Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 25 Sept 2012, 05:02
Apropo de vechea noastră discuţie despre preţ/durată pe Turnu Măgurele Bucureşti pe tren vs. auto, costul unei călătorii cu autobuzul a fost majorat de la 1 septembrie, la 34 de lei! In acelasi timp, o călătorie cu trenul costă 36 lei (regio Turnu-Rosiori, IR Rosiori-Buc), respectiv 19 lei cu regio pe toată distanţa.
În al doilea rând, iată nişte poze pe care le-am surprins astăzi, la sosirea R 15875 Roşiori Nord - Turnu Măgurele.
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
Subiect: Linia 908 Mier 26 Sept 2012, 04:24
Statie destul de mare Turnu-Magurele, cu 7 linii! Celelalte linii si remiza de locomotive mai sunt folosite ? Semnalizarea mecanica mai e functionala ?
Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6410 Data de inscriere : 06/12/2008
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mier 26 Sept 2012, 05:14
Liniile 1 si 2 sunt folosite pentru trenurile de persoane, linia 2 (directa) - si pentru traficul de marfa. In pozele facute pana la mijlocul anului, pe linia 3 se vedeau stationate mai multe vagoane vechi, dar care au fost luate de acolo. Celelalte linii sunt folosite ocazional, de exemplu prin iulie am vazut niste vagoane de cereale stationate pe linia 5. Se mai fac manevre pe calea ferata cu o locomotiva ce apartine de Eurosiloz.
Compunerea trenurilor pe Turnu-Rosiori, azi: 97-0580-7/57-0680-9.
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mier 26 Sept 2012, 11:31
Radu a scris:
Liniile 1 si 2 sunt folosite pentru trenurile de persoane, linia 2 (directa) - si pentru traficul de marfa. In pozele facute pana la mijlocul anului, pe linia 3 se vedeau stationate mai multe vagoane vechi, dar care au fost luate de acolo. Celelalte linii sunt folosite ocazional, de exemplu prin iulie am vazut niste vagoane de cereale stationate pe linia 5. Se mai fac manevre pe calea ferata cu o locomotiva ce apartine de Eurosiloz.
Compunerea trenurilor pe Turnu-Rosiori, azi: 97-0580-7/57-0680-9.
Apropo de vechea noastră discuţie despre preţ/durată pe Turnu Măgurele Bucureşti pe tren vs. auto, costul unei călătorii cu autobuzul a fost majorat de la 1 septembrie, la 34 de lei! In acelasi timp, o călătorie cu trenul costă 36 lei (regio Turnu-Rosiori, IR Rosiori-Buc), respectiv 19 lei cu regio pe toată distanţa.
Am fost acum 10 zile la Turnu. Biletul Turnu - Bucuresti, intreg, cu Regiotransul este :
6.80 lei pana la Rosiori Nord, 12.40 Rosiori Nord - Bucuresti.
Am plecat vineri cu Cfr Calatori, o groaza de blatisti pana in Rosiori Nord, o sa postez asta la alt topic M-am intors duminica 16.09 cu 15880 (ala de la ora 18)
Puncte pozitive Regiotrans :
- nu am vazut caini in gara din Turnu Magurele - automotorul arata binisor (probabil mult mai bine decat aratau vagoanele la CFR), trenul a fost facut cu automotorul inscriptionat Corabia (care se tot plimba prin Gara de Nord) - casiera din Turnu Magurele s-a comportat frumos - nasul s-a comportat foarte frumos, a vorbit frumos cu calatorii din compartimentul in care am fost eu (din pacate cam putini) - relativ curat in automotor (la wc nu am fost)
-viteza FOARTE BUNA, nu ma asteptam, o viteza foarte mare (pentru mine) peste poduri si podete. Probleme sunt doar la Rosiori la siloz unde merge foarte incet, daca s-ar scoate restrictia aia s-ar putea ajunge in maxim 50 de minute in Rosiori Nord. A stat cam mult in Rosiori si la semafor la intrarea in Rosiori Nord.
Negative -gara arata cam jalnic (la TransAlutus arata mult mai bine, la firma de microbuze/autocare) - automotorul putea fi mai curat, perdele sunt nespalate de foarte mult timp, mai bine le-ar scoate - se urca destul de greu in automotorul de Turnu-Rosiori, si EXTREM de greu in rama de Rosiori - Bucuresti. - tremul tremura intre Rosiori si Turnu , iar intre Rosiori si Bucuresti RAMA pur si simplu nu te lasa sa citesti o carte, sa dormi, sa citeste ceva pe telefon etc. Am stat pe anumite portiuni in picioare ca nu mai suportam batzaiala.
Din PACATE sunt foarte dezamagit de numarul de calatori dintre Turnu si Rosiori (sau automotorul e foarte mare si or intra in el 300-400 persoane??). Ma asteptam ca fiind duminica seara sa fie f multi oameni spre Rosiori Nord. Insa pentru ca Regiotransul NU ISI FACE PUBLICITATE deloc e normal.
Cum sa vina oamenii de la TransAlutus (unde e 35 lei) daca :
- Regiotransul nu isi face publicitate? - in RAMA de Rosiori - Bucuresti pur si simplu nu poti sa iti tii echilibrul ??
As fi vrut sa fac reclama la Regiotrans in Turnu dar cat timp va mai batai intre Rosiori Nord si Bucuresti eu nu le fac reclama. Oamenii ar circula cu 20 de lei in loc de 35 dar pur si simplu nu stiu de tren SAU confortul la TransAlutus e mult peste Regiotrans
Pentru studenti biletul Turnu - Bucuresti la Regiotrans e 10 lei la TransAlutus e 35 lei, nu se mai face reducere.
