Numarul mesajelor : 297 Reputatie : 4500 Data de inscriere : 21/05/2013
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 06 Iun 2023, 13:01
Vitosa a scris:
@Ony_x Depoul Constanța nu a existat vreodată. Aia e revizia de vagoane Constanța, sau grupa tehnică cum i se mai spune. Ăla de care spui e firul 3 Constanța - Palas. Pe vremuri era folosit de locomotivele care mergeau la sau veneau de la depoul Palas. Și electrice și diesele. După 1998 odată cu reorganizarea făcută de președintele marinar, depoul Palas a devenit depou al CFR Marfă și a dispărut ca să zic așa folosirea acelei linii. Pentru că în prezent, dar nu de acum, CFR Călători își duce la Medgidia locomotivele diesel și automotoarele pentru alimentat cu motorină. Cu tren sau fără. Cred că vezi și tu pe feisbucul ăla poze (compuneri EA+DA+2/4 etajate+LDH, sau LDE+AM malaxa) și discuții contradictorii.
Multumesc mult pentru informatii ! Acea linie ma intrigat mereu cand am vazut-o din tren, merge paralel cu M800 din Palas pana la sa spun acum corect grupa tehnica Constanta. Chiar si din tren este foarte vizibil ca pe aceasta linie nu a mai trecut nici un vehicol feroviar de multi ani, sina e ruginita si cu vegetatie crescuta pe linie. Acum am inteles si de ce. Elaborand mai mult pe informatiile furnizate de colegul Vitosa, mi se pare stupid ca CFR calatori sa duca vehicolele diesel pana la Medgidia pentru realimentare. Atribuirea depoului Palas doar pentru CFR marfa e cel putin ciudata, ca sa nu zic mai mult. In grupa tehnica Constanta sunt stationate si locomotive nu doar vagoane, inclusiv celebrul malaxor 700 vizibil si pe imaginea google maps: https://www.google.com/maps/@44.1701274,28.6125661,3a,75y,3.73h,80.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOE9K8VfFbUnI-duSEwNF6A!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu Ma intreb cine a luat o asemenea decizie tampita sa atribuie depoul Palas exclusiv la CFR marfa.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 06 Iun 2023, 13:38
Cine a luat masura idioata de a sparge CFR-ul. Dar probabil a mizat pe faptul ca este marfa pentru port.
comradetymo
Numarul mesajelor : 21 Reputatie : 704 Data de inscriere : 13/01/2023
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 06 Iun 2023, 14:22
Adrian78 a scris:
In 2010 era grupa Budapesta-Constanta de la 374 cu vagoane 22-96..Cred că am o filmare pe youtube
Cel mai recent tren(stiut de mine) care sa fi mers direct intre Budapesta si litoralul romanesc a fost in minivacanta de 1 mai din 2017,cand unul din trenurile Budapesta-Bucuresti a fost prelungit pana la Mangalia
Ony_x
Numarul mesajelor : 297 Reputatie : 4500 Data de inscriere : 21/05/2013
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 13 Iun 2023, 17:48
Mai exista vagoane restaurant pe undeva prin tara ? Sau au fost deja toate casate ? In cazul in care mai exista, credeti ca ar mai avea vreo logica modernizarea lor si utilizarea lor la anumite trenuri de lung parcurs / internationale ?
comradetymo
Numarul mesajelor : 21 Reputatie : 704 Data de inscriere : 13/01/2023
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 13 Iun 2023, 17:52
Ony_x a scris:
Mai exista vagoane restaurant pe undeva prin tara ? Sau au fost deja toate casate ? In cazul in care mai exista, credeti ca ar mai avea vreo logica modernizarea lor si utilizarea lor la anumite trenuri de lung parcurs / internationale ?
Exista pana acum cateva luni pe "Dacia",in prezent nu cred ca mai circula.
Cipri Andrei Neculai
Numarul mesajelor : 387 Localizare : M400, km 130 Reputatie : 3363 Data de inscriere : 29/09/2016
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 13 Iun 2023, 20:44
Ony_x a scris:
Zac toate prin Grivita. 10 bucati 88-96 (cele gri care mergeau pe Dacia - 010 cu RR in schema Express in 2019 ala fiind ultimul din seria lor care a mai circulat pe intern pana la Arad / Simeria) plus cele cateva 89-76 Bar-Bistro reconstruite de Alstom in 2002-2003 din baze de tip 20-50 de fabricatie Goerlitz prin '84-'85.
Tot asa, pe intern circulau ultima data pe Dacia pana / de la Arad / Simeria anul trecut. 008 si 005 (cel cu rastel de biciclete promovat prin 2017 de Szentes).
Vagoanele ar mai duce cativa ani cu reviziile la zi, iar vanzare ar fi, preturile fiind suprinzator de decente; la drumuri lungi de 8-12h ar da lovitura, dar n-ai personal de exploatare.
Uite, pana sa revina IC-urile, la 1741/2 si 1623/4 aveai serviciu de tip mini-bar. (89-87) Aceeasi diagrama de locuri exista si in prezent, dar nu mai are cine sa se ocupe de comercializare.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 13 Iun 2023, 21:32
Nu știu cum mai e în prezent la serviciul vagoane speciale dar a fost o vreme când sntfc cfr C nu plătea diurnă salariaților. Tu te-ai angaja la un job unde când vine ziua de leafă constați că faci muncă patriotică ? Haideți la cfr să vedeți ce vieață frumoasă e.
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1779 Data de inscriere : 25/03/2021
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 10:16
CFR SA vrea să cumpere 16 utilaje multifuncționale pentru calea ferată. Licitație de 3,7 milioane de euro stire din 2020 pana la urma a cumparat sau nu? pentru ca nu se vede nicio miscare.
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1779 Data de inscriere : 25/03/2021
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 11:57
Cat am lucrat la SIMC Timisoara ca paznic. era un buldozer mai vechi ce il foloseau la curatarea liniilor. adica pe margini. intelegeti voi. dupa ce cel care il opera a iesit la pensie cred nu stiu exact ce sa intamplat cu el, si buldozerul a fost tras la gard si abandonat. multi oameni se plang ca nu au vizibilitate la unele treceri din cauza vegetatiei. dar si eu calator fiind vreau sa vad pe geam peisaje. nu boscheti. de ce in alte tari se poate ei curata si copacii ca sa nu cada pe fire si noi nu suntem in stare. cat de scump poate fi un utilaj?
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 13:02
Dar nu zici altfel ? Cati beneficiari de ajutor social are fiecare primarie pe unde tren liniile ferate ? Cu gramada... si aia sunt obligati sa presteze lunar ore munca in folosul comunitatii... Dar asa-i ca nici la coasa nu mai merge nimeni ? Te rogi de ei cu 150 lei ziua de munca si nu vin... Dar ce-s fraier? Lasa ca stau degeaba si imi vine ajutorul social... Despre ce vorbim? O sa creasca paduri ecuatoriale pe langa caile ferate si nici peste 100 de ani n-o sa curete nimeni vegetatia luxurianta pt ca pur si simplu nu-i intereseaza siguranta circulatiei, nu-i doare burta ca din buget s-au achitat niste revizii R9 la Desiro si la nici o luna sunt zgariate la exterior, vopseaua fiind afectata...nimic... Aia din minister taie frunza la caini toata ziua si dau mustele afara din Cismigiu... in loc sa puna la punct societatile aflate in subordine directa...
Bebe
Numarul mesajelor : 92 Reputatie : 719 Data de inscriere : 06/03/2023
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 13:12
Nu vine nimeni sa munceasca la Linii,sa taie copaci si tufe pe 2600lei vara la +40.cu apa fiarta dupa tine.Mai bine sezonier in strainatate 3 luni pe an si vi cu cel putin 5000 euroi.Sefimea la aer conditionat,max 8 ore pe zi,vinerea program scurt si salariu grasut cu week end uri libere....... trai pe vatrai
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 13:32
IonutCFR2009 a scris:
Dar nu zici altfel ? Cati beneficiari de ajutor social are fiecare primarie pe unde tren liniile ferate ? Cu gramada... si aia sunt obligati sa presteze lunar ore munca in folosul comunitatii... Dar asa-i ca nici la coasa nu mai merge nimeni ?
Sunt vreo 162.000 de beneficiari de ajutor social în ţara asta - https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26371584-cati-oameni-primesc-ajutor-social-romania-suma-medie-platita.htm . Bănuiesc că există pe undeva şi o statistică pe localităţi. Munca în folosul comunităţii la primăriei se prestează pe terenurile administrate de primărie şi instituţiile subordonate acesteia (şcoală, piaţă, grădiniţă, orfelinat etc.), la mai puţin de 20m de axul căii nu are ce căuata primăria. Munca în gabaritul căii nu e pentru oricine, îţi trebuie autorizaţie, eventual îţi trebuie şi autorizaţie pentru lucrul pe linie electrificată dacă e cazul. A, că unii primari de comune mai încalcă legea cu bună ştiinţă şi intră cu coasa pe linii e altă mâncare de peşte, o fac pe barba lor, dacă-i prinde Curtea de Conturi au încurcat-o urât de tot (au fost cazuri).
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 13:51
Bebe a scris:
Nu vine nimeni sa munceasca la Linii,sa taie copaci si tufe pe 2600lei vara la +40.cu apa fiarta dupa tine.Mai bine sezonier in strainatate 3 luni pe an si vi cu cel putin 5000 euroi.Sefimea la aer conditionat,max 8 ore pe zi,vinerea program scurt si salariu grasut cu week end uri libere....... trai pe vatrai
Sa externalizeze mentenanta ca si asa nu fac nimic si sa faca ca in UK lucrari sambata cu muncitori din exterior.. Ma uitam si vineri lucrau in Filiasi unde au schimbat macazurile pe cap Y la 30 de grade in loc sa vina sa lucreze noaptea pe racoare A ajuns joi in Curtici Smartonul 013 si azi am vazut poze cu el prin Baneasa zgariat din cauza vegetatiei la fel si AM Desiro iesite recent de la Pascani si revopsite s-au zgariat si fac servici doar pe GDN -Otopeni
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 13:53
Asa-i frumos, pe canicula sa miroasa creuzotul mai tare... Cati lucrau si cati o frecau la umbra ?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 09 Iul 2023, 14:01
IonutCFR2009 a scris:
Asa-i frumos, pe canicula sa miroasa creuzotul mai tare... Cati lucrau si cati o frecau la umbra ?