Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!

In jos 
+132
get.
Vale_ntin
alliens
neluadi
bobi
ciprian71
George CFR
ets2oltromânia
AeroX
dan tm
Luca tgv
mariuscfrbucuresti
c o r v i n
TudorVD
alex.barac.5
matei vulcan
ovidiu.ghita.752
gvd
Katalyn
marius664
TonyCFR
ALEXCFR
mielutu zburator
LanceR
IonutChircu
enstendhal
bubu
rizelgeorgel2004
Vlad Singeorzan
Razvan Tudor
cristy79
alex1987
florin29sv
ORWO
Hawkuletz
spiderpc
DPS
ATM
lifetec
cristi_tgv
92Dragos
adytm
maris.constantin
dexter23
Katalin4653
NicuS
Spartan1948
didinul
rich1974
@ndrey
stefanb.steff
revenge
manuzisu
allred
Adisoft1991s
Radu.B
baiazid
Andrey_tm
Adirmvl
Radu Tudor
Kriszti219
Dr2005
Rarau
popovici
AndiCFR
manuela
eu
mariuskl
nenuandrei
traian
040EC100
ana imfinity
romaniaetc
TonyGFR
Nk11
nokia2010
The Legend
kristi kkk
cristyadaX
Cosmin5
razvan - trenuri
TVlad
Hurricane
mihaiuc
Silver
DUAL
bondarel
SULZERUL 0733
stefan_br
laur 133
bostanescu gigel
Teodor
Luna
IonutCFR2009
billy752-istu
decward
Vitosa
AlexD
membru inactiv
alinutz23
Jhonyla
alexandruh
jionutz
stinky
cont dezactivat .
Adrian78
Tomi13leu
Caravelle_Zg
ionutz72
user dezactivat...
srazvi
didi
mureseanu_976
Nesebar
bogdan srl
Codrut1985
cortexedge
mardaryroby
Vlad
marius_catalin84
Amiralul
cristi CFR
discoid21
KQQ
cristi ar
Ionutz
alex.alexus.tm
MariusM
COSTACHE MIHAIL
Lde 2100
tiberio
myster2008
136 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 66 ... 71  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 20:27

Nu e aşa de simplu. Softul pentru bilete internaţionale folosit de noi (şi cam de toată Europa) este al DB. Fiecare operator plăteşte o taxă de utilizare a lui. Ca să vinzi on-line sunt 2 variante: ori te înţelegi cumva cu DB (pe bani, evident), ori faci nişte diagrame separate, adică un anumit număr de locuri să fie disponibile pentru sistemul DB şi alt număr de locuri doar pentru tine şi administraţia vecină, numai că asta înseamnă că şi administraţia aia trebuie să vrea. Nu e atât de simplu cum pare, nu trebuie doar să faci un soft... că dacă era aşa de simplu, s-ar fi făcut de mult.

Ce e în CSI e altceva şi tare îmi e că e ,,moştenit" de la informatizarea Căilor Ferate Sovietice din anii '70 - '80.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6913
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeSam 15 Iul 2017, 22:18

Dr2005 a scris:
Ca să vinzi on-line sunt 2 variante: ori te înţelegi cumva cu DB (pe bani, evident), ori faci nişte diagrame separate, adică un anumit număr de locuri să fie disponibile pentru sistemul DB şi alt număr de locuri doar pentru tine şi administraţia vecină, numai că asta înseamnă că şi administraţia aia trebuie să vrea. Nu e atât de simplu cum pare...
Deci se poate numai ca nu se prea vrea.Un alt moft romanesc.Mulmumesc! Smile
Sus In jos
get.

Numarul mesajelor : 165
Reputatie : 5250
Data de inscriere : 24/12/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeDum 16 Iul 2017, 00:56

Totusi, de pe site-ul MAV, pentru destinatiile internationale se pot cumpara numai biletele vandute in regim oferta!
Pentru fiecare tara sunt acorduri diferite, degeaba poti cumpara bilet la orice ora maine spre Bratislava, daca pentru Praga nu te lasa sa cumperi decat ce a mai ramas din ofertele SparDay/Night!

In acest fel si CFR ar putea vinde bilete online pentru oferta SMART Tickets catre Austria sau pentru Fortuna ori TRIP Tickets pentru Ungaria caci au N bilete sigur rezervate la vanzare, doar ca nu avem aparate de unde sa eliberam astfel de bilete internationale, deci e totuna.... nu se poate momentan. Eventual livrare curier, 10 lei. Sunt sigur ca ar fi persoane care sa accepte serviciul asta.

Exemple pentru ziua de maine din webshop MAV:

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Aberat10

Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Oferte10
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeDum 16 Iul 2017, 01:23

get. a scris:
In acest fel si CFR ar putea vinde bilete online pentru oferta SMART Tickets catre Austria sau pentru Fortuna ori TRIP Tickets pentru Ungaria caci au N bilete sigur rezervate la vanzare, doar ca nu avem aparate de unde sa eliberam astfel de bilete internationale, deci e totuna.... nu se poate momentan. Eventual livrare curier, 10 lei. Sunt sigur ca ar fi persoane care sa accepte serviciul asta.
Şi la unguri trebuie imprimate biletele la nişte automate dedicate... biletele CIV nu se pot imprima acasă.

alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5432
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeDum 16 Iul 2017, 13:34

totusi solutii sunt, dar ca de obicei la noi e mai simplu sa zici ca e complicat si nu se pate decat sa te uiti cum au procedat altii si sa adaptezi la piata locala....
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13105
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeDum 23 Iul 2017, 20:19

Am dat ieri o tură cu 1836/5 până la Tg. Jiu.

Ajungem la gară, 150 de minute întârziere. Retrag garnitura în revizie. Sînt anunțate "aproximativ 5 minute întârziere din motive tehnice". Alea 5 minute au devenit un sfert de oră. Revine garnitura la peron, urcăm și... Vagonul (revizuit acum o lună) de prezenta impecabil. Curat, temperatură potrivită, băile curate, cu hârtie, săpun și prosoape de hârtie. Mai rar așa curățenie într-un tren.

PS: Și domnița a zis că e impresionată de vagon (20-83).
Sus In jos
Vale_ntin

Vale_ntin

Numarul mesajelor : 178
Varsta : 44
Localizare : Galati
Reputatie : 4670
Data de inscriere : 11/08/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeLun 09 Oct 2017, 09:41

La plus trec faptul că am luat bilet online pe Galați-Brașov, fără locuri de bicicletă disponibile. Cu bicicletă. Mi-am asumat-o. Primul controlor mi-a spus că mai bine luam din Galați la Ploiești Sud și de acolo luam Hyperion. La controlor n-am dat nimic în plus. Nici n-am demontat. La întoarcere doamna m-a pus să iau bilet de la casa de bilete. Eu i-am spus că nu se poate. Chiar am fost la casă. Le mulțumesc.
Sus In jos
alex.barac.5

Numarul mesajelor : 324
Varsta : 36
Localizare : Sibiu
Reputatie : 4529
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeLun 13 Noi 2017, 10:19

Vineri, 10.11.2017, IR 346 face 5:10 de la București la Sibiu. A ajuns la 14:44 la Ploiești Vest și întârzierea s-a mărit până a ajuns la Brașov. A plecat din Brașov la 16:50 și a ajuns la Sibiu la 19:10, deci 2 ore 20 de la Brașov la Sibiu, cu o oră de la Brașov la Făgăraș. Nu-mi amintesc să fi avut vreun tren un mers așa de bun de la Brașov la Sibiu. Respect pentru mecanic!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeLun 13 Noi 2017, 11:17

Mersul de tren e făcut pentru condiţiile cele mai nefavorabile: tonajul maxim, lungimea maximă, locomotiva cea mai leneşă, vagoanele cele mai leneşe la frână. Mai punem adaosul de timp de 2 minute la 100 km.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeVin 17 Noi 2017, 19:55

Exceptand perechea Bucuresti - Pausa - Bucuresti, toate IR-urile de pe 201 sint taxate ca R-uri. In sfarsit, CFR Calatori!
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5870
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeVin 17 Noi 2017, 20:18

Se cuvin multumiri echipei extraordinare de la CFR Calatori Craiova care ne-a promis ca se va analiza situatia trenurilor de aici si mereu a fost deschisa oricaror sugestii din partea pasionatilor feroviari si ne-a incurajat intotdeauna. Jos palaria!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18754
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24332
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeVin 17 Noi 2017, 22:27

Adirmvl a scris:
Exceptand perechea Bucuresti - Pausa - Bucuresti, toate IR-urile de pe 201 sint taxate ca R-uri. In sfarsit, CFR Calatori!

In afara de M800 nici un IR nu isi merita pretul
Eu am spus demult pana in 100 de km ar trebui sa fie tarif global
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeVin 17 Noi 2017, 23:03

Cristi, poate gresesc, si daca o fac cer scuze de pe acum, dar Regionala Craiova nu a dat niciodata dovada de bunavointa in ceea ce priveste 201. Cel putin in privinta vagoanelor prin Valcea au trecut mereu toate cazaturile. Si cand spun mereu ma refer inclusiv la anii '90.

Iar in privinta tarifarii, sa ma ierte colegii de peste munti, dar s-au dovedit a fi hiperardeleni in privinta reactiei.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeVin 17 Noi 2017, 23:04

Adrian78 a scris:
Adirmvl a scris:

In afara de M800 nici un IR nu isi merita pretul
Eu am spus demult pana in 100 de km ar trebui sa fie tarif global

Cinstit. Dar cum suna, spre exemplu, un 25% tarif suplimentar pentru ce inseamna peste 100 de kilometri? E o varianta.
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5870
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitimeSam 18 Noi 2017, 10:17

Nu stiu ce era inainte, dar eu cel putin la CFR Calatori Craiova am dat de o echipa tanara, care a dat dovada de deschidere si au promis ca vor analiza fiecare tren de aici si vor veni pe cat posibil in intampinarea cerintelor publicului calator. Nu doar pe pagina lor sunt foarte deschisi ci si in alte discutii, de aceea am si incurajat mai multe persoane sa ii contacteze direct si sa intre in dialog cu ei. Daca s-ar fi organizat Targul de Turism la Craiova le-as fi multumit personal pentru felul cum mentin dialogul cu noi, pasionatii si in fond cu calatorii. Rezultatul conteaza - si anume ca Valea Oltului, una din cele mai frumoase rute feroviare din tara, devine o ruta accesibila publiculuin larg si poate fi promovata la adevarata ei valoare.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri pozitive (+) la CFR !!!   Lucruri pozitive (+)  la CFR !!! - Pagina 61 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
Sus 
Pagina 61 din 71Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 66 ... 71  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive la TFG/TFC
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (2)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: