| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+61Ionut31 Bebe comradetymo Johnny84 Laurentiu Ciobanu Costin.B vlad237 frank81 LokDiesel Chemnitzer sp59 Ony_x Pandelea50 TGV 4515 bubu MariusM CalinIonMihai Norbi DAS 2011 pwilk47490 TVlad riciu Cipri Andrei Neculai Adrian78 cardinal Peter Fodor SMDS daniel_c sytrus cristi ar razvan - trenuri Lumunita Stana cristi CFR bobi alinx3330 ldh80 CristianSM lokomo69 AeroX vanchorusebulgaria TER200 cfr500 Vitosa Adirmvl alex.alexus.tm rizelgeorgel2004 AndreiCFRbv Luna didinul ravers75 ciprian71 marius664 dan tm get. Veaceslav_MD @ndrey Nesebar Katalyn Dr2005 DUAL IonutCFR2009 65 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
daniel_c
Numarul mesajelor : 475 Reputatie : 5043 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 02 Ian 2020, 22:47 | |
| Vizionand un clip pe Youtube, la miutul 5:53 mi s-a parut ca vad o locomotiva cunoscuta, sa fie un DHA/DHB sau este doar asemanatoare? Sau de la asta s-or fi inspirat romanii? https://www.youtube.com/watch?v=eKIl8i8uhpA |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 18:12 | |
| Vreau sa merg de la Gyor la Cluj cu Transilvania, dar vad ca oferta e de la Viena la Cluj. E vreo problema daca imi apare moaca in tren in parcurs si nu de la Viena? |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 18:18 | |
| - Adirmvl a scris:
- Vreau sa merg de la Gyor la Cluj cu Transilvania, dar vad ca oferta e de la Viena la Cluj. E vreo problema daca imi apare moaca in tren in parcurs si nu de la Viena?
Nu este si eu am avut bilet cu oferta Sibiu-Budapesta si m-am urcat din Simeria |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 18:20 | |
| Da, da' asta inseamna ca a fost nas roman. Cum astia sint mai ciufuti, mi-e sa nu strambe din bot... |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 18:48 | |
| La vagon de clasă nu o să zică nimeni nimic. Doar să nu fie din bucăţi biletul, că e 10.000 forinţi amenda dacă fentezi sistemul maghiar cu bilete mai ieftine pe bucăţi. La vagon de dormit/cuşetă însă dacă nu te-ai urcat în staţia de pe bilet, o să dea locul tău la altcineva şi îl pierzi. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 18:49 | |
| E vorba sa merg cu Transilvania, deci nu se pune problema de C sau D.
Iar de amenda iar nu se pune problema, ca o sa imi iau biletul ala la oferta.
Mersi de raspunsuri! |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 22:40 | |
| Cand te verifica e posibil sa intrebe cum de nu a fost vizat pana "acum" si poti raspunde simplu, nu stiu, poate eram la wc si tragi si un zambet ironic. Nu trebuie sa dai prea multe explicatii, sau incepi si vorbesti in romana si el pe limba lui, vede ca nu va intelegeti, te lasa si pleaca, e foarte simplu. Atata timp cat esti in regula nu trebuie oferite prea multe explicatii. |
|
| |
cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6554 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 04 Ian 2020, 23:18 | |
| Și dacă ai bilet pe bucăți nu ești în regula? Cum poate demonstra că ai mers cu bilete pe bucăți? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Ian 2020, 00:39 | |
| - cristi ar a scris:
- Și dacă ai bilet pe bucăți nu ești în regula? Cum poate demonstra că ai mers cu bilete pe bucăți?
La Dacia şi Ister la vagoanele de clasă la Lokoshaza după ce cobora cine avea de coborât, se încuiau uşile şi se urca numai pe la o uşă, unde era naşul. Evident acelaşi naş mai verifica odată şi călătorii din tren, iar cine avea bilet cu începere de la Lokoshaza şi nu îi fusese ştampilat/perforat deja clar avea bilet pe bucăţi şi era ars. _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Ian 2020, 01:19 | |
| Termina mai nene cu prostiile astea din 1900 toamna, nu exista asa ceva, nu se face asa ceva in ziua de azi. |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Ian 2020, 17:46 | |
| În 2018 fix aşa se făcea. _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Ian 2020, 20:08 | |
| Eu trec granita Curtici-Lokoshaza de cateva ori bune pe an si iti spun sigur ca nu se incuie usile la vagoane in Lokoshaza, ba mai mult urca si coboara calatorii la tigara intr-o veselie. |
|
| |
TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3650 Data de inscriere : 13/01/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 06 Ian 2020, 07:09 | |
| Confirm si eu acelasi lucru. Si nu doar la Lohoshaza, ci si la alte puncte de trecere. Nu am vazut niciodata sa se incuie vreo usa la tren. Dar in fine....Or fi stiut aia ca vine DR2005.... |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 06 Ian 2020, 09:23 | |
| După ce se scoate grupa care rămâne la Lokoshaza, trenul e tras mai în faţă, astfel că numai ultima uşă rămâne la peron, unde rămâne naşul şi un poliţist de frontieră în caz că mai apare vreun întârziat care nu a fost în tren la momentul controlului. Nu mai coboară nimeni (nici nu ar avea unde) după momentul ăsta, iar de urcat se urcă doar pe acolo. În 2012 a trebuit să cobor în Lokoshaza şi să stau 2 ore acolo, că m-am zgârcit la vreo 35 de lei (na, eram student, nu aveam bani, iar pe vremea aia berea în piaţă la Moghioroş era 2,50 lei - Skol la draft, deci puteam să mă fac mangă cu 35 lei). Am mers cu Ister până la Lokoshaza, apoi am continuat cu Dacia. Oricum mi s-a indicat clar încă de la bilete (casierele de la casele internaţionale din Keleti chiar ştiu engleză, nu ca colegele lor din Bucureşti Nord) că dacă iau bilet pe bucăţi nu pot trece frontiera în acelaşi tren. Acelaşi lucru mi l-a spus şi naşul printr-o combinaţie de maghiară, engleză şi semne. Am avut 3 bilete, unul pentru parcursul maghiar (cu reducere 50% de student, că ungurii dădeau reducere la toţi studenţii din UE, nu doar la ai lor), unul transfrontalier şi unul redus cu cupon de student pentru parcursul intern. _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 06 Ian 2020, 12:41 | |
| Nu stiu de unde le tot scoti, ori iti place sa te dai interesant peste tot ori iti place sa iti complici viata, dar ceva sigur este. Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi? Ca tu esti corectitudinea intruchipata sau nu stiu unde vrei sa ajungi.
Eu unu fac drumuri regulate in Ungaria aproape in fiecare luna, merg si mai departe dar Ungaria cu siguranta in fiecare luna cu treaba. Niciodata, dar niciodata cand am sosit in Lokoshaza dupa ce a scos grupa de intern nu a mutat trenul cu 20 de m mai in fata si apoi sa inchida usile sa ramana doar una singura deschisa, asa ceva nu am patit niciodata de cand bat frontiera Curtici-Lokoshaza.
Daca tu ai luat bilet pe bucati nu puteai sa taci din gura fara sa spui ca de fapt mergi mai departe, pentru ca de multe ori daca taci si nu dai din gura mult si prost, ajungi departe, daca dai din gura sa te afli in treaba de multe ori pierzi. Arati un bilet intern Budapesta-Lokoshaza, nasu composteaza si pleaca mai departe, vamesul nu are treaba cu biletele, dupa ce pleaca din Lokoshaza nu mai verifica nici draq biletele pana in Curtici si chiar daca e unu mai ciufut ca vrea el sa faca control nu are ce sa mai faca ca deja prima statie e in Romania si se poate da cu c... de pamant la o adica dar nu exista aceasta situatie si asa ai trecut mai ieftin si ai scutit niste bani daca e, dar conteaza sa iti ti gura sa nu vorbesti mult si prost cum am mai spus.
In ziua de azi trenul de cand soseste si pana pleaca in Lokoshaza ramane pe loc in aceeasi pozitie de la sosire pana la plecare, nu il trage nimeni mai in fata, mai sin spate iar usile sunt toate deschise iar lumea fumeaza la usa/pe peron. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|