Acum poate inteleg si Dr + Karpaty de ce le zic ca Turnu nu se compara cu Alexandria.
p.s. cat timp nu sunt clienti mai deloc duminica seara la ora 18 eu unul nu mai scriu pe forumul Regiotrans sa faca tren direct pentru ca nu am de ce , ma repet, sunt foarte dezamagit de numarul calatorilor dar este si vina Regiotrans.
Daca pe Turnu - Bucuresti ar circula un automotor ca ala de la TFC si nu ar batai, TOTI studentii ar merge cu acel tren
10 lei fata de 35 lei.
Pe Slanic/Maneciu se poate tren spre Bucuresti si aici ... :roll:
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 16/08/2011
Rarau un post care ar trebui pus la pastrat apreciez obiectivitatea si ca nu ai fost subiectivist !!
Radu V.I.P Member
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 30 Sept 2012, 03:11
Am incercat sa mai fac zilnic niste poze prin gara de la Turnu Măgurele sau sa mai ofer cateva informatii, avand in vedere ca urma sa plec, asa ca deja sunt la Bucureşti.
Iată compunerea trenurilor de vineri, 28.09: 57-0773-2/97-0573-2 Corabia.
R 15877 a sosit la destinatie, în Turnu, cu 5 minute mai devreme decât ora anunţată în mersul trenurilor, ceea ce înseamnă că a parcurs cei 50 km în 58 de minute.
Am observat faptul că trenurile care sosesc în gară şi pleacă după 4, 7, sau 20 de minute vin pe linia a 2-a (directă), iar atunci când distanta dintre sosire si plecare este mai mare, trenurile vin pe linia 1 (cazul R 15875 si R 15876).
Radu V.I.P Member
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Vin 05 Oct 2012, 05:23
Filmulete din 28.09.2012, cu sosirea R 15879 (18:17), respectiv plecarea R 15880 (18:21):
Radu V.I.P Member
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Oct 2012, 05:21
Azi, la 11 fix, trenul IR al Regiotrans care face legatura intre Buc.Nord si Craiova, oprea in gara Olteni. Avand in vedere acestea, plus ca trenul spre Turnu pleaca din Rosiori la 10:50, inseamna ca, din nou, nu te poti baza pe respectiva legătură.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Oct 2012, 07:58
Radule ai vazut trenul de azi Brasov-Buc.Nord-Craiova ?? La Ploiesti Vest a ajuns cu o singura electrica si 3 rame toate in galben-rosu. Diseara is curios cu cate o sa se intoarca. Stiam ca duminica circula cu 2 rame dar cu 3 e prea de tot.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Oct 2012, 08:04
Katalyn a scris:
Radule ai vazut trenul de azi Brasov-Buc.Nord-Craiova ?? La Ploiesti Vest a ajuns cu o singura electrica si 3 rame toate in galben-rosu. Diseara is curios cu cate o sa se intoarca. Stiam ca duminica circula cu 2 rame dar cu 3 e prea de tot.
A fost ceruta suplimentarea acestui tren din partea calatorilor , mai ales in zilele de Vineri si Duminica , multa lume a aaflat ca poate sa calatoreasca din Craiova la Bucuresti cu IR la pret de Regio si e plin la plecare din Craiova plus ca pe traseu se aglomera de se statea in picioare pana la Bucuresti , tot din partea calatorilor au fost cereri sa se mai bage cu inca un tren pe ruta Bucuresti-Craiova dupamasa-seara , sa vedem ce va fi cu noul mers .
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Oct 2012, 08:06
Da, chiar am remarcat cele 3 rame ale trenului, urmate de locomotiva. De, asemenea, m-a mirat numarul de rame judecand si dupa faptul ca in trenul R Regiotrans Alexandria-Caracal, doar 3 persoane au plecat azi din Rosiori catre Caracal.
Pe R 9002 Craiova-Buc. Basarab a fost supracontrol azi. Deci stia nasul ce stia din moment ce taia tuturor bilete.
Radu V.I.P Member
Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Oct 2012, 08:09
Iata un mesaj pe forumul Regiotrans. Total de acord, iar daca petitia e online, cineva care stie de ea e rugat sa dea link-ul, iar daca e petitia e scrisa - la fel, daca poate sa dea mai multe detalii despre cum si unde se poate semna:
Laurentiu scrie: Introducere tren pe relatia Bucuresti-Turnu Magurele Buna ziua, As dori sa stiu care sunt procedurile si in ce conditii se pot introduce trenuri pe relatia Bucuresti- Turnu Magurele. Suntem foarte multi din Turnu Magurele care ne dorim acest lucru, (vom semna o petitie in acest sens)avand in vedere faptul ca daca ar avea posibilitatea multi, dar foarte multi localnici vor lua in calcul trenul pentru deplasarea spre Bucuresti datorita costurilor mai reduse ca la autocar (care a ajuns la un pret prohibiv de 34 lei pt 120km, in conditiile in care la un tren regio ajunge calatoria la 19.2lei pret intreg). In opinia mea nu ar fi foarte greu de realizat din moment ce deja exista un tren care merge la Craiova, iar de la Rosiori la Turnu nu sunt decat 50 km. Cu un timp de mers de 1,1 ore (Rosiori-Turnu) si 2 h(Rosiori-Bucuresti) s-ar obtine un timp rezonabil de 3,1 ore pe tot traseul. Va multumesc