Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

CFM-Moldova

In jos 
+31
Bebe
AeroX
DAS 2011
ciprian.fecioru.9
Laurentiu Ciobanu
Theijs
Saruman
TVlad
IonutCFR2009
@ndrey
Nesebar
cristi CFR
DUAL
Ony_x
alinx3330
Katalyn
razvan - trenuri
gaerlind
Vitosa
didinul
marius664
ciprian71
Adrian78
TER200
mielutu zburator
Cipri Andrei Neculai
Luna
Dr2005
dan tm
Veaceslav_MD
Adirmvl
35 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 44 ... 68  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18755
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24334
Data de inscriere : 05/10/2010

CFM-Moldova - Pagina 20 Empty
MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeJoi 15 Aug 2019, 23:40

Tangajul ala lateral e din cauza linie sau automotoarele au ramas cu suspensia veche?
Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

Numarul mesajelor : 240
Localizare : CFM
Reputatie : 3637
Data de inscriere : 09/08/2015

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 11:32

Adrian78 a scris:
Tangajul ala lateral e din cauza linie sau automotoarele au ramas cu suspensia veche?

Suspensie veche, de la D1...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 11:45

Adrian, posibil sa fi pastrat suspensiile vechi, dar calea ferata in Moldova e intr-o stare foarte proasta. Prietenul cu care am fost anul trecut la Odesa, in timp ce ne apropiam de Chisinau a zis "ma... io nu credeam ca si sinele au gropi" si, dupa ce ne-am intors in tara "nu o sa mai fiu la fel de critic fata de CFR dupa ce am vazut cum e la CFM". Uite cum juca apa in bidon intre Chisinau si Tiraspol anu trecut.

In Ucraina leganatul ala s-a redus foarte mult.

Veaceslav, legat de al doilea clip, sint placut impresionat ca CFM se adapteaza la cerere. De altfel, acum un an cand am mers cu trenul ala, cam asta mi s-a parut si mie ca ar fi fost compunerea potrivita: 2*clasa I + 2* clasa a II-a + 1* clasa a III-a. Sau clasa a II-a in locul celui de clasa a III-a.

Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 13:04

Adirmvl a scris:

Veaceslav, legat de al doilea clip, sint placut impresionat ca CFM se adapteaza la cerere. De altfel, acum un an cand am mers cu trenul ala, cam asta mi s-a parut si mie ca ar fi fost compunerea potrivita: 2*clasa I + 2* clasa a II-a + 1* clasa a III-a. Sau clasa a II-a in locul celui de clasa a III-a.

Da, au compus 2 trenuri a cate 5 vagoane pentru Odesa (unul de rezerva)
ca vai de capul lor cu D1M alea...
nu mai sunt asa de bune cum pare, generatoarele se supraincalzesc... motorul abea trage ca sa ridice trenul la panta din Cornesti (de Socola vorbsc acum)...aerul climatizat mai cedeaza... usile nu toate se deschid automat...
mai profita CFM'ul ca le-au permis cei din Transnistria sa circule prin Tiraspor spre Odesa...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 13:50

Veaceslav_MD a scris:
mai profita CFM'ul ca le-au permis cei din Transnistria sa circule prin Tiraspor spre Odesa...

Poate ca nu cunosc eu prea bine situatia, da' cum adica mai profica ca le-au permis transistrenii sa circule pe acolo? Da' ce, din Tighina si Tiraspol nu sint calatori pentru Odesa? Ori pentru Chisinau? Nu se urca nimeni din "Transnistria" in trenul Chisnau - Moscova? Very Happy

Legat de D1M-uri, bun, au renovat interioarele, au pus usi automate, AC, au schimbat boturile vagoanelor motor... Dar la ce tine de cutie de viteze, boghiuri, sistem de franare, etc, au specificat ceva in caietul de sarcini inainte sa semneze contractul cu cei de la Pascani?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 15:51

Normal ca mai profita probabil, pentru ca aia se considera in alta tara, Republica Moldoveneasca Nistreana, pe care noi o numim Transnistria.
Or se stie ca Transnistria asta are si caile ferate transnistrene, http://www.pjdpmr.com/

eu nu imi dau seama cum functioneaza caile lor ferate, au locomotive, vagoane sau doar angajatii care s-au nimerit sa fie in teritoriul ala?

trenuri de calatori cred ca nu au, operate de ei doar in Transnistria.

am gasit un articol vechi de 4 ani referitor la o cale ferata care sa ocoleasca Transnistria, oare s-a facut ceva?

https://www.info-sud-est.ro/moldova-si-ucraina-vor-construi-o-cale-ferata-care-va-ocoli-transnistria/
Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 16:48

Profita , pentru că trenul spre Odesa circula plin full, daca rămâneau D1M pe rute suburbane, carau aer și lucrători C FMcare circula gratuit...deci sper că m-ați înțeles.

Ce tine de calea ferată din Transnistria, este drept funcțională, creata in 2004. Are locomotive , care sunt in ultimul timp arendate de CFM (deci plătesc bani celor de la Tiraspol).

Trenul spre Moscova este operat de RZD aici CFM primește numai pentru tranzit..

Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18755
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24334
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 18:55

Veaceslav_MD a scris:
Adirmvl a scris:

Da, au compus 2 trenuri a cate 5 vagoane pentru Odesa (unul de rezerva)
ca vai de capul lor cu D1M alea...
nu mai sunt asa de bune cum pare, generatoarele se supraincalzesc... motorul abea trage ca sa ridice trenul la panta din Cornesti (de Socola vorbsc acum)...aerul climatizat mai cedeaza... usile nu toate se deschid automat...

Totusi Mihai Tudose care lucreaza la VFU a fost cu ele prin vara la Odessa si a vorbit cu mecanicii si au zis ca erau multumiti de ele
Ce este interesant ca dupa modernizare puterea lor a scazut de la 1080kw la 1030kw
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 19:52

Veaceslav_MD a scris:
Trenul spre Moscova este operat de RZD aici CFM primește numai pentru tranzit.

Stai, deci trenurile Chisinau - Moscova/St. Petersburg nu sint ale CFM?!
Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 20:21

Adirmvl a scris:
Veaceslav_MD a scris:
Trenul spre Moscova este operat de RZD aici CFM primește numai pentru tranzit.

Stai, deci trenurile Chisinau - Moscova/St. Petersburg nu sint ale CFM?!

341/342 - catre Moscava - CFM (prin Ocnita)
47/48 - catre Moscova - CFM (prin Ocnita)
61/61 - catre St. Petersburg - CFM (prin Ocnita)

65/66 - catre Moscova (RZD) - (prin Tiraspol)
Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 20:23

Un reportaj despre Calea Ferata din Transnistria - realizata de televiziunea transnistreana

Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 21:02

Bun si atunci cum opereaza prin Ucraina ca parca ei nu mai au relatii cu Rusia?

Avioanele rusesti ocolesc spatiul aerian ucrainea( am vazut pe flight 24) trenurile lor ocolesc Ucraina, au construit o linie care sa evite Ucraina.A fost un tren care ajungea la Varna cu ocol prin nu stiu cite tari.

Va dati seama ce inseamna pentru feroviarii ucrainieni sa aiba relatii cu cei din zona de conflict, fie pentru CFM fie pentru RZD?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 21:37

Adrian78 a scris:

Totusi Mihai Tudose care lucreaza la VFU a fost cu ele prin vara la Odessa si a vorbit cu mecanicii si au zis ca erau multumiti de ele
Ce este interesant ca dupa modernizare puterea lor a scazut de la 1080kw la 1030kw

Dar ce voiai sa spuna despre ele daca lucreaza la firma care le-a modernizat?

@veaceslav MD

daca CFM plateste pentru locomotive la calea ferata transnistreana inseamna ca de fapt recunosc faptul ca e alta entitate.

Ultima editare efectuata de catre dan tm in Vin 16 Aug 2019, 23:20, editata de 1 ori
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 22:56

Ciudat, da' daca te gandesti un pic mai bine logic ca trenul prin Tiraspol sa fie al RJD-ului. Ce ma mira e ca le permite Ucraina tranzitul.
Sus In jos
Veaceslav_MD

Veaceslav_MD

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitimeVin 16 Aug 2019, 23:21

dan tm a scris:
Bun si atunci cum opereaza prin Ucraina ca parca ei nu mai au relatii cu Rusia?

Avioanele rusesti ocolesc spatiul aerian ucrainea( am vazut pe flight 24) trenurile lor ocolesc Ucraina, au construit o linie care sa evite Ucraina.A fost un tren care ajungea la Varna cu ocol prin nu stiu cite tari.

Va dati seama ce inseamna pentru feroviarii ucrainieni sa aiba relatii cu cei din zona de conflict, fie pentru CFM fie pentru RZD?

la feroviar e mai loial, mai circula si trenuri directe Odesa-Moscova; Lvov-Moscova; Kovel-Moscova; Dnipro-Moscova (operate de UZ), nu mai vorbin de marfare.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: CFM-Moldova   CFM-Moldova - Pagina 20 Icon_minitime

Sus In jos

CFM-Moldova
Sus 
Pagina 20 din 68Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 44 ... 68  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» CFM-Moldova
» Moldova-Ucraina-Ungaria
» Impresii din Republica Moldova 12-20 iunie 2017
» Stiri internationale
» Singurul troleibuz satesc din Europa a circulat in Republica Moldova!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: INTERNATIONAL-
Mergi direct la: