|
| Revista presei | |
|
+4692Dragos cristi ar TVlad marius_catalin84 didinul bobi mtk DAS 2011 cfr500 NIKU24 bubu Costin.B Norbi cristi CFR c o r v i n riciu MariusM get. cardinal TER200 sp59 alliens Amiralul ldh80 aris86 alinx3330 AndreiCFRbv daniel_c ciprian71 ets2oltromânia raulberian kristi kkk Adirmvl Katalyn marius664 AeroX Cipri Andrei Neculai Vitosa IonutCFR2009 alexmorph3us Rarau dan tm Luna Nesebar Dr2005 Adrian78 50 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 17 Mai 2019, 16:41 | |
| - Dr2005 a scris:
- Toate evenimentele cu Livache sunt atent regizate. Tot ce este întrebat Dragnea se ştie din timp, la fel şi cine pune întrebările. ,,Păsărica" de aici probabil nici nu e studentă, e vreo rudă a cui trebuie sau vreo membră a organizaţiei de tineret.
Vrabiuta e membra de partid dar vad ca in ultima vreme strategii israelieni nu prea se mai vad la PSD |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum 19 Mai 2019, 18:15 | |
| - Dr2005 a scris:
- De ani de zile (deci nu de când a apărut HG 42/2007), vineri spre sâmbătă se duc studenţii acasă şi duminică spre luni se întorc. Nu e o noutate, iar să le ceri să rămână în cămin peste week-end e o tâmpenie şi o discriminare. Studenţii reprezintă 12% din numărul călătorilor şi fac circula 20% din parcursul călătorilor... dacă un director general spune că studenţii sunt problema, atunci ar trebui să-şi dea demisia urgent şi să lase pe altul mai competent să conducă.
Trebuia făcut așa: pe timpul sesiunilor călătorii nelimitate dar doar de la domiciliu și până la unitatea de învățământ, nu de la Călărași la Oradea x student să umble creanga în zi de miercuri spre joi, iar în timpul vacanțelor 2 călătorii gratis, restul cu reducere de 50%. Nu ce se întâmplă în prezent un abuz, blocând mai multe locuri dar neprezentându-se la tren iar fraierii ăia plătitori de taxe și impozite cu banul jos sistemul nici în picioare să nu le mai elibereze bilet. Prietene nu ne mai aburi cu ce se întâmplă prin alte țări că nu știu pe unde studenții au gratuit sau că pe aici 12% reprezintă decontul lui pește prăjit. Prin alte țări Statul ajută sistemul feroviar numai în România nu vă lasă legile UE. Dar și voi v-ascundeți incompetența pasând pisica spre alte ograde. |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Dum 19 Mai 2019, 19:00 | |
| - Dr2005 a scris:
- A intrat pe pierderi pentru că nea Teodorovici a rectificat cu minus bugetul pentru compensaţia de serviciu public la a 2a rectificare. Cum a 2a rectificare s-a făcut după ce se angajaseră deja alte cheltuieli, a ieşit pierdere.
Ce pregăteşte Dorobanţu, credeţi-mă, nu vreţi să ştiţi. Mda, le pregătește terenul OTF-iștilor privați unde și la ei e o criză de personal. Drept urmare tot personalul ce are decizia de pensionare ieșită, aut de la cfr călători. Ok sunt de acord că te-ai pensionat stai acasă și crește-ți nepoții, dar cum multora dintre aceștia sănătatea încă le mai permite și nu pot sta departe de calea ferată se vor duce la privați. Dar nu-i bai, va veni și vremea când vă vor scoate pe voi din Palat să duceți trenurile CFR C Și cu timpul CFR C rămânând și fără oameni se vor reduce și din trenuri. Păi tu ce credeai că Dorobanțu s-a întors să-i pună pe picioare? |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum 19 Mai 2019, 20:21 | |
| Dar cati studenti crezi ca exista atunci? Ai ceva statistici? Pe ce ruta/rute? Apropo ca suntem pe topicul cu revista presei: https://www.libertatea.ro/stiri/dragnea-promite-reducerea-cu-50-a-biletelor-de-avion-pentru-studenti-pe-rutele-interne-2636478 Deci exista deja propunere pentru reducere de pret si la avion pentru studenti. |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Dum 19 Mai 2019, 21:35 | |
| - Dr2005 a scris:
- riciu a scris:
- https://clubferoviar.ro/modernizare-la-podul-constanta/
No comment. Cred că dl. Axinia nu cunoaşte configuraţia terenului. Partea stângă (mă rog, dreaptă ar fi, că Cal. Griviţei începe din centru, nu dinspre Bucureştii - Noi) adăposteşte o magistrală de apă, una de termoficare, o canalizare şi o magistrală de metrou. Nu prea e posibil să lărgeşti în partea aia. Iar terenul expropriat pentru metrou probabil e domeniu public al statului, în concesiunea Metrorex, nu al Primăriei Generale, deci e necesară o lege (da, lege, cu Parlament & shit) pentru transfer. Apoi, dacă pui grinzi metalice (ceea ce, într-adevăr, ar fi o soluţie mai bună) mai lungi, va trebui să le forezi piloni la extremitatea propusă pentru noua margine a pasajului. Ceea ce nu prea e posibil, din motivele enunţate în paragraful anterior. D-l Axinia...un politruc așa cum este și d-l Cuc, care vor numai să dea bine la televizor, dar în realitate nu sunt interesați de modomeniile strategice ale dezvoltării infrastructurii de transport a României. Și ca ei doi mulți alții. Și tot d-l Axinia impune regionalelor ridicarea restricțiilor fără să le dea posibilitatea achiziției materialelor necesare, utilajelor și forței de muncă. Mișto, nu? Altceva mai vreau să-ți arăt https://www.dezvaluirea.ro/jaf-la-regionala-cfr-iasi-compania-capusata-de-neamurile-directorului-pipa_a/ La minister se cunosc mârșăviile astea? Ei bine, abia atunci când vom scăpa de oameni ca ei, de cumetrii nepotisme și sindicaliști, abia atunci putem aspira la un CFR occidental. |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 18:12 | |
| @marius664, țara lui papură vodă.
https://www.libertatea.ro/stiri/anca-boagiu-ceea-ce-s-a-intamplat-in-companiile-de-cale-ferata-a-fost-jaf-528555/amp?fbclid=IwAR2Ob1dWR_KEKBW0dwHDdL_d-mCX1Im0mGXlKcLTHBUWGPs24qJf0DDQMUQ Ce nu sufăr oamenii lipsiți de coloană vertebrală. Păi dacă a constatat cele văzute la momentul respectiv de ce nu a făcut atunci denunț la DNA ? Ia stați mă așa, ce se întâmplă aici? Eee vedeți voi de ce nu mai are ursul coadă, sau acum când vulpea nu mai ajunge la struguri spune că sunt acri. Și de ce tot spun întruna că prin alte țări Statul își ajută calea ferată, nu o lasă să lâncezească ca la noi. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 17:38 | |
| Ai tu ce-ai cu trenurile alea suplimentare ca nu-si pot lua studentii bilete la ele.Ti-am spus cum sta treaba si crede-ma acele trenuri vor circula pline, ba chiar s-au dovedit neincapatoare...Iar un aspect pe care-l uiti, 99% din trenurile alea sunt R, ca sa aiba toti bani de bilete, ai mai vazut tu vreun student pe R in ultimul timp??? Nici macar pe rutele unde circula doar R nu sunt asa multi...Si tu chiar crezi ca se va trezi un student la 1 noaptea din Brasov sa mearga sa-l vada pe Papa 6 ore cu R??? Pentru asta iti trebuie un pic de credinta, iar cei care o au nu se uita la cativa lei cheltuiti.In trenurile acelea vor fi destui studenti credinciosi, care ca sa-i faca in ciuda lui Dragnea au platit bilet, chiar intreg... - Dr2005 a scris:
Nu e treaba ministerului să verifice achiziţiile regionalelor CFR. . Pai ministerul numai are corp de control? Acesta ce controleaza? CFR-ul numai este in subordinea MT?? E cumva treaba dlui ministru sa rupa contracte in fata presei sa se dea mare? Asta nu-i treaba CNADR-ului??? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 17:49 | |
| - marius664 a scris:
- Si tu chiar crezi ca se va trezi un student la 1 noaptea din Brasov sa mearga sa-l vada pe Papa 6 ore cu R???
Un student din Braşov, de ce nu? - marius664 a scris:
- Pai ministerul numai are corp de control? Acesta ce controleaza? CFR-ul numai este in subordinea MT?? E cumva treaba dlui ministru sa rupa contracte in fata presei sa se dea mare? Asta nu-i treaba CNADR-ului???
CFR nu mai e în subordinea ministerului din 1998. Este sub autoritatea ministerului, e o mare diferenţă. Iar potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit art. 4: ,, (1) Autoritatea publică tutelară și Ministerul Finanțelor Publice nu pot interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii publice. (1^1) Interdicția prevăzută la alin. (1) se aplică și întreprinderilor publice prevăzute la art. 2 pct. 2 lit. a) și b) care dețin o participație majoritară sau o participație care le asigură controlul. (2) Competența luării deciziilor de administrare și a deciziilor de conducere a întreprinderii publice și răspunderea, în condițiile legii, pentru efectele acestora revine consiliului de administrație și directorilor, dacă le-au fost delegate atribuțiile de conducere, sau, după caz, consiliului de supraveghere și directoratului." Contractele se anulează dacă au clauze în acest scop, că altfel se lasă cu instanţă. A, că lumea iubeşte circul e altă mâncare de peşte. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 17:53 | |
| Da, dar de controlat poate sa controleze.Plus ca ministerul numeste directorii, deci tot sub subordinea lor sunt, ma rog autoritate... - Dr2005 a scris:
- marius664 a scris:
- Si tu chiar crezi ca se va trezi un student la 1 noaptea din Brasov sa mearga sa-l vada pe Papa 6 ore cu R???
Un student din Braşov, de ce nu?
Pentru ca e prea mult pt student?!! Ai vazut tu vreun student de la Brasov la Teius in 3503??? In 1539 mai sunt, dar nu in R... |
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5493 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: hy Lun 20 Mai 2019, 20:50 | |
| https://clubferoviar.ro/s-a-prelungit-licitatia-pentru-rame-electrice-doua-contestatii-admise-partial-de-cnsc/
nici bine nu a fost publicata si deja 2 contestatii si o noua amanare in consecinta nici anul acesta nu cred ca se va organiza vreo licitatie |
| | | Luna
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 21:07 | |
| - marius664 a scris:
Pentru ca e prea mult pt student?!! Ai vazut tu vreun student de la Brasov la Teius in 3503??? In 1539 mai sunt, dar nu in R... Am fost eu cu 3503 si sunt student. |
| | | marius664
| Subiect: Re: Revista presei Lun 20 Mai 2019, 23:39 | |
| Pana unde , la Apata...? Ca ma indoiesc ca ai parcurs toata distnata cu el... |
| | | Luna
| Subiect: Re: Revista presei Mar 21 Mai 2019, 00:23 | |
| Toata distanta si inca de 3 ori. Dupa o pauza in Teius de cateva ore am mers la Cluj. Pana sa am gratuit am stat dupa ce am venit cu 3503 in Teius chiar pana la 3083 odata pentru a putea merge intreaga distanta Brasov - Cluj cu regio si astfel sa ies mai ieftin (pasionatii de calatorii cauta cele mai mici costuri). Am facut un mic circuit de cateva zile cu sub 500 de lei cheltuiti per total (nu doar transport). Am plecat din Bucuresti cu un regio parca 3001 si ajuns la Busteni, o tura la Cascada Urlatoare apoi pana la Gura Diham, pe dupamasa am plecat cu un regio de la Busteni la Brasov, am vizitat un pic Brasovul - centrul vechi, plimbare prin oras si ramas peste noapte in Brasov, a doua zi am vizitat Biserica Neagra si apoi urcat in 3503 pana la Teius unde am ajuns seara unde din pacate am putut doar sa ma plimb si sa merg la un bar + sala de asteptare, nu am gasit nimic de vizitat mai ales pe timp de noapte. Am continuat dimineata drumul si adormit bustean in 3083 pana la Cluj unde am stat 2 zile. La intoarcere am plecat dupamasa la 15 din Cluj, in Teius am stat doar cam o ora jumate, popas o noapte dupaia in Sighisoara, a doua zi plecat devreme din Sighisoara, ora 7:15 in Brasov am stat mai putin dar am poposit si in Sinaia vreo 3-4 ore. Asa se fac excursiile de o saptamana la un cost mai mic decat cheltuie multi stand acasa, ca nu la multi le ajung sume sub 500 lei/saptamana acasa stand, insa daca vrei si esti pasionat de calatorii se poate.
Scuze de off-topic |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Revista presei Mar 21 Mai 2019, 21:46 | |
| https://www.dezvaluirea.ro/fratia-baronilor-cfr-calatorii-lui-axinia-tepuiti-de-firma-lui-anchidin/?fbclid=IwAR3pK9c2jX78YfxSx_XR5yORbEdDIb0vgxgnrKFxzfHGHObmr51x20_3D4A |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 22 Mai 2019, 08:58 | |
| Oare de ce ,,ziariştii" nu s-or documenta despre ce înseamnă CFR SA şi ce înseamnă CFR Călători?
Ferotrans nu mai are nicio activitate acum, iar în ultimii ani s-a ocupat de achiziţionat vagoane vechi din afară pentru a le dezmembra aici (vagoanele au azbest în izolaţie şi francezii sau nemţii nu le pot dezmmebra legal la ei în ţară, dar în România totul e posibil). _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |