Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+27
alexmorph3us
adytm
IonutCFR2009
cfr500
Re6/6
razvan - trenuri
Adrian78
ldh80
alinx3330
@ndrey
Adirmvl
CalinIonMihai
ciprian71
TVlad
dan tm
TER200
bubu
Peter Fodor
cardinal
riciu
AeroX
Ony_x
Amiralul
Nesebar
DUAL
Vitosa
Dr2005
31 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 37 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8414
Data de inscriere : 16/01/2010

Revista presei - Pagina 7 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 12:02

Acolo linga turnul de ascensoare ar fi un loc ideal pentru un muzeu al cailor ferate. E loc sa expuna tot felul de minunatii, liniilor respective nu cred ca li se mai poate da o alta intrebuintare.
Sus In jos
Ony_x

Numarul mesajelor : 297
Reputatie : 4501
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 12:19

TVlad a scris:
Acolo linga turnul de ascensoare ar fi un loc ideal pentru un muzeu al cailor ferate. E loc sa expuna tot felul de minunatii, liniilor respective nu cred ca li se mai poate da o alta intrebuintare.
Absolut da. Toata zona aia este plina de linii si constructii dezafectate nefolosite de zeci de ani care ar putea fi demolate iar zona aranjata pentru muzeu. Nu ar necesita cine stie ce investitie.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 12:35

Stați să vedem ce construiește Țiriac pe platforma fostei IFMA, ansamblu rezidențial sau clădiri pentru birouri, și apoi mai vedem dacă mai e loc de acest mult așteptat muzeu al vagoanelor. Și mare minune de nu o vinde CFR terenul despre care vorbiți.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 12:47

Cica din anii '30 se vorbeste de muzeu pe locul acela, asa ca nu e exclus sa vedem niste mindre cutii de beton in loc de muzeu. Tarii cit mai multe apartamente, vorba aia.
Daca nu sint in stare sa faca nimic cu vagoanele respective, nici macar sa le dea la fier vechi, ce sanse sint sa faca muzeu? Eu speram la o schimbare in stil pasoptist dar cred ca m-am inselat. Spunea Neagu Djuvara ca acum sint mult mai multi oameni care studiaza in Strainezia si se intorc, asa ca sansele sa ne modernizam sint mai mari decit in 1848. Era optimist. Ma tem ca de data asta "modernizarea" nu e ceea ce ne dorim noi.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 13:21

Pai si cu vagoanele AVA200 ce facem le ținem tot la gard?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 16:27

Pe bune?

https://www.wall-street.ro/articol/Social/275516/doar-1-din-10-bucuresteni-isi-plateste-biletul-de-autobuz.html
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4750
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 16:58

Adrian78 a scris:
Pe bune?

https://www.wall-street.ro/articol/Social/275516/doar-1-din-10-bucuresteni-isi-plateste-biletul-de-autobuz.html
Se mentioneaza in articol (calatorii care au validat cardul de transport). Deci cu siguranta sunt mult mai multi ce calatoresc platind transportul in comun. Problema consta in nevalidarea cardurilor de calatorie ce contin abonamente. Poate un mod de urcare pe usa din fata cu validator prevazut in dreptul soferului ar da rezultate mai bune, dar ma indoiesc. In orase mai mici precum in Ungaria asa se practica.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 17:36

E posibil sa fie si unii care desi au abonament, nu il valideaza dar cam la 10% era si estimarea mea. Eu nu am mai avut demult abonament RATB insa cind circul validez intotdeauna. De cele mai multe ori constat ca sint aproape singurul care urca si valideaza; ceilalti doar urca...

Mi s-a intimplat o data sa vina nenorocitii de controlori si sa ma ocheasca pe mine. Am vrut sa validez la cel mai apropiat taxator insa - ca de obicei - dadea eroare. M-am dus la altul, eroare. Deja nemernicii erau dupa mine. La al treilea, m-au ajuns din urma, mi-au luat cardul si, evident, la ei aparatul a mers. Atunci, daca indrazneau sa ma amendeze, ii desfiguram si ii umpleam de singe. Si acum cind imi amintesc imi creste pulsul de cita ura am acumulat. Aveam bonul fiscal proaspat in buzunar, tocmai incarcasem cardul cu doua calatorii (era dupa mai mult de doi ani in care nu calcasem in RATB si nu aveam nici o intentie de a merge fraudulos) iar in jur tot felul de pleava, paraziti, colorati si alti indivizi pe care astia se faceau ca nu ii vad.

Din cauza gratuitatii, mijloacele de transport din Bucuresti sint pline de pensionari si alte categorii mai mult sau mai putin speciale. Nici un primar nu a avut curajul sa termine dracu cu gratuitatile. Pensionarii nu sint deloc atit de napastuiti incit sa nu isi permita sa plateasca biletul. Sint unii cu pensie minima (de vreo 800 de lei/luna) insa majoritatea sint convins ca ar putea fie sa plateasca biletul, 1,3 lei cit era pina sa il scumpeasca recent (ca sa continue risipa din banii celor tot mai putini care inca platesc) fie sa se gindeasca de doua ori daca e strict necesar sa se plimbe cu autobuzul. Au o atitudine mizerabila, sint extraordinar de agresivi cu "intrusii" ca mine care le respira aerul din vehiculele "lor". Daca ar anula gratuitatile, sigur nu ar mai fi trebuit sa scumpeasca nimic sau, in orice caz, nu atit de drastic.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Reputatie : 6764
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 18:11

TVlad a scris:

Mi s-a intimplat o data sa vina nenorocitii de controlori si sa ma ocheasca pe mine. Am vrut sa validez la cel mai apropiat taxator insa - ca de obicei - dadea eroare. M-am dus la altul, eroare. Deja nemernicii erau dupa mine. La al treilea, m-au ajuns din urma, mi-au luat cardul si, evident, la ei aparatul a mers. Atunci, daca indrazneau sa ma amendeze, ii desfiguram si ii umpleam de singe. Si acum cind imi amintesc imi creste pulsul de cita ura am acumulat. Aveam bonul fiscal proaspat in buzunar, tocmai incarcasem cardul cu doua calatorii (era dupa mai mult de doi ani in care nu calcasem in RATB si nu aveam nici o intentie de a merge fraudulos) iar in jur tot felul de pleava, paraziti, colorati si alti indivizi pe care astia se faceau ca nu ii vad.

Eu cu un tovaras am luat amenda din aia suprataxa de 50 lei pentru ca n-am reusit validarea multipla, tot asa din cauza flasnetelor de aparate, in conditiile in care am incercat de 4-5 ori.
Bine, n-am platit eu amenda atunci, insa n-am aprobat ceea ce s-a intamplat. Sa vii cu cardul plin de calatorii la tine, sa ai intentia de a merge legal dar sa nu poti din cauza unor gioarse de validatoare. Duduile care erau controlori n-aveau nicio treaba, se faceau ca explica mieros si politicos dar tot sa te arda. Manipulare eficienta. Daca nu validam deloc mai ziceam. De aia nici nu merg des cu tramvaiele in Bucuresti, abia daca calc o data sau de doua ori intr-un an. Mi-e o sila imensa pentru bataia de joc la ordinea zilei.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 18:38

ciprian71 a scris:
Adrian78 a scris:
Pe bune?

Se mentioneaza in articol (calatorii care au validat cardul de transport). Deci cu siguranta sunt mult mai multi ce calatoresc platind transportul in comun. Problema consta in nevalidarea cardurilor de calatorie ce contin abonamente. Poate un mod de urcare pe usa din fata cu validator prevazut in dreptul soferului ar da rezultate mai bune, dar ma indoiesc. In orase mai mici precum in Ungaria asa se practica.

Totusi statistica aia e irelevanta ca oferi 2 mil de locuri capacitate dar numai 200000 își validează cardul
Asa si la CFR Calatori poți sa zici ca un tren pleaca cu 10.vagoane dar sunt vândute 100 de bilete asta nu înseamnă că restul pana la 400 de.locuri merg cu nasul
Am vazut o statistica ca și CFR Calatori oferea 35 000 de locuri dar.gradul de ocupare era undeva la. 60%
Sus In jos
TER200

Numarul mesajelor : 412
Varsta : 45
Reputatie : 3651
Data de inscriere : 13/01/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeJoi 19 Aug 2021, 19:32

Mai sunt si utilizatorii de titluri de calatorie achizitionate prin sms/aplicatie pe telefon, care nu au ce valida.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 20 Aug 2021, 08:53

https://www.agerpres.ro/life/2021/08/19/anul-european-al-cailor-ferate-gari-in-care-nu-regreti-daca-ai-pierdut-trenul-jungfraujoch--765716
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 20 Aug 2021, 20:59

Statistica e viciată, pur şi simplu e vorba de câte locuri sunt oferite vs câte titluri de călătorie sunt achiziţionate (abonamente + validări). Călătoriile prin SMS/aplicaţie/card contactless nu apar, că plăţile se procesează în 2 - 3 zile lucrătoare. Pensionarii nu apar nici ei, deşi PMB plăteşte câte 50 (şi acum probabil 80) lei pentru fiecare pensionar indiferent dacă acesta călătoreşte sau nu (de aia se şi ţine cu dinţii să nu li se emită abonamente fizice).
A, da, mai e o treabă, numărul de locuri îl poţi calcula cel mult la numărul de curse, ori pe durata unei curse călătorii se schimbă, nu merg toţi cap-coadă (da, e aceeaşi gândire ca la CFR Călători, unde trenul e pus pentru cei cap-coadă).

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 20 Aug 2021, 22:58

Dr2005 a scris:
Statistica e viciată, pur şi simplu e vorba de câte locuri sunt oferite vs câte titluri de călătorie sunt achiziţionate (abonamente + validări). Călătoriile prin SMS/aplicaţie/card contactless nu apar, că plăţile se procesează în 2 - 3 zile lucrătoare. Pensionarii nu apar nici ei, deşi PMB plăteşte câte 50 (şi acum probabil 80) lei pentru fiecare pensionar indiferent dacă acesta călătoreşte sau nu (de aia se şi ţine cu dinţii să nu li se emită abonamente fizice).
A, da, mai e o treabă, numărul de locuri îl poţi calcula cel mult la numărul de curse, ori pe durata unei curse călătorii se schimbă, nu merg toţi cap-coadă (da, e aceeaşi gândire ca la CFR Călători, unde trenul e pus pentru cei cap-coadă).

Atunci soluția ar fi dacă e posibil sa numere calatorii care urca în mijlocul de transport sau ocupa locul
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitimeVin 20 Aug 2021, 23:28

La ora actuală, senzori pentru numărat călătătorii avem pe:
- 400 buc. Otokar
- 100 buc. Citaro Euro-4 (seria 46xx)
- 100 buc. Citelis 12T
Nu sunt prea relevanţi (scapă din statistică 150 de trolee + toate tramvaiele + 900 autobuze). Bine, din senzorii existenţi, unii sunt defecţi, inclusiv pe Otokar cu toată garanţia extinsă durează luni de zile până se înlocuiesc cei defecţi (sunt produşi de Thoreb şi nu îi au mereu pe stoc să îi înlocuiască).

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 7 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 7 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 37 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei