Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3637 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 01 Mar 2019, 14:20
Katalyn a scris:
nu cred ca nasi moldoveni accepta spaga.
Ba DA!
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 12:24
Nu te referi la gerontofili? Mă rog, o dăm în off topic.
Revenind, nu știu cum e în trafic intern, da' nu văd de ce nu ai primi biletul înapoi. Nu prea văd rostul procedurii ăsteia, da' asta nu e nici măcar cea mai mare problemă a CFM-ului, dar singura.
Dane, cer scuze, am uitat să îți răspund de ce spre Serbia nu avem trenuri, da' până la Chișinău da. Legat de trenurile pentru Serbia am spus ce aveam de spus, ideea rămâne valabilă. Pentru direcția opusă ordinea argumentelor e întâmplătoare:
1. Traficul de țigări. Nu cred că îmi poate demonstra cineva că alții în afară de cefemiști mai fac contrabandă. La modul țigări ascunse în locuri mai puțin accesibile. Și nu, nici nu cred că tot profitul rămâne la ei.
2. Am văzut ceva reportaj de la o televiziune de peste Prut în care se spunea că unii se opun AM-urilor modernizate pentru că furnizează piese pentru D1-uri. Unitățile fiind vechi se strică repede, deci are balta pește pentru furnizorii de piese. Idem cred că se aplică și la Prietenia. Cine știe ce contract a fost făcut pentru așternuturi, spre exemplu. Da, știu, grosul e reprezentat de trenurile pentru Rusia, da' cine știe ce contract au făcut și pentru asta? Idem pentru salubrizare.
3. Principiul ăla păgubos de a da de muncă oanenilor, fără a urmări vreun strop de eficiență. În Ungheni se mai schimbă boghiurile pentru marfare? Dacă nu e clar că dispar niște locuri de muncă și de acolo. Anulezi Prietenia, sau e format din Ungheni de CFR, puf! Cel puțin șase însoțitori și un barman rămân șomeri. În vagonul în care am mers mai era un nene care împărțea așternuturile, nu știu dacă situația era identică și în celelalte vagoane, da' și așa, asta înseamnă măcar 8 oameni. Plus alți 8 pentru cealaltă zi. Știu, nu pare logică explicația, da' dați câteva ture cu trenurile lor și mai vorbim.
4. E posibil să fie și ambâțul tipic RDJ-ului, de a avea trenuri cât mai multe, deși unele sînt foarte păguboase.
5. Dubele și trenul par să aibă alt tip de clienți. La dube merg cei mai... Practici, care se uită și la bani, și la timp. Pe când cu trenul merg cei care își permit să plătească în plus pentru un pat, în loc să dea mai puțini bani să meargă ca sacii de cartofi.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 15:31
Se scoate tone de tigari din Moldova ce vedem noi la tv sau in presa sunt acele controale din cand in cand ca sa arate ca nu sunt platiti degeaba. Se aduc tigari inclusiv cu avionul in bagajul de cala si apoi din Duty Free cate 2-3-4 cartuse. De asta sta si politia din aeroportul Luton la panda in special la zborurile Chisinau-Luton. Tigarile de la ei le cumpara pe nimic iar in UK le vand dublu in schimb romani cumpara cu Ł33 ( 165 RON ) un cartus de Kent8 scurt si il dau cu Ł50 ( 250 RON ) profitul fiind de 85 lei/cartus. Si isi iau cate 4-5 cartuse plus 1-2 in bagajul de cala si isi scot biletul de avion. M-au oprit si pe mine odata aveam 5 in bagajul de mana iar in cel de cala doar vin rosu. M-au lasat sa trec, ei credeau ca la cala am bagajul plin de tigari. In UK cele de contrabanda sunt la Ł3,75-4 ( aproximativ 20 lei ) iar cele mai ieftine in magazin le-am vazut la Ł7 si ceva ( aproximativ 40 RON ) acum intelegeti de ce se face trafic de tigari ? Am mers intr-o dimineata cu un taxiu ( soferul englez la vreo 50 ani ) am trecut pe langa magazinele care se ocupa cu asa ceva spunea taximetristul ca daca ai nevoie de femei, droguri sau tigarinaici sa vi gasesti orice. Si politia cunoaste situatia dar cat timp e bine pentru toata lumea de ce s-ar obosi cativa agenti sa faca curatenie ? Mai ales ca toti astia care se ocupa cu astea sunt din Orientul Mijlociu.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 15:44
Parca echivalentul a 5 lei era in vara pachetul de tigari in Moldova. Asta pentru ca se mira Luna ca dureaza asa de mult controlul la granita sau cine s-ar ocupa de asa ceva.
In fine, hai sa ramanem la subiect.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 15:58
Poate ne spune Veaceslav_MD cat e un pachet de tigari. Aici pe grupurile de moldoveni/romani sunt minim Ł35 ( 798 MD ) si maxim Ł45 ( 1.025 MD ) asta ar insemna 100 lei MD si in UK primeste contravaloarea a 798 Lei MD. Cum dracu sa nu se riste ?
Sau e vorba de 5 RON ? Chiar asa situatia sta destul de bine cu un cartus luat cu 100 RON vandut in UK pe 175-225 RON )
P.S suntem pe subiect nimeni nu s-a abatut de la topic.
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 16:11
Lei românești. De-asta am scris "echivalentul a".
Veaceslav_MD
Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3637 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 02 Mar 2019, 18:43
Katalyn a scris:
Poate ne spune Veaceslav_MD cat e un pachet de tigari.
25-45 MDL
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 03 Mar 2019, 15:19
dan tm a scris:
ce sarcini mai are seful CFM daca trenul este in alta tara, cu alte legi, cu alte instructii feroviare?
Aici vezi fisa postului a unui sef de tren http://doc.rzd.ru/doc/public/ru?STRUCTURE_ID=704&layer_id=5104&id=1482#5986
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Lun 04 Mar 2019, 02:19
CFM-ul e si mai blocat in timp decat CFR-ul. Sunt o gramada de instructii inca in vigoare si la noi de pe vremea locomotivelor cu aburi. Unele trenuri ale lor le-as face trenuri istorice. Inclusiv prietenia, mi se pare interesant de calatorit cu el din punctul asta de vedere.
@Katalyn Moldovenii merg in Londra si folosind aeroportul din Iasi, nu doar cel din Chisinau, biletele de avion deseori sunt mult mai ieftine din Iasi.
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Lun 04 Mar 2019, 08:11
dan tm a scris:
Mersi, dar trebuia sa dai link spre instructia CFM care trebuia sa fie in limba romana.
La CFm toate instructiunile sunt in limba rusa.
Chiar si eu cand am invatat la Colegiul Feroviar in grupa cu predare in limba romana, la practica la CFM ne-au aratat in limba rusa (ordine, instructiuni...).
Ultima editare efectuata de catre Veaceslav_MD in Lun 04 Mar 2019, 08:16, editata de 1 ori
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Lun 04 Mar 2019, 08:14
Luna a scris:
Moldovenii merg [...] aeroportul din Iasi, nu doar cel din Chisinau,
La Iasi si Suceava pleaca cei din Nordul Moldovei, pentru ca e mai aproape sa te duci la Iasi decat la Chisinau... uneori si mai eftin. Am multi colegi de la facultate care prefera mai mult aeroporturile romanesti.
Pacat ca avem in zona Baltului 2 aeroporturi (Balti-Leadoveni si Marculesti) si nici unul nu primeste avioane civile. Cel din Balti fiind inchis iar cel de la Marculesti chiar daca si a fost transferat de la Ministerul Apararii la Ministerul Transporturilor, deserveste doar avioanele de marfa, avand una din cele mai bune piste din Europa pentru avioane grele.
Ultima editare efectuata de catre Veaceslav_MD in Lun 04 Mar 2019, 08:31, editata de 1 ori
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 09 Mar 2019, 13:59
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 27 Mar 2019, 18:48
O dam la-ntors ca la Ungheni.
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: CFM-Moldova Sam 30 Mar 2019, 15:47
Diorama mutata in gara din Chisinau.
TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3653 Data de inscriere : 13/01/2016
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 17 Apr 2019, 08:12
Infofer arata ca ieri nu a circulat IR 401 (Chisinau-Bucuresti). De asemenea, nu apare programat nici IR 402 pentru diseara. Stie cineva ce s-a intamplat? Trenul circula zilnic. O fi vreo eroare a Infofer?