| Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|
+104revenge Tomi13leu EuroNight allred Raduku09 baiazid lifetec spiderpc sytrus Spartan1948 92Dragos roseanu lapsanszkitamas Razvan Tudor Rarau cristirimer Vale_ntin alex1987 Katalin4653 NicuS KQQ Adirmvl vrugby stefan_br Vlad popovici sorin_ncs Kriszti219 debian_alex Radu razvandoru kristi kkk Adisoft1991s vlad170 Goanga Radu Tudor membru inactiv Hurricane bostanescu gigel 060-EA078 cristi CFR dexter23 mureseanu_976 mishu_edm M.I.C.I. cristi ar cont dezactivat . halmarius didinul R936 AndiCFR manuela Laur rizelgeorgel2004 nenuandrei Silver redeme ravers75 lovekomotive alliens Costin.H Grigor tuborgtnp cortexedge COSTACHE MIHAIL Cobra DPS Dr2005 eu ana imfinity Jhonyla srazvi razvan - trenuri cont inactiv andreiutzu mihaiuc ATM romaniaetc nokia2010 040EC100 bostanesku gigel The Legend ionutz72 Andrey_tm Nesebar Alex Avram Vitosa traian Adrian78 Nk11 FeroFan97 Horea36 get. AlexD laur 133 Teodor DUAL alex.alexus.tm IonutCFR2009 TVlad Luna rich1974 cristyadaX Cosmin5 108 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 19, 2012 10:08 pm | |
| - Marius 926 a scris:
- Din primele cercetari pe site-ul cfr calatori, observ stationarea destul de mare in anumite statii ale unor trenuri sezoniere: 12187 in buc nord 8.31-9.05, 12188 in intervalul 21.11-22.01 !!!
De aici trebuie sa deducem doua treburi care au legatura cu teoria conspiratiei : a) posibil sa ajunga in Nord intarziate b) foamea este mare , se asteapta clienti la pizza , kebap si kafta in Nord la celebrele fast-food-uri |
|
| |
laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Dum Mai 20, 2012 9:56 am | |
| - ionutz72 a scris:
- @laur 133
Ca IDM nu poti lua o hotarare fara dispozitia operatorului RC. Nu se pune problema de a lua (eu ca IDM) o decizie inaintea operatorului,intr-o situatie mai critica. Ce te faci daca eu(IDM) dau drumul din statie la un tren, iar statie vecina are doar o linie disponibila,si ii vine si un tren de la cealalta statie? Se pune problema ca am avut sange in pix,ca i-am dat drumul? Operatorul Rc chiar nu e pus degeaba acolo. Dupa instructie nu poti lua o hotarare.Dar IDM buni intreaba RC doar atunci cand e cazul.Eu ma refeream aici pe cale dubla cu BLA si cand ambele fire sunt deschise.Deci nu e problema daca vine tren de la cealalta statie.Daca esti IDM nu stiu cum se face la voi,dar la mine nu se da dispozitie pt fiecare tren.Mai sunt cate 1-2 colegi mai fricosi sa zic, care streseaza op RC si intreaba de fiecare tren.Si de ex el ca IDM ar putea sa-si dea seama daca un R poate ajunge pana in statia urmatoare inaintea unui IR,insa daca intreaba RC acesta ii zice sa-l tina la abatuta.Ex sunt multe. |
|
| |
Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Dum Mai 20, 2012 10:21 am | |
| Mai depinde si de manevranti. Am vazut cazuri in care trenul avea o ora intarziere, iar dupa ce au cuplat locomotiva IDM a pus pe liber dar trenul a mai stat vreo 5-10 min pana au terminat probele si ce mai aveau de facut. Din 20 min stationare cat avea trenul a stat aproape 15, alteori 10 in functie de cat de repede terminau treaba manevrantii si revizorii (se facea si revizia vagoanelor). |
|
| |
laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Dum Mai 20, 2012 12:31 pm | |
| Ai dreptate Vlad.Manevrantii si revizorii nu au nicio graba,din contra trag de timp,nu intru in detalii.Cel mai bine ar fi sa puna senzori de temperatura la cutia de osie si trenul sa fie revizuit doar atunci cand mecanicul sesizeaza o defectiune.Astfel ar fi redus si nr revizorilor si al stationarilor,ar spori si siguranta .
|
|
| |
Horea36
Numarul mesajelor : 31 Reputatie : 4910 Data de inscriere : 13/07/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Dum Mai 20, 2012 1:10 pm | |
| Daca tot ai amintit de instructie si te mai lauzi ca ce tare IDM esti citeste si instructia 006 si acolo vei gasi raspunsul la subiect adica viteza maxima la manevra cap. 2 art. 3 si cap.6 sectiunea3 art.60 si lasa senzori de temperatura vagoanele mai au si alte parti componente nu numai cutii de osie care trebuie revizuite tot conform instructiei.Si tot in gradina voastra cautai pe cei de la Mersul trenurilor tot fosti impiegati care au prelungit timpii de mers dintre statii , stationarii si asteptari ale altor legaturi si lasa manevranti si revizori ca nu din cauza lor au trenurile intirzieri. |
|
| |
laur 133
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Dum Mai 20, 2012 1:21 pm | |
| Nu ma laud ca sunt impiegat tare si nici ca stiu instructiile perfect.Oricum eu nu am zis de manevra,iar revizorii in general verifica cutia de osie.Ce alte parti mai verifica in general?Nu am zis ca din cauza RTV se intarzie mereu,insa se intampla de multe ori.Cat despre impiegatii care se lauda ca stiu instructie ei intarzie de cele mai multe ori trenurile.
|
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mar Mai 22, 2012 8:43 pm | |
| Vagoanele IR1582, avind afisaj electronic, nu mai au loc pentru demodata tablita. Spre deosebire de ea afisajul electronic se mai si strica, asa ca ne descurcam cu putem. Bine ca nu ploua: |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6452 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mar Mai 22, 2012 11:09 pm | |
| - laur 133 a scris:
Nu ma laud ca sunt impiegat tare si nici ca stiu instructiile perfect.Oricum eu nu am zis de manevra,iar revizorii in general verifica cutia de osie.Ce alte parti mai verifica in general?Nu am zis ca din cauza RTV se intarzie mereu,insa se intampla de multe ori.Cat despre impiegatii care se lauda ca stiu instructie ei intarzie de cele mai multe ori trenurile. Instructiile sunt facute, ca sa fi tratat daca gresesti. Daca e sa lucrezi la litera de lege... Unde mai pui ca sunt si neconcordante intre instructii, cu posibilitati de interpretare. |
|
| |
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8092 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 12:19 am | |
| Azi, 25.05.2012, un grup de "maimute" de la un liceu low-profile (si navetisti de la tara pe deasupra, fara 7 ani de acasa) au vandalizat vagonul 20-55-114 (st. dom SIBIU), aflat in compunerea R4535 Tirgu Mures - Razboieni, cu aproape 20 minute inainte de plecare. Toti calatorii din tren le auzeau rasetele "animalice", inclusiv eu care eram langa GM-ul trenului. La mijlocul trenului un revizor i-a descoperit, le-a ordonat sa stea si sa curete (au spart geamul de la panoul electric si inca ceva) altfel vor chema politia. Nasul a asistat la conversatie si era neputincios, doar ce putea sa le faca din moment ce trenul nu este proprietatea lui ? Peste 5 minute, un ofiter TF nu se duce la ei, ci ma ia tocmai pe mine in vizor pentru ca, cica pozam si nu-i voie. L-am intrebat politicos daca as avea bilet de tren si as poza de la peron, ca tot s-a bagat in seama. Mi s-a raspuns sec "Nu-i voie!". Din toate astea deduc ca : Poti sa faci ce vrei in tren (inclusiv sex) Pot sa locuiesti in gara si sa urinezi pe peretii garii (vezi aurolaci) Poti sa poluezi fonic cu muzica in asa maniera incat sa deranjezi calatorii. DAR, culmea ironiei, nu se poate poza. Probabil exista o "mafie" in randul politiei si se simt cu musca pe caciula. Mai ales ca unii agenti in timpul serviciului frecventeaza jocurile de noroc si barurile de langa gara _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
|
| |
popovici Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 1098 Varsta : 49 Localizare : Austria - Germania - Romania Reputatie : 6048 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 12:48 am | |
| Muresene din cate am inteles eu tu vroiai de data asta sa fotografiezi in tren si un militian ti-a zis ca nu e voie... Asa , si daca incepeai sa fotografiezi ce putea sa-ti faca ? Data viitoare eu zic sa le zici doar 2 chestii : 1. nu este interzis fotografiatul in vagoane pentru ca daca ar fi interzis ar exista un semn , ceva iar daca nu e si exista vreo lege in acest sens tot nu e treaba lui pentru ca vagonul face parte din patrimoniul privat al unei companii , el nu este un bun public cum e stalpul de iluminat ... treaba este un pic complicata mai mult pentru Garcea care are impresia ca isi poate atribui puteri pe care nu le detine . 2. daca mai zice iar ceva ii zici ca-i faci plangere penala pentru hartuire si pentru abuz in serviciu si la revedere pentru ca el nu are cum sa aiba asa ceva in fisa postului adica sa pazeasca trenul de fotografi Nu este singurul loc in care fotografiatul ar putea fi interzis , acelasi lucru se poate intampla si in avion dar si intr-un muzeu de exemplu insa in nici unul din cauze nu vine politia sa te amendeze sau sa te urecheze . Daca simt ca drepturile lor private le sunt incalcate nu au decat sa se adreseze instantelor cu martori si tot tacamul , cam asta-i treaba cu fotografiatul ... Eu nu cred ca exista vreo lege care sa stipuleze faptul ca pur si simplu fotografiatul in trenuri este interzis , asta este o aberatie insa nu te scuteste de neplaceri daca il fotografiezi de exemplu pe Garcea sau alt individ , deoarece se considera o incalcare a dreptului la intimitate sau daca ai fotografiat in scopul de a aduce atingere intereselor companiei (in speta CFR) sau in scop comercial pentru vanzarea materialelor . In toate aceste situatii tot n-are treaba politia ca n-ai furat nimic si n-ai dat in cap , ci instanta de judecata ... |
|
| |
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8092 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 1:02 am | |
| Nu am pozat in tren, ci pe langa. Dar cu interzicerea pozatului IN TRENURI ne-a povestit tovarasul Teodor, parca. :roll: Ma mir ca l-a durut in "paishpe" de acel deranjament in tren. Avea ce face dar poate era de aceeasi etnie cu copiii (era mai masliniu la ten) _________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI |
|
| |
AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8756 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 10:09 am | |
| Ieri cand mergeam cu inca 2 prieteni pe langa GM 1190 care astepta IR 1623 , mecanicul GM-ului a deschis usa si ne-a zis ca sa nu facem poze..ca nu e voie si nu l-am bagat in seama.. am mers mai departe. Dupa ce am trecut de podul peste Strada 13 Decembrie ,sa asteptam Csiksomlyo Express .. ne-am gasit un loc unde sa filmam si dupa ceva timp,trenul avand intarziere,doi jandarmi care patrulau in capul X al garii au venit incet spre noi iar cand au ajuns langa noi ne-au intrebat ce facem. Noi le-am spus ca suntem pasionati feroviari si ca vrem doar sa filmam trenuri. Ei au inteles si ne-au lasat in pace. Deci ... ? |
|
| |
ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5520 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 1:55 pm | |
| - AndiCFR a scris:
- Ieri cand mergeam cu inca 2 prieteni pe langa GM 1190 care astepta IR 1623 , mecanicul GM-ului a deschis usa si ne-a zis ca sa nu facem poze..ca nu e voie si nu l-am bagat in seama.. am mers mai departe. Dupa ce am trecut de podul peste Strada 13 Decembrie ,sa asteptam Csiksomlyo Express .. ne-am gasit un loc unde sa filmam si dupa ceva timp,trenul avand intarziere,doi jandarmi care patrulau in capul X al garii au venit incet spre noi iar cand au ajuns langa noi ne-au intrebat ce facem. Noi le-am spus ca suntem pasionati feroviari si ca vrem doar sa filmam trenuri. Ei au inteles si ne-au lasat in pace. Deci ... ?
Niste cretini astia care interzic fotografiatul, probabil se simt cu musca pe caciula sau se tem sa nu-i vada cineva ca fac nu stiu ce( numai ei stiu). FACETI POZE oameni buni pentru ca atata timp cat e domeniu public n-are nimeni ce sa va faca! |
|
| |
laur 133
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 2:23 pm | |
| http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/fotografiatul-interzis-in-gara-galati-128686.html
|
|
| |
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam Mai 26, 2012 2:44 pm | |
| Este spatiu public, dar trebuie sa ceri voie, cum vine asta ? :shock: Si sa spunem ca ma duc sa ii cer voie, va spune nu cu " respectul " cuvenit ! |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
| |
|
| |
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|