Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+60
mtk
Capsuneanu
t1972
ravers75
@ndrey
NicuS
Rarau
bobi
bubu
Andrey_tm
Semafor
sp59
19jimmy84
TER200
cristi ar
aris86
laurentzu
tcm
cristi CFR
laur 133
Cipri Andrei Neculai
kristi kkk
DUAL
didinul
rich1974
ets2oltromânia
ttavi
Hurricane
AeroX
IonutCFR2009
lifetec
alex.alexus.tm
DAS 2011
Adirmvl
cristy79
florin94
alinx3330
CristyanC
ciprian71
Nesebar
tzifrea
Amiralul
riciu
mielutu zburator
Luna
Re6/6
LanceR
razvan - trenuri
Jhonyla
dan tm
Dr2005
cardinal
Warrington
92Dragos
marius664
alliens
Vitosa
Katalyn
cfr500
Adrian78
64 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

Revista presei - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeJoi Mar 29, 2018 9:29 am

sp59 a scris:
http://adevarul.ro/locale/arad/video-trenul-merge-160-kilometri-ora-mai-modern-tronson-cale-ferata-romania-1_5abbf80fdf52022f7522ebff/index.html

Trenul pacii care a fost o locomotivă si niste teste
Deja la Glogovat e restrictie de 100 km/h la pasaj
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeVin Mar 30, 2018 2:03 am

Interesant: http://m.ziare.com/magazin/rusii-construiau-trenuri-cu-motoare-de-avioane-in-timpul-razboiului-rece-1486219
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeSam Mar 31, 2018 12:59 pm

Romania te iubesc furi zeci de milioane de euro si scapi cu suspendare

http://www.bizbrasov.ro/2018/03/30/sefii-companiei-regiotrans-si-ai-cf-brasov-si-au-recunoscut-faptele-de-coruptie-si-scapa-cu-inchisoare-cu-suspendare/
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeSam Mar 31, 2018 5:32 pm

Păi astea sunt şpăgi?!
- 24.653,67 lei (combustibil, un laptop, un telefon și abonament telefonic, servicii de cazare în stațiune turistică, reparații la autoturismul personal etc., precum și suma de 923 lei numerar).
- 10.500 lei

Păi Oprescu sau Lucan nici nu s-ar fi dat jos din pat pentru banii ăştia. E ciudată rău afacerea asta. Interesant că în 2014 când a început toată nebunia asta cu Regiotransul, au mai fost câteva persoane cercetate, din care una acuzată că a primit mită un plin de benzină, 2 nopţi la un hotel şi o bicicletă.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 1:36 pm

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/galerie-foto-primul-oras-din-romania-in-care-vor-circula-autobuze-electrice-dotate-cu-wi-fi-906517
Sus In jos
Cipri Andrei Neculai

Cipri Andrei Neculai

Numarul mesajelor : 387
Localizare : M400, km 130
Reputatie : 3363
Data de inscriere : 29/09/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 4:13 pm

Nu era oare mai fezabil să să extindă rețeaua de trolee? În primă fază în Grigorescu și apoi în Zorilor?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 5:11 pm

Cipri Andrei Neculai a scris:
Nu era oare mai fezabil să să extindă rețeaua de trolee? În primă fază în Grigorescu și apoi în Zorilor?

Este mai scumpa si nu se justifica sa mai investesti 5 mil de euro in retea asa de banii aia cumperi autobuze electrice
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 7:12 pm

Dacă întinzi nişte sârme pe stâlpi, e comisionul mai mic, iar reţeaua de troleibuz nu o schimbi o dată la 1 - 2 ani. În schimb, bateriile de autobuz costă cca. 100.000 euro/setul şi după 2 ani nu mai poţi nici să mişti autobuzul prin garaj cu ele. Nu mai zic că un autobuz electric costă mai mult decât un troleibuz.

De altfel, Boc face tot felul de achiziţii aiurea, iar dacă licitaţiile mânărite sunt anulate, atunci face achiziţii directe, cum au fost cele 10 autobuze Mercedes Conecto Turk. Oare DNA-ul ce o păzi?

Cipri Andrei Neculai

Cipri Andrei Neculai

Numarul mesajelor : 387
Localizare : M400, km 130
Reputatie : 3363
Data de inscriere : 29/09/2016

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 7:47 pm

Adrian78 a scris:
Este mai scumpa si nu se justifica sa mai investesti 5 mil de euro in retea asa de banii aia cumperi autobuze electrice

Eu nu cred ca investitia asta nu s-ar amortiza, in 10 ani sa zicem, tinandu-se cont de trend-ul de dezvoltare al orasului din ultimii ani.
Ma indoiesc ca un Solaris electric ar putea face fata pe termen lung la traficul din oras, mai ales dimineata la 7-8 cat si dupa amiaza intre 4 si 6-7 seara. Plus ca sunt curios cum ar urca un autobuz din asta plin cu 100 de oameni pe Calea Turzii sau Frunzisului... Si tare mi-e teama ca nu va putea face fata. Mi-ar placea sa ma insel.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 9:26 pm

Cipri Andrei Neculai a scris:
Adrian78 a scris:

Eu nu cred ca investitia asta nu s-ar amortiza, in 10 ani sa zicem, tinandu-se cont de trend-ul de dezvoltare al orasului din ultimii ani.
Ma indoiesc ca un Solaris electric ar putea face fata pe termen lung la traficul din oras, mai ales dimineata la 7-8 cat si dupa amiaza intre 4 si 6-7 seara. Plus ca sunt curios cum ar urca un autobuz din asta plin cu 100 de oameni pe Calea Turzii sau Frunzisului... Si tare mi-e teama ca nu va putea face fata. Mi-ar placea sa ma insel.

In Craiova cand au probat autobuzul electric l-au probat pe o linia E1
Probabil nu o sa il bage pe linia spre BunaZiua poate alte linii gen Marasti-Manastur sau Grigorescu
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMar Apr 03, 2018 9:50 pm

30 Grigorescu - IRA, o sa fie una din ele. Altele or sa fie 27, Grigo - Gara, 28(?) Grigo - M. Viteazul. Printre altele, pe liniile astea vor circula electricele.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3333
Reputatie : 8736
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMier Apr 04, 2018 12:12 am

Dr2005 a scris:
De altfel, Boc face tot felul de achiziţii aiurea, iar dacă licitaţiile mânărite sunt anulate, atunci face achiziţii directe, cum au fost cele 10 autobuze Mercedes Conecto Turk. Oare DNA-ul ce o păzi?
DNA face poliție politică, se ia doar de antibăsiști, ce, te faci că nu știi ?! What a Face
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMier Apr 04, 2018 12:21 am

Dr2005 a scris:

Bine că face Firea achiziții mai deștepte, statui, floricele și alte tâmpenii. Boc măcar a modernizat transportul în comun, eu n-am avut niciodată probleme cu biletele sau cu autobuzele/troleele, care sunt în general ok.
În Cluj nu ai țigani în zonele ok, curățenie e cam peste tot pe unde am mers (Zorilor, Gară, Centru, Parc Central, Cluj Arena și spre Mărăști), ai parcări cum trebuie (da, cu plată, dar și cu camere, ba mai nou cu aplicații pe telefon)... marea problemă e traficul prea dens, le trebuie urgent o centură și un light rail Florești - Cluj Napoca.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMier Apr 04, 2018 7:41 am

mielutu zburator a scris:
Dr2005 a scris:

Bine că face Firea achiziții mai deștepte, statui, floricele și alte tâmpenii. Boc măcar a modernizat transportul în comun, eu n-am avut niciodată probleme cu biletele sau cu autobuzele/troleele, care sunt în general ok.
În Cluj nu ai țigani în zonele ok, curățenie e cam peste tot pe unde am mers (Zorilor, Gară, Centru, Parc Central, Cluj Arena și spre Mărăști), ai parcări cum trebuie (da, cu plată, dar și cu camere, ba mai nou cu aplicații pe telefon)... marea problemă e traficul prea dens, le trebuie urgent o centură și un light rail Florești - Cluj Napoca.

Parcarea aia etajata e bomboana de pe tort ,in centru pacat dar a ajuns si asta neincapatoare
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitimeMier Apr 04, 2018 12:07 pm

mielutu zburator a scris:
Dr2005 a scris:

Au vehicule noi, dar CTP Cluj gândeşte şi operează exact ca în anii '80. Nici măcar programele de circulaţie nu sunt afişate pe undeva (măcar pe site), ai doar plecările de la cap de linie din zilele lucrătoare şi atât. Ai 7000 de staţii la Piaţa Mihai Viteazu (în loc să ai un terminal ca lumea la Gară, cum e în toate ţările civilizate), linii barate care dublează pe cele normale dar fără o regulă anume (chiar şi nebarate, vezi 5 şi 8, deşi există reţea până la capătul lui 8 ), la Sora în continuare NU opresc troleibuzele de pe 6, 7 şi 25, se preferă legături directe din orice punct în orice punct (iar vreo 3/4 din trasee se înghesuie prin Centru în loc să fie un 25 o dată la 3 minute care să aibă şi variantă în sens opus şi gata, fără 6 şi 7 şi cu 30 mutat pe alt traseu de la Piaţa Mărăşti până în Grigorescu, să nu se mai suprapună cu 25). Dar nu-i bai, aruncă Boc cu bani în CTP Cluj, pe achiziţii discutabile, fără pic de dezvoltare durabilă. În loc să fiituiască bani pe autobuze electrice, mai bine extindea reţeaua de troleibuz şi tramvai. Pe linia 32 există deja stâlpii şi consolele. Iar troleibuzele de azi ar putea, fără probleme, ajunge şi prin alte zone, chiar şi în Zorilor.

Asta NU e modernizare!

----
Despre Bucureşti: măcar cele 400 de Otokare sunt luate pe un contract de-a dreptul beton, cu full warranty 4 ani şi apoi alţi 4 de garanţie (primii 4 ani RATB nu face decât să pună motorină şi adblue - ATÂT, restul face producătorul, dacă ai un bec ars e obligat ăla să vină în 24 ore să ţi-l schimbe). În schimb, Boc a luta prin negociere directă Mertzane turceşti la 309.000 euro + TVA/bucată, chiar dacă presa portocalie s-a grăbit să anunţe preţuri cu 100.000 euro/buc mai mici.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 49 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 49 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: