|
| 207 : Simeria - Hunedoara | |
|
+69raulberian CA 205 CristyanC cristy79 dan tm aris86 laurentzu Sabik MariusM ciprian71 Katalyn bubu Luca tgv spiderpc marius664 TheFarcasPaul Bobby_TM Simply18 liviulav33 Grigor yeu1 IonutChircu Teodor Andrey_tm cfr500 Adirmvl c o r v i n TVlad pleto007 Sergiu rmn sytrus Rarau IonutCFR2009 orestte Ionutz Gaby005 Polpot eu Luna Nesebar razvan - trenuri AMX 97-0548-4 gabrriel40 alliens Dr2005 metalurgistul Adrian78 bogdan srl Vitosa alex.alexus.tm rizelgeorgel2004 ldh80 Caravelle_Zg vilhelm DUAL David Marius Tomi13leu dancer saint srazvi mariuskl cristi CFR cont dezactivat . COSTACHE MIHAIL sorinucu jionutz Norbi Vlad myster2008 73 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mar 25 Iun 2013, 12:19 | |
| De acolo mergea o linie care ducea intr-o veche grupa de triere cu cocoasa,care a fost desfiintata prin anul 2000. Din nefericire eu nu am pus piciorul niciodata in grupa respectiva,dar se vedeau vagoanele si cocoasa,din dreptul benzinariei Petrom vis-a-vis de blocurile din Pestis .. Dupa ce treceai de benzinarie si de vulcanizare,se vedea pana acolo. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mar 25 Iun 2013, 13:56 | |
| Parca era linia 19 cocoasa |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Lun 07 Oct 2013, 21:02 | |
| RIO 04 iar pe HD .. RIO 07 cred la Petrosani. |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Joi 31 Oct 2013, 18:13 | |
| Dual, legat de afirmatia ta cum ca veche gara din Hunedoara se afla inainte de 1978 in zona Union-Kaufland de astazi, cum o poti sustine? Eu sunt hunedorean nu foarte batran dar din ce am cercetat (vreo 40 de colectii mai mult sau mai putin monografice despre Hunedoara) nici pomeneala de vreo pozitionare a garii in aceasta zona! Am si destule foto cu zona aceasta trecute de 60 de ani si nu apare nimic de genul asta! Dar mi/ar fi placut sa fie asa! |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Joi 31 Oct 2013, 21:18 | |
| Salut , zona e aproximativa .. In realitate e undeva peste drum de kaufland gen zona Blvd Dacia .. As putea zice unde e primul turn. Afirmatia o sustin de la un consatean(B Mica) de-al bunicului meu , venit din comuna Plopish,Zalau,la munca in Hunedoara.Omul a venit prin anii 50+ (54'-55' cred,am sa-l intreb din nou) ,si a lucrat la descarcat vagoane. Acum e in varsta de 80 de ani,si la inceput,datorita tehnologizarii proaste a zonei,lipsa macarale,etc,se descarcau vagoanele manual.A si zis ,ca prin anii 58~60,61 ,a fost mutata gara ca fiind locul actual,iar ei au fost mutati cu descarcatul la zona actuala denumita Hunedoara Triaj,fosta Pestis , banuiesc ca stii zona. Linia ferata venea prin zona bulevardului Train,nu unde e astazi pe langa raul Cerna,si venea acolo taiand locurile unde sunt construite blocurile T(care sunt destul de vechi!) |
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8510 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Joi 31 Oct 2013, 21:30 | |
| Ok, mersi mult! Daca mai poti obtine ceva informatii m-as bucura! |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mar 28 Ian 2014, 23:25 | |
| Salut un coleg mi-a trimis un mesaj azi .. - Citat :
Ceau, pe 207 circula AMX 529 daca ai vreme si ajungi fa-i o poza. MS! O zis buna
Care-l poate ajuta cu niste poze ? Ca eu nu sunt in Hunedoara si nu o sa fiu pana saptamana viitoare cred. |
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:25 | |
| ...La apelul lui DUAL, nu am putut sa stau "deoparte" si, fiind din Hunedoara am dat o fuga pana la gara sa vad care e treaba pe acolo, azi, 29.01 si sa prind Regio-ul RGT(Nu ii stiu numarul desi l-am "calarit" deseori!) de 15:25 din Simeria care trebuia sa ajunga aici la 15:52! Pentru o gara "terminus" din multe puncte de vedere, azi am descoperit unele chestii cel putin interesante... ...Prima... O rama electrica RGT, inghetata, in asteptare, la linia unu, cam singura folosita de obicei! Am crezut ca era deja venita cursa dar am intrebat la "casa" si a spus ca vine la linia... ati ghicit ...PATRU! ...Trebuie spus cu tarie ca eu nu am mai vazut chestii calcand linia patru(pana in '94 linia 5, una a fost dezafectata!) de vreo 30 de ani, fara gluma! M-am dumirit repede care e "treaba"... In zari, spre Simeria, la primul macaz se vedeau ceva muncitori care lucrau cu o harnicie greu intalnibila, astfel ca intrarile ptr. liniile 1,2 si 3 erau "blocate"... Mai pun niste poze de decor... ...Cred ca de "aici" se observa ce "usor' se ajunge la linia 4!... Multa vegetatie, cateva linii, santuri, pietroaie... ...In sfarsit vine si rama diesel AMX(sper sa zic bine) cu o intarziere de vre0 10 minute... ...Si aici AMX-ul in toata splendoarea.. ...garii!!! ...Cam asta a fost pe azi!... M-am distrat la un moment dat cand controloarea "recomanda" celor sapte calatori urcati cu chiu cu vai in tren sa se indrepte "...catre vagonul unu ptr. ca numa ala are caldura!"... ...ca, zici ca automotorul avea vreo suta de vagoane si trebuia "indicat" in mod expres acest vagon ...unu! DUAL, concetatene, nu sunt expert in poze, nu am decat telefon(aparat foto, deocamdata nema!) , sper sa te multumeasca cat de cat acest reportaj minuscul... |
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:30 | |
| |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:39 | |
| Au reusit sa rezolve aia problema de la macazuri? |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:41 | |
| Multumesc de poze in numele colegului apogeo .. Cred ca la rama RIO 04,cea de la linia 1, i-a murit locomotiva .. Din cateva vad rezerva lipseste .. Cat despre macazele de intrare.. Daca nu aia era problema ,RIO04 putea fi scoasa prin capul statiei si adusa la linia 4(cred ca a fost linia 6 candva ..ca 2 linii au fost scose)... Din cate stiu in capul statiei incape rama ca lungime .. Pe vremuri am vazut manevra cu EA+2 vagoane ,si nu cred ca Rama e mai lunga de atat... |
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:49 | |
| ...Eu, din ce am observat, doar o linie de "intre" a fost scoasa! O a "sasea", cu tot cu cea scoasa se afla napadita langa asta pe care a venit AMX-ul, adica ar fi a cincea acum! Rama electrica de la linia unu, parerea mea, cred ca nu s-a stricat ci a fost "surprinsa" de avaria de la macaz si nu a mai putut iesi pe la patru! Reparatia, din ce am vazut de la distanta, nu parea ca e pe sfarsite... Cred ca si maine, cel putin, se va mai lucra...! |
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Mier 29 Ian 2014, 21:54 | |
| |
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Dum 02 Feb 2014, 23:52 | |
| ...Ma gandeam ca scurta poveste cu AMX-ul este incheiata!... Nici pe departe! ...Ies astazi la Simeria cu rama electrica in formatul obisnuit al celor de la RGT(cu frantuzeasca la tragere, la retur impingere), gasesc lucruri interesante prin Simeria(le postez cu alta ocazie), dar si mai interesante la intoarcere... Inainte sa ma urc ptr. retur in aceiasi rama RGT cu care venisem, aud o voce care imi spunea ceva de genul "...da' va place domnul sa faceti poze prin gari la trenuri, nu gluma..." ...Era mecanicul de pe rama cu care mai avusesem o intrevedere prin noiembrie trecut si acum ma tinuse minte! Bineinteles ca la venire am stat la palavre cu el in cabina si, intre altele, vine vorba de AMX-ul nostru despre care el nu avea deloc o parere buna(multe defectiuni, mai ales caldura!)... Insa nu asta era interesant ci faptul ca in cadrul discutiei despre AMX el imi arunca o mica bomba... AMX-ul a venit si suplinit saptamana asta, trecuta deja, datorita faptului ca rama aia "ingetata" din pozele de mai sus a fost victima unei mici deraieri la intrarea in Gara Hunedoara! Mai exact, la ultima cursa a zilei de 28 ianuarie, ora de sosire 20,57, cand mai erau vreo 300 m pana in gara, ultimul vagon plus "frantuzeasca" impingatoare au sarit de pe sina, cu toate ca viteza era limitata la vreo 15 km/h! Mecanicul mi-a mai spus ca cel ce o conducea a respectat aceasta limitare, dar s-a constatat ca din cauza inmuierii solului de sub traverse(care erau ca si soluL, o sa vedeti!) trenul s-a inclinat prea mult si, desi viteza era redusa, a iesit de pe "trasa"! Eu unul am fost foarte surprins de aceasta stire mai ales ca nu s-a spus nimic in presa sau, cel putin nu am auzit eu... Clar, mi-era o ciuda de neinchipuit ca n-am prins ocazia sa vin (imi lua nici 10 minute, chiar noapte fiind si sa surprind momentul!)... Am inteles ca de-abia a doua zi dimineata au reusit sa ridice vagonul si locomotiva, apoi intreaga rama a fost depozitata unde o vedeti mai sus! Mi-am mai estompat ciuda coborand repede din tren si mergand la locul cu pricina unde am realizat cateva instantanee care arata destul de clar cam care a fost "treaba"... O sa vedeti si ce "profesional" si "romaneste" s-a intervenit la repararea segmentului de linie respectiv! ...Asadar, cam asta e ce am reusit sa prind! Sper ca va puteti da seama de ceea ce s-a intamplat!... Ziceam de lucratura romaneasca... Pe mine m-a socat o chestie la reparatia asta a lor care sper ca nu e gata... Trecand peste faptul ca nu au gasit traverse de beton sau macar de lemn dar solide, m-a surprins neplacut faptul ca acele suruburi ce intra in traversa era fixate numa cu varful lor, 2 cm maxim in lemn! Aici, doua explicatii... ori nu prea mai aveau in ce le baga, ori s-a terminat programul de lucrul al trocarilor si urmeaza sa le "infiga"... in curand!?! Dupa cum vedeti sunt nou-noute, bune si usor de furat, introduse in niste traverse complet putrezite, ce mai, "petic nou la haina veche"! Oare inginerului care se ocupa cu reparatie ii place ce vede? Ok, inchei prin a spune ca romanul de rand... Fereasca Dumnezeu de accidente mai serioase!!! |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara Lun 03 Feb 2014, 07:51 | |
| La cum arata traversele alea din lemn nu e de mirare ca s-a intamplat accidentul! In mod normal durata de exploadare a unei traverse din lemn ar fi de 7- maxim 12 ani, dupa care trebuie inlocuita cu alta noua! Ori traversele alea cred ca au zeci de ani de când au fost montate. Apoi si prisma de piatra sparta e colmatata- nu stiu de când nu s-a mai facut pe acolo un RK serios la linie (cu ripare, burare si completarea pietrei sparte, inlocuiri de traverse si prinderi). |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 207 : Simeria - Hunedoara | |
| |
| | | | 207 : Simeria - Hunedoara | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |