer-ul, ca l-am cautat pe 531 si era data de astazi.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitimeSam 20 Aug 2011, 22:20

Nu am vrut sa jignesc pe nimeni, am vrut doar sa arat cum trateaza cei de la CFR calatorii/clientii, nu este posibil ca un IC sa faca aproximativ acelasi timp cu un ACc practic sa nu existe nici o diferenta intre trenuri chiar daca pretul pe bilete e cu 40% mai mare in cazul IC.
In RO nu mai exista diferentiere intre R, IC, ACc Smile aceleasi conditii aceeasi timpi de parcurs, iar pe anumite distante/rute, automobilul bate la greu trenul, si ca timp si ca orice.Ca sa nu mai spunem ca ICurile au aceleasi opriri ca R pe unele rute.
Eram de acord cu scumpirea de 18% dar daca aceasta se facea doar pe M800 si pe M300 pana la Predeal cand lucrarile erau gata, acolo e altceva si intradevar daca se vrea un IC direct poate sa bata la timp/confort un R sau un ACc.
Dar scumpirea fiind facuta per total din punctul meu de vedere denota si tupeu si nesimtire, mai bine dadeau afara controlorii care iau spaga si mecanicii care mulg sulzerele si nu mai era nevoie de 18% scumpire.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari   Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari
Sus 
Pagina 2 din 20Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum