| 604 : Crasna - Husi | |
|
+27ACFCH Bebe razvan - trenuri Ionut31 DAS 2011 ldh80 t1972 AeroX riciu cfr500 Adrian78 TVlad cristi ar MariusM Peter Fodor kristi kkk Adirmvl aris86 @ndrey Katalyn Luna IonutCFR2009 marius664 Dr2005 Nesebar dan tm Vitosa 31 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ionut31
Numarul mesajelor : 123 Varsta : 15 Localizare : Falciu Reputatie : 782 Data de inscriere : 11/02/2023
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Joi 06 Iun 2024, 18:47 | |
| Am văzut pe FaceBook că cei de la Viacons au asfaltat prima trecere la nivel cu CF dinspre oraș... |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14507 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Joi 06 Iun 2024, 20:39 | |
| Cu un plin merge la vreo 1000 de km. |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6897 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12299 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Joi 06 Iun 2024, 21:31 | |
| - Ionut31 a scris:
- Am văzut pe FaceBook că cei de la Viacons au asfaltat prima trecere la nivel cu CF dinspre oraș...
Da, am vazut imaginile! Pacat ca s-a ajuns aici......... |
|
| |
ACFCH
Numarul mesajelor : 14 Localizare : Husi Reputatie : 249 Data de inscriere : 07/04/2024
| Subiect: ASOCIATIA CALEA FERATA CRASNA - HUSI | RASPUNS OFICIAL Joi 06 Iun 2024, 21:52 | |
| - Ionut31 a scris:
- Am văzut pe FaceBook că cei de la Viacons au asfaltat prima trecere la nivel cu CF dinspre oraș...
Da, cei de la VIACONS RUTIER au asfaltat peste calea ferata, raspuns din partea reprezentatiilor primariei si a VIACONS e ca este ceva temporar pentru ca linia nu se mai poate folosii fiind degradata in zona pasajelor si pe parcurs, urmand ca la o posibila redeschidere sa fie inlocuita si asfaltul scos, dar, cei de la CNCF le au spus sa scoata linia si plansele de plastic dar au scos doar plansele de plastic si au pus asfalt peste linia care este in teren. Amuzant e ca dupa ce am anuntat la primarie baietii nu au mai spus nimic pe statie, probabil s au oprit pe moment din asfaltat. |
|
| |
ACFCH
Numarul mesajelor : 14 Localizare : Husi Reputatie : 249 Data de inscriere : 07/04/2024
| Subiect: ASOCIATIA CALEA FERATA CRASNA - HUSI | UPDATE OFICIAL Vin 07 Iun 2024, 16:18 | |
| - ACFCH a scris:
- Ionut31 a scris:
Da, cei de la VIACONS RUTIER au asfaltat peste calea ferata, raspuns din partea reprezentatiilor primariei si a VIACONS e ca este ceva temporar pentru ca linia nu se mai poate folosii fiind degradata in zona pasajelor si pe parcurs, urmand ca la o posibila redeschidere sa fie inlocuita si asfaltul scos, dar, cei de la CNCF le au spus sa scoata linia si plansele de plastic dar au scos doar plansele de plastic si au pus asfalt peste linia care este in teren. Amuzant e ca dupa ce am anuntat la primarie baietii nu au mai spus nimic pe statie, probabil s au oprit pe moment din asfaltat.
UPDATE: Primarul a anuntat faptul ca a asfaltat asa ca sa nu distruga calea ferata, dupa cum am spus mai sus CNCF le a zis sa scoata linia de la pasaje dar au ales sa toarne asfalt peste pentru ca in momentul citez " cand o sa reusim si o sa avem demersuri facute macar din punct de vedere MARFA sa redeschidem aceasta cale ferata sau daca nici aici nu o sa reusim pentru ca este o investitie pe care nu pot eu sa o suport, este o investitie care nu depinde de mine" [...] " se decapeaza putin langa sina atunci este perfect accesabil pentru a merge trenul" |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6897 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12299 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 09 Iun 2024, 11:39 | |
| Deci cei de la CN CFR ar fi fost de acord chiar cu scoaterea șinelor de la pasajele de nivel, dar primăria a preferat totuși să nu scoată sinele (aici este o bila alba pentru primărie) ci sa toarne asfalt peste șine!
Acuma nu știu cum au ajuns cei de la CN CFR SA la concluzia că acele dale de cauciuc (montate in 2013) nu mai sunt bune, deși în tara mai exista treceri la nivel cu calea ferată cu dale din cauciuc și rezista destul de bine!
Totuși, că sa nu fie acoperite de asfalt și sinele de cale ferată primăria putea face altceva: să asfalteze numai spațiul dintre sine și din lateralul șinelor (unde erau acele dale de cauciuc) iar la contactul dintre asfalt și șine (pe o distanta foarte mica, de câțiva centimetri) să pună acel material elastic denumit mastic (un fel de cauciuc) care se pune și la contactul dintre asfalt și liniile de tramvaie (am văzut la liniile de tramvaie din Iași aceasta metodă). In acest fel nu se turna asfalt și peste șine și, în accelasi timp, era protejat și asfaltul dintre sine și din lateralul șinelor! |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6586 Reputatie : 12462 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 09 Iun 2024, 12:21 | |
| Probabil CFR SA s-a gandit ca in eventualitatea reluarii traficului feroviar pe linia Crasna - Husi este nevoie de un RK la linie care ar include inlocuirea totala a acesteia, deci vechile sine ar fi oricum complet inutile. De asta le-a dat unda verde sa le scoata... |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14507 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Joi 13 Iun 2024, 23:30 | |
| CNCF "CFR" SA doreste sa redeschidă linia CRASNA- HUSI dacă și primariile Huși, Crețești, Oltenești si Consiliul Județean ar face un parteneriat cu aceștia si Ministerul Transporturilor. Interesant este ca autoritățile locale și județene au fost informate în acest sens pe data de 07.06.2024. Așteptăm replica lor in acest sens.
Sursa info: facebook grupul Calea Ferată Crasna - Huși. Și tot acolo e publicat și documentul CNCFR SA.
Dar eu zic că rămâne un vis. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18770 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24351 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Vin 14 Iun 2024, 08:46 | |
| Povesti electorale.. Aia nu îs in stare să facă niște wcuri in scoli și vorbesc să susțină transportul cu trenul.Sute de primării sunt in faliment doar că luna de luna primesc bani de la guvern pentru funcționare |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Vin 14 Iun 2024, 22:58 | |
| Deci, cel puțin prin declarații, cei de la CN CFR SA și-au exprimat disponibilitatea de a încheia un parteneriat, cu primăriile Huși, Crețești, Oltenești și cu Consiliul Județean Vaslui, în vederea redeschiderii caii ferate Crasna - Huși! De acest răspuns al CN CFR SA cred că trebuie să știe cât mai multă lume, documentul oficial emis de CN CFR SA cred că ar trebui publicat atât pe Facebook, pe forumurile dedicate municipiului Huși (Mândru că sunt hușean, Husi- orașul dintre vii, Primăria Huși - caiet de reclamații, etc), în presă (trimis către Alina Darie de la ziarul Vremea Noua de Vaslui) și trimis inclusiv către cei 19 consilieri locali, aleși recent!
Desigur că cel puțin legal s-ar putea constitui un parteneriat între CN CFR Sa și instituțiile și primăriile sus amintite, după modelul cum s-a făcut pentru linia Reșița Nord- Voiteni, pentru care s-a constituit un astfel de parteneriat. In cazul lucrărilor de reparație și modernizare a liniei Reșița Nord- Voiteni finanțarea este asigurată prin PNRR (cca 130 milioane euro). Primăria Reșița nu cred că suporta o parte din aceasta sumă.
In cazul liniei Crasna-Huși, dpdv legal, parteneriatul se poate constitui, însă nu știu daca s-ar putea accesa fonduri din PNRR pentru reparația și modernizarea liniei Crasna-Huși (deși teoretic ar trebui sa se poată, daca s-a putut pentru linia Reșița Nord - Voiteni, ambele linii având accelasi statut- linii neinteroperabile ).
Din păcate bugetul local al municipiului Huși (și cu atât mai puțin bugetele locale a comunelor Crețești și Oltenești) nu cred că ar putea suporta foarte mult din costurile necesare pentru reparația și redeschiderea liniei Crasna-Huși!
Cea care cunoaște cel mai bine situația bugetului local al municipiului Huși este doamna Safta Trofin și, daca s-ar face un astfel de parteneriat cu CN CFR SA ea ar fi cea mai un măsură să spună ce suma ar putea fi alocată, din bugetul local al municipiului Huși, pentru reparația și redeschiderea liniei Crasna-Huși! |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6586 Reputatie : 12462 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 15 Iun 2024, 00:14 | |
| Pai sa acorde mai putine ajutoare sociale si sa vezi cum raman bani pt reparatia liniei Crasna - Husi... In fond, reluarea circulatiei cu trenul aduce beneficii tuturor cetatenilor urbei... |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9108 Reputatie : 13018 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 15 Iun 2024, 22:58 | |
| Adică tu vrei să nu mai dea ajutoare sociale ca să ramînă bani pentru redeschiderea linieiSi dupa redeschiderea liniei ăia care stăteau pe social ar putea sa naveteze cu trenul la serviciu undeva in afara Hușilor?
fugi bă de- aici. niciodată |
|
| |
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1424 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4076 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 15 Iun 2024, 23:20 | |
| Ar trebui verificat unde naveteaza cei ce stau in Husi.
Ca daca acum ai microbuz care ii duce direct la Vaslui sau la Barlad, dracu' o sa lase microbuzul pentru trenul care ii lasa la Crasna ca sa astepte legaturile. Asta ca sa nu mai vorbim ca am o vaga impresie ca trenul va fi mai lent ca microbuzul. |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 15 Iun 2024, 23:39 | |
| Pe acest topic am postat mersul de tren decembrie 2008- decembrie 2009 pentru aceasta linie! Atunci erau 5 perechi de trenuri/zi , inclusiv trenuri directe Huși - Vaslui și Huși - Iași, toate făcute cu AM Desiro. Atunci un AM Desiro parcurgea distanta Huși - Vaslui în cca 1 h și 15 sau 20 minute. Un microbuz parcurge aceasta distanta in cca o oră - poate un pic mai mult. Deci pe distanța Huși - Vaslui timpul de mers ar fi cam accelasi - tren fata de microbuz (bineînțeles cu condiția că linia sa fie readusă la starea din 2009 și trenurile sa fie compuse cu AM Desiro).
Dar întrebarea era daca s-ar putea accesa fonduri din PNRR pentru reparația/modernizarea acestei linii! |
|
| |
ACFCH
| Subiect: ASOCIATIA CALEA FERATA CRASNA - HUSI | DIALOG Joi 20 Iun 2024, 23:11 | |
| - ldh80 a scris:
- Pe acest topic am postat mersul de tren decembrie 2008- decembrie 2009 pentru aceasta linie! Atunci erau 5 perechi de trenuri/zi , inclusiv trenuri directe Huși - Vaslui și Huși - Iași, toate făcute cu AM Desiro.
Atunci un AM Desiro parcurgea distanta Huși - Vaslui în cca 1 h și 15 sau 20 minute. Un microbuz parcurge aceasta distanta in cca o oră - poate un pic mai mult. Deci pe distanța Huși - Vaslui timpul de mers ar fi cam accelasi - tren fata de microbuz (bineînțeles cu condiția că linia sa fie readusă la starea din 2009 și trenurile sa fie compuse cu AM Desiro).
Dar întrebarea era daca s-ar putea accesa fonduri din PNRR pentru reparația/modernizarea acestei linii! 1. Autobuzul face Cca 1h 10m de la Husi[BCR] si VASLUI[Autogara Morandi], timpii de mers sunt similari dar avand in vedere ca la Crasna se schimba postul de conducere trenul in teorie ar fi mai rapid pana in Crasna. 2. Confortul este net-superior la DESIRO si poluarea fonica mai mica + Priza si Aer Conditionat la tren[si incalzire] 3. Drepturile pentru reduceri la tren se da mai usor, la autobuz trebuie facut abonament. Trebuie mentionat si faptul ca reducerea de 100% la elevi sau 90% cat si restul de reduceri la transportul feroviar sunt subventionate deci SNTFC sau orice alt operator nu ar intra in faliment din cauza reducerilor. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi | |
| |
|
| |
| 604 : Crasna - Husi | |
|