|
| Revista presei | |
|
+33bogdan.perejuc Re6/6 aris86 Costin.B TER200 Amiralul @ndrey sp59 bubu daniel_c razvan - trenuri MariusM AeroX alexmorph3us cardinal cristi CFR alinx3330 riciu bobi Peter Fodor ciprian71 marius664 ldh80 kristi kkk IonutCFR2009 dan tm Adirmvl TVlad Luna cfr500 Norbi Adrian78 Vitosa 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 14:09 | |
| Oare se întâmplă multe aberaţii la stat sau sectorul privat în continuare vrea sclavi pe plantaţie, nu salariaţi? Statul ar trebui să fie un exemplu de bune practici în domeniul muncii, inclusiv (şi mai ales) de salarizare. Mai ales că România e statul cu una din cele mai ieftine forţe de muncă, fie ea la stat, fie la privat. Dacă statul plăteşte cu, să zicem, 4000 lei pe lună un inginer, atunci privatul ar trebui să-l plătească cu 5000, nu să se plângă că nu-l mai poate plăti cu 2000 pe motiv că îi fug oamenii la stat la 4000. Că de aia îţi omori tinereţea studiind, ca să nu ajungi pe salariul minim. Numai că statul român... acum câţiva ani eu aveam salariu nici 150 de euro, colegii mei din Austria aveau 2000 de euro, cu vechime mai mică şi muncă mai puţină şi focalizată pe câteva subiecte de interes, nu orice de la petiţii până la proiecte de lege. Nu ştiu cât or avea acum austriecii, cu siguranţă peste 2000 euro net (colegul avea 2 ani vechime, iar ăla era un salariu mic după normele lor, câtă vreme un vatman la Viena lua 2300 euro net), dar eu nu iau nici jumate.
Telemunca anulează sporul de antenă, evident că toţi funcţionarii vor declara în scris că nu pot munci de acasă. Na, sunt bani, fiecare om îşi ştie situaţia, nu sunt toţi celibatari şi fără copii. Dacă ai 2 copii, contează 400 - 500 lei pierduţi pe lună, mai ales dacă mai ai şi o rată la casă, că pe bancă n-o interesează că nu îţi mai dă ţie statul spor. Apoi, dacă ai copii mici, e cam greu să faci telemuncă cu ei pe cap. Normă de hrană se dă şi la telemuncă, că se presupune că omul mănâncă şi de acasă. _________________ :TTT:
|
| | | Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3379 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 14:32 | |
| - Dr2005 a scris:
- . Mai ales că România e statul cu una din cele mai ieftine forţe de muncă, fie ea la stat, ....
Asta depinde de domeniu. Presedintele Frantei, spre exemplu, castiga mult mai putin decat un politruc de la Curtea Constitutionala de la noi |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 15:34 | |
| Doctore, suntem în pandemie. Am nevoie de niște informații de la DSP, ghici până la cat apare că au program vinerea. Iar dacă voi aveți sporuri de antenă, de carcei, de lună plină, bonuri pentru vacanță și ce s-o mai da, iar salariile sunt mai mari ca la privat, cât crezi că durează până pică șandramaua. Cu ocazia asta ai lămurit-o și de ce super competenții din minister nu merg în privat. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 16:48 | |
| Ce conditii vatamatoare are un director de teatru de ii trebuie spor?
Ca sa plateasca inginerul ala cu 5000 de lei privatul trebuie sa mai dea la stat 4000 de lei taxe.. Nu zice nimeni ca nu trebuie salarii mari la stat dar trebuie date dupa performante si anumite criterii nu ii dai la unu 50% spor de doctorat facut la FR si cu doctoratul plagiat sau lasi pe fiecrare entitate sa isi faca ce salar vrea cum au fost lasati primarii |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 17:55 | |
| În 2020 și 2021 salariile la Stat vor crește cu 45%, sporuri peste sporuri, plus vouchere de vacanță de care cei din mediul privat nu beneficiază deloc. Nu mi se pare normală situația ca cei de la Stat să meargă în vacanțe pe banii mei (3% din salariul meu se duce tocmai în această direcție prin acele vouchere acordate celor de la Stat) iar cei din mediul privat să își plătească singuri vacanțele. |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6666 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 18:37 | |
| https://clubferoviar.ro/modernizarea-statiei-fetesti-2/
https://clubferoviar.ro/breaking-porr-a-fost-selectat-constructor-pentru-bucurestiu-giurgiu-inclusiv-podul-gradistea/ |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 20:29 | |
| Vitosa, nu e vorba doar de asta, dar așa cresc și prețurile în turism, că foar bugetarii au vouchere, nu le pasă. Dar prostumea, care, oricum, îi ține în cârcă...
Deci noi luăm mumuleanu din două direcții în felul ăsta. |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 20:51 | |
| Podul de la Grădiștea nu s-a prăbușit din cauza unei viituri ci din cauza unor exploatări ilegale a pietrei de râu de o firmă a unui baron pzdr. Evident CFR nu a putut să facă nici o plângere și totul s-a mușamalizat. Podul s-a prăbușit la 13 august 2005. Revenind la știre tocmai ce a început campania electorală Bine ar fi să se facă dar eu unul nu mai cred de mult în gargara asta politică. |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 21:45 | |
| https://m.adevarul.ro/locale/tulcea/video-noul-pod-dunare-ridica-propriu-avansat-lucrarile-1_5fa514815163ec4271926205/index.html |
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 06 Noi 2020, 23:34 | |
| - Vitosa a scris:
- În 2020 și 2021 salariile la Stat vor crește cu 45%, sporuri peste sporuri, plus vouchere de vacanță de care cei din mediul privat nu beneficiază deloc. Nu mi se pare normală situația ca cei de la Stat să meargă în vacanțe pe banii mei (3% din salariul meu se duce tocmai în această direcție prin acele vouchere acordate celor de la Stat) iar cei din mediul privat să își plătească singuri vacanțele.
Din ce am citit daca se maresc pensiile cu 40% si daca se vor da sporurile alea de 20% si pentru cei din invatamant toti banii colectati de stat se vor duce in pensii si salarii deci zero investitii |
| Subiect: Re: Revista presei Sam 07 Noi 2020, 09:33 | |
| Exact ce spuneam
Ministrul Muncii: Bugetarii nu vor încasa, pe perioada în care lucrează de acasă, unele sporuri, precum cel de antenă sau indemnizația de hrană. http://onelink.to/quyq4x |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Sam 07 Noi 2020, 12:20 | |
| - Dr2005 a scris:
Numai că statul român... acum câţiva ani eu aveam salariu nici 150 de euro, colegii mei din Austria aveau 2000 de euro, cu vechime mai mică şi muncă mai puţină şi focalizată pe câteva subiecte de interes, nu orice de la petiţii până la proiecte de lege. Nu ştiu cât or avea acum austriecii, cu siguranţă peste 2000 euro net (colegul avea 2 ani vechime, iar ăla era un salariu mic după normele lor, câtă vreme un vatman la Viena lua 2300 euro net), dar eu nu iau nici jumate. . Ai dreptate sunt multe aberatii, dar si productivitatea noastra este extrem de mica, fie ca vorbim de privat sau de stat...Salariul mediu este oricum mai mare in Austria in orice domeniu, nu doar in ala in care activezi tu...Si uite inca un exemplu:este ora 14:09, adica in mod normal functionarul nostru ar trebui sa lucreze nu sa stea pe forum ori facebook...Pariu ca in Austria asta nu se intampla??? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Sam 07 Noi 2020, 13:08 | |
| - Peter Fodor a scris:
- Dr2005 a scris:
- . Mai ales că România e statul cu una din cele mai ieftine forţe de muncă, fie ea la stat, ....
Asta depinde de domeniu. Presedintele Frantei, spre exemplu, castiga mult mai putin decat un politruc de la Curtea Constitutionala de la noi Eşti sigur? Şi chiar dacă salariul e mai mic, beneficiile sunt mai mari. Judecătorul de la CCR nu e păzit non-stop şi transportat cu coloana oficială. Calculează cât costă doar astea. Plus cazarea, masa (că nu stă preşedintele cu chirie la confort 3 în Paris). - marius 664 a scris:
- Si uite inca un exemplu:este ora 14:09, adica in mod normal functionarul nostru ar trebui sa lucreze nu sa stea pe forum ori facebook
E sâmbătă azi, iar eu oricum sunt în concediu medical (otită la urechea dreaptă + infecţie în gât). Vineri programul e până la 14, că de aia se lucrează 30 minute în plus de luni până joi. - Adrian 78 a scris:
- Din ce am citit daca se maresc pensiile cu 40% si daca se vor da sporurile alea de 20% si pentru cei din invatamant toti banii colectati de stat se vor duce in pensii si salarii deci zero investitii
Toate salariile sunt purtătoare de taxe, inclusiv cele de la stat. 20% în plus în învăţământ înseamnă, de fapt, 20% din care se scad 32% impozite... practic statul oricum îşi va muta dintr-un cont în altul nişte bani, deci vor rămâne pentru orice. Plus că majorările de salarii vor alimenta consumul, deci TVA plus o pâine de mâncat şi pentru retail. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Sam 07 Noi 2020, 16:04 | |
| Incep anularile
https://clubferoviar.ro/circulatia-a-11-trenuri-cfr-calatori-suspendata-de-luni/ |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Sam 07 Noi 2020, 17:22 | |
| Dragos sa te faci bine cat mai curand...Insa nu vorbeam doar de tine si special de ziua aia...Marea majoritate a celor care lucreaza la stat o ard degeaba... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |