Numarul mesajelor : 603 Reputatie : 5410 Data de inscriere : 03/11/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 12:49
Laur a scris:
Dacia=5 vagoane din 9 care le avea(daca stau sa ma gandesc,cand eram mic avea vreo 12-13...),IR 1763=culmea,DOAR 3 vagoane,IR 1765=5 vagoane(avea vreo 9),IR 1645=4 vagoane...si lista ar putea continua...Ce bataia dr acului de joc...dar bine ca avem preturi mai mari si nu trenuri mai lungi.Daca de la Bucuresti la Brasov biletul era 42.30 lei la accelerat,acum bine ca e 47 lei,ca doar ce mama drac u e interregio....Dar-ar Dumnezeu sa vina OBB sau altcineva,sa preia CFR-ul asta de tot rahatul;cu exceptia mecanicilor de locomotiva,mi-as dori sa-i vad pe toti din CFR la cersit pe strada... :sftle6600phsl: :AA16: :AA17: :AA16:
bataie de joc cu compunerile astea de 1 leu.parca sunt curse de navetisti.sa pui tu pe ir brasov-iasi numai 3 vagoane este de-a dreptul jenant si ridicol.iar pe 1765 timisoara nord-iasi de la 5 vagoane de clasa si 1 cuseta auramas 4 vag de clasa si o cuseta. pe bune,cum vor ei sa atraga calatorii,prin bataia de joc de vagoane din compunerea trenurilor de lung parcurs?sau prin numarul mic de vagoane din compunere?
redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6118 Data de inscriere : 06/03/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 15:23
manuela a scris:
bataie de joc cu compunerile astea de 1 leu.parca sunt curse de navetisti.sa pui tu pe ir brasov-iasi numai 3 vagoane este de-a dreptul jenant si ridicol.iar pe 1765 timisoara nord-iasi de la 5 vagoane de clasa si 1 cuseta auramas 4 vag de clasa si o cuseta. pe bune,cum vor ei sa atraga calatorii,prin bataia de joc de vagoane din compunerea trenurilor de lung parcurs?sau prin numarul mic de vagoane din compunere?
Manuela, uiți de R 1061/2/3/4 Ungheni Moldova care a revenit la compunerea DA + 1 vag...
Brașov - Iași era și în mersul trecut cu 3 vag... Problema e că nu sunt călători... Nu poți să pui vagoane dacă nu ai călători plătitori de bilet care să le umple...
manuela
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 15:45
redeme a scris:
manuela a scris:
Manuela, uiți de R 1061/2/3/4 Ungheni Moldova care a revenit la compunerea DA + 1 vag...
Brașov - Iași era și în mersul trecut cu 3 vag... Problema e că nu sunt călători... Nu poți să pui vagoane dacă nu ai călători plătitori de bilet care să le umple...
prin natura meseriei,circul deseori cu trenul pe diferite rute. duminica am plecat din focsani la iasi cu ir brasov-iasi;lejer puteau sa fie 4 vagoane si nu 3. te contrazic,in mersul trecut brasov-ciceu-iasi a avut si 4 vagaone-AM VAZUT CU OCHII MEI. IAR 1765 ESTE DE CEL PUTIN 5 VAGOANE CLASA PT IASI SI O CUSETA-total 6 vagoane pt trenul principal.de la veresti la bt pot fi si 2 vagoane ca nu dau ghes investitorii la botosani si nici companii multinationale nu sunt.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 15:46
De acord ca nu poti pune multe vagoane daca nu sunt calatori, dar in schimb poti pune vagoane confortabile.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 15:59
In mersul trecut Brasov-Siculeni-Adjud-Iasi a avut 3 vag, poate in ajunul sarbatorilor sau primele zile dupa sarbatori sa fi avut 4. Nu se pot baga mai multe vag daca nu sunt calatori, sunt niste costuri in plus care nu se merita. Duminica gradul de ocupare al locurilor in IR 1763 Bv-Is la statia PL.Vest era undeva la 40-50%. In seara asta il vad si eu prima data pe retur.
manuela
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 16:03
paall a scris:
In mersul trecut Brasov-Siculeni-Adjud-Iasi a avut 3 vag, poate in ajunul sarbatorilor sau primele zile dupa sarbatori sa fi avut 4. Nu se pot baga mai multe vag daca nu sunt calatori, sunt niste costuri in plus care nu se merita. Duminica gradul de ocupare al locurilor in IR 1763 Bv-Is la statia PL.Vest era undeva la 40-50%. In seara asta il vad si eu prima data pe retur.
si intre focsani si iasi era de 80 la suta;deci mergea al patrulea vagon. nu numai de sarbatori avea 4 vagaone;au mai fost si alte perioade cu 4 vagoane .
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 17:39
Un material mai vechi, nu stiu daca a mai fost postat pe undeva pe acest forum...
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6555 Data de inscriere : 30/01/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 17:47
Un lucru negativ sunt si peroanele
unii calatori abia urca in vagoane TE ultimele modernizate distanta fata de peron fiind maricica
srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6345 Data de inscriere : 20/07/2009
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 18:32
Apropo de peroane cum s-au bagat milioane de euro in gara Arad si la peroane nu s-a facut nimic, nici la acoperisul lor? Cel putin la liniile 4-5 sunt gropi in care s-a pus nisip(probabil reparatie de vreo 2 miliarde de euro) si sunt la nivelul solului, daca vi cu un tren la linia 4 e ca si cum ai cobori in camp Acoperisul care era intreg s-a spart acum vreo 15 ani unde distanta intre stalpii de sustinere era mai mare de 5 metrii pe motiv de siguranta, asa a ramas cu marginile nefinisate ca zici ca ieri s-a prabusit
redeme V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1081 Localizare : Iasi Reputatie : 6118 Data de inscriere : 06/03/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 18:41
manuela a scris:
te contrazic,in mersul trecut brasov-ciceu-iasi a avut si 4 vagaone-AM VAZUT CU OCHII MEI.
Nu neg că așa ar fi fost, îmi aduc aminte că l-am văzut odată cu 4 vag., dar în general avea 3... Pe de altă parte, unele Regio Iași - Vaslui/Bârlad de exemplu au acum câte 6 vag. și am văzut că se merge regulat la DT (dublă tracțiune), cel puțin până la Bârnova...
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 14 Dec 2011, 18:52
srazvi a scris:
Apropo de peroane cum s-au bagat milioane de euro in gara Arad si la peroane nu s-a facut nimic, nici la acoperisul lor? Cel putin la liniile 4-5 sunt gropi in care s-a pus nisip(probabil reparatie de vreo 2 miliarde de euro) si sunt la nivelul solului, daca vi cu un tren la linia 4 e ca si cum ai cobori in camp Acoperisul care era intreg s-a spart acum vreo 15 ani unde distanta intre stalpii de sustinere era mai mare de 5 metrii pe motiv de siguranta, asa a ramas cu marginile nefinisate ca zici ca ieri s-a prabusit
Din ce am vazut la televizor cand vorbeau de peroanele din gara Craiova ziceau ca peroanele sunt in raspunderea regionalei si gara la altcineva !!Numai la noi se poate asa ceva!!
manuela
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Joi 15 Dec 2011, 09:37
redeme a scris:
manuela a scris:
te contrazic,in mersul trecut brasov-ciceu-iasi a avut si 4 vagaone-AM VAZUT CU OCHII MEI.
Nu neg că așa ar fi fost, îmi aduc aminte că l-am văzut odată cu 4 vag., dar în general avea 3... Pe de altă parte, unele Regio Iași - Vaslui/Bârlad de exemplu au acum câte 6 vag. și am văzut că se merge regulat la DT (dublă tracțiune), cel puțin până la Bârnova...
trebuiau sa-l lase de minimum 4 vagoane,mai ales ca strabate valea prahovei si trece prin atatea orase si statiuni.
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Vin 16 Dec 2011, 10:47
COSTACHE MIHAIL a scris:
Un material mai vechi, nu stiu daca a mai fost postat pe undeva pe acest forum...
Absolut jenant ! Sa nu fi in stare sa repairi 40 - 50 m de portiune de cale ferata in aproape 2 ani. Sa spunem ca mai sunt si cai ferate unde nu ai ce sa`i faci, este argila 99 %, acolo trebuie bagati bani calumea ( pe care nu`i avem ), acolo inteleg ca mergi si cu 30 km / h, dar in rest este inadmisibil sa se intample asa ceva. Tupeul controlorilor, ca nu ai voie sa filmezi, este transport public ... Doamne, si culmea, cand le spui " Aratati`mi legea respectiva ! ", tocmai atunci isi gasesc altceva de facut, ori trec la amenintari ( cum am patit eu ). Francezii, Italienii, Elvetienii, ei cum pot sa aiba o astfel de intrastructua, trenuri curate, etc ... ? Nu sunt tot oameni ca si noi ? Nu au tot 2 maini, 2 picioare ? A, ca vor sa munceasca, ca le pasa de tara lor, si ca nu au furat ? Da, asta este altceva, daca nu se fura atata si nu erau pierderile care sunt ... poate aveam si noi ceva mai multe conditii, posibil si o alta infrastructura ... Cat despre linia Valcea - Valcele, din cate stiu, trenul a trecut doar de proba pe acolo, mersul trenurilor pe acel tronson fusese facut inainte, niciodata nu au circulat trenuri cu persoane la bord, doar niste marfare, iar dovada consta in ramasitele de vagoane din Ramnicu Valcea. Mai sunt vreo 2 - 3 vagoane, inainte erau vreo 10, insa au fost ridicate.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Vin 16 Dec 2011, 11:42
Off-topic: De pe acest forum am aflat ca trebuie sa ma ascund daca vreau sa fac poze in tren/cu un tren.
Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Vin 16 Dec 2011, 11:52
Aproximativ la fel si eu. Dar nu peste tot este la fel, sunt unele zone in tara unde poti poza linistit locomotive, gara, etc ... de exemplu, Cluj - Napoca.