Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

CFM-Moldova

In jos 
+31
Bebe
AeroX
DAS 2011
ciprian.fecioru.9
Laurentiu Ciobanu
Theijs
Saruman
TVlad
IonutCFR2009
@ndrey
Nesebar
cristi CFR
DUAL
Ony_x
alinx3330
Katalyn
razvan - trenuri
gaerlind
Vitosa
didinul
marius664
ciprian71
Adrian78
TER200
mielutu zburator
Cipri Andrei Neculai
Luna
Dr2005
dan tm
Veaceslav_MD
Adirmvl
35 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 56 ... 68  Urmatorul
AutorMesaj
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4068
Data de inscriere : 24/08/2017

CFM-Moldova - Pagina 45 Empty
MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 13:01

Nea caisa ala vorbeste de "afacerile pe feroviar" de parca ei ar transporta cine stie ce, ei de fapt sunt la nivelul de trenulete pe machete de amatori dpdv feroviar, au o retea de 2 bani ce ocoleste enorm si se merge ca melcul, fara nici un plan de imbunatatire, in afara de cateva loco noi, restul sunt de pe vremea lui Brejnev.
Iar daca vine cu "se transporta mai mult cu camionul" in loc sa zica "bai, ar cam trebui sa mai mutam marfa de pe camioane pe feroviar", arata ca e un clasic comunist alcoolic, necum un director ce trebuie sa creasca o institutie.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25569
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 13:58

Se transportă mult cu camionul, pentru că în Republica Moldova nu e obligatoriu tahograful pentru curse sub 6 ore şi tonajul maxim e 44t, nu 40t ca în UE.
CFM e o întreprindere centralizată şi care poate primi bani de la buget fără număr... nu are niciun interes să încerce să se dezvolte.

P.S.: Domnul director general este (şi) cetăţean român, cu domiciliul în Judeţul Ilfov.

razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8368
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 15:20

Eu vreau ecartament european macar pe liniile actuale intre Tighina, Chisinau/Balti si Ungheni, respectiv intre Galati si Tighina.

Eventual o linie noua intre Chisinau (al doilea mare oras din teritoriul roman dupa numarul de moldoveni-romani) si Husi/Crasna.

In conditiile in care maxim 5% din trafic se desfasoara pe calea ferata, iar soselele sunt pline de autovehicule cu numere din Republica Moldova care se deplaseaza mai rapid decat trenurile intre cele doua tari.

Oleg Tofilat, directorul general al întreprinderii de stat „Calea ferată a Moldovei"  in scurt timp poate va fi concediat si va veni alt director cu viziunii europene realiste si moderne.

Romania oricum nu da bani...

Sa nu facem jocurile rusiei si pro rusilor de peste tot.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 16:23

Chisinau al doilea oras?

Vezi ca Romania are alte granite. Romania a gresit enorm dîndu-le cetatenie unora care n-au nici o treaba cu Romania.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8368
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 17:19

dan tm a scris:
Chisinau al doilea oras?

Vezi ca Romania are alte granite. Romania a gresit enorm dîndu-le cetatenie unora care n-au nici o treaba cu Romania.

Este posibila unirea celor doua tari daca marile puteri cad de acord. Eu de abia astept.  

Si alte tari au acordat cetatenia lor romanilor desi unii nu merita datorita comportamentului lor. Si nu suntem cu acele tari asa de apropiati ca istorie, limba, cultura, obiceiuri, etc. Nimeni nu a fortat romanii din Romania sa scrie si discute in alta limba ca si pe moldoveni zeci de ani.

Chisinau are 400.000 de locuitori ca si municipiu, iar cu aglomeratia urbana 600-800.000 cetateni. Nici un oras din Romania nu are asa populatie, cu exceptia Bucurestiului.
Iar in Cluj Napoca - al doilea oras din Romania cu 300.000 locuitori - 450.000 persoane in zona metropolitana sunt destui maghiari, si alte minoritati etnice, cum sunt si la Chisinau.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 17:28

Eu sper sa nu ne unim niciodata.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 18:48

razvan - trenuri a scris:
Este posibila unirea celor doua tari daca marile puteri cad de acord. Eu de abia astept.  
Pe marile puteri le doare fix în partea dorsală dacă ne unim noi cu moldovenii sau nu.
Iar înainte de unire, e necesar ca RM să adopte legile româneşti şi europene şi standardele EN. Or ei încă folosesc DDT şi azbest! Nu mai zic de calea ferată...

ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Localizare : Pascani
Reputatie : 12289
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 21:41

In prezent , pe reteaua CFM, se transporta cam urmatoarele categorii de marfuri:

-Cereale din Ucraina spre porturile din Romania. Insa dupa ce se va termina razboiul si Ucraina va putea sa-si utilizeze in mod normal porturile de la Marea Neagra va disparea si tranzitul trenurilor cu cereale ucrainene pe reteaua CFM.
Ar mai putea fi transportate cereale produse in Republica Moldova si exportate prin porturile romanesti, dar din pacate agricultura din Republica Moldova nu cred ca poate produce canditati asa de mari de cereale care sa poata fi transportate pe calea ferata si exportate!

-Minereu de fier dinspre Ucraina spre combinatul de la Galati

-In privinta combustibililor petrolieri sau carbunilor, in Republica Moldova nu exista termocentrale care sa functioneze pe baza de carbuni.
Pe teritoriul controlat de guvernul de la Chisinau exista doar 3 "CET-uri" (doua in Chisinau si unul in Balti), construite in perioada sovietica si proiectate sa functioneze in principal pe baza de gaze naturale. Acestea au fost proiectate si construite in principal pentru aprovizionarea cu energie termica a Chisinaului si Baltiului, chiar daca produc si mici canditati de energie electrica.
In cazuri extreme ar putea functiona (cel putin partial) si pe baza de pacura.
Din Romania se importa, pe calea ferata, in Republica Moldova, pacura, benzina si probabil si motorina.
Carbunii (in afara de cei utilizati pentru incalzirea caselor/locuintelor individuale) nu prea ar aveea la ce sa fie utilizati in Republica Moldova.

-Din Republica Moldova se mai exporta in Romania, pe calea ferata, si anumite materiale de constructii (ciment produs la fabrica de ciment din Rezina/Mateuti, rigips, etc).

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 02 Noi 2022, 22:32

CET-urile moldave merg mai mult pe păcură de când cu războiul lui Putin. Cam toată e importată din România, atât de pe piaţa liberă, cât şi donaţie de la noi, că oricum noi nu mai avem ce face cu ea, că ne arde Garda de Mediu dacă ardem păcura la CET.
Cerealele din Ucraina sunt tratate cu pesticide neacceptate în UE, de aia principalele destinaţii sunt Africa şi Asia (iar înainte de război şi Rusia). Aici se vede influenţa rusească asupra mentalităţii şi standardelor (care erau ruseşti că, na, piaţa de desfacere era CSI), care a făcut ca produsele alimentare ucrainene să nu mai fie acceptate de mult în UE (cu mici excepţii de produse prelucrate). Nu mai zic de carne, de exemplu din Ucraina în România nici măcar un senviş cu şuncă nu ai voie să aduci. Şi nici Moldova nu stă cu mult mai bine la capitolul ăsta.

Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeDum 06 Noi 2022, 20:16

razvan - trenuri a scris:

Eu am 3 bunici nascuti dincolo de Prut, in schimb nu imi doresc unirea cu Moldova, nici teritoriile ucrainiene sau Cadrilaterul. Daca am chef, nu ma opreste nimeni sa iau pasaportul din dulap si sa ma duc acolo sa vad ce si cum, cum am si facut-o de fapt.

Aceste teritorii nu mai au mare lucru in comun cu Romania ca sa zicem ca suntem la fel ca ei, cel mult limba. Daca e sa intram cu totii in Schengen si sa circulam fara probleme dintr-o parte intr-alta, nici o problema, insa prefer administratia sa fie asa cum e acum.
In Reni si Izmail nu vezi o hartie pe jos; daca erau romanesti era covor de seminte prin parcuri.

Cadrilaterului ii este mult mai bine la bulgari decat daca ar fi fost romanesc; s-ar fi umplut de blocuri gen Mamaia Nord.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeLun 07 Noi 2022, 08:22

Cadrilaterul nu (mai) are nimic românesc. După schimbul cu Dobrogea, au plecat şi oamenii de acolo - românii la noi şi bulgarii la ei.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeLun 07 Noi 2022, 11:16

De parca Moldova mai are.
Am terminat noi Romania toate problemele din tara, am bagat apa si canal peste tot, am electrificat peste tot, avem autostrazi si cai ferate peste tot, am trecut la constructia de linii noi NBS prin tara, avem spitale ca AKH in fiecare regiune, acoli si transport scolar si acuma ne gîndim să ne uităm după altii.
Nu frate, avem Austria, Germania si o parte a Elvetiei. Ce sînt locuitorii de acolo? austrieci si germani nu germani din Austria ci austrieci.
Ce tot o lălăim noi aici cu Moldova?

Pai ei nu ai schimbat nici macar calendarul religios ca sa se alinieze cu Europa, ei nu au schimbat nici stilul de trenuri, tot felul de vagoane fiecare cu insotitor, mersul lor de tren ca format e idem cu cel sovietic si ei o dau cu Romania. Adica niste chestii care nu-i costau nimic. Pai uite la noi ce greu implementam normele europene si vorba aia sîntem cu zeci de ani în fata lor dar in urma Europei de care am fost si sîntem mai legati.

Ne pierdem vremea pe aici doar pentru ca nu sintem ca ei sa inchidem imediat topicul.

sunny
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeLun 07 Noi 2022, 23:23

Calea ferata Bender-Galati, vedere din dreptul garii fluviale din Reni: vedere catre Galati:

20220910-140024
Vedere catre Basarabeasca:
20220910-140017

M-am abtinut la mai multe poze ca deh, razboi, eram doar intr-o plimbare de cateva ore cu bicicleta, nu voiam sa-mi prelungesc sejurul peste noapte la politie.

Loco moldoveneasca demarand care Moldova in dreptul vamii Giurgiulesti. Nu, nu a luat foc.
20220910-161528
Sus In jos
Ony_x

Numarul mesajelor : 297
Reputatie : 4503
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 09 Noi 2022, 12:02

In legatura cu ecartamentul in RM, ma indoiesc ca cineva isi pune serios problema trecerii la ecartament standard acolo. Tarile baltice care sunt in UE si in NATO au inca ecartament larg. Spre exemplu Lituania are conform "https://en.wikipedia.org/wiki/Rail_transport_in_Lithuania" 1,745.8 km in ecartament 1520 mm si 123 km in ecartament 1435 mm. Intro tara ca Rm unde nu au fost in stare sa faca macar o linie dubla intre Chisinau si Ungheni, char poate cineva sa creada ca vor schimba ecartamentul la cel normal ? Acum chestia cu eventuala unire, subiectul asta tot revine in discutie si chiar inteleg incarcatura sentimentala a subiectului, asa cum am mai spus si eu am rude acolo, bunicul meu sa nascut de asemenea acolo. Realistic vorbind RM si Ucraina nu nu au nici o sansa sa intre in UE in urmatorii 20 de ani indiferent de cum se va termina razboiul din Ucraina. Nimeni normal la cap in UE nu vrea granita comuna cu tranznistria si estul Ucrainei. In ceea ce priveste asazisa unire, ar fi cea mai rau lucru posibil pentru Romania. RM are o minoritate rusa de import adusa de fratii sovietici dupa WW2 si care este in proportie de 20-30 % din populatia RM. Acestia nu au nici o legatura cu UE, cei mai multi nici macar nu cunosc / nu vor sa vorbeasca limba romana. Ei voteaza intotdeauna cu partidele pro ruse din RM, eventual avand cetatenia romana doar ca sa calatoreasca liber in UE, in rest ei au fost si vor fi mereu pro rusi. Cum se si poate vedea din asazisele mitinguri de protest de la Chisinau. Eventuala unire ar insemna garantat un razboi de genul celui din Ucraina in tranznistria si alte regiuni din RM cu populatie majoritar rusofona. Deci, daca stim ce este bine pentru noi, unirea este in afara orcarei discutii. Poate candva RM va intra totusi in UE si vom face parte din viitoarea europa unita, sa speram.
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitimeMier 09 Noi 2022, 17:39

La momentul actual sunt interese destul de mari ca influenta ruseasca sa fie inlaturata din Moldova si Ucraina, de aici sprijinul pentru Zelenski si Maia Sandu.

Ceea ce nu e neaparat rau, se vede si la noi unde eram in 2006 si unde suntem acum, ca e o mica diferenta.

Estul Ucrainei speram sa-l vedem recuperat pana la finalul razboiului, idem Crimeea. Daca se va intampla asa, nu-i va mai pasa nimanui de amaratii aia din Transnistria cu ale lor 3 tancuri ruginite.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 45 Icon_minitime

Sus In jos

CFM-Moldova
Sus 
Pagina 45 din 68Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 56 ... 68  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» CFM-Moldova
» Moldova-Ucraina-Ungaria
» Impresii din Republica Moldova 12-20 iunie 2017
» Stiri internationale
» Singurul troleibuz satesc din Europa a circulat in Republica Moldova!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: