|
| 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita | |
|
+66laurentzu cristi ar Adisoft1991s baiazid Norbi kristi kkk riciu Razvan Tudor AeroX IonutChircu dexter23 Costin.B mielutu zburator matei vulcan liviulav33 marius664 gabrielcr florin198620 dan tm Katalyn MRBFCRB Andrey_tm Balto Luca tgv cristy79 florin19862020 Lumunita Stana Sergiu rmn Katalin4653 gabriytel Adrian78 vatmanul Adirmvl ruszmircearobert dorru yeu1 ldh80 ttavi NIKU24 red floare razvan - trenuri Teodor Dr2005 Vitosa Czirjak Arpad DUAL ATM ANDU2100HP Axwell21 Radu Tudor Costin.H mihaiuc alliens TVlad adycfrbucuresti Mircea Hirjau Vlad rizelgeorgel2004 cristi CFR dan ciprian Nesebar marius_catalin84 loryjonel COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 myster2008 70 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Vin 27 Sept 2013, 19:00 | |
| - Katalyn a scris:
- Astazi am vazut racordul Targoviste Nord - Teis desfiinta, se vad niste urme de drum pe unde au fost sinele, probabil de la carute. Liniste cuc azi pe 904, nu am vazut nici o miscare in schimb DN-ul e plin de dube ale lui ATYC, care in pretul biletului este inclusa ca bonus praf in nas si ochi la capacitate maxima.
Racordul Targoviste Nord - Aninoasa HM este desfiintat, nu Targoviste Nord - Teis HM. Dar, parerea mea ca a fost demontat pentru ca nu mai corespundea circulatiei urmand a fi refacut, insa bani de unde ? Sunt aproape 2 km de linie ce ar trebui refacuti. CFR SA ar trebui sa tina cont de acest aspect, sa puna un pret mai mic la licitatia de inchiriere a sectiei Ploiesti Vest - Targoviste Nord - Pietrosita si sa scada valoarea refacerii celor 2 km de linie. In momentul de fata ei ce vand acolo ? Doar terasament cu putin balast... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Vin 27 Sept 2013, 21:51 | |
| - Dr2005 a scris:
- Racordul e desfiinţat de mulţi ani. De altfel, în cazul închirierii liniei Târgovişte - Teiş - Pietroşiţa, nu se percepea TUI de către CFR pentru rebrusarea în Teiş.
Adica? Pai daca se da Tirgoviste -Teis -Pietrosita ce treaba mai are CFR cu TUI? eventual cine ia linie sa nu perceapa TUI daca rebruseaza pentru directia Fieni -Teis- Ploiesti. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Vin 27 Sept 2013, 23:49 | |
| Au, acum am văzut că am greşit... am vrut să scriu Ploieşti - Târgovişte - Pietroşiţa.
Oficial, se dă Ploieşti - Târgovişte - Pietroşiţa cu trecere pe racord, nu cu rebrusare. În cazul în care cineva va lua linia, în contract se va preciza că nu e necesară plata unor taxe către CFR S.A. pentru rebrusarea în Teiş. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 00:02 | |
| Nu cred ca ar avea interes vreun operator feroviar sa rebruseze in Teis HM. Distanta fata de centrul orasului este de 3 km. Mai degraba ar prefera sa plateasca TUI si sa ajunga pana la Targoviste (Sud). |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 00:26 | |
| Nu ştiu cât de rentabil e să rebrusezi cimentul în Târgovişte în loc de Teiş... _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 00:32 | |
| Pentru rebrusare marfa ar trebui sa plece din Fieni/Ploiesti Triaj cu doua locomotive Sulzer. Una la un capat si alta la celalalt. Altfel nu vad cum... schema haltei fiind cam asa: |
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 04:01 | |
| 2 locomotive = 2 x consum + 2 x mecanic + 2 x mecanic ajutor... iar locomotivele nu cresc în copaci. Tot mai simplu e să muţi locomotiva în capătul celălalt.
Apropo de Teiş, prima dată când am trecut pe acolo am confundat-o cu o hc. Peronul e unde e clădirea, în vreme ce macazurile sunt la vreo 200 m mai spre Târgovişte. Sunt curios cum era primit un tren de călători cu oprire în staţie... avea verde la intrare, verde la ieşire şi apoi se considera oprire în linia curentă? Sau HM Teiş are un semnal de parcurs înainte de macaz (cum mergi spre Pietroşiţa), având semnalul de ieşire înaintea macazului ce desparte linia de Pietroşiţa de cea de Ploieşti?
http://www.instantstreetview.com/2jw9x1z3vvntiz569zqlz2u Aici se văd nişte semnale înaintea macazului. Ce fel de semnale sunt? _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 05:53 | |
| Da Targoviste Nord - Aninoasa am vrut sa scriu, nu stiu de ce am scris Teis, acum am vazut si eu greseala. |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 07:21 | |
| @Dr2005. Hm. Teiş nu e o staţie obişnuită, cu linii abătute şi IDM. După cum arată clădirea, nu cred că are birou de mişcare sau sală relee. E pur şi simplu o hc. (d.p.d.v. al traficului de călătorilor). E posibil ca macazurile şi semnalele să fie controlate din altă parte (posibil Târgovişte). Acolo se face trecerea de la linie dublă la linie simplă şi mai apoi spre ramificaţie, cum se vede şi în schiţa lui Ionuţ. Ca o comparaţie, am putea spune că seamănă cu Ram. Buciumeni de pe M300.
Acel semnal pare a fi unul de parcurs. De intrare nu e, de ieşire, nici atât. Din ce îmi dai seama, acoperă macazul 9 din schiţă.
E interesant faptul că, Teiş e CED, iar celelalte 2 staţii ale municipiului Târgovişte, sunt SBW (cu macazuri manuale) |
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 08:58 | |
| Are si birou de miscare si sala de relee. Cladirea este impartita astfel: la extrema stanga este biroul de miscare, la mijloc este sala de asteptare, incalzita cu sobe (inchisa) si la extrema dreapta sala de relee. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 11:21 | |
| Intre Titu- Targoviste VS este tot de 100 km/h ? Mai mult de atata, din cauza ca statiile sunt cu macaze mecanice (peste un macaz mecanic, chiar sa fie foarte bine intretinut, cu mai mult de 100 km/h nu cred ca se poate trece) si semafoare, nu cred ca se poate!
Ce mi s-a parut ciudat, este cum de nu au instalat CED in Targoviste (Sud) , mai ales ca acolo, inainte de 1990, pe cele 13 sau 15 linii a statiei, era un trafic de marfa foarte intens! Astazi din uzinele deservite de statia Targoviste ("Otel Inox", "Romlux", "Utilaj Petrolier", "SARO", "Rondocarton"), cate din ele si cu ce intesitate mai folosesc transportul feroviar ?
in 1988/1989 circulau nu mai putin de 10 perechi trenuri C si P intre Titu si Targoviste (compunerea era si doua cupluri etajate!) si o pereche tren A , cu oprire numai in Nucet.
Statia Targoviste Nord ce unitati industriale mai deserveste ?
Intre Teis HM si Pietrosita statiile sunt echipate astfel: HM Aninoasa cu instalatie CEM, Doicesti cu instalatie CED, iar restul cu instalatii SBW.
In afara de cimentul de la Fieni, ce alte trenuri de marfa mai circula pe acolo ? La Doicesti era termocentrala si un depozit de materiale de constructie, la Pucioasa era un combinat de prelucrarea lemnului, la Fieni mai era si fabrica de becuri "Steaua rosie"! |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 11:27 | |
| Aninoasa nu are tot CED?? |
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 12:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- 2 locomotive = 2 x consum + 2 x mecanic + 2 x mecanic ajutor... iar locomotivele nu cresc în copaci. Tot mai simplu e să muţi locomotiva în capătul celălalt.
Apropo de Teiş, prima dată când am trecut pe acolo am confundat-o cu o hc. Peronul e unde e clădirea, în vreme ce macazurile sunt la vreo 200 m mai spre Târgovişte. Sunt curios cum era primit un tren de călători cu oprire în staţie... avea verde la intrare, verde la ieşire şi apoi se considera oprire în linia curentă? Sau HM Teiş are un semnal de parcurs înainte de macaz (cum mergi spre Pietroşiţa), având semnalul de ieşire înaintea macazului ce desparte linia de Pietroşiţa de cea de Ploieşti?
http://www.instantstreetview.com/2jw9x1z3vvntiz569zqlz2u Aici se văd nişte semnale înaintea macazului. Ce fel de semnale sunt? Trenurile de calatori din directia Tirgoviste opreau la peron fiind considerate in statie, semnlalul de iesire pe capul Y acopera ramificatia se vede aici http://www.instantstreetview.com/2jwd22z3vvqm0z61lzr4z2u daca circulau spre Tirgoviste semnalul de la virful macazului 9 era semnal de parcurs. O asemenea situatie mai este in Timisoara Est unde dupa peron se mai ramifica o linie. |
| | | yeu1
Numarul mesajelor : 59 Localizare : Targoviste Reputatie : 4901 Data de inscriere : 22/08/2011
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 15:45 | |
| E interesanta statia Teis. Din ce imi aduc aminte, cand mergeam spre Ploiesti, trenul avea imediat dupa Romlux un semnal de intrare cu indicatia galben clipitor, apoi urmau macazurile din care se desprinde linia spre unitatea militara, apoi galben galben sageata jos si opream(sunt curios ce indicatie are cand e pe liber semnalul de iesire spre Targoviste Nord). Semnalul de iesire dupa podul peste ialomita(X II) se punea pe galben clipitor parca catre Targoviste Nord daca ne primeau la abatuta si pe galben verde daca ne primeau la directa sau pe galben galben daca nu ne primeau. De asemenea am prins odata o sageata catre pietrosita, verde la toate semnalele. Dinspre Targoviste Nord, aveam galben clipitor sau gablen daca plecam de la directa catre teis sau gablen galben / galben verde daca plecam de la abatuta. Intram in Teis cu galben galben intotdeauna. Deci la semnalul X II in Teis e directa linia 904 si abatuta 302. Podul peste Ialomita si peronul + trecerea la nivel e cu lipsa distanta de franare. De asemenea imediat dupa ce plecam spre Targoviste din Teis aveam galben galben sageata jos(e lipsa distanta de franare si aici!) sau galben verde, ca tot tipul ieseam abatut pe firul din dreapta. Nu am avut norocul sa ies la linia din stanga, dar indicatia e previzibila(verde cu verde / alb fanta la iesire sau galben galben sageata jos cu rosu la iesire). De asemenea in zona cu macazurile spre unitatea militara mai era un semnal pitic, eu l-am prins indicand rosu, avea doua focuri. Nu mai stiu directia sa si la ce folosea, am fost ultima data in zona in 2008, noroc cu un prieten care aer o ruda ce lucreaza impiegat in Teis. De asemenea cum vi din Taroviste, inainte de Romlux sunt doua semnale, unul la fiecare fir cu 2 focuri(galben si verde). Ca o completare, in Targoviste Nord semnalele au indicatoare de directie(probabil pentru Teis si pentru racordul minune) si in Teis X II la fel (indica N catre Targoviste N). Linia spre unitatea militara a fost refacuta de curand ca au avut de adus o groaza de tancuri. Toata instalatia functioneaza si acum(e ca bradul de craciun in teren, numa indicatii una si una), am trecut acum vreo 3 saptamani cu masina prin zona, eu fiind din Targoviste. Sper ca nu m-am incurcat in indicatii |
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita Sam 28 Sept 2013, 17:19 | |
| - ldh80 a scris:
Statia Targoviste Nord ce unitati industriale mai deserveste ?! Silozul si moara. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita | |
| |
| | | | 104 : Titu - Targoviste - Pietrosita | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |