Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!

In jos 
+132
get.
Vale_ntin
alliens
neluadi
bobi
ciprian71
George CFR
ets2oltromânia
AeroX
dan tm
Luca tgv
mariuscfrbucuresti
c o r v i n
TudorVD
alex.barac.5
matei vulcan
ovidiu.ghita.752
gvd
Katalyn
marius664
TonyCFR
ALEXCFR
mielutu zburator
LanceR
IonutChircu
enstendhal
bubu
rizelgeorgel2004
Vlad Singeorzan
Razvan Tudor
cristy79
alex1987
florin29sv
ORWO
Hawkuletz
spiderpc
DPS
ATM
lifetec
cristi_tgv
92Dragos
adytm
maris.constantin
dexter23
Katalin4653
NicuS
Spartan1948
didinul
rich1974
@ndrey
stefanb.steff
revenge
manuzisu
allred
Adisoft1991s
Radu.B
baiazid
Andrey_tm
Adirmvl
Radu Tudor
Kriszti219
Dr2005
Rarau
popovici
AndiCFR
manuela
eu
mariuskl
nenuandrei
traian
040EC100
ana imfinity
romaniaetc
TonyGFR
Nk11
nokia2010
The Legend
kristi kkk
cristyadaX
Cosmin5
razvan - trenuri
TVlad
Hurricane
mihaiuc
Silver
DUAL
bondarel
SULZERUL 0733
stefan_br
laur 133
bostanescu gigel
Teodor
Luna
IonutCFR2009
billy752-istu
decward
Vitosa
AlexD
membru inactiv
alinutz23
Jhonyla
alexandruh
jionutz
stinky
cont dezactivat .
Adrian78
Tomi13leu
Caravelle_Zg
ionutz72
user dezactivat...
srazvi
didi
mureseanu_976
Nesebar
bogdan srl
Codrut1985
cortexedge
mardaryroby
Vlad
marius_catalin84
Amiralul
cristi CFR
discoid21
KQQ
cristi ar
Ionutz
alex.alexus.tm
MariusM
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
tiberio
myster2008
136 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 65 ... 71  Urmatorul
AutorMesaj
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeLun 03 Iul 2017, 21:25

ciprian71 a scris:
IR.1944/1945 are in compunere vagon de dormit 70-91.Un lucru bun tinand cont ca ruta este parcursa in aproape 20 de ore.
Asta nu e un lucru pozitiv, este un lucru normal...
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5432
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 15:04

ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit echivalentul a doua tichete de rezervare loc....
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18754
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24332
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 15:32

alliens a scris:
ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit  echivalentul a doua tichete de rezervare loc....

Cred ca pe un anumit tronson se ocupa 1oo% si de aia nu mai da locuri de exemplu la trenul 1765 in decembrie in Simeria nu mai erau locuri  de la Simeria-la Iasi dar de la Simeria la Cluj erau locuri iar de la Cluj la Iasi e ocupat 100%
Asa si joi seara in Petrosani la 1925 Deva-Mangalia o tipa si-a luat fara loc bilet pana la Costinesti dar trenul ala pana la Craiova circula 40-50% gol

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Joi 13 Iul 2017, 15:37, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 17:21

Locurile rezervate pentru internaţional nu se amestecă cu cele pentru intern... o parte din locurile din 380 (ca şi din alte internaţionale) sunt alocate traficului internaţional şi disponibile numai prin sistemele internaţionale de emitere şi rezervare. E normal ca ele să nu apară în xSell, pentru că cele 2 sisteme nu comunică în timp real între ele. Aceste locuri se emit în trafic intern doar cu confirmare telefonică, dar dacă e coadă mare la bilete nu cred că mai stă tanti de la bilete să dea telefon, să ceară dispoziţie de emitere manuală, să înscrie vânzarea în registrul de comenzi, unde va înscrie şi seriile biletelor emise şi, dacă e cazul, seria chitanţei de card.

alex1987

Numarul mesajelor : 283
Reputatie : 4852
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 23:03

sa nu uitam studentii care rezerva fara numar, si isi aleg trenul care le convine.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 23:27

Nu pot să rezerve fără număr, dacă au rezervat în ziua Z la trenul X, nu mai pot rezerva şi la trenul Y pe aceeaşi rută în aceeaşi zi.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeDum 09 Iul 2017, 23:48

Totusi nu pot studentii sa isi ia bilete la care orele de calatorie sa se suprapuna.
Sus In jos
alliens

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 02:07

Adrian78 a scris:
alliens a scris:
ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit  echivalentul a doua tichete de rezervare loc....

Cred ca pe un anumit tronson se ocupa 1oo% si de aia nu mai da locuri de exemplu la un trenul 1765 in decembrie in Simeria nu mai erau locuri  Simeria-Iasi de la Simeria la Cluj erau locuri dar de la Cluj la Iasi e ocupat 100%
Asa si joi seara in Petrosani la 1925 Deva-Mangalia o tipa si-a luat fara loc bilet pana la Costinesti dar trenul ala pana la Craiova circula 40-50% gol

pe tronsonul pe care am luat bilet d ela automat au fost tot timpul locuri libere...poate explicatia cu locuri separate pentru international sa fie valabila totusi, oricum e de ras cfr-ul ca inca nu e in stare sa emita si bilete internationale fara interventia operatorului uman, se vede ca ne incapatanam sa nu iesim din zona asta estica ca mentalitate
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 44
Localizare : Galati
Reputatie : 4670
Data de inscriere : 11/08/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 03:17

Poate pe un anumit tronson din tronsonul tău să se fi dat și ultimele două locuri pe care le găseai libere înainte. Nu am folosit aceste automate pentru bilete, pentru că nu dau rest, sau nu dădeau, să caut bani ficși în casă era mai greu. Dacă dau bacșis, mai bine las la casă 10-20 de bani. Pe bune. Că banii oricum nu se duc la CFR, și din câte se pare acești bani sunt insignifianți. Și fiecare trage și ultimul cent pentru el, inclusiv maxi-pixi, care nici bilete nu dau. Dacă-i întrebi, te dau și jos din mașină. Sau așa era. Acum, nu mai știu. Merg numai cu trenul. Very Happy.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeJoi 13 Iul 2017, 09:05

alliens a scris:
pe tronsonul pe care am luat bilet d ela automat au fost tot timpul locuri libere...poate explicatia cu locuri separate pentru international sa fie valabila totusi, oricum e de ras cfr-ul ca inca nu e in stare sa emita si bilete internationale fara interventia operatorului uman, se vede ca ne incapatanam sa nu iesim din zona asta estica ca mentalitate

Aşa e peste tot, nicăieri nu comunică sistemul naţional (care e diferit de la o ţară la alta) cu cel internaţional (care e standardizat), poate doar la DB să comunice (că e al lor sistemul) sau la ruşi (care au un sistem unificat de rezervări pentru toată fosta URSS). Pentru Ucraina probabil se foloseşte sistemul sovietic sau, mai rău, doar un acord între CFR Călători şi UZ cu o diagramă de locuri bine definite. De ce bănuiesc asta? Pentru că şi pentru Moldova tot o înţelegere între cele 2 societăţi se foloseşte şi nu sistemul rusesc.

alliens

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 00:16

Dr2005 a scris:

Aşa e peste tot, nicăieri nu comunică sistemul naţional (care e diferit de la o ţară la alta) cu cel internaţional (care e standardizat), poate doar la DB să comunice (că e al lor sistemul) sau la ruşi (care au un sistem unificat de rezervări pentru toată fosta URSS). Pentru Ucraina probabil se foloseşte sistemul sovietic sau, mai rău, doar un acord între CFR Călători şi UZ cu o diagramă de locuri bine definite. De ce bănuiesc asta? Pentru că şi pentru Moldova tot o înţelegere între cele 2 societăţi se foloseşte şi nu sistemul rusesc.

nu stiu totusi daca e asa chiar peste tot....la MAV poti cumpara fara probleme bilete internationale online...pana si la caile ferate din belarus am vazut ca se poate...e adevarat si ca la sarbi sau bulgari nu poti cumpara, dar noi in loc sa ne comparama cu aia fruntasi tinem sa ne comparam cu cei codasi si sa nu ii intrecem cumva...pe calator de fapt nici nu il intereseaza cum comunica tehnic aceste sisteme, el vede ca la MAV, OEBB, etc se pot lua astfel de bilete (eventual cu restrictii la unele trenuri), in timp ce la CFR, ZS, etc nu si trage concluzia simpla ca unii sunt mai inapoiati
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 01:40

Se lucreaza la acest aspect si e posibil ca din toamna sa se poata cumpara on-line si pe inetrnational dar doar la trenurile directe am impresia.

Vale_ntin

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 44
Localizare : Galati
Reputatie : 4670
Data de inscriere : 11/08/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 03:02

Păi pe site-ul CFR nu există nici măcar rutele internaționale. Pentru a le vedea cel mai bine vă recomand o aplicație.
Mers tren.
Din câte am înțeles se actualizează doar când se face noul mers al trenului - decembrie - mie mi se pare utilă, că sunt și trenurile de legătură cu operatorii privați. Ceea ce n-ar fi rău de făcut, la noul mers al trenurilor.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 16:00

alliens a scris:
nu stiu totusi daca e asa chiar peste tot....la MAV poti cumpara fara probleme bilete internationale online
Da, pentru că sistemul lor se conectează la serverul de vânzări internaţionale... dar şi acolo sunt diagrame diferite, dacă tu iei un bilet Budapesta - Bratislava în vagonul 300 (e un exemplu fictiv), locul 12, unul care ia în trafic intern nu o să poată lua locul 13, că ăla e un compartiment (sau chiar tot vagonul) rezervat doar pentru trafic internaţional.

alliens a scris:
...pana si la caile ferate din belarus am vazut ca se poate
Există un sistem unic de rezervare pentru toate ţările CSI. Din orice ţară ex-URSS poţi lua bilet pentru orice relaţie din interiorul fostei URSS. De la Chişinău poţi să iei bilet Moscova - Minsk, de exemplu.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 19:39

Dr2005 a scris:

Da, pentru că sistemul lor se conectează la serverul de vânzări internaţionale...
Există un sistem unic de rezervare pentru toate ţările CSI. .
Tipic romanesc, in loc sa gasim solutii, noi gasim scuze.
Ce ne impiedica pe noi sa facem ca MAV-ul sau ca tarile din CSI.Eventual sa facem ceva mai bun decat exista in alte tari, ca slava domnului IT-isti de top avem, asa cum zicea cineva la alt topic...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 60 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
Sus 
Pagina 60 din 71Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 65 ... 71  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: