| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+61Ionut31 Bebe comradetymo Johnny84 Laurentiu Ciobanu Costin.B vlad237 frank81 LokDiesel Chemnitzer sp59 Ony_x Pandelea50 TGV 4515 bubu MariusM CalinIonMihai Norbi DAS 2011 pwilk47490 TVlad riciu Cipri Andrei Neculai Adrian78 cardinal Peter Fodor SMDS daniel_c sytrus cristi ar razvan - trenuri Lumunita Stana cristi CFR bobi alinx3330 ldh80 CristianSM lokomo69 AeroX vanchorusebulgaria TER200 cfr500 Vitosa Adirmvl alex.alexus.tm rizelgeorgel2004 AndreiCFRbv Luna didinul ravers75 ciprian71 marius664 dan tm get. Veaceslav_MD @ndrey Nesebar Katalyn Dr2005 DUAL IonutCFR2009 65 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1779 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun Apr 05, 2021 8:07 pm | |
| una din linii arata chiar bine. ma gandesc ca statiile sunt locuinte acum... |
|
| |
CalinIonMihai
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 10:21 am | |
| au existat vreodata trenuri directe spre Spania? (vroiam sa intreb si Anglia dar nu cred ca tunelul era construit pe atunci) Franta stiu ca aveam. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 10:40 am | |
| - CalinIonMihai a scris:
- au existat vreodata trenuri directe spre Spania? (vroiam sa intreb si Anglia dar nu cred ca tunelul era construit pe atunci) Franta stiu ca aveam.
Spre Spania nu are cum ca are alt ecartament iar Anglia in afara de Eurostar nu are trenuri directe spre Europa iar vagoanele trenurile lor sunt construite dupa alte standarde |
|
| |
CalinIonMihai
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 12:11 pm | |
| Diferit fata de cel al rusilor? Multumesc Adrian. trenul 78 nici nu stiam ca acum se cheama Muntenia. eu stiam de valahia. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 12:19 pm | |
- Diferit fata de cel al rusilor? Multumesc Adrian. trenul 78 nici nu stiam ca acum se cheama Muntenia. eu stiam de valahia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Iberian-gauge_railways |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 12:22 pm | |
| Bucuresti-Paris a circulat pana prin 2000 ultimul vagon direct! Bucuresti-Zurich a circulat prin anii 80. Cam astea au fost destinatiile capitaliste. Cu restul statelor comuniste am avut legaturi directe din Bucuresti era direct: Berlin, Praga, Varsovia, Moscova, Kiev, Vilnius, Riga, Minsk, Venezia, Ljubljana, Zagreb, Belgrad, Sofia, Atena, Istanbul, Viena si de Budapesta nu mai vorbim ca majoritatea tranzitau pe acolo. Deci toate aceste capitale aveau tren/grupa directa la Bucuresti!!! Acum tineretul din ziua de azi habar nu are de aceste legaturi, ei sunt interesati de pozat locomotive cu "mecanic de treaba" dar nu realizeaza degradarea, ce am fost si ce am ajuns.
La inceputul anilor 80 era un tren Bucuresti-Zagreb care iesea prin Jimbolia fara sa treaca prin Belgrad. Si multe altele de care multa lume de aici habar nu are dar CFR chiar a fost ceva candva!
Te urcai in Bucuresti si coborai in Vilnius sau in Riga, ba chiar Sankt Petersburg ca era un tren Sankt Petersburg-Suceava-Bucuresti-Sofia si retur. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 12:37 pm | |
| @Karpaty
... si acum abia reuseste sa compuna trenurile interne... |
|
| |
CalinIonMihai
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 1:31 pm | |
| chiar asa trebuie sa arate o linie? este spre Timisoara Vest Am crezut initial ca merge spre sud. dar tot mergand pe linie am ajuns in gara de vest. insa tot nu e in regula pentru mine sa arate asa linia.
Ultima editare efectuata de catre CalinIonMihai in Sam Apr 10, 2021 1:59 pm, editata de 1 ori |
|
| |
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8340 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 1:42 pm | |
- Diferit fata de cel al rusilor? Multumesc Adrian. trenul 78 nici nu stiam ca acum se cheama Muntenia. eu stiam de valahia.
Valahia era trenul de noapte Bucureşti - Timişoara: https://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CFR&kategorie=R&cislo=695&rok=2004 |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 8:26 pm | |
Doar trenurile de mare viteza circula pe linii cu ecartament normal de 1435mm de aia ajunge si TGVul la. Barcelona |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 9:37 pm | |
| Erau legaturi dar nu pentru români. Pasapoartele se obtineau greu la fel ca dreptul de ieșire din tară. Multe trenuri erau pentru legaturi spre mare pentru tarile mai permisive. Karpaty, tin minte ca mersurile pe 800 si cele internationale aveau tabele de vară si de iarnă. Cele care ieseau spre URSS aveau mentiunea ca au in compunere numai vagoane de dormit URSS sau PKP.
acuma cu pandemia e dificil pentru feroviar însă ar fi bune teenuri spre Vîrșeț si Kikinda. Nu mai zic spre alte orase din Europa |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 10:40 pm | |
| Corect! Dar dupa 90 s-a putut circula mai usor. Daca ne uitam in mersul 95-96 vedem trenul Sankt Petersburg-Sofia cu grupa de Minsk ; Vilnius, si Riga. Pana prin 2000 am avut trenuri/grupa cam peste tot in Europa, apoi a inceput degradarea! La trenurile cu vagoane URSS se putea merge, te duceai la gentie, spuneai unde vrei sa mergi(spatiul ex URSS) si ei faceau comanda de loc, a doua zi veneai si ridicai biletul. Este trist cum am ajuns, sa nu avem o legatura spre Grecia, sa nu avem o legatura spre Cehia, dar mai rau si chiar fara cuvinte sa nu ai legatura cu tara vecina. E de neconceput sa nu ai macar o legatura intre doua tari vecine nu ami zic sa tranzitezi tara vecina si sa mergi mai departe. |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam Apr 10, 2021 11:23 pm | |
| Si trenurile erau facute cu vagoane PKP OBB CSD Am avut vagoane directe la. Stuttgart si un vagon la Kosice.. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum Apr 11, 2021 12:36 am | |
| Inclusiv DR si am avut legatura directa si cu Leipzig, Bucuresti-Leipzig.
BALT ORIENT EXPRES Bucuresti-Berlin cu grupa de Leipzig
VITOSA Sofia-Chitila-Berlin
TRANSDANUBIUM Burgas-Praga
TRACIA Varna-Leipzig
NORD ORIENT EXPRES Burgas-Varsovia
VARNA Varna-Varsovia
MAMAIA Mangalia-Praga !!!!!
NESEBAR Burgas-Budapesta
Astea 7 erau sezoniere in afara de PANNONIA, ORIENT EXPRES, CARPATI, BALT ORIENT EXPRES care circulau zilnic! Plus cele spre URSS care erau 5 din care doar 1 era sezonier. 1 din ele era Istanbul-Moscova tot timpul anului.
Se mergea feroviar si erau trenuri pline, legaturi in toata Europa. Acum nu mai e nimic! Amintiri si cateva poze rare. Europa centrala si de vest inca e legata bine si are trenuri internationale, aici in partea de est in special Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia plus fosta Iugoslavie, bate vantul, s-a asternut linistea peste partea feroviara, foarte tirst cum s-a ajuns! |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum Apr 11, 2021 11:42 am | |
| Acum nu mai e nevoie. Circula toti cu avioane charter, la tarife moderat ieftine. Cine nu-si adapteaza politica tarifara, pierde clientii... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|