Puteau să pună un amortizor de cauciuc nu dalele alea care te zdruncina înseamnă că e ceva provizoriu.. In august se v-or forma cozi kilometrice la pasajul ala
Am făcut cunoștință cu ele de vreo 2-3 ori până acum! Când vii dinspre Deva, parcă nu e chiar așa rău, însă, dinspre Simeria, roțile mașinilor resimt bine trecerea! N-au pus amortizoare de cauciuc, gândindu-se că nu e o chestie făcută să dureze și atunci au refolosit ce au avut și ei prin magazii, putându-se vedea clar că nici măcar dalele de beton dintre linii, nu sunt noi!
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
De menționat că, între timp, celor două bariere li s-au adăugat prelungiri, astfel că ele acoperă rezonabil ambele sensuri ale DN7!
c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 13 Noi 2019, 23:35
Trafic pe 207..., în sfârșit am prins un tren pe firul reactivat! p.s. Dacă mai sus pledam pentru ptr ideea că e cam costisitoare refacerea variantei care trece peste DN7, după ce am stat la barieră pe firul actual..., hmmm, nu mai am aceiași părere! A fost nevoie de un timp de aprox. 10 minute ptr a trece un LDH cu vreo 15-16 vagoane, iar asta a însemnat coadă de măcar un km din ambele direcții ale DN-ului, asta, și ptr că trecerea garniturii a fost la o oră ”full” (16:05), deci...
(11.11.19)
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
Ce urat arata gara din Hunedoara nefolosita, plina de geamuri sparte, miros si mizerie.
Din nefericire, nu te pot contrazice! Clădirea nu arăta prea ok la interior nici când circulau trenuri! Pe mine, sincer, mă deranjează mai mult vegetația care face greu vizibile și cele 2 linii care deserveau zona cât mai venea vreun tren pe aici!
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 19 Feb 2020, 15:36
Acuma ca s-a redat circulatiei si firul dintre Barcea Mica si Simeria care traverseaza la nivel DN 7, se poate circula pe linie dubla intre Simeria si Barcea Mica ? Asta daca se circula sau se poate circula in continuare si pe firul care supratraverseaza (pe pasaj) DN 7!
In statia Hunedoara mai ajunge vreun tren (de marfa) ? Nu stiu ce a mai ramas din unitatile economice deservite de linii industriale care erau racordate in statia Hunedoara: Fosta distilerie de gudroane, Fabrica de betoane si mortar ICSH.
Statia Barcea Mica mai deserveste fabrica "Macon Deva" ?
Cat era VS pe aceasta linie in 1990 si cat este astazi ?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 19 Feb 2020, 21:47
ldh80 a scris:
Acuma ca s-a redat circulatiei si firul dintre Barcea Mica si Simeria care traverseaza la nivel DN 7, se poate circula pe linie dubla intre Simeria si Barcea Mica ? Asta daca se circula sau se poate circula in continuare si pe firul care supratraverseaza (pe pasaj) DN 7!
In statia Hunedoara mai ajunge vreun tren (de marfa) ? Nu stiu ce a mai ramas din unitatile economice deservite de linii industriale care erau racordate in statia Hunedoara: Fosta distilerie de gudroane, Fabrica de betoane si mortar ICSH.
Statia Barcea Mica mai deserveste fabrica "Macon Deva" ?
Cat era VS pe aceasta linie in 1990 si cat este astazi ?
Firul de marfa 214 este închis de anul trecut se lucrează la un nou pod care traversează M200 Trenuri de marfa nu mai ajung de vreo 5-6 ani la. Hunedoara Macon Barcea nu mai are locomotivă de manevra Înainte viteza era de 80 pe firul de călători cel traversează DN7 de la Simeria pana dupa halta Laminoare apoi era o limitare de viteza de 50 km/h din cauza ca linia trecea pe lângă combinat iar pe firul de marfa viteza era de 60 km/h
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 19 Feb 2020, 21:50
Nu am inteles niciodata de ce viteza er limitata pe linga combinat, ce traba are una cu alta? doar mai sint linii unde trenul trece pe linga fabrici.
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
Primăria Hunedoara solicită transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii
Primăria municipiului Hunedoara a transmis Sucursalei Regionale Căile Ferate Timişoara o adresă prin care îşi manifestă dorinţa certă de a prelua în administrare clădirea staţiei CFR din oraş.
Gara din municipiul Hunedoara a fost închisă şi trecută în conservare la începutul anului 2018. Imobilul, proiectat în 1951 şi inaugurat în 1953, are o importantă valoare cultural – istorică dar reprezintă şi o inestimabilă valoare simbolică pentru locuitorii municipiului Hunedoara şi nu numai.
Din păcate, de la momentul trecerii gării în conservare, pe zi ce trece, clădirea se deteriorează, fiind şi victima unor acte de vandalism. Primăria municipiului Hunedoara face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a preveni astfel de evenimente şi în zona gării, însă, conform legii, primul responsabil de paza acestor obiective este proprietarul.
Solicităm transferul clădirii gării în administrarea Primăriei deoarece, aşa cum rezultă din informaţiile pe care le deţinem, nu se întrevăd şanse ca, în viitorul apropiat, să fie reluat traficul feroviar în staţia amintită. Noi suntem interesaţi să preluăm clădirea în sine iar liniile ferate să rămână în administrarea entităţilor din domeniu. În cazul în care am reuşi să preluăm clădirea gării, în foarte scurt timp am putea lua măsuri pentru a stopa degradarea acesteia, iar imobilul, cu o valoare de simbol pentru istoria Hunedoarei, va fi repus, sub o formă sau alta, în serviciul comunităţii. Suntem deschişi la orice propunere care, în condiţii legale, ar putea duce la salvarea gării din municipiul Hunedoara. Până astăzi nu am primit niciun răspuns din partea Sucursalei de Căi Ferate Timişoara.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
Infrastructura feroviară publică nu se poate trece în domeniul public al unei U.A.T.. Desigur, şi primarul de la Hunedoara ştie asta, dar o să dea vina pe ,,ăia de la Bucureşti" că nu poate avea el gara.