Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+61
Ionut31
Bebe
comradetymo
Johnny84
Laurentiu Ciobanu
Costin.B
vlad237
frank81
LokDiesel
Chemnitzer
sp59
Ony_x
Pandelea50
TGV 4515
bubu
MariusM
CalinIonMihai
Norbi
DAS 2011
pwilk47490
TVlad
riciu
Cipri Andrei Neculai
Adrian78
cardinal
Peter Fodor
SMDS
daniel_c
sytrus
cristi ar
razvan - trenuri
Lumunita Stana
cristi CFR
bobi
alinx3330
ldh80
CristianSM
lokomo69
AeroX
vanchorusebulgaria
TER200
cfr500
Vitosa
Adirmvl
alex.alexus.tm
rizelgeorgel2004
AndreiCFRbv
Luna
didinul
ravers75
ciprian71
marius664
dan tm
get.
Veaceslav_MD
@ndrey
Nesebar
Katalyn
Dr2005
DUAL
IonutCFR2009
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 37 ... 56  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 06 Ian 2020, 15:48

Kapпaтй a scris:
Daca tu ai luat bilet pe bucati nu puteai sa taci din gura fara sa spui ca de fapt mergi mai departe,
Ce să tac, că au făcut controlul între Bekescsaba şi Lokoshaza şi a mers naşul împreună cu poliţaiul de frontieră... logic că pe mine nu m-au controlat pentru că aveam bilet doar până la Lokoshaza. Iar la Lokoshaza au făcut faza cu uşile şi a rămas naşul la ultima uşă, împreună cu un poliţist de frontieră... care naş puţin probabil că nu şi-ar fi adus aminte de mine.
Când a venit Dacia au făcut fix la fel, iar urcarea în tren se făcea doar pe la ultima uşă în sensul de mers, unde te verifica întâi poliţaiul de frontieră (pe peron în dreptul uşii) şi pe urmă naşul.

A, da, cât m-am învârtit eu pe peron între cele 2 trenuri, m-a interpelat IDM (sau o fi fost şeful staţiei?), s-a prezentat, a dat noroc cu mine (!) şi mi-a cerut "papiri"... cum mă gândeam eu cum să-i explic de ce fac poze (cu trepiedul, că era noapte), el de fapt voia să se asigure că am bilet (nu ai voie la peron în Ungaria fără a deţine bilet valabil în staţiile în care se vând bilete). I-am arătat biletul, mi-a mulţumit şi s-a întors la el în birou.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6912
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeVin 10 Ian 2020, 11:15

Toate ti se intampla numai tie Dragose, eu zic sa te mai duci pe la biserica...Am fost zilele trecute pana la Budapesta/Viena tur-retur cu trenul si nici ca sa intamplat asa ceva...
Sus In jos
SMDS

SMDS

Numarul mesajelor : 575
Varsta : 30
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 2501
Data de inscriere : 30/08/2019

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeDum 12 Ian 2020, 21:56

Nu stiu exact daca se incadreaza intrebarile mele la topicul asta, dar hai fie.
Pana nu demult am auzit niste zvonuri, zilele astea chiar confirmarea, cum ca CFR Calatori ar lua toti angajatii (mai putin conducerea) de la SCRL, ca sa faca reparatiile la lcoomotive in-house.

Zilele astea am inteles confirmarea deoarece am auzit ca deja reprezentati ai CFR au facut vizite prin depouri cu oferte de transfer pentru angajatii de la reparatii si de la auxiliare.
Asta pe de o parte, pe de alta, conducerea SCRL isi indeamna (cam agresiv, dupa mine, chiar cu amenintari) angajatii sa refuze asemenea transferuri, si cam inteleg de ce; multe capete din conducere ar cadea.

Si aici vine si intrebarea mea: credeti ca ar fi mai avantajos pentru un angajat SCRL (indiferent, reparatii sau auxiliar) sa treaca la CFR sau sa ramana la SCRL in momentul de fata?

Riscurile is cam asa: trec toti (sau o parte) la CFR, totul e super dar se poate sa fie detasati in alte localitati (cum am inteles ca a fost cazul a 8 angajati din Sighet care dupa ce au trecut au fost detasati la Jibou/Baia Mare).
SAU
Angajatii continua sub tutela SCRL, caz in care exista riscul destul de real ca CFR sa nu mai reinnoiasca contractele de reparatie cu SCRL ci cu Remarul(care am inteles ca abia asteapta sa prinda asemenea contracte, desi preturile lor is mai mari pentru reparatii).

S-ar putea sa sune cam ambigue informatiile pe care vi le-am dat, fiind forum public, nu pot sa fiu prea subiectiv cu informatiile ce le-am expus, poate in privat sa zic de ce ma intereseaza asa tare un raspuns la intrebarea asta, dar chiar vreau sa stiu parerea voastra. La 1 februarie 2020, am inteles ca ar cam trebui refacut un asemenea contract, deci este o anume presiune pe angajati sa ia o decizie.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 13 Ian 2020, 01:20

SCRL e practic în faliment, chiar dacă nu e încă declarat. Despre absorbirea filialelor de la CFR Călători se discută de prin 2011, au fost deja absorbite Gevaro şi Voiaj-CFR, a mai rămas doar SCRL-ul.

Nu ştiu însă cum va putea funcţiona SCRL ,,in-house". Nu ştiu dacă AFER va permite ca un OTF să se aibă tot pe el însuşi ca ERI (entitate responsabilă cu întreţinerea) pentru locomotive.

SMDS

SMDS

Numarul mesajelor : 575
Varsta : 30
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 2501
Data de inscriere : 30/08/2019

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 13 Ian 2020, 08:39

Dr2005 a scris:
Nu ştiu însă cum va putea funcţiona SCRL ,,in-house". Nu ştiu dacă AFER va permite ca un OTF să se aibă tot pe el însuşi ca ERI (entitate responsabilă cu întreţinerea) pentru locomotive.

Multumesc pentru raspuns!

Ma refeream la CFR Calatori ca are intentia sa faca reparatiile "in-house".

In eventualitatea in care AFER nu permite, atunci chiar nu stiu ce face CFR ca toti angajatii SCRL is tare confuzi. CFR vrea sa ii ia pe toti pentru acelas salariu si beneficii, in vreme ce SCRL ii indruma sa nu accepte; destul de tulburi ape.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 13 Ian 2020, 17:47

Am înțeles ca s-ar dori absorbție SCRL de către CFR Călători dar bugetul de salarii ar rămâne la fel.deci nu știu de unde se va tăia sau cine va pierde ținând cont ca SCRL are 1200 de angajați
Din ce se lauda directorul SCRL ca au ajuns la un acord cu Siemens pentru mentenanță sau efectuarea RR la Desiro
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 13 Ian 2020, 22:25

https://clubferoviar.ro/protest-spontan-la-scrl/
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeMier 19 Feb 2020, 22:57

2442 Teius - Tg. Mures ce compunere are? Multumesc!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeJoi 20 Feb 2020, 11:19

Adirmvl a scris:
2442 Teius - Tg. Mures ce compunere are? Multumesc!

Tren normal DA cu 2 vagoane, nu dezastro/supozitor.

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5521
Data de inscriere : 15/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeVin 21 Feb 2020, 21:36

De ce nu s-au scurtat timpii de mers intre Simeria si Orastie dupa darea in folosinta a liniei noi? Observ ca trenurile fac 24-25 min, chiar mai mult decat pe vechiul traseu.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeVin 21 Feb 2020, 23:07

ravers75 a scris:
De ce nu s-au scurtat timpii de mers intre Simeria si Orastie dupa darea in folosinta a liniei noi? Observ ca trenurile fac 24-25 min, chiar mai mult decat pe vechiul traseu.

Si pe noul traseu este o restrictie de 50 km/h destul de lunga de la intrarea in tunelul nou pana aproape de halta Pricaz
S-au redus timpii din livret la 75-2 timpul de mers din livret este de 19 min pe teren se scot 17 min
La 1765 timpul de mers este de 22 de minute pe teren se scoate 22 minute chiar si 19 min
Sus In jos
ravers75

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5521
Data de inscriere : 15/12/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeDum 01 Mar 2020, 22:32

De ce IRN 1757 Buc - Suceava nu circula sambata?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeDum 01 Mar 2020, 22:43

ravers75 a scris:
De ce IRN 1757 Buc - Suceava nu circula sambata?

Întreabă-l pe Valentin Dorobanțu pe mail
Se făceau prea multe festive de către personal
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeLun 02 Mar 2020, 09:41

Poate pentru că sâmbătă spre duminică nu merge atâta lume şi, oricum, e 1653 cu o oră şi 25 minute mai devreme?

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 15:12

1757/1756 ca asta dar 1837/1838 care era mult mai important? Mintile luminate care tot apar de prin facultati ca ei sunt mari si tari dar ei habar nu au sa treaca strada dar se cred mari scule de bascule ca "stiu" ei, vedem ce stiu, ce ingroapa pisica aia stiu.

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 18 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 18 din 56Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 37 ... 56  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: