| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+75vlad237 CristianSM bobi laurentzu apmatei TER200 TVlad kristi kkk ravers75 florrinel Capsuneanu NicuS florin29sv bubu cristy79 vatmanul billy752-istu Cipri Andrei Neculai CRT AndiCFR AeroX florin94 costy_92 huiu_goe cfr500 aris86 IonutChircu IonutCFR2009 Andrey_tm Codrut1985 seby1998 qew00 get. sorinache96 Rarau Ciprian LanceR rich1974 @ndrey ldh80 cristi ar Vale_ntin sp59 didinul alex.barac.5 dan tm marius_catalin84 Elful AlexCFRB marius664 Norbi cardinal riciu mielutu zburator DUAL CristyanC Vitosa lapsanszkitamas johnsmoke 92Dragos Jhonyla ciprian71 ets2oltromânia Katalyn Luna Warrington Adirmvl alliens alex.alexus.tm Adrian78 Sabik alex1987 neluadi Dr2005 Nesebar 79 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
@ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6454 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 10 Oct 2018, 23:16 | |
| - ldh80 a scris:
- O intrebare: in cadrul instalatiilor de centralizare electronica a statiilor CFR din Romania (si cel mai utilizat tip de instalatie CE la CFR ar fi tipul "Alcatel-ESTW-L90-RO"), se pot utiliza semnale luminoase obisnuite, fara sistem TMV ?
Dar acest tip de instalatie CE impune utilizarea unui anumit tip de electromecanisme de macaz, sau se pot utiliza acceleasi tipuri de electromecanisme de macaz ca cele utilizate in instalatiile CED ? TM utilizează fără modificări majore semnalele clasice atât cele principale cât și cele de trecere ale BLA, avantajul utilizări sistemului electronic este deocamdată, neutilizat la capacitatea maxima disponibila (adică număr de trenuri mai mare pe o distanta data, viteze de circulație mai mari pe același interval de distanta, sau altfel vorbind capacitatea secției este sporita). |
|
| |
ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4079 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 16 Oct 2018, 14:03 | |
| Abonamentul urban al STB(RATB) este valabil si pentru liniile de noapte? Mulțumesc anticipat! |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 16 Oct 2018, 16:47 | |
| |
|
| |
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6988 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 20 Oct 2018, 13:21 | |
| Se poate lua bilet cu ofertă specială la Dacia, pe relația Viena - Deva, să zicem? M-ar interesa pentru 20-21 decembrie; ideea ar fi ca de la Deva să plec de la cușetă și să merg la clasă cu bilet de student. Invers, din cât am înțeles, se pot lua bilete dus-întors Arad - Budapesta la 21 de euro, ceea ce iar mi-ar conveni. Biletele alea la 21 de euro Arad - Budapesta cred că sunt valabile și la Dacia nu doar la Ister.
|
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18755 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24333 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 20 Oct 2018, 13:32 | |
| - mielutu zburator a scris:
- Se poate lua bilet cu ofertă specială la Dacia, pe relația Viena - Deva, să zicem? M-ar interesa pentru 20-21 decembrie; ideea ar fi ca de la Deva să plec de la cușetă și să merg la clasă cu bilet de student.
Invers, din cât am înțeles, se pot lua bilete dus-întors Arad - Budapesta la 21 de euro, ceea ce iar mi-ar conveni. Biletele alea la 21 de euro Arad - Budapesta cred că sunt valabile și la Dacia nu doar la Ister.
Eu acuma 3 ani am prins numa dus oferta la Dacia cu 3.7 mil doua persoane intors vreo 5.5 mil Biletele alea cu 21 de euro is valabile 4 zile |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 20 Oct 2018, 14:59 | |
| Eu fix cu alea de 21 euro din Arad am fost anul trecut la IR 78/79 (dar din Bucuresti am luat bilet separat pentru IR 1695/6, mai ales ca eram si cu un amic student si nah...asa el a mers moca pana la Arad in acelasi tren de fapt). Dar vorbim de Budapesta, nu de Viena...dar oricum si la Viena trebuie sa mearga sigur oferta Smart pentru Deva cum vrei tu, apoi cu bilet CFR intern la clasa (numai sa n-ai probleme cu casierele, sa iti bage nasoale ca nu merge calculatorul sa iti dea, gen cum te teleportezi tu peste x zile in Deva dar cumperi bilet din Bucuresti Nord, dar daca iei si biletul de dus n-ar fi probleme Bucuresti - Deva - Bucuresti). Se uita oricum cam dubios la tine casierele din Nord (de la international) cum te teleportezi in Arad in ziua respectiva, gen de ce nu iei oferta din Bucuresti... |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 20 Oct 2018, 16:16 | |
| Puteti sa le inchideti gura simplu. Eu am avut Bilet Pret Intreg + Bilet Bicicleta la R 3001 pe ruta Pl.Vest-Sinaia.Sud si cu 10 min inainte sa vina trenul la PL.Vest am cerut bilet Busteni-Brasov la care m-a intrebat cum ajung eu la Busteni si i-am spus ca am bilet pana acolo si ca m-am razgandit nu mai urc in Bucegi cu bicla ma duc la Brasov si Poiana Copos Brasov. I-am aratat biletele apoi mi-a dat Busteni-Brasov fara sa imi zica ca trebuia Sinaia.Sud-Brasov. Ele sunt obligate sa dea biletele care vor calatori nu sa faca pe detectivi. In tren alti detectivi de multe ori niste neica nimeni care se vad stapani trenurilor daca au o uniforma mototolita si un chipiu pe cap. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 20 Oct 2018, 16:25 | |
| Desigur ca trebuie sa-ti dea biletele orice ar fi. Eu am aburit ca ajung in Arad cu o zi inainte din alta plimbare prin tara si pentru ca fac un city break in Arad de moare lumea. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 18:28 | |
| - Katalyn a scris:
- Ele sunt obligate sa dea biletele care vor calatori nu sa faca pe detectivi.
Mai puţin în cazul în care un călător nu are cum să ajungă în staţia de plecare până la ora de pe bilet. De exemplu, nu o să îţi dea nimeni din Bucureşti bilet cu plecare din Satu Mare peste 10 ore dacă nu poţi face dovada că ajungi acolo în 10 ore. _________________ :TTT:
|
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11195 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 20:56 | |
| Pai si atunci cine pierde ? CFR Calatori nu pierde bani prin refuzul eliberari acestui bilet ? Poate ca nu am ce face cu bani sau poate imi trebuie sa fac o smecherie si am nevoie de proba ( biletul respectiv ) sau poate ca ma duc cu avionul. Urât stil mai au ăștia ceva de genul sa te duci la toneta de bilete TCE la 20:55 sa ceri abonament pe toata ziia pentru ziua care se inchei peste 3 ore iar controlori ies din tură la 21.00 sau chiar mai devreme dupa cum au ei chef. Ar zice casiera du-te domne dupa capul meu faci misto de mine la ora asta 😄😄😄 |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13011 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 21:27 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
Mai puţin în cazul în care un călător nu are cum să ajungă în staţia de plecare până la ora de pe bilet. De exemplu, nu o să îţi dea nimeni din Bucureşti bilet cu plecare din Satu Mare peste 10 ore dacă nu poţi face dovada că ajungi acolo în 10 ore. Dar care e treaba casierelor? Daca imi trebuie biletul ca sa justific sau sa decontez la serviciu? Ce le priveste pe casiere? |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 22:31 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
Mai puţin în cazul în care un călător nu are cum să ajungă în staţia de plecare până la ora de pe bilet. De exemplu, nu o să îţi dea nimeni din Bucureşti bilet cu plecare din Satu Mare peste 10 ore dacă nu poţi face dovada că ajungi acolo în 10 ore. Sa fac dovada ca ajung acolo? Poate inchiriez vreun elicopter privat si vreau sa vin la cuseta ca asa sunt eu, mai excentric.In cazul asta ce fac, ma duc cu contractul de inchiriat de la firma de elicoptere? Sau ajunge o declaratie scrisa de mana pe propie raspundere? Si daca imi iau online ce verificari se mai fac? Pana la urma eu platesc pe loc, ce intereseaza pe casiera cu ce ajung eu acolo? Cateodata dai niste raspunsuri... |
|
| |
AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 22:50 | |
| In general nu au loc situatiile de acest gen mai ridicatoare de sprancene. Problema mai nasoala a devenit de cand cu gratuitatile care isi permit prea multe abuzuri. Omfg, iar am inceput sa ma plang de gratuitati! In seara asta am venit cu 1896 in Bucuresti si am ramas surprins de cate locuri erau goale pe la numerele 50-60 prin jurul meu (si alea se dau printre primele). Si multi care stateau in picioare au riscat sa se aseze pe ele si nu i-a dat nimeni la o parte. In sistem deja erau epuizate locurile de alaltaieri (si nu era nici Desiro de 70 trecut pe 120 ca sa justificam locurile goale neredistribuite, e standard de 120 grupa de Pitesti). 3 Desiro-uri doar cu meclele lor. Ma rog, oricum la tramvai IR nu merita sa dea nimeni bani pe el la modul serios, dar pacat de alea cu oferta in care se intampla si acolo acelasi lucru (stiu foarte bine ce vad frecvent pe 1791). Se tot razgandesc dragii de ei sa se grupeze sa plece cu masinile lor sau ale prietenilor, dar se razgandesc asa in ultimul moment si nu mai anuleaza biletele. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 21 Oct 2018, 23:13 | |
| - dan tm a scris:
- Dar care e treaba casierelor?
Este, pentru că după aia la ele vii să ceri restituire de bani. Şi s-ar putea să fie ele bune de plată dacă ţi-au vândut ţie un bilet imposibil de utilizat. De fapt, cam orice bilet aiurea se impută casierei (de exemplu, dacă îţi dă un bilet de bicicletă la un tren care apare fără acest serviciu, i se scade biletul din salariu). - dan tm a scris:
- Daca imi trebuie biletul ca sa justific sau sa decontez la serviciu?
Ţi-l iei din timp. - marius 664 a scris:
- Si daca imi iau online ce verificari se mai fac?
Online oricum nu poţi să îţi iei decât cu mai mult de 6 ore înaintea plecării trenului din staţia de formare. Şi cererea de restituire online oricum e mai complicată. - AeroX a scris:
- In seara asta am venit cu 1896 in Bucuresti si am ramas surprins de cate locuri erau goale pe la numerele 50-60 prin jurul meu (si alea se dau printre primele).
Ai venit de unde? Eşti tu sigur că locurile alea nu au fost ocupate doar pe o bucăţică, parte din traseul tău? Sau că ocupanţii lor nu s-au aşezat pe alte scaune? Sau eşti ca pensionarii ăia pe care i-am întâlnit în trenul de la Câmpulung acum vreo 2 luni şi care erau deranjaţi că bicicleta mea stă în locul marcat cu o pictogramă de bicicletă din Desiro, pentru că ei voiau EXACT strapontinele alea, în condiţiile în care în tot Desiro-ul erau 15 oameni cu tot cu mecanic şi naş. _________________ :TTT:
|
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6913 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 22 Oct 2018, 01:08 | |
| - Dr2005 a scris:
- dan tm a scris:
- Dar care e treaba casierelor?
Este, pentru că după aia la ele vii să ceri restituire de bani. Şi s-ar putea să fie ele bune de plată dacă ţi-au vândut ţie un bilet imposibil de utilizat. De fapt, cam orice bilet aiurea se impută casierei (de exemplu, dacă îţi dă un bilet de bicicletă la un tren care apare fără acest serviciu, i se scade biletul din salariu). . Pai aici sa intervina vreo regula in care daca vrei banii inapoi sa te prezinti in statia de plecare .Ca repet, eu poate plec cu avionul si ma intorc cu trenul, nu sunt obligat sa ajung tot cu trenul in statia x... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
|
| |
| Întrebări şi răspunsuri | |
|