Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

 

  Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism

In jos 
+18
t1972
Laurentiu Ciobanu
TVlad
cristi CFR
marius664
Peter Fodor
Nesebar
bogdan.perejuc
Vitosa
Adrian78
Adirmvl
TER200
IonutCFR2009
Dr2005
kristi kkk
Vale_ntin
dan tm
daniel_c
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 45 ... 64  Urmatorul
AutorMesaj
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 02 Mar 2020, 09:14

Din ziarul "Vremea Noua de Vaslui":

Curãtenia Husului, în mâinile unei firme din Bistrita!

VESTE… Husenii trebuie sã stie cã, de la 1 martie, serviciul de salubrizare al orasului va fi preluat de noul operator, SC Urbana SA. Pânã acum, locuitorii orasului au fost, în marea majoritate, multumiti de curãtenia fãcutã de SC Ecosalubrizare, dar rãmâne de vãzut cum va fi de aici încolo. Nostalgic, inginerul Neculai Popa a declarat: “Vreau sã le multumesc oamenilor din Husi. Am colaborat foarte bine cu ei. M-am bucurat când am vãzut cã erau multumiti de cum aratã orasul. Le multumesc, pentru cã meritã”, spune Neculai Popa, directorul SC Ecosalubrizare.

Societatea Ecosalubrizare Prest SRL va rãmâne activã în municipiul Husi, având atributii precum mãturatul strãzilor, curãtarea râpelor, padocul local, etc. Husenii vor plãti taxa de salubrizare pe viitor la primãrie, la Serviciul de Taxe si Impozite. “În cazul în care debitele înregistrate de persoane juridice, pânã la data de 29 februarie 2020, nu vor fi achitate în termen de 30 de zile, de la data primirii de cãtre utilizator a facturilor, SC Ecosalubrizare Prest SRL Husi, va actiona în judecatã debitorii si va aplica mãsurile de executare silitã, prevãzutã de legislatia în vigoare”, au anuntat reprezentatii societãtii.

Alarma falsã: câinele “omorât” de hingherii din oras, pe care îl plângeau unii pe internet, a fost adoptat de un bucurestean!

Dat fiind faptul cã mai sunt putine zile pânã când noul operator, SC Urbana, va prelua tot ceea ce înseamnã ridicarea gunoiului menajer din oras, cei de la Ecosalubrizare îsi fac bilantul în acest sens. “Eu nu am decât cuvinte de multumire pentru oamenii acestui oras, persoane fizice sau firme. Au dat dovadã de constiintã si au achitat taxa de salubrizare la timp, ca sã ne putem desfãsura activitatea. De câte ori au avut nevoie de ceva, ne-au sunat, dar sã stiti cã acest lucru ne-a ajutat sã ne facem bine activitatea. Din 2005, pânã în prezent, am colaborat cu husenii foarte bine. Eu am toate motivele sã le multumesc. Sper sã fie bine si cu noul operator de salubrizare, sã fie orasul curat si frumos”, a spus Neculai Popa.

Singurele probleme au fost cele legale de câinii comunitari. Dacã în cursul anului trecut, un ONG-ist fãrã minte s-a apucat sã filmeze pe ascuns medicul veterinar, în timp ce fãcea o operatie de sterilizare, dupã care s-a apucat sã mintã în mediul online, cã la Husi maidanezii sunt omorâti, o altã situatie cumva asemãnãtoare s-a petrecut recent. O femeie a filmat zilele trecute momentul în care un câine era tranchilizat de hingheri si, cu imaginile respective, a isterizat internetul. Tot atunci a pozat câinele în vehiculul cu care era transportat spre padoc si, la fel, a dat alarma. “Uitati-vã, oameni buni, câinii sunt omorâti în plinã stradã. L-au omorât pe acest câine si l-au aruncat în remorca cu gunoi”, a strigat femeia. Ei bine, adevãrul era cu totul altul: maidanezul respectiv a fost tranchilizat, exact dupã procedurã, si a fost luat si dus la padocul din oras, cu un utilaj al societãtii Ecosalubrizare. “E adevãrat cã cel mai apropiat utilaj al nostru era un tractoras în remorca cãruia se aflau niste PET-uri si ambalaje. Câinele a fost dus la padoc, a fost hrãnit si pus într-o cuscã curatã. A doua sau a treia zi a venit o persoanã de la Bucuresti si l-a adoptat. Sunt documente în acest sens, nu vorbe. Pânã si cei de la Protectia Animalelor, când vin la Husi, spun cã la noi padocul este cel mai îngrijit. Avem cabinet medical, un medic foarte bun la padoc, deci toate conditiile. Cei care vor sã vinã sã vadã, sunt mereu bine primiti”, a spus Nicolae Popa, directorul SC Ecosalubrizare Prest Husi.

Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 02 Mar 2020, 09:28

Din Vremea Noua de Vaslui:

Dulute aduce primãvara la Husi, salvând cel mai de pret brand al orasului: vinurile!

REALIZARE… 1 Martie vine cu o veste importantã pentru huseni. Omul de afaceri Constantin Dulute, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Moldova salveazã cel mai de pret brand al orasului, vinurile de Husi. Acesta a cumpãrat de la lichidator activele socidetãti Speed Husi, care înseamnã combinatul de vin, celebrele crame de la Husi, cât si 100 de hectare de vie, plus toate mijloacele fixe ale firmei. Astfel, acesta închide cercul vinului la Husi, dupã ce a transformat radical viile de la Averesti si a readus la viatã douã branduri importante: Busuioaca de Bohotin si Zghihara de Husi. Achizitia a fost una de senzatia pe piata vinurilor, mai ales cã cei de la Purcari puseserã ochii pe acest combinat. Tranzactia a fost una record, de douã milione de euro. Vinerea trecutã actele au fost semnate, iar Constantin Dulute a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouã: „Primul obiectiv al nostru este sã readucem brandul Husului la ceea ce a fost el odatã, fiindcã vinurile de aici sunt la fel de celebre precum cele de la Cotnari sau Jidvei. Ar fi fost pãcat, ca tocmai Husul sã disparã din categoria selectã a viticultorilor din România”. Dulute a mai anuntat cã Husul va fi patria spumatelor, iar pe lângã Chardonnay, aici se vor face si spumantul roze, Busuioaca de Bohotin. În scurt timp la combinat vor începe investitiile, care vor fi de circa 5 milioane de euro, iar la toamnã noul proprietar vrea ca primele sarje de vin sã fie gata.



Constantin Dulete, al 24-lea cel mai bogat om din

România, cu o avere estimatã la 230 milioane de euro, cel care a dezvoltat împreunã cu fiica sa la Averesti o poveste de succes, reusind sã ridice din propria cenusã douã branduri românesti de mare valoare, Busuioaca de Bohotin si Zghihara de Husi, mai face o investitie de suflet la Husi. Cumpãrã Cramele si combinatul de vin de la Husi, care au apartinut omului de afaceri Serghei Bunescu, cu tot cu cele 100 de hectare de vie, salvând astfel cel mai mare brand pe care Husul l-a avut. Intratã în faliment acum doi ani, toate activele societãtii au fost cumpãrate de Dulute, contra unei sume de douã milioane de euro. „Nu m-am uitat la bani, ci pur si simplu am vrut sã salvez cel mai de pret brand al Husului si al judetului. Vinurile de aici sunt cunoscute în România precum cele de la Cotnari si Jidvei si ce ar mai fi fost Husul, supranumit si orasul dintre vii, fãrã aceste crame unde sunt adãpostite cele mai cunoscute soiuri de vin” a spus cel mai potent om de afaceri din zona Moldovei.


Dulute bagã la Husi 5 milioane de euro


Dulute are planuri mari la Husi. Vrea sã investeascã sume importante de bani, pentru ca vinurile de la Husi sã fie ce au fost odatã: „Vom investi pânã la 5 milioane de euro în refacerea combinatului. Scoatem toate utilajele vechi, ce se poate reconditiona se va reconditiona si sperãm ca în toamnã va facem primele probe. Ne vom axa pe partea de depozitare, pe conditionarea vinului, dar si pe îmbuteliere” si-a început povestea omul care a modernizat din temelii si viile de la Averesti cu tot cu combinatul de vin. “Nu voi amesteca cele douã afaceri. Vor fi separate ca si pe vremea lui Ceausescu, când Averestiul, cu celebru soi de vin Zghihara, avea independenta sa, cu cramele sale si cu viile separat. Am fãcut acest efort fiindcã nu doream ca acest combinat sã ajungã de exemplu la Purcari, care era deja înscris la masa credalã cu o sumã importantã de bani. Ei au si produs aici temporari Busuioaca de Bohotin, însã era îmbuteliatã la Ceptura. Acum am readus acasã si Busuioaca si celelalte soiuri de vin care au fãcut istorie în România si nu numai” a mai spus Dulute.


La Husi se va produce cel mai valoros spumant roze din România

PROIECT… Omul de afaceri spune si de ce a cumpãrat activele de la Casa de vinuri. ” Aici ne vom axa în special pe vinurile spumante, obtinute prin metoda clasicã, în hrube. Pe lângã soiurile, hai sã le spune clasice, Chardonnay, Feteascã regalã sau Pinot Noir, la Husi o sã producem un spumant roze de Busuioaca de Bohotin. La început vom produce sarje mici, pentru a vedea cum se vor comporta si soiurile de la Averesti” spune Dulute. Pretul a fost mare, dar în planurile omului de afaceri acesta nu conteazã: “Pretul combinatului, dacã vreti a fost mare, dar dacã mã gândesc la ceea ce vreau eu sã fac aici, vã spun pretul este mic . Combinatul, dar mai ales vinul trebuie dus sus, acolo unde este locul. Husul în scurt timp va avea cel mai bun spumant din România. Acum, combinatul era depãsit si fizic si moral. Depozitarea se fãcea în vase vechi, aproape improprii, depozitele erau cu egrasie si mucegai. Era timpul unei curãtenii generale. Chiar de luni (n.r. astãzi) va veni o firmã care se va ocupa de acest lucru. O sã scoatem tot afarã, sã vedem ce mai putem reconditiona, restul la fier vechi” a mai spus acesta.

Lucian TIMOFTICIUC
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 08:22

De pe forumul "Mandru ca sunt husean", o veste buna:

Este gata proiectul pentru hotelul Cantemir : „Doresc sa pastrez vie traditia si istoria acestui hotel”

Este gata proiectul pentru hotelul Cantemir – cererea de finantare a fost depusa pentru proiectul cu titlul ” REPUNEREA IN CIRCUITUL TURISTIC A HOTELULUI CANTEMIR PRIN REABILITAREA CORPULUI C1″ in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020

„Este gata proiectul pentru hotelul Cantemir, ce a presupus un efort de cateva luni la partea de proiectare, dar iata ca impreuna cu echipa de consilieri si proiectanti, am reusit sa finalizam proiectul de modernizare si am toata increderea ca vom reusi sa-l implementam si sa-l finalizam in anii ce urmeaza. Desi am avut multe „obstacole” , visul meu de modernizare a prins contur si doresc sa pastrez vie traditia si istoria acestui hotel.

Proiectul presupune schimbarea tuturor instalatiilor electrice, instalatiilor sanitare precum si a celor termice . Sistemul de climatizare va fi unul de ultima generatie , iar sistemul de acces va fi unul de tip BMS, sisteme automatizate al cladirilor ce s-au impus in ultimii ani pe plan international si vizeaza preluarea controlului si managementul pentru instalatiile tehnologice cu o functionalitate concreta din interiorul unei cladiri.

Mentionez totodata faptul ca vor fi modernizate atat camerele cat si receptia, restaurantele . Bineinteles , nu va lipsi accesul pentru persoane cu dizabilitati sub forma unei platforme tip lift .

Prin aceasta investitie doresc sa aduc un plus de valoare la nivelul orasului Husi in ceea ce priveste oferta de cazare , evenimente si alte servicii.

Consider ca orasul nostru are nevoie de un hotel la standarde europene si de servicii cat mai ridicate din punct de vedere calitativ.” – a declarat pentru HUSIPESURSE – Diana Căciulă administrator hotel Cantemir

„Doresc sa pastrez vie traditia si istoria acestui hotel”.


De mentionat ca hotelul "Dimitrie Cantemir" din Husi a fost inaugurat in anul 1983, fiind clasificat cu doua stele. Dupa 1990 a fost cumparat de la fostul OJT Vaslui de catre grupul de firme "Racova Com Agro Pan" apartinand omului de afaceri Adrian Porumboiu (fost arbitru de fotbal).
Insa aceasta firma nu a investit in modernizarea hotelului din Husi si nici nu l-a intretinut corespunzator, astfel incat dupa 1990 hotelul s-a degradat (in ultimii ani nici liftul nu a mai functionat).
In vara anului 2019 hotelul este cumparat de catre firma "SC Vasea SRl Husi", apartinand deputatului si fostului viceprimar Aurel Caciula si fiicei sale Diana Georgiana Caciula.
Atunci au aparut in presa informatii (care se pare ca din fericire nu s-au dovedit reale) din care reiesea ca Aurel Caciula ar fi "dorit demolarea hotelului, ca sa poata vinde terenul, situat in centrul orasului, catre o firma care ar dori sa construiasca un supermarket pe acel teren"!

Sa speram ca nu peste mult timp Husul va aveea din nou un hotel functionabil si modernizat.


Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 09:32

Pe terenul liber de langa Oficiul Postal Husi (teren pe care in trecut se afla frumoasa cladire a bibliotecii Husi, cladire veche, cu valoare istorica si arhitecturala, demolata din pacate in 1988) se construieste un supermarket "Carrefour"!


Peste cativa ani, cand probabil vor fi terminate toate lucrarile aflate in stadiul de proiect sau de executie (promisa renovare si modernizare a hotelului, renovarea si redeschiderea Casei Adam Mitache/Muzeul Municipal Husi, renovarea-modernizarea si redeschiderea cinematografului "Dacia", renovarea tuturor cladirilor vechi cu valoare istorica si arhitecturala de pe Strada General Gheorghe Teleman), intreaga zona dintre strazile General Gheorghe Teleman, Florilor si A I Cuza va deveni cea mai atractiva si frumoasa zona din Husi, deoarece in aceasta zona sunt/vor fi cele mai importante puncte de interes din Husi:

-Oficiul Postal
-Un supermarket
-Hotelul "Dimitrie Cantemir"
-Muzeul Municipal Husi/Casa Adam Mitache
-Restaurantul
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar


Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 15:28

Esti chiar bolnav cu aberatiile de pe vremea comunismului tau iubit. Nu mai suntem in 1980, si comunismul a murit acum 30 de ani dar continui cu aberatiile si cu plansetele dupa acele vremuri. Ai ramas blocat in timp!

Daca mai vad 7 mesaje la un singur topic care vizeaza acelasi subiect(aberatie) eu te dau afara, sa fie foarte clar!

_________________
595423 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Bdeem_8496_a Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Bdeem_8496_a Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Bdeem_8496_a
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 15:42

Kapпaтй a scris:
Esti chiar bolnav cu aberatiile de pe vremea comunismului tau iubit. Nu mai suntem in 1980, si comunismul a murit acum 30 de ani dar continui cu aberatiile si cu plansetele dupa acele vremuri. Ai ramas blocat in timp!

Daca mai vad 7 mesaje la un singur topic care vizeaza acelasi subiect(aberatie) eu te dau afara, sa fie foarte clar!


Ce legatura are cu comunismul ce am postat mai sus ?! Este vorba de investitiile care urmeaza a fi realizate in Husi si de diverse proiecte de modernizare a unr cladiri importante din oras!
Sus In jos
Peter Fodor

Peter Fodor


Numarul mesajelor : 205
Varsta : 45
Reputatie : 3380
Data de inscriere : 22/03/2016

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 18:15

ldh80 a scris:

Peste cativa ani, cand probabil vor fi terminate toate lucrarile aflate in stadiul de proiect sau de executie (promisa renovare si modernizare a hotelului, renovarea si redeschiderea Casei Adam Mitache/Muzeul Municipal Husi, renovarea-modernizarea si redeschiderea cinematografului "Dacia", renovarea tuturor cladirilor vechi cu valoare istorica si arhitecturala de pe Strada General Gheorghe Teleman), intreaga zona dintre strazile General Gheorghe Teleman, Florilor si A I Cuza va deveni cea mai atractiva si frumoasa zona din Husi, deoarece in aceasta zona sunt/vor fi cele mai importante puncte de interes din Husi:

-Oficiul Postal
-Un supermarket
-Hotelul "Dimitrie Cantemir"
-Muzeul Municipal Husi/Casa Adam Mitache
-Restaurantul
Oficiul postal e un punct de atractie la Husi ? acc
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMar 03 Mar 2020, 21:03

Nu un punct de atracție, ci un punct de interes și util! Oficiul poștal , fiind amplasat aproape de hotel și de Muzeul municipal, este/va fi util pentru cei care vor vizita Husul și se vor caza la hotel (după ce hotelului va fi renovat și modernizat și redeschis ) și vor aceea nevoie sa utilizeze și serviciile CN Poșta Română.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMier 04 Mar 2020, 07:37

Raspunsul primit de la Episcopia Husilor, la e-mailul pe care l-am trimis, in legatura cu situatia cladirilor vechi, de patrimoniu din Husi, aflate in administrarea sau in proprietatea Episcopiei Husilor:

"Urmare a solicitarii pe care ati trimis-o pe adresa de e-mail a Centrului Eparhial Husi, in data de 14 februarie 2020, inregistrata cu numarul de mai sus, cu deosebit respect, va adresam multumiri pentru grija pe care o manifestati fata de cladirile monument istoric, si va comunicam faptul ca, pentru toate imobilele pe care le-ati mentionat, Episcopia Husilor a contractat servicii de proiectare, in scopul autorizarii lucrarilor de interventie pentru consolidarea si reabilitarea acestora. Dorindu-va sanatate deplina, har imbelsugat in tot lucrul bun si impliniri mantuitoare, Va asigur de comuniunea in in rugaciuni. Cu parinteasca dragoste si binecuvantare, Preasfintitul Ignatie, Episcopul Husilor". Semneaza: Consilier patrimoniu si constructii bisericesti- preot inginer Bogdan Vasile Mucileanu.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator



Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25579
Data de inscriere : 17/08/2011

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMier 04 Mar 2020, 09:59

ldh80 a scris:
Nu un punct de atracție, ci un punct de interes și util! Oficiul poștal , fiind amplasat aproape de hotel și de Muzeul municipal, este/va fi util pentru cei care vor vizita Husul și se vor caza la hotel (după ce hotelului va fi renovat și modernizat și redeschis ) și vor aceea nevoie sa utilizeze și serviciile CN Poșta Română.

Oficiul poştal va fi bun pentru cei care fac comenzi de pe AliExpress şi DX şi cam atât, asta presupunând că va avea punct vamal. Altfel, îţi garantez că nici dracu' nu va folosi Poşta Română. Ce nevoie are un turist (mă rog, să presupunem că ar veni turişti la Huşi) de poştă? Se apucă să trimită vederi?
Şi prin Bucureşti s-au închis multe oficii poştale, iar alea care au rămas trăiesc din livrat pensii, citaţii şi amenzi plus pachetele din China (care, deocamdată, nu mai sosesc din cauza coronavirusului, dar în depozitul de lângă Podul Basarab sigur mai sunt colete nesortate care să dea de lucru oficiilor poştale cu vamă pentru o lună cel puţin).

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeMier 04 Mar 2020, 14:08

Din "Buna ziua de Vaslui":

La 90 de ani, medicul neurolog Ioan Bourceanu a primit o Diploma de Onoare din partea primarului Ciupilan.

Ziua de marti, 3 martie, a fost una speciala pentru indragitul medic Ioan Bourceanu . Acesta a implinit frumoasa varsta de 90 de ani . Fiind nascut in seara zilei de 3 martie, 1930, in jurul orei 20:00 . Cu acest prilej, Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi, s-a deplasat la locuinta sa de pe Bulevardul 1 Mai, unde i-a urat un sincer si calduros “La multi ani” si i-a inmanat un tort, un cos cu flori, o sapmanie si o Diploma de Onoare pentru intreaga sa activitate desfasurata in slujba husenilor si nu numai . Totodata, primarul Ciupilan i-a promis medicului Ioan Bourceanu ca vor sarbatori intr-un cadru festiv si varsta centenara .

“Ma bucur foarte mult sa primiti vizita noastra intr-o zi atat de importanta pentru dumneavoastra. Nu pot decat sa va multumesc pentru devotamentul si pentru profesionalismul de care ati dat dovada in intreaga dumneavoastra cariera medicala . Ati fost si veti ramane unul din stalpii Spitalului din Husi . Zecile de mii de persoane care v-au pasit pragul cabinetului medical si care sunt astazi sanatosi datorita priceperii de care ati dat de atatea ori dovada. Va apreciem si va stimam” i-a transmis primarul Ioan Ciupilan.

Persoanele care au lucrat cu el au numai vorbe de laude la adresa sa :

“Domnul doctor Ioan Bourceanu reprezinta pentru noi toti un model demn de urmat . Un medic extraordinar de pasionat pentru vocatia sa. O persoana calda gata sa iti ofere un gand bun oricand ii paseai pragul cabinetului . Zeci de mii de pacienti i-au trecut prin fisa postului . Un om si un medic cum rar mai întâlnești azi! “ declara doamna Vasilescu

Scurt istoric : Indragitul medic s-a nascut in anul 1930, la orele 20:00 . La 25 de ani isi incepea cariera de medic dupa absolvirea Institutului de Medicina din Iași in anul 1955 . Pana la 1 iulie 1958 profeseaza ca medic militar la Unitatea Militara. In perioda 3 august 1958 si 1 octombrie 1961 isi continua activitatea medicala la o circumscriptie din municipiul Husi. A fost confirmat ca medic primar neurolog la 1 iulie 1990,se pensionează începând cu 1 iunie 1995, dar își continua activitatea în spital și policlinica pana la 5 septembrie 2000,cand se retrage ca medic la cabinetul particular.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 09 Mar 2020, 16:45

Prin hotararea consiliului local Husi nr. 59, din 27 februarie 2020, "Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Husi", serviciul fara personalitatea juridica din subordinea CL Husi, se desfiinteaza!

Nu cred ca a fost o decizie buna si nu stiu unde vor lucra cei doi salariati ai acestui fost serviciu, din cadrul primariei Husi!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator



Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25579
Data de inscriere : 17/08/2011

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 09 Mar 2020, 18:26

Dacă e fără personalitate juridică, înseamnă că personalul e format din funcţionari ai primăriei, care în mod sigur vor fi redistribuiţi pe alte posturi libere, conform pregătirii profesionale.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 09 Mar 2020, 21:18

Da cred așa se va face! La fostul serviciul voluntar pentru situații de urgență erau doi angajați: Domnul Nițică (care la revoluție era comandantul gărzilor patriotice din Huși, dar nu aș putea spune exact ce meserie sau calificare are, oricum cred că are in jur de 50 sau 55 de ani, și un băiat mai tânăr care am înțeles că înainte de a veni la primărie a lucrat la poliția de frontieră ).
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6895
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12296
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitimeLun 09 Mar 2020, 21:38

Asta cu redistribuirea pe alte posturi "conform pregătirii profesionale" să vă dau un exemplu concret: la fostul serviciul de radioficare a primăriei Huși era angajat un singur om- domnul Ștefan Mihordea (mai cunoscut în primărie că și "Fănică"). Este de meserie depanator și tehnician radio-tv și se pricepe foarte bine la aparatură radio și instalații electrice (cât am lucrat la primărie am stat mult de vorbă cu acest om și tot respectul pentru dumnealui). Când s-au desființat serviciul de radioficare și mai ales că dumnealui nu mai are foarte mult până la pensie, că totuși să lucreze în continuare la primărie, a făcut un curs de agenți de pază de câteva luni și a fost mutat că și portar! În condițiile în care este criza de meseriași, să pui un asemenea om care chiar cunoaște meserie și se pricepe, să-l pui că portar, mi se pare nedrept! Eu dacă eram primar înființam un post de electrician întreținere în cadrul primăriei și pe un astfel de post îl mutam , nu că portar! Pe "Fănică" dacă-l pui știe cu ochii închiși toată instalația electrică din primărie (când se strica ceva pe parte electrică în primărie toți numai pe el îl chemau să repare, deși el era cu stația de radioficare și nu aceea nici o obligație conform fisei postului să repare defecțiuni la instalația electrică din primărie și nici nu primea vreun ban in plus la salar pentru asta).
Sus In jos
Continut sponsorizat





 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 27 Icon_minitime

Sus In jos
 
Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism
Sus 
Pagina 27 din 64Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 45 ... 64  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Locomotive clasa 66/67, 70/71 SI 64.
» Despre comunism
» Cate ceva de pe linia Dangeni - Saveni - Darabani
» Cateva date despre situatia actuala din nodul feroviar Pascani
» Locatii trainspotting in Bucuresti pentru cineva cu anxietate sociala?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: