|
| Revista presei | |
|
+33bogdan.perejuc Re6/6 aris86 Costin.B TER200 Amiralul @ndrey sp59 bubu daniel_c razvan - trenuri MariusM AeroX alexmorph3us cardinal cristi CFR alinx3330 riciu bobi Peter Fodor ciprian71 marius664 ldh80 kristi kkk IonutCFR2009 dan tm Adirmvl TVlad Luna cfr500 Norbi Adrian78 Vitosa 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 27 Iul 2020, 21:54 | |
| - marius664 a scris:
- Eu zic ca in secolul asta cuseta de 6 ar trebui sa dispara
Şi mult lăudatul OeBB oferă cuşete cu 6 paturi. - marius664 a scris:
- Romanul ar fi dispus sa plateasca si mai mult daca ar avea si ceva extra inclus in pret
Da, probabil că o cafea, o sticlă de apă şi un croissant ar fi o lovitură de imagine. Ca preţ, toate produsele astea însumate nu valorează mai mult de 3 lei, o nimica toată la un supliment de cuşetă care începe de la 40 lei. Dar după aia or să sară însoţitorii de vagon, or să zică că ei nu-s ospătari, mai ales după ce conducerea CFR Călători le-a stricat plăcerea de a încuia vagonul şi de a se băga la somn după plecarea din staţia de formare. Crezi tu că vreun director general e dispus să strice ,,bunul mers" al lucrurilor moştenit de 30 de ani? Dorobanţu a fost chiar îndrăzneţ cu diagramele vagoanelor cuşetă şi de dormit (şi cu alte chestii) şi a plătit cu funcţia pentru asta. De fapt, cam toţi care au îndrăznit să schimbe modul de lucru arhaic (şi promovat de sindicate) au fost maziliţi în cel mai oribil mod cu putinţă. Aduceţi-vă aminte de Szentes... mers cadenţat pe unde s-a putut (Iaşi - Paşcani, Mangalia ş.a.), biciclete în tren, bilete on-line cu 6 ore avans în loc de 12, i-a mai deranjat şi pe băieţii cu motorina şi pe naşii care luau şpagă (mai ţineţi minte cum erau alergaţi cei de la supracontrol, trimişi pe alte regionale unde nu se cunoşteau cu naşii?) şi a dat-o la o parte şi pe doamna C (ştiţi voi care doamnă). Şi i-a tăiat partidul compensaţia în ultima lună, ca să încheie anul pe minus şi să nu-şi îndeplinească contractul de mandat. _________________ :TTT:
|
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 27 Iul 2020, 21:55 | |
| Ba din contră că dormitoarele și cușetele sînt cele mai vânate dar dacă CFR C nu are suficiente... @Marius664, ce să zică și el. Se vede că la nivel de minister nu se circulă cu trenul și nu se cunosc cerințele cetățenilor. În primul și în primul rând lumea întreabă de trenuri directe, apoi durata călătoriei mare rău, trenurile de legătură care se pierd la mustață. Pe oricine întrebi în tren astea le vei auzi. Dar nu are rost să mai lungim discuția, CFR oricum e o cauză pierdută. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 27 Iul 2020, 22:08 | |
| - Vitosa a scris:
- @Marius664, ce să zică și el. Se vede că la nivel de minister nu se circulă cu trenul și nu se cunosc cerințele cetățenilor.
10.000 km pe an e suficient pentru normele tale? Sau înseamnă tot că ,,nu se circulă"? Bine, anul ăsta o să fie mai puţin, deh, coronavirusul. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 00:54 | |
| |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 01:09 | |
| P.s. ai facut 10000 pe moca ca daca era sa plătești bilet întreg nu iti plimbai tu pletele în vânt atat prin tren. De asta te-ai si băgat la loc cald sa te plimbi moca, altii nici nu folosesc autorizația aia si tu alergi aiurea mii de km, asa e cand nu ai ce face. |
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 08:56 | |
| Eu călătoresc în interes de serviciu, cu ordin de deplasare semnat de ministru, nu mă plimb. Gândeşte-te că numai până la Budapesta sunt 850 km, dintr-un drum dus-întors deja se fac 1700 km. Din 4 drumuri din astea deja se fac 6800, mai pui un drum la Bratislava, la Praga, la Viena, mai o probă pe ERTMS... se adună km.
Călătorii în interes personal am făcut vreo 4 anul trecut, cu nişte Regio-uri, nu m-am apucat să tai ţara la VD, deşi aş fi avut acest drept (poate aş fi făcut-o dacă CFR Călători mă lăsa să îmi aleg locul pe care-l vreau în VD). Pentru interes personal am două biciclete şi o maşină, nu am nevoie să fac concediile în ţară cu trenul, plus că, de regulă, îmi aleg zone depărtate de tren (dacă m-aş duce la mare sau pe Valea Prahovei, aş face-o cu trenul, dar nu mă duc acolo). Ultimul concediu cu trenul a fost la Innotrans Berlin în 2018, dar şi acolo am mers cu avionul până în Germania (105 euro TAROM Bucureşti - Muenchen şi 39 euro Ryanair Berlin - Bucureşti), folosind FIP în interiorul Germaniei (care nu se decontează, deci am mers pe banii DB-ului practic), că nu am 100 de zile de concediu şi nici nu vreau să vagabondez cu zilele prin trenuri. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 10:20 | |
| O da, s-a găsit si pe cine sa trimita in delegatii, Doamne rau am ajuns! Plecati fratilor din tara asta ca se scufunda nava cu asa personaje. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 17:46 | |
| Se infinteaza o comisie de evaluare a evaluatorilor eu zic sa faca si o super comisie de supervizare a superevaluatorilor si un superviser
https://clubferoviar.ro/efectul-interoperabilitatii-feroviare-cu-ue-infiintarea-unui-comitet-de-evaluare-a-evaluatorilor/ |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 17:57 | |
| Ca sa va spun sincer, eu m-am cam saturat de circul asta vesnic intre cei doi de mai sus. Aveti fratilor decenta de a va insulta in particular. Nu numai ca nu dati un exemplu bun dar chestiile astea nu aduc deloc valoare forumului, plictisesc si dezgusta membrii care inca au mai ramas.
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Mar 28 Iul 2020, 18:00, editata de 2 ori |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 17:58 | |
| |
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 18:14 | |
| - Adrian78 a scris:
- Se infinteaza o comisie de evaluare a evaluatorilor eu zic sa faca si o super comisie de supervizare a superevaluatorilor si un superviser
https://clubferoviar.ro/efectul-interoperabilitatii-feroviare-cu-ue-infiintarea-unui-comitet-de-evaluare-a-evaluatorilor/ Atât a înţeles Doru Cireaşă, săracul... Comitetul a existat şi până acum, există din 2017, când a fost înfiinţat sub ameninţarea DG MOVE de a retrage notificarea ONFR-ului, după ce altă firmă a reclamat că în România nu e liberalizată piaţa organismelor notificate. Este postat pe site-ul ministerului încă de atunci: http://www.mt.gov.ro/web14/domenii-gestionate/feroviar/metodologie Activitatea lui se regăseşte şi în rapoartele de activitate ale MT. Numai că, între timp, a apărut altă directivă de interoperabilitate, ceea ce face să fie necesară modificarea vechii metodologii, care oricum e vreo 90% identică cu aia veche. Comitetul nu e remunerat, participarea în el e sarcină de serviciu. Eu unul m-aş fi bucurat ca cei care s-au ocupat de transpunerea noii directive de interoperabilitate să aleagă acreditarea, nu notificarea, că la transpunere se dădea posibilitatea asta. Acreditarea s-ar fi făcut de către RENAR, pe când notificarea se face de statele membre (prin minunatul Comitet, în cazul nostru). Numai că RENAR nu a vrut să aibă de-a face şi cu organismele notificate pe domeniul feroviar, iar conducerea politică a MT a vrut să aibă ea în mână procesul de notificare, deşi notificarea nu o face ministrul pe evaluarea lui, ci o fac cei din Comitet, care NU sunt plătiţi suplimentar, deşi răspunderea e mare. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 28 Iul 2020, 18:24 | |
| - Dr2005 a scris:
- marius664 a scris:
- Eu zic ca in secolul asta cuseta de 6 ar trebui sa dispara
Şi mult lăudatul OeBB oferă cuşete cu 6 paturi.
- marius664 a scris:
- Romanul ar fi dispus sa plateasca si mai mult daca ar avea si ceva extra inclus in pret
Da, probabil că o cafea, o sticlă de apă şi un croissant ar fi o lovitură de imagine. Ca preţ, toate produsele astea însumate nu valorează mai mult de 3 lei, o nimica toată la un supliment de cuşetă care începe de la 40 lei. Dar după aia or să sară însoţitorii de vagon, or să zică că ei nu-s ospătari, mai ales după ce conducerea CFR Călători le-a stricat plăcerea de a încuia vagonul şi de a se băga la somn după plecarea din staţia de formare. Crezi tu că vreun director general e dispus să strice ,,bunul mers" al lucrurilor moştenit de 30 de ani? . Un expresor pe care sa apesi un buton nu te face ospatar, iar daca esti baiat de gasca te poti alege si cu un ciubuc...Eu daca as fi director as face cafea 4,49 lei, o apa cam la fel...Crezi ca mai cineva aia 50 de bani?? Si uite asa mai strange angajatul de un pachet de tigari pe timpul platit de CFR...Crezi ca or sa mai faca gat ca sunt ospatari???...Dar ca sa faci chestia trebuie sa fii in primul rand un om capabil si sa fii lasat sa-ti faci treaba, faptul ca Szentes a fost mazilit n-a fost vina sindicatelor, ci a celor carora profitul CFR Calatori le incurca afacerile personale...Pana la urma profit mai mare este benefic si pt angajat, o parte din banii aia se intorc si pt conditiile lor de munca, uniforme si alte dotari...Un director va "strica" acel bun mers de 30 de ani in momentul cand o sa fie capabil si lasat in pace...Dar cei din ultima categorie vor avea grija ca in functie sa fie ales un om ori paralel cu mersul trenurilor, ori din categoria celor manjiti politic... In privinta cusetelor, acel laudat OeBB ofera intr-un tren doar cusete de 6??? Pt ca eu vreau sa merg cu timisoreanul la cuseta de 4 cu nevasta si aia 2 mai mici.Pot??? Poate ca m-am exprimat gresit, sa ramana cuseta de 6, dar sa am posibilitatea sa merg mai lejer , mai ales daca-s cu familia... |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 29 Iul 2020, 01:17 | |
| Toate cuşetele de 6 de la noi sunt transformabile în cuşete de 4, se rabatează 2 paturi. Acuma, câte compartimente alocă CFR Călători pentru fiecare configuraţie nu mai ştiu, trebuie verificat pe site din timp. Apropo de site, scrie acolo că se vând doar 4 paturi în orice cuşetă, cică măsură de prevenţie COVID. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 29 Iul 2020, 07:18 | |
| Pai 1991/1992 oficial nu au C4, decat acum cu pandemia asta...Si sunt destule trenuri care nu au in oferta C4 si au doar C6... |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 29 Iul 2020, 09:19 | |
| - marius664 a scris:
- Pai 1991/1992 oficial nu au C4, decat acum cu pandemia asta...Si sunt destule trenuri care nu au in oferta C4 si au doar C6...
https://www.cfrcalatori.ro/suplimente-la-vagon-de-dormit-si-cuseta/ ,,Important! În prezent, pentru călătoria la vagon cușetă în cabine dotate cu 6 paturi, se vând bilete doar pentru 4 călători." _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |