| Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|
+132get. Vale_ntin alliens neluadi bobi ciprian71 George CFR ets2oltromânia AeroX dan tm Luca tgv mariuscfrbucuresti c o r v i n TudorVD alex.barac.5 matei vulcan ovidiu.ghita.752 gvd Katalyn marius664 TonyCFR ALEXCFR mielutu zburator LanceR IonutChircu enstendhal bubu rizelgeorgel2004 Vlad Singeorzan Razvan Tudor cristy79 alex1987 florin29sv ORWO Hawkuletz spiderpc DPS ATM lifetec cristi_tgv 92Dragos adytm maris.constantin dexter23 Katalin4653 NicuS Spartan1948 didinul rich1974 @ndrey stefanb.steff revenge manuzisu allred Adisoft1991s Radu.B baiazid Andrey_tm Adirmvl Radu Tudor Kriszti219 Dr2005 Rarau popovici AndiCFR manuela eu mariuskl nenuandrei traian 040EC100 ana imfinity romaniaetc TonyGFR Nk11 nokia2010 The Legend kristi kkk cristyadaX Cosmin5 razvan - trenuri TVlad Hurricane mihaiuc Silver DUAL bondarel SULZERUL 0733 stefan_br laur 133 bostanescu gigel Teodor Luna IonutCFR2009 billy752-istu decward Vitosa AlexD membru inactiv alinutz23 Jhonyla alexandruh jionutz stinky cont dezactivat . Adrian78 Tomi13leu Caravelle_Zg ionutz72 user dezactivat... srazvi didi mureseanu_976 Nesebar bogdan srl Codrut1985 cortexedge mardaryroby Vlad marius_catalin84 Amiralul cristi CFR discoid21 KQQ cristi ar Ionutz alex.alexus.tm MariusM COSTACHE MIHAIL Lde 2100 tiberio myster2008 136 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 20:27 | |
| Nu e aşa de simplu. Softul pentru bilete internaţionale folosit de noi (şi cam de toată Europa) este al DB. Fiecare operator plăteşte o taxă de utilizare a lui. Ca să vinzi on-line sunt 2 variante: ori te înţelegi cumva cu DB (pe bani, evident), ori faci nişte diagrame separate, adică un anumit număr de locuri să fie disponibile pentru sistemul DB şi alt număr de locuri doar pentru tine şi administraţia vecină, numai că asta înseamnă că şi administraţia aia trebuie să vrea. Nu e atât de simplu cum pare, nu trebuie doar să faci un soft... că dacă era aşa de simplu, s-ar fi făcut de mult.
Ce e în CSI e altceva şi tare îmi e că e ,,moştenit" de la informatizarea Căilor Ferate Sovietice din anii '70 - '80. _________________ :TTT:
|
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 15 Iul 2017, 22:18 | |
| - Dr2005 a scris:
- Ca să vinzi on-line sunt 2 variante: ori te înţelegi cumva cu DB (pe bani, evident), ori faci nişte diagrame separate, adică un anumit număr de locuri să fie disponibile pentru sistemul DB şi alt număr de locuri doar pentru tine şi administraţia vecină, numai că asta înseamnă că şi administraţia aia trebuie să vrea. Nu e atât de simplu cum pare...
Deci se poate numai ca nu se prea vrea.Un alt moft romanesc.Mulmumesc! |
|
| |
get.
Numarul mesajelor : 165 Reputatie : 5250 Data de inscriere : 24/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 16 Iul 2017, 00:56 | |
| Totusi, de pe site-ul MAV, pentru destinatiile internationale se pot cumpara numai biletele vandute in regim oferta! Pentru fiecare tara sunt acorduri diferite, degeaba poti cumpara bilet la orice ora maine spre Bratislava, daca pentru Praga nu te lasa sa cumperi decat ce a mai ramas din ofertele SparDay/Night! In acest fel si CFR ar putea vinde bilete online pentru oferta SMART Tickets catre Austria sau pentru Fortuna ori TRIP Tickets pentru Ungaria caci au N bilete sigur rezervate la vanzare, doar ca nu avem aparate de unde sa eliberam astfel de bilete internationale, deci e totuna.... nu se poate momentan. Eventual livrare curier, 10 lei. Sunt sigur ca ar fi persoane care sa accepte serviciul asta. Exemple pentru ziua de maine din webshop MAV: |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 16 Iul 2017, 01:23 | |
| - get. a scris:
- In acest fel si CFR ar putea vinde bilete online pentru oferta SMART Tickets catre Austria sau pentru Fortuna ori TRIP Tickets pentru Ungaria caci au N bilete sigur rezervate la vanzare, doar ca nu avem aparate de unde sa eliberam astfel de bilete internationale, deci e totuna.... nu se poate momentan. Eventual livrare curier, 10 lei. Sunt sigur ca ar fi persoane care sa accepte serviciul asta.
Şi la unguri trebuie imprimate biletele la nişte automate dedicate... biletele CIV nu se pot imprima acasă. _________________ :TTT:
|
|
| |
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5432 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 16 Iul 2017, 13:34 | |
| totusi solutii sunt, dar ca de obicei la noi e mai simplu sa zici ca e complicat si nu se pate decat sa te uiti cum au procedat altii si sa adaptezi la piata locala.... |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Dum 23 Iul 2017, 20:19 | |
| Am dat ieri o tură cu 1836/5 până la Tg. Jiu.
Ajungem la gară, 150 de minute întârziere. Retrag garnitura în revizie. Sînt anunțate "aproximativ 5 minute întârziere din motive tehnice". Alea 5 minute au devenit un sfert de oră. Revine garnitura la peron, urcăm și... Vagonul (revizuit acum o lună) de prezenta impecabil. Curat, temperatură potrivită, băile curate, cu hârtie, săpun și prosoape de hârtie. Mai rar așa curățenie într-un tren.
PS: Și domnița a zis că e impresionată de vagon (20-83). |
|
| |
Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4670 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Lun 09 Oct 2017, 09:41 | |
| La plus trec faptul că am luat bilet online pe Galați-Brașov, fără locuri de bicicletă disponibile. Cu bicicletă. Mi-am asumat-o. Primul controlor mi-a spus că mai bine luam din Galați la Ploiești Sud și de acolo luam Hyperion. La controlor n-am dat nimic în plus. Nici n-am demontat. La întoarcere doamna m-a pus să iau bilet de la casa de bilete. Eu i-am spus că nu se poate. Chiar am fost la casă. Le mulțumesc. |
|
| |
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4529 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Lun 13 Noi 2017, 10:19 | |
| Vineri, 10.11.2017, IR 346 face 5:10 de la București la Sibiu. A ajuns la 14:44 la Ploiești Vest și întârzierea s-a mărit până a ajuns la Brașov. A plecat din Brașov la 16:50 și a ajuns la Sibiu la 19:10, deci 2 ore 20 de la Brașov la Sibiu, cu o oră de la Brașov la Făgăraș. Nu-mi amintesc să fi avut vreun tren un mers așa de bun de la Brașov la Sibiu. Respect pentru mecanic! |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Lun 13 Noi 2017, 11:17 | |
| Mersul de tren e făcut pentru condiţiile cele mai nefavorabile: tonajul maxim, lungimea maximă, locomotiva cea mai leneşă, vagoanele cele mai leneşe la frână. Mai punem adaosul de timp de 2 minute la 100 km. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13105 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 17 Noi 2017, 19:55 | |
| Exceptand perechea Bucuresti - Pausa - Bucuresti, toate IR-urile de pe 201 sint taxate ca R-uri. In sfarsit, CFR Calatori! |
|
| |
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 17 Noi 2017, 20:18 | |
| Se cuvin multumiri echipei extraordinare de la CFR Calatori Craiova care ne-a promis ca se va analiza situatia trenurilor de aici si mereu a fost deschisa oricaror sugestii din partea pasionatilor feroviari si ne-a incurajat intotdeauna. Jos palaria! |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18754 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24332 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 17 Noi 2017, 22:27 | |
| - Adirmvl a scris:
- Exceptand perechea Bucuresti - Pausa - Bucuresti, toate IR-urile de pe 201 sint taxate ca R-uri. In sfarsit, CFR Calatori!
In afara de M800 nici un IR nu isi merita pretul Eu am spus demult pana in 100 de km ar trebui sa fie tarif global |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 17 Noi 2017, 23:03 | |
| Cristi, poate gresesc, si daca o fac cer scuze de pe acum, dar Regionala Craiova nu a dat niciodata dovada de bunavointa in ceea ce priveste 201. Cel putin in privinta vagoanelor prin Valcea au trecut mereu toate cazaturile. Si cand spun mereu ma refer inclusiv la anii '90.
Iar in privinta tarifarii, sa ma ierte colegii de peste munti, dar s-au dovedit a fi hiperardeleni in privinta reactiei. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Vin 17 Noi 2017, 23:04 | |
| - Adrian78 a scris:
- Adirmvl a scris:
- Exceptand perechea Bucuresti - Pausa - Bucuresti, toate IR-urile de pe 201 sint taxate ca R-uri. In sfarsit, CFR Calatori!
In afara de M800 nici un IR nu isi merita pretul Eu am spus demult pana in 100 de km ar trebui sa fie tarif global
Cinstit. Dar cum suna, spre exemplu, un 25% tarif suplimentar pentru ce inseamna peste 100 de kilometri? E o varianta. |
|
| |
cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5870 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! Sam 18 Noi 2017, 10:17 | |
| Nu stiu ce era inainte, dar eu cel putin la CFR Calatori Craiova am dat de o echipa tanara, care a dat dovada de deschidere si au promis ca vor analiza fiecare tren de aici si vor veni pe cat posibil in intampinarea cerintelor publicului calator. Nu doar pe pagina lor sunt foarte deschisi ci si in alte discutii, de aceea am si incurajat mai multe persoane sa ii contacteze direct si sa intre in dialog cu ei. Daca s-ar fi organizat Targul de Turism la Craiova le-as fi multumit personal pentru felul cum mentin dialogul cu noi, pasionatii si in fond cu calatorii. Rezultatul conteaza - si anume ca Valea Oltului, una din cele mai frumoase rute feroviare din tara, devine o ruta accesibila publiculuin larg si poate fi promovata la adevarata ei valoare. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
| |
|
| |
| Lucruri pozitive (+) la CFR !!! | |
|