|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|
+104revenge Tomi13leu EuroNight allred Raduku09 baiazid lifetec spiderpc sytrus Spartan1948 92Dragos roseanu lapsanszkitamas Razvan Tudor Rarau cristirimer Vale_ntin alex1987 Katalin4653 NicuS KQQ Adirmvl vrugby stefan_br Vlad popovici sorin_ncs Kriszti219 debian_alex Radu razvandoru kristi kkk Adisoft1991s vlad170 Goanga Radu Tudor membru inactiv Hurricane bostanescu gigel 060-EA078 cristi CFR dexter23 mureseanu_976 mishu_edm M.I.C.I. cristi ar cont dezactivat . halmarius didinul R936 AndiCFR manuela Laur rizelgeorgel2004 nenuandrei Silver redeme ravers75 lovekomotive alliens Costin.H Grigor tuborgtnp cortexedge COSTACHE MIHAIL Cobra DPS Dr2005 eu ana imfinity Jhonyla srazvi razvan - trenuri cont inactiv andreiutzu mihaiuc ATM romaniaetc nokia2010 040EC100 bostanesku gigel The Legend ionutz72 Andrey_tm Nesebar Alex Avram Vitosa traian Adrian78 Nk11 FeroFan97 Horea36 get. AlexD laur 133 Teodor DUAL alex.alexus.tm IonutCFR2009 TVlad Luna rich1974 cristyadaX Cosmin5 108 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mar 15 Noi 2011, 22:36 | |
| Eu ma intreb uneori de ce se grabesc ei mereu sa mareasca preturile cand nr. de calatori scade enorm de la an la an din diverse motive, cel mai elocvent fiind acesta al scumpirii biletelor! Vor bani mai multi? Nu o sa-i aiba! Foarte multi calatori care nu au neaparata nevoie sa plece in vreun loc, pot amana calatoria tocmai din cauza banilor. Mai ales cei care doresc sa plece la rude, in loc sa faca 5-6 calatorii pe an, se limiteaza doar la 2-3. Iar navetistii care sunt obligati sa circule pentru ca serviciul le impune acest lucru, ori trec la cosciuge, ori forteaza nota si merg cu nasul orice sunt in stare sa faca numai sa iasa mai ieftin! Dar cefereul tin una si tare: Preturi mari! Si in felul acesta le intra mai putini bani decat inainte de a scumpi biletele, ma refer la unele sectii!
Dar oare asa mult cantareste un calator incat sa se consume prea multa motorina? Nu ar fi mai bine de ex. intr-un tren ca in loc de 30 de calatori care platesc biletul enorm de mult sa existe 100 care sa plateasca biletul mai ieftin? Ar avea de castigat si cefereul si bietii calatori! |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6638 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mar 15 Noi 2011, 22:58 | |
| Da, dar trebuie ceva glagorie ca sa se inteleaga conceptia asta si la nivel de management. Noi ca natie am fost invatati de 20 de ani numai cu scumpiri si iar scumpiri. Se scumpea benzina cu 10%, se scumpeau si morcovii in piata cu 10% Ce legatura era intre benzina si morcovi...cel mult una tangentiala, de transport -ca doar nu faceai irigatii cu benzina. Iar multa lume de la CFR e invatata inca cu monopolul comunist, cand oamenii se inghesuiau in tren din lipsa de alternative. E, alternativele au aparut de mult, competitia dictata de economia de piata. Acuma nu mai alearga omul la tine, trebuie sa alergi tu catre el. |
| | | srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6345 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 01:10 | |
| Sincer, cred ca majoritatea au reduceri sau gratuitati cei ce calatoresc, alaturi de cei carora li se deconteaza biletul. Eu de cand platesc pret intreg am gasit ca e mai ieftin si cu masina personala singur . Asta pe langa ca e mult mai rapid, cei de la CFR trebuie sa inteleaga odata ca lumea nu traieste in gara, ca sa ajunga pana acolo au de mers, la fel si la destinatie, de la gara mai mergi pana unde trebuie sa ajungi. Ori si astea costa, la fel si astea se adauga la timp. Daca pe Arad-Brasov, din gara in gara faci peste 8 ore . Ce sa zici ca pana la gara mai faci vreo ora, la fel si in Brasov, iesi undeva la peste 10 ore si 100 lei doar biletul la tren . Mai pui 10 lei pana la tren si de la tren ajungi la 110 lei, ori daca iei un autocar cu 50 lei si te lasa la destinatie in fata casei si la intors te ia din fata casei ca rezervi gratis telefonic iesi la mai putin de jumatate din pret si faci doar 7 ore. La internationale va fi pret IC? atunci nu va mai fi 100 ci 120 |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8689 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 09:01 | |
| Nu stiu daca am inteles eu bine dar cred ca ni se pregateste ceva interesant. Pe magistralele M800 si M300 biletele vor fi mai scumpe decat pe alte magistrale care nu sunt inca modernizate. Sper sa ma insel. Asa ca sa nu va speriati daca un bilet la IC Buc-CT clasa 1 sa ajunga pe la 150lei biletul intreg. Oferta "speciala" pentru fabuloasa distanta de 225km. |
| | | Grigor
Numarul mesajelor : 355 Reputatie : 5131 Data de inscriere : 09/11/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 09:37 | |
| Pai incet incet , ajungem sa fie pana si trenul personal un lux!!! , preturi peste masura , comfort 0 , caci vagoanele moderne nu au scaune ci bucati de beton!!!!!! ,viteze ''ultra-sonice'' samd. Ce e trist ,e ca in acest caz , calatorii se indreapta catre dube si autocare , care stim cu totii cum sunt.....si Fereasca Dumnezeu , daca face ala un accident , nu mor 1-2 oameni , ci poate toti , caz care la tren nu e valabil. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 18:01 | |
| - adrian78 a scris:
- Eu zic ca situatia e tragica la calatori astazi in P2703 Petrosani-Simeria erau 15 oamenii in 3 vagoane din care jumate au fost ceferisti care au fost la examinare ..Vineri discutie intre caseritele din Petrosani ca s-au vandut 3 bilete la respectivul tren si 2 permise...Trebuie cumparate rame electrice sau adusi calatorii inapoi la trenuri!!
Exact la trenul ala si altele pe ruta aia ma gandeam acum cateva luni, cand am zis ca pretul trenului fie si personal e mult prea mare. Si sa stii ca acum doar un an, trenurile alea nu circulau asa goale ca acum, se vede clar efectul scumpirii. Nu se poate ca la personal biletul sa fie atat de scump. |
| | | srazvi
Numarul mesajelor : 664 Varsta : 44 Localizare : Arad Reputatie : 6345 Data de inscriere : 20/07/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 19:01 | |
| Ce e mai trist e ca de 150 de ani opririle sunt batute in cuie, nu conteraza ca ar trebui destule mutate, in functie de cum s-a dezvoltat acea zona . Practic sunt localitati unde trece trenul prin dar opreste dupa ce a iesit . Pe magistrale sunt gari in camp ce nu se desfiinteaza. La Cicir de exemplu in afara de 2-3 pescari pe an altcineva nu merge. La privati am vazut ca este deschidere, mai fac o halta, mai muta o oprire, la CFR nimic :z6: :z6: :z6: :TRT: :TTT: |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Mier 16 Noi 2011, 19:09 | |
| - AlexD a scris:
- La ce preturi sunt acum la bilete or sa plece si mai multi calatori, am mai spus ca preturile sunt umflate si cu 50% decat ar trebui. E la fel ca pe stadion, daca stadionul are 50.000locuri si tu vinzi biletele cu 50-80lei nu umpli decat 10.000locuri, daca dai biletele cu 30-40 lei il umplii tot, cam asa sta treaba si cu trenurile. CFR nu intelege ca un tren cu 14 vagoane pline ochi cu bilet de 35 lei in loc de 80 cat e acum pe Buc-CT poate sa aduca mai mult profit decat un tren cu 5 vagoane cu bilete la 80 lei si alea pe jumatate goale.
E usor in teorie ,insa in practica pentru asa ceva ar insemna ca statul sa subventioneze locurile in tren si asta ar insemna concurenta neloiala fata de ceilalti.Privatul poate sa faca ce vrea el pe cand statul nu prea. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Vin 18 Noi 2011, 18:57 | |
| |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam 19 Noi 2011, 15:03 | |
| - adrian78 a scris:
- De cate ori ai calatorit cu trenul anul acesta?
Numarul votarilor: 376 aproape zilnic, nici nu mai tin minte de cate ori | | 27 | 7.18 % | in medie, de cateva ori pe luna | | 85 | 22.61 % | in tot anul - o data sau de doua ori | | 98 | 26.06 % | niciodata | | 166 | 44.15 | Deci daca 70% nu mai merg cu trenul ar cam trebui sa le dea de gandit la CFR Adi pai cum sezonier sa mai circuli cu trenul cand acesta pe zi ce trece devine un lux, lumea prefera masina mica in detrimentul trenului, si uite un exemplu o excursie Buc-Predeal un drum de circa 2 ore si jumatate punand la socoteala traficul infernal din Buc inclusiv pana la iesirea din Otopeni, la o viteza de maxim 100 km/h, 4 persoane cotizeaza cate 22 lei/pers deci un total de 88 lei la consum carburant masina mica ptr dus/intors, pe cand la tren numai o singura persoana la tren rapid si numai la dus plateste 45 lei, adaugand si intoarcerea rezulta 90 lei/pers, cat dau 4 pers dus/intors cu auto, in felul acesta politica cfr conduce compania clar catre faliment. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam 19 Noi 2011, 16:04 | |
| Da Marius dar inca pe distante lungi CFR mai are avantaje mari ...Un exemplu am vorbit cu cineva e student la Petrosani dar e din Tg Jiu si a vrut sa mearga la Brasov si a zis ca e scump 1.4 mil am intrat acuma pe infofer Tg Jiu-Brasov cu A1823 pana la Simeria si dupa cu R473 pretul cu cupoane este de 46 de lei..Ce sa mai zic cand Normandia Tg Jiu-Calan este 27 de lei si sa nu mai zic daca iei anticipat biletul mai ai 13% reducere si daca il iei cu cardul online inca 10%..Poate Cfr greseste ca nu face campanii la radio si televizor asta chiar nu inteleg de ce!! |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam 19 Noi 2011, 16:07 | |
| - maryus74 a scris:
- adrian78 a scris:
Numarul votarilor: 376 aproape zilnic, nici nu mai tin minte de cate ori | | 27 | 7.18 % | in medie, de cateva ori pe luna | | 85 | 22.61 % | in tot anul - o data sau de doua ori | | 98 | 26.06 % | niciodata | | 166 | 44.15 | Deci daca 70% nu mai merg cu trenul ar cam trebui sa le dea de gandit la CFR Adi pai cum sezonier sa mai circuli cu trenul cand acesta pe zi ce trece devine un lux, lumea prefera masina mica in detrimentul trenului, si uite un exemplu o excursie Buc-Predeal un drum de circa 2 ore si jumatate punand la socoteala traficul infernal din Buc inclusiv pana la iesirea din Otopeni, la o viteza de maxim 100 km/h, 4 persoane cotizeaza cate 22 lei/pers deci un total de 88 lei la consum carburant masina mica ptr dus/intors, pe cand la tren numai o singura persoana la tren rapid si numai la dus plateste 45 lei, adaugand si intoarcerea rezulta 90 lei/pers, cat dau 4 pers dus/intors cu auto, in felul acesta politica cfr conduce compania clar catre faliment. Dar nu trebuie sa mergi la Predeal cu Rapidu , te poti duce foarte frumos cu Personalul si dai 31 de lei dus/intors , plus ca nu te sacaie nimeni la cap pe sosea cu aglomeratie , stai linistit in tren . |
| | | tuborgtnp
Numarul mesajelor : 166 Varsta : 34 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5262 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam 19 Noi 2011, 16:58 | |
| - karpaty a scris:
- maryus74 a scris:
- adrian78 a scris:
Numarul votarilor: 376 aproape zilnic, nici nu mai tin minte de cate ori | | 27 | 7.18 % | in medie, de cateva ori pe luna | | 85 | 22.61 % | in tot anul - o data sau de doua ori | | 98 | 26.06 % | niciodata | | 166 | 44.15 | Deci daca 70% nu mai merg cu trenul ar cam trebui sa le dea de gandit la CFR Adi pai cum sezonier sa mai circuli cu trenul cand acesta pe zi ce trece devine un lux, lumea prefera masina mica in detrimentul trenului, si uite un exemplu o excursie Buc-Predeal un drum de circa 2 ore si jumatate punand la socoteala traficul infernal din Buc inclusiv pana la iesirea din Otopeni, la o viteza de maxim 100 km/h, 4 persoane cotizeaza cate 22 lei/pers deci un total de 88 lei la consum carburant masina mica ptr dus/intors, pe cand la tren numai o singura persoana la tren rapid si numai la dus plateste 45 lei, adaugand si intoarcerea rezulta 90 lei/pers, cat dau 4 pers dus/intors cu auto, in felul acesta politica cfr conduce compania clar catre faliment. Dar nu trebuie sa mergi la Predeal cu Rapidu , te poti duce foarte frumos cu Personalul si dai 31 de lei dus/intors , plus ca nu te sacaie nimeni la cap pe sosea cu aglomeratie , stai linistit in tren . nu e adevarat.la personal se gasesc unii sa faca covoare de seminte, sa iti puna menele.deci unde-i linistea ? plus ca destul de aglomerat. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Sam 19 Noi 2011, 17:28 | |
| Foarte adevarat ptr trenurile personale dar nu si ce lee de Buc-Brasov.
Ce va ofera un personal de pe aceasta ruta ?? 3-4-5-6 vagoane etajate, din care unul si cu clasa 1-a si poate cu putin noroc si cel cu locuri ptr biciclete, prize dar nu toate etajatele au, liniste in cursul saptamanii, putina agitatie in week-end dar acea agitatie este facuta de grupurile de tinerii care merg la munte agitatie mult mai suprotabila pe 300 decat sa luam un exemplu 901 sau 900. Cel putin la munte nu am vazut cocalarii care sa merga cu personalul si sa asculte balarii, pe cand pe R 754 un tren mult mai scump am vazut grupuri de vanzatorii de telefoane care mergeau gratis, nasii dand din umerii.
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) Lun 21 Noi 2011, 09:49 | |
| Vineri 1822 si 1821 au avut in compunere 2 vagoane 20-54, ca un ghinion am nimerit si la dus si la intors loc intr-un astfel de vagon. La intoarcere a lipsit si incalzirea, dar asta nu consider un minus pentru mine, ca imi place frigu, in schimb vroiam prize. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (2) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |