Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu

In jos 
+97
alexmorph3us
MariusM
Johnny84
Cipri Andrei Neculai
cardinal
Laurentiu Ciobanu
t1972
ldh80
Costin.B
vlad237
CRT
AeroX
Michael
Luca tgv
Radu161
Warrington
cristi5
ttavi
marius664
Luna
neluadi
dan tm
alex.alexus.tm
Cris_Cr
aris86
ciprian71
alliens
LanceR
Jurnal Feroviar
Katalyn
mielutu zburator
IonutChircu
truscamihai
Shinkasen
Theijs
MRBFCRB
Caspar
liviulav33
vatmanul
Lumunita Stana
Adirmvl
cristi_tgv
spiderpc
baiazid
boldalexandru
IonutCFR2009
Vlad
Costin.H
halmarius
riciu
cfr500
Czirjak Arpad
TVlad
cristirimer
ionutz85
WAYNEN
petcu.adrian
AlexD
srazvi
Kriszti219
Teodor
mishu88
didinul
iDorin
razvan - trenuri
AndiCFR
Ionutz
eu
nenuandrei
costi_dumitru
ana imfinity
cristi ar
Dr2005
DUAL
seby1998
David Marius
mihaiuc
vanchorusebulgaria
kristi kkk
ATM
marius_catalin84
Adrian78
cont dezactivat .
Vitosa
Razvan Tudor
bondarel
cristi CFR
decward
Andrei
Amiralul
sorinucu
Mircea Condilescu
COSTACHE MIHAIL
Nesebar
Traveller
mardaryroby
myster2008
101 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 51 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Empty
MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeSam 13 Ian 2018, 15:47

Da' bineinteles Adriane.
Oricum si daca s-a reface legatura dinspre Bucuresti cfr calatori tot aceleasi trei perechi de trenuri puse deampulea le-ar pune.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeSam 13 Ian 2018, 20:46

dan tm a scris:
dar, efectele benefice asupra economiei locale si nationale si asupra vietii locuitorilor sint majore.
Care locuitori? Zona e depopulată, am pedalat destul pe acolo în ultimii ani, sunt localităţi în care eşti ca în Vestul Sălbatic. Nu a ajuns încă la acelaşi nivel ca Teleormanul, dar nici mult nu mai are. Pe cine să transporţi?

Adrian78 a scris:
Linia daca s-ar si electrifica ar prelua o gramada de trenuri de marfa deci ar putea sa fie rentabila
Da, marfă da. Numai că multă marfă spre/dinspre Occident tot prin Giurgiu - Videle o să treacă, mai ales că şi aia e propusă pentru electrificare, iar distanţa pentru operatori ar fi mai scurtă.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeSam 13 Ian 2018, 21:17

Acuma ce sa zic, am vazut ca e depopulata ca am mers noaptea si nu s-a vazut nici o lumina la orizont, dar e posibil sa se fi depopulat si din cauza saraciei.
Daca oamenii n-au cum sa ajunga la lucru pleaca.

dar ca principiu cred ca unele investitii trebuie facute, de exemplu e pe val podul Braila,dar dincolo in Tulcea cred ca e una din cele mai lungi distante pe sosea din romania unde nu e nici o localitate. Daca se va construi cind se va amortiza?

va ramine ,,sarcina statului" dar va genera efecte bune pentru zona ca de aceea se construieste.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeSam 13 Ian 2018, 21:54

dan tm a scris:
Acuma ce sa zic, am vazut ca e depopulata ca am mers noaptea si nu s-a vazut nici o lumina la orizont, dar e posibil sa se fi depopulat si din cauza saraciei.
Daca oamenii n-au cum sa ajunga la lucru pleaca.

dar ca principiu cred ca unele investitii trebuie facute, de exemplu e pe val podul Braila,dar dincolo in Tulcea cred ca e una din cele mai lungi distante pe sosea din romania unde  nu e nici o localitate. Daca se va construi cind se va amortiza?

va ramine ,,sarcina statului" dar va genera efecte bune pentru zona ca de aceea se construieste.

Eu nu stiu daca nu solutia cu tunel pe sub apa e mai ieftina
Am fost in Grecia ca sa ajungi in Lefkada treci pe sub apa 3 euro si gata la fel si in Muntenegru sa ajungi la Bar mergi prin Tunel de 4.8 km 4 euro
Sus In jos
seby1998

Numarul mesajelor : 92
Varsta : 26
Localizare : Giurgiu
Reputatie : 5001
Data de inscriere : 01/07/2011

MesajSubiect: M902 Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeLun 19 Feb 2018, 09:47

Imi poate spune cineva in ce an au fost ridicate cladirile garilor Fratesti si Balanoaia? Initial au fost halte, dar ma intereseaza daca acele cladiri au fost ridicate inca de pe vremea deschiderii liniei sau au fost construite atunci cand au fost ridicate la rang de statii? Multumesc anticipat.
Sus In jos
Radu161

Numarul mesajelor : 29
Reputatie : 3993
Data de inscriere : 22/01/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeMar 06 Mar 2018, 12:26

La fel as fi si eu interesat de cladirile statiilor Progresu si Jilava. Clar nu sunt cele originale, dar nu-mi dau seama daca au fost construite in anii 40 sau anii 50.
Si sunt curios daca stiti ceva legat de cantoanele/cabinele de acari din aceste statii. Pana acum nu am gasit nici o informatie despre ele, dar trebuiau sa fi existat.
Sus In jos
Theijs

Numarul mesajelor : 59
Reputatie : 3869
Data de inscriere : 22/06/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 02 Aug 2018, 14:06

What is the status / outcome of the feasability study, as written in the Masterplan for infrastructure and transport?
Has any tender to renovate and upgrade this Railway line been published?
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeSam 01 Sept 2018, 16:38

https://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/revista-presei/lucrarile-la-podul-feroviar-de-la-gradistea-vor-incepe-in-2019
S-o luăm de veste bună sau e aruncată la vrăjeală ? Urmează doi ani presărați  de alegeri europarlamentare,  prezidențiale, locale și parlamentare. Așa că start la promisiuni  Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeDum 02 Sept 2018, 15:01

Dacă rămâne Teodorovici la Finanţe, slabe speranţe.

Vitosa

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeDum 02 Sept 2018, 19:32

Deci cât timp trăiește Teodorovici și e pe funcție la Finanțe e babaul  cefereului. Am înțeles. O să-mi vină și vremea mea să mor și n-am s-apuc să văd gătat podul ăla.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12287
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 22 Noi 2018, 15:45

https://youtu.be/B4HDtm1B-8o

Un interesant videoclip gasit pe yutub, intitulat "Cursa inaugurala a trenului urban Bucuresti Nord- Bucuresti Progresul si retur", videoclip postat in octombrie 2012 de userul "Zofei Adrian".
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 22 Noi 2018, 16:00

Din pacate acel "tren urban" nu a avut succes atunci, din motive discutabile.

Insa din acel videoclip se observa cateva detalii interesante privind statia Bucuresti-Progresul si zona adiacenta:

-Fosta grupa de marfa a statiei Bucuresti Progresul (grupa care era situata pe partea dreapta, mergand spre statia Progresul) a disparut aproape complet!

-Intre Ram. 2 Jilava si statia Bucuresti-Progresul a existat si un al doilea fir! Probabil se intentiona si dublarea liniei dintre statiile Progresul si Jilava.

Mai ales ca din statia Jilava spre statia Progresul pleca si un al doilea fir, fir care se termina inainte de pasajul prin care linia de racord Ram. 1 Jilava- Antestatie CET Progresul trece peste CF de centura si peste linia 902.

-Firul de racord dintre Ram. 1 Jilava- Ram. 2 Jilava (care permite accesul direct dinspre statia Varteju de pe centura spre statia Progresul) este functional, dar cu viteza mica.

-Statia Bucuresti Progresul are macazuri mecanice si semnale luminoase. Probabil inainte de 1990 se intentiona si echiparea cu instalatie CED a statiei Progresul.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 22 Noi 2018, 16:09

In privinta unitatilor industriale care mai sunt inca deservite (prin linii industriale) de statia Bucuresti-Progresul ar mai fi:

-Cele cuprinse intre Soseaua Giurgiului si linia 902

-CET Progresul, care are si antestatie industriala, racordata prin doua cai ferate industriale:
-Una care venea dinspre fosta grupa de marfa a statiei Progresul
-Si alta care se ramifica de la Ram. 1 Jilava, traversa pe un pasaj denivelat CF de centura si linia 902

-Fabrica de placi prefabricate din beton armat

-Fabrica de stalpi de inalta tensiune (prin cai ferate industriale care traversau la nivel drumul de acces spre gara Progresul si apoi si Drumul Bercenarului)

De la Ram. 1 Jilava se ramifica o linie industriala pentru fabrica "Arteca", dar si o alta linie industriala pentru Antestatie CET Progresul.

Iar din statia Jilava se ramificau linii industriale pentru:

-Depozit Petrom

-Bumbacaria Jilava
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 22 Noi 2018, 16:21

Nu a avut succes din simplul fapt că Centura evită cam toate punctele de interes. Hai să vedem ce opriri ar putea avea călători: Chitila, un PO amplasat la ieşirea din Chiajna (deci nu gara actuală), poate bariera Domneşti, poate un eventual PO pentru laserul de la Măgurele, poate Otopeniul pentru Greenfield şi cam atât. Fără un sistem de parcări P+R la intrarea în Bucureşti dispre principalele drumuri de acces, degeaba circulă trenuri pe Centură. Atât CFR Călători, cât şi ARF ştiu asta, deci nu o să vedem prea curând trenuri de călători pe acolo.
Alta ar fi situaţia în eventualitatea amenajării de P+R şi terminale intermodale la Bucureşti Vest (acolo se poate face şi legătură cu metroul, e doar un gard între calea ferată şi linia de metrou, trebuie doar un peron), Bragadiru, Berceni (e linie de metrou, trebuie doar făcut peron), Bucureşti Sud (pentru A2) ş.a..

ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitimeJoi 22 Noi 2018, 16:31

Dr2005 a scris:
Nu a avut succes din simplul fapt că Centura evită cam toate punctele de interes. Hai să vedem ce opriri ar putea avea călători: Chitila, un PO amplasat la ieşirea din Chiajna (deci nu gara actuală), poate bariera Domneşti, poate un eventual PO pentru laserul de la Măgurele, poate Otopeniul pentru Greenfield şi cam atât. Fără un sistem de parcări P+R la intrarea în Bucureşti dispre principalele drumuri de acces, degeaba circulă trenuri pe Centură. Atât CFR Călători, cât şi ARF ştiu asta, deci nu o să vedem prea curând trenuri de călători pe acolo.
Alta ar fi situaţia în eventualitatea amenajării de P+R şi terminale intermodale la Bucureşti Vest (acolo se poate face şi legătură cu metroul, e doar un gard între calea ferată şi linia de metrou, trebuie doar un peron), Bragadiru, Berceni (e linie de metrou, trebuie doar făcut peron), Bucureşti Sud (pentru A2) ş.a..

Intradevar, daca s-ar amenaja asemenea puncte P+R la intersectia cailor rutiere care merg spre Bucuresti cu calea ferata de centura, eventuale trenuri de calatori (suburbane) pe centura ar aveea succes! Mai concret- omul ar veni cu autoturismul personal pana la acele puncte P+R, iar de acolo ar lua un tren suburban care ar circula pe centura.

Dar se pune problema: din punct de vedere legal si administrativ, cine ar trebui sa amenajeze astfel de puncte P+R ? CFR-Infrastructura (proprietarul spatiului adiacent centurii feroviare), primariile din localitatile respective, primaria generala a municipiului Bucuresti ?

Insa strict pentru legatura dintre Gara de Nord si Gara Progresul (atunci cand se va reface podul feroviar de la Gradistea si vor putea circula din nou trenuri pe intreaga liniei 902), Solutia optima o va reprezenta evident prelungirea M4 de metrou spre sud, de la actuala statie Gara de Nord 2 la gara Progresul.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 36 Icon_minitime

Sus In jos

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu
Sus 
Pagina 36 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 51 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara
» 103 : Videle - Giurgiu Nord - Ruse
» IR 14089/14088: Bucuresti Nord-Constanta-Bucuresti Nord
» IR 1696: Timisoara Nord - Craiova - Videle - Bucuresti Nord - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 100-
Mergi direct la: