| Revista presei | |
|
+42MariusM alex.alexus.tm cristi ar ets2oltromânia Peter Fodor jabels cardinal DAS 2011 get. Semafor cristi CFR mtk Amiralul IonutCFR2009 TER200 92Dragos Mihay ravers75 TVlad Adrian78 bobi @ndrey dandel ldh80 crystynyca ciprian71 cfr500 sp59 alinx3330 razvan - trenuri riciu Luna Katalyn DUAL alexmorph3us marius664 dan tm Dr2005 Nesebar AeroX Vitosa Adirmvl 46 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum Iun 30, 2019 7:24 pm | |
| De data asta insa sunt de acord cu oamenii, nu merge sa le despagubesti numa jumate de teren cat timp cealalta jumatate devine imposibil de folosit la ceva datorita caii ferate ce va fi pe fosta ta jumatate. Si de acord si ca nu poti avea casa la 4-5 metrii de calea ferata. Dar e si varianta ca asta sa fie doar un pretext sa nu se faca nimic. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Dum Iun 30, 2019 8:05 pm | |
| - ldh80 a scris:
- dan tm a scris:
- https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/cu-trenul-aeroport-5-metri-casele-oamenilor-avocat-vom-contesta-proiectul-incalca-dreptul-viata-1_5d15ae1f892c0bb0c6e2c3cb/index.html
Aici ar fi doua aspecte:
-In primul rand, cand s-au realizat sau se vor realiza exproprierile de teren necesare constructiei caii ferate spre aeroportul Otopani, acestea trebuiau/trebuie facute astfel incat sa existe o distanta de macar 10- 20 m intre casele oamenilor si calea ferata- trebuia / trebuie expropiat mai mult teren astfel incat casele oamenilor sa nu fie la numai 4- 5 de calea ferata.
-In al doilea rand, valoarea despagubirilor acordate de stat proprietarilor de terenuri/case/constructii expropiati ar fi normal sa fie stabilita la valoarea de piata a terenurilor expropriate din zonele respective, valoare stabilita de catre un expert imobiliar independent. Nu iti dai seama ca daca au ajuns la 5 metri de casa, daca expropriau mai mult treceau peste casa? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum Iun 30, 2019 9:20 pm | |
| Preţurile exproprierilor sunt stabilite de un expert ANEVAR. Când s-a ales traseul, s-a studiat cartea funciară... rămâne de văzut cât de legale sunt acele locuinţe, respectiv dacă în autorizaţia de construire au trecută funcţiunea de locuinţă. Apoi, zona aia e aproape sub sistemul de balizaj al aeroportului. Mi se pare ciudat că oamenii se simt deranjaţi de trenuri, care vor avea şi panouri fono-absorbante, dar nu sunt deloc deranjaţi de avioane. _________________ :TTT:
|
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Revista presei Dum Iun 30, 2019 10:44 pm | |
| Cat crezi ca rezista casele trecand trenuri de sute de tone pe langa ele? La trepidatii? |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Revista presei Dum Iun 30, 2019 10:54 pm | |
| Rezista, la fel cum rezista multe cladiri vechi din vremea cind calea ferata avea multi angajati. Locuinte, cantoane, cabine de acar, dormitoare etc toate rezista si le vedem folosite pe multe din dintre ele si azi.
Apoi sint locuri unde trenul trece pe strazi pe linga locuinte, Radauti, Bocsa sint doar doua care imi vin in minte acuma pe fuga. |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 1:09 am | |
| Stiu ce zici, numa ca intreb si eu, alea nu or fi fost proiectate de la bun inceput sa fie mai rezistente la vibratii? Nu sunt inginer constructor deci nu stiu. Oricum acolo oamenii sigur au achizitionat casele/apartamentele in cunostinta de cauza ca va trece trenul pe langa ei. La 4-5 metri pot ajunge la tine si lucruri aruncate pe geam din tren, sa nu mai zic de toaletele cu descarcare intre sine. Si eu as pune un minim 7-8 metri zona de siguranta langa calea ferata, sa fie bine si pentru case si pentru trenuri. La distante asa mici la un vant zboara acoperisul casei pe calea ferata. Apoi daca aveai sa zicem 400 de metrii patrati si calea ferata iti ocupa 150 normal ar fi sa iti fie expropiati toti daca restul nu ii mai poti folosii din cauza caii ferate (nu mai ai cale de acces, nu mai poti lua autorizatie de constructie sau alte probleme de genul). |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 7:12 am | |
| - dan tm a scris:
- ldh80 a scris:
Aici ar fi doua aspecte:
-In primul rand, cand s-au realizat sau se vor realiza exproprierile de teren necesare constructiei caii ferate spre aeroportul Otopani, acestea trebuiau/trebuie facute astfel incat sa existe o distanta de macar 10- 20 m intre casele oamenilor si calea ferata- trebuia / trebuie expropiat mai mult teren astfel incat casele oamenilor sa nu fie la numai 4- 5 de calea ferata.
-In al doilea rand, valoarea despagubirilor acordate de stat proprietarilor de terenuri/case/constructii expropiati ar fi normal sa fie stabilita la valoarea de piata a terenurilor expropriate din zonele respective, valoare stabilita de catre un expert imobiliar independent. Nu iti dai seama ca daca au ajuns la 5 metri de casa, daca expropriau mai mult treceau peste casa? Pai atunci mai bine expropiau si casa si terenul de sub ea, daca oricum dupa constructia caii ferate nu se va mai putea locui in aceea casa (asa cum au spus proprietarii). |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 8:16 am | |
| Linia va fi inaltata acolo, vezi pe youtube trenuri pe strazi in Elvetia sau prin spatele caselor in Japonia de exemplu. La aeroport vor merge cel mult desiro, nu vor fi marfare sau diesele. |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 9:32 am | |
| Lasati… ca proprietarii aia abia asteapta sa li se dea despaguri pe un teren evaluat peste pretul real din zona. Vezi niste "smecheri" (nu dam nume) cu patinoar prin zona care fac gura si ar vrea si ei despagubiri... |
|
| |
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 9:52 am | |
| - riciu a scris:
- Lasati… ca proprietarii aia abia asteapta sa li se dea despaguri pe un teren evaluat peste pretul real din zona. Vezi niste "smecheri" (nu dam nume) cu patinoar prin zona care fac gura si ar vrea si ei despagubiri...
Acolo se pot da, doar niste despagubiri ce se vor afla in contestatie pe cativa ani si cam atat. Eu zic sa se gandeasca de pe acum, primarul orasului la cateva autobuze articulate si cam atat. |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 1:42 pm | |
| Legat de linia spre aeroportul Otopeni, de unde se va ramifica aceasta din magistrala 700 ?
-Ori din statia Mogosoaia si apoi sa mearga pe o scurta portiune paralel cu M700 si apoi sa faca curba spre dreapta spre aeroport;
-Ori din linia curenta M700, prin crearea unui nou punct de ramificatie undeva intre statia Mogosoaia si halta Odaile h., lucru care ar presupune: montarea unui macaz si a unor semnale de ramificatie in linia curenta M700 dar si modificarea BLA-ului dintre statia Mogosoaia si HM Balotesti, inclusiv anumite modificari si pe luminoschema statiei Mogosoaia.
Linia spre aeroport (din locul in care se va ramifica din M700 si pana la aeroport) va fi linie simpla sau dubla ? In viitor se va aveea in vedere si electrificarea ei ? |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun Iul 01, 2019 9:34 pm | |
| @ldh80 vezi fisierul cu caietul de sarcini atasat aici https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=400&t=4589 vezi de la pagina 13 |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Revista presei Mar Iul 02, 2019 9:12 am | |
| Multumesc pentru link- am vazut!
Deci noua linie spre aeroport se va desprinde din linia curenta M700 aproximativ la Km 16+100 (intre statia Mogosoaia si halta Odaile h).
Am vazut ca se vorbeste acolo si de dublarea liniei dintre statia Mogosoaia si HM Balotesti! |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar Iul 02, 2019 10:48 am | |
| https://www.g4media.ro/breaking-perchezitii-diicot-la-tarom-procurorii-suspecteaza-mecanici-si-un-lider-sindical-ca-au-furat-piese-de-schimb-si-combustibil.html?source=biziday |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi Iul 04, 2019 10:21 pm | |
| https://m.romanialibera.ro/investigatii/dna-a-tinut-la-sertar-ilegalitatile-din-cfr-791019?fbclid=IwAR1V8IyypXf1rIwDLTxrRjq8KK2CqFYu8KUede2_Rei7zvoozHqELCWk9AU Și nu se vor astâmpăra în vecii vecilor... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
|
| |
| Revista presei | |
|