|
| Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
+132get. Vale_ntin alliens neluadi bobi ciprian71 George CFR ets2oltromânia AeroX dan tm Luca tgv mariuscfrbucuresti c o r v i n TudorVD alex.barac.5 matei vulcan ovidiu.ghita.752 gvd Katalyn marius664 TonyCFR ALEXCFR mielutu zburator LanceR IonutChircu enstendhal bubu rizelgeorgel2004 Vlad Singeorzan Razvan Tudor cristy79 alex1987 florin29sv ORWO Hawkuletz spiderpc DPS ATM lifetec cristi_tgv 92Dragos adytm maris.constantin dexter23 Katalin4653 NicuS Spartan1948 didinul rich1974 @ndrey stefanb.steff revenge manuzisu allred Adisoft1991s Radu.B baiazid Andrey_tm Adirmvl Radu Tudor Kriszti219 Dr2005 Rarau popovici AndiCFR manuela eu mariuskl nenuandrei traian 040EC100 ana imfinity romaniaetc TonyGFR Nk11 nokia2010 The Legend kristi kkk cristyadaX Cosmin5 razvan - trenuri TVlad Hurricane mihaiuc Silver DUAL bondarel SULZERUL 0733 stefan_br laur 133 bostanescu gigel Teodor Luna IonutCFR2009 billy752-istu decward Vitosa AlexD membru inactiv alinutz23 Jhonyla alexandruh jionutz stinky cont dezactivat . Adrian78 Tomi13leu Caravelle_Zg ionutz72 user dezactivat... srazvi didi mureseanu_976 Nesebar bogdan srl Codrut1985 cortexedge mardaryroby Vlad marius_catalin84 Amiralul cristi CFR discoid21 KQQ cristi ar Ionutz alex.alexus.tm MariusM COSTACHE MIHAIL Lde 2100 tiberio myster2008 136 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Lun 03 Iul 2017, 21:25 | |
| - ciprian71 a scris:
- IR.1944/1945 are in compunere vagon de dormit 70-91.Un lucru bun tinand cont ca ruta este parcursa in aproape 20 de ore.
Asta nu e un lucru pozitiv, este un lucru normal... |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5432 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 15:04 | |
| ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit echivalentul a doua tichete de rezervare loc.... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18754 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24332 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 15:32 | |
| - alliens a scris:
- ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit echivalentul a doua tichete de rezervare loc....
Cred ca pe un anumit tronson se ocupa 1oo% si de aia nu mai da locuri de exemplu la trenul 1765 in decembrie in Simeria nu mai erau locuri de la Simeria-la Iasi dar de la Simeria la Cluj erau locuri iar de la Cluj la Iasi e ocupat 100% Asa si joi seara in Petrosani la 1925 Deva-Mangalia o tipa si-a luat fara loc bilet pana la Costinesti dar trenul ala pana la Craiova circula 40-50% gol
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Joi 13 Iul 2017, 15:37, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 17:21 | |
| Locurile rezervate pentru internaţional nu se amestecă cu cele pentru intern... o parte din locurile din 380 (ca şi din alte internaţionale) sunt alocate traficului internaţional şi disponibile numai prin sistemele internaţionale de emitere şi rezervare. E normal ca ele să nu apară în xSell, pentru că cele 2 sisteme nu comunică în timp real între ele. Aceste locuri se emit în trafic intern doar cu confirmare telefonică, dar dacă e coadă mare la bilete nu cred că mai stă tanti de la bilete să dea telefon, să ceară dispoziţie de emitere manuală, să înscrie vânzarea în registrul de comenzi, unde va înscrie şi seriile biletelor emise şi, dacă e cazul, seria chitanţei de card. _________________ :TTT:
|
| | | alex1987
Numarul mesajelor : 283 Reputatie : 4852 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 23:03 | |
| sa nu uitam studentii care rezerva fara numar, si isi aleg trenul care le convine. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 23:27 | |
| Nu pot să rezerve fără număr, dacă au rezervat în ziua Z la trenul X, nu mai pot rezerva şi la trenul Y pe aceeaşi rută în aceeaşi zi. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 09 Iul 2017, 23:48 | |
| Totusi nu pot studentii sa isi ia bilete la care orele de calatorie sa se suprapuna. |
| | | alliens
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Iul 2017, 02:07 | |
| - Adrian78 a scris:
- alliens a scris:
- ieri la trenul 380 , cand am incercat sa iau bilet de la automat din Gara de Nord, mi-a dat mesaj ca nu mai sunt locuri, dac avreau sa cumpar fara loc....pentru ca era musai sa aiu, am cumparat fara loc, deja gandindu-am ca macar dupa Ploiesti Sud sa agsesc loc...dar cand am ajuns in tren, surpriza mare, in primul vagon de la locomotiva gradul de ocupare era cam de 50%....consider totusi un fapt pozitiv pentru mine eroarea data de softul CFR-ului, am economisit echivalentul a doua tichete de rezervare loc....
Cred ca pe un anumit tronson se ocupa 1oo% si de aia nu mai da locuri de exemplu la un trenul 1765 in decembrie in Simeria nu mai erau locuri Simeria-Iasi de la Simeria la Cluj erau locuri dar de la Cluj la Iasi e ocupat 100% Asa si joi seara in Petrosani la 1925 Deva-Mangalia o tipa si-a luat fara loc bilet pana la Costinesti dar trenul ala pana la Craiova circula 40-50% gol pe tronsonul pe care am luat bilet d ela automat au fost tot timpul locuri libere...poate explicatia cu locuri separate pentru international sa fie valabila totusi, oricum e de ras cfr-ul ca inca nu e in stare sa emita si bilete internationale fara interventia operatorului uman, se vede ca ne incapatanam sa nu iesim din zona asta estica ca mentalitate |
| | | Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4670 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Iul 2017, 03:17 | |
| Poate pe un anumit tronson din tronsonul tău să se fi dat și ultimele două locuri pe care le găseai libere înainte. Nu am folosit aceste automate pentru bilete, pentru că nu dau rest, sau nu dădeau, să caut bani ficși în casă era mai greu. Dacă dau bacșis, mai bine las la casă 10-20 de bani. Pe bune. Că banii oricum nu se duc la CFR, și din câte se pare acești bani sunt insignifianți. Și fiecare trage și ultimul cent pentru el, inclusiv maxi-pixi, care nici bilete nu dau. Dacă-i întrebi, te dau și jos din mașină. Sau așa era. Acum, nu mai știu. Merg numai cu trenul. . |
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Joi 13 Iul 2017, 09:05 | |
| - alliens a scris:
- pe tronsonul pe care am luat bilet d ela automat au fost tot timpul locuri libere...poate explicatia cu locuri separate pentru international sa fie valabila totusi, oricum e de ras cfr-ul ca inca nu e in stare sa emita si bilete internationale fara interventia operatorului uman, se vede ca ne incapatanam sa nu iesim din zona asta estica ca mentalitate
Aşa e peste tot, nicăieri nu comunică sistemul naţional (care e diferit de la o ţară la alta) cu cel internaţional (care e standardizat), poate doar la DB să comunice (că e al lor sistemul) sau la ruşi (care au un sistem unificat de rezervări pentru toată fosta URSS). Pentru Ucraina probabil se foloseşte sistemul sovietic sau, mai rău, doar un acord între CFR Călători şi UZ cu o diagramă de locuri bine definite. De ce bănuiesc asta? Pentru că şi pentru Moldova tot o înţelegere între cele 2 societăţi se foloseşte şi nu sistemul rusesc. _________________ :TTT:
|
| | | alliens
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 00:16 | |
| - Dr2005 a scris:
Aşa e peste tot, nicăieri nu comunică sistemul naţional (care e diferit de la o ţară la alta) cu cel internaţional (care e standardizat), poate doar la DB să comunice (că e al lor sistemul) sau la ruşi (care au un sistem unificat de rezervări pentru toată fosta URSS). Pentru Ucraina probabil se foloseşte sistemul sovietic sau, mai rău, doar un acord între CFR Călători şi UZ cu o diagramă de locuri bine definite. De ce bănuiesc asta? Pentru că şi pentru Moldova tot o înţelegere între cele 2 societăţi se foloseşte şi nu sistemul rusesc. nu stiu totusi daca e asa chiar peste tot....la MAV poti cumpara fara probleme bilete internationale online...pana si la caile ferate din belarus am vazut ca se poate...e adevarat si ca la sarbi sau bulgari nu poti cumpara, dar noi in loc sa ne comparama cu aia fruntasi tinem sa ne comparam cu cei codasi si sa nu ii intrecem cumva...pe calator de fapt nici nu il intereseaza cum comunica tehnic aceste sisteme, el vede ca la MAV, OEBB, etc se pot lua astfel de bilete (eventual cu restrictii la unele trenuri), in timp ce la CFR, ZS, etc nu si trage concluzia simpla ca unii sunt mai inapoiati |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 01:40 | |
| Se lucreaza la acest aspect si e posibil ca din toamna sa se poata cumpara on-line si pe inetrnational dar doar la trenurile directe am impresia. |
| | | Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4670 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 03:02 | |
| Păi pe site-ul CFR nu există nici măcar rutele internaționale. Pentru a le vedea cel mai bine vă recomand o aplicație. Mers tren. Din câte am înțeles se actualizează doar când se face noul mers al trenului - decembrie - mie mi se pare utilă, că sunt și trenurile de legătură cu operatorii privați. Ceea ce n-ar fi rău de făcut, la noul mers al trenurilor. |
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 16:00 | |
| - alliens a scris:
- nu stiu totusi daca e asa chiar peste tot....la MAV poti cumpara fara probleme bilete internationale online
Da, pentru că sistemul lor se conectează la serverul de vânzări internaţionale... dar şi acolo sunt diagrame diferite, dacă tu iei un bilet Budapesta - Bratislava în vagonul 300 (e un exemplu fictiv), locul 12, unul care ia în trafic intern nu o să poată lua locul 13, că ăla e un compartiment (sau chiar tot vagonul) rezervat doar pentru trafic internaţional. - alliens a scris:
- ...pana si la caile ferate din belarus am vazut ca se poate
Există un sistem unic de rezervare pentru toate ţările CSI. Din orice ţară ex-URSS poţi lua bilet pentru orice relaţie din interiorul fostei URSS. De la Chişinău poţi să iei bilet Moscova - Minsk, de exemplu. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 19:39 | |
| - Dr2005 a scris:
Da, pentru că sistemul lor se conectează la serverul de vânzări internaţionale... Există un sistem unic de rezervare pentru toate ţările CSI. . Tipic romanesc, in loc sa gasim solutii, noi gasim scuze. Ce ne impiedica pe noi sa facem ca MAV-ul sau ca tarile din CSI.Eventual sa facem ceva mai bun decat exista in alte tari, ca slava domnului IT-isti de top avem, asa cum zicea cineva la alt topic... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
| |
| | | | Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